Įkraunama...
Įkraunama...

Kreta

QUOTE(dianita @ 2006 07 28, 00:03)
is tikruju kad nesikartoti, pabandyk paskaityti komentarus ir ypac Saltmetes (taip pat fotoreportazuose)... nuejusi i bet kuria taverna (tik kad eitu patys graikai, nebutu tuscia) ten pabendrausi su vietiniais (graikai smalsus ir jie megsta linksmas kompanijas, mielai prisijungia)... o atsivertusi bet kuri meniu visada viename puslapyje angliskai pamatysi parasyta : greek national dishes ar kazka panasiai... ir ten bus visi ju patiekalai su aprasymais is ko:)) jie ir pigiau kainuoja ir yra graikiski, o ne europos virtuves "sedevrai":)

siulau paragaut suvlaki (ala saslykas tik dar veriamos darzoves), mousaka (apkepas is bulviu arba be ju, baklazanu, mesos, etc), dar kiti patiekalai is ivairios mesos (avienos, etc nepamenu pavadinimu), taip pat labai skanus ju idaryti pomidorai, dar kiti patiekalai is darzoviu (nepamenu pavadinimu), zuvis ju skani arba zuvies gerybiu rinkiniai (kalamari), ju saldumynai (daznai jie patys vaisina nemokamai kokiu saldumynu)... ju naminis vynas, taip pat jaunas specifinis vynas vadinamas recina (tik ne visiems jis patinka, jis rugstokas ir specifinio skonio, bet gaivinantis).. butinai paragaukite ouzo - anyzines degtines, ja galima skiesti vandeniu, ji pavirsta balta kaip pienas smile.gif taip pat rake (kaip samane tik svelnesne). galite drasiai suvalgyti GYROS (ju kebabas, pasirinktinai kiaulienos, avienos ar vistienos mesos kuria vietoje atpjauna, tiekia su pomidorais, tzatziki ir pan. kaina apie 2 eurus)... karsta diena kai ima miegas nusipirkite Frappe saltos kavos (ja tiekia su stikline salto vandens), tikrai labai skanu ir neprilygsta lietuviskam variantui kur kai kuriose kavinese siulo...

ka cia dar... gal kas nors dar ka nors prides?  mirksiukas.gif

gerai, aš dar truputuką pridėsiu mirksiukas.gif

Graikiška virtuvė, tai labai paprasti produktai ir receptai, bet jos esmė yra, kad tie produktai yra šviežūs: pvz.jei žuvis, tai neseniai pagauta, jei daržovės ir vaisiai, tai būtinai vietinių užauginti, jei jogurtas, tai ką tik padarytas, ir aišku, esmių esmė yra alyvuogių aliejus smile.gif taip pat ir visokios žolelės ir prieskoniai, daug kur naudojamas česnakas ir citrina (buvo atveju, kai aš galvojau, kad pastaroji visai netinka, bet ne graikams (pvz.su ryžiais))

Vienas patarimas: jei norit paragaut geriausia ir tikrą graikišką maistą, venkit tokių restoranų, kurie reklamuoja maistą su nuotraukom (turistiniai meniu), t.y. prieš restoraną pastatytas ar pakabintas toks kaip ir skelbimas (nerandu tinkamo žodžio), rodantis ką mes maždaug turim... schmoll.gif

taigi, pirmiausia tai nuėjus į taverną siūlau daryt taip kaip patys graikai daro, t.y. pradėt vakarienę ne nuo pagrindinio patiekalo, o nuo užkandžių - mezédes smile.gif į tai įeitų tzatzíki, choriatikí (graikiškos salotos), skordalía (česnakinis padažas (dip)), tirokeftédes - kepti sūrio rutuliukai (nepaprastai gardu rolleyes.gif ),dolmádes arba dolmadákia (ale balandėlių mėsa, suvyniota į vynuogių lapus, tik storumo kaip vienas pirštas), ir daug visokių apkeptų daržovių griežinėlių (kiekvieną reikia užsakinėt atskirai, ir tai gali būt baklažanai, pomidorai, cukinija ir t.t.)

Pagrindiniai patiekalai, kuriuos galėčiau rekomenduot: aišku suvlaki, musakás (kaip Dianita minėjo), domátes jemistés (kepti pomidorai, įdaryti malta mėsa ir ryžiais arba bulvėm - gardumėlis), įvairūs patiekalai iš avienos (tai tradiciškai buvo populiariausia mėsa, tik dabar jos valgoma gerokai mažiau, nes pereita prie sveikesnio pasirinkimo)... ir BŪTINAI siūlau paklausti ar turi ko nors iš ožkos mėsos (katsikáki) - skaniausia kada nors valgyta mėsa (lengva, dietinė, minkštutė).

Diena vietoj priešpiečių ar pietų siūlau ragaut įvairius kepinius, t.y. tirópita (sluoksniuotos tešlos pyragas su sūriu), spanakópita (su špinatais), kotópita (su vištiena) ir visokius kitokius... bigsmile.gif

Na, o apie saldumynus tai galėčiau kalbėt ir kalbėt... bet ir taip čia jau išsiplėčiau, taigi trumpai: kalitsoúnia - būtina paragauti (pyragėliai su šviežiu saldžiu sūriu, kepami tik Kretoje, velykinis saldumynas, galėčiau suvalgyti 10 vienu prisėdimu rolleyes.gif biggrin.gif ), aišku baklavás, píta sfakianí (blyneliai, įdaryti minkštu sūriu ir valgomi su medum), bugátsa (sluoksniuotos tešlos ir varškės kremo pyragas su cinamonu - naujametinis saldumynas), kataifí (riešutai susukti į tešlos juosteles, atrodančias kaip vermišėliai - aš tą saldumyną vadinu spagetti biggrin.gif )... ai, ir be galo be krašto kitų... vieta, kur visi šitie skamumynai parduodami, vadinasi zacharoplastío, taigi, nueikit ir išragaukit viską ką rasit, tikrai nepasigailėsit....

O dėl Retsinos, tai šitas vynas turi specifinį prieskonį - sakų, taigi dėl to ne visiems jis ir patinka, bet verta paragaut...

nu ir litaniją parašiau... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šaltmėtė: 28 liepos 2006 - 19:33
Sveikos keliautojos smile.gif
Mes su brangiausiuoju irgi ką tik grįžom iš Kretos, kaip ir daugelis likom patenkinti biggrin.gif . Kiek čia pasiskaitinėjau tai daugelis keliauja su Novaturu... O mes kelionę pirkom iš travelmen'o. Gyvenom 3* viešbutyje Eribeach Chersonisos miestelyje thumbup.gif Nors ten pagal juos tai 4* Nors aš tai padalinčiau į dvi dalis : maitinimas ir paplūdimiai 4* o kambariai ir aptarnavimas 3*.
3 baseinai + baseiniukas su čiuožyklėlėmis vaikučiams.
Jei domins dar kas nors rašykit į až atsakysiu biggrin.gif
Beje dėl ekskursijų jei norit lietuviško gido pirkit kelionę iš Novaturo, o jei svarbu pigiau tai iš vietinių, nes Travelmanas pardavinėja tas pačias keliones kaip ir vietiniai tik brangiau. O dėl Santorinio salos mes radom už 77 eurus asmeniui smile.gif (su lėtuoju keltu)Ten svarbu paieškoti mirksiukas.gif Beje jei kas norit su greituoju keltu plaukt tai kelionę reik užsisakyti jau tą pačią dieną kai tik atvyksit! Nes labai daug norinčių!
Atsakyti
QUOTE(Rasiunia @ 2006 07 28, 11:31)
sakykit o koki maista siulo viesbutyje (europietiska, ar grakiska) ir koki ekskursiju metu.


Paprastai viešbučiuose būna ir graikiškos, ir europietiškos virtuvės patiekalų essen.gif
Bet jei nori tikrai pažinti graikišką virtuvę, reikia maisto ragauti vietinėse tavernose rolleyes.gif

Prirašė čia merginos apie maistą, taip užsimaniau tų graikiškų saldumynų rolleyes.gif Per vakarienę rodos skrandis būdavo pilnas, bet sluoksniuotos tešlos pyragėliui su riešutais ir medumi visuomet atsirasdavo vietos blush2.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edutis: 30 liepos 2006 - 17:54
QUOTE(Vilkaa @ 2006 07 18, 09:48)
flesi mes irgi skrisim i Sofokli smile.gif irgi tik su pusryciais, nes noriu isragauti visa graikiska virtuve, papasakok kokiu graziu vietu ten netoli viesbucio, i kokias tavernas apsimoka eiti, nu ne vien del kainos apsimoka, o ta prasme kad labai skanu ir aptarnavimas liuks. Klok viska  blush2.gif  4u.gif  biggrin.gif


Pusryčiai Sofoklyje tikrai skurdoki, bet nesiskundžiu - nebuvo pavojaus priaugti svorio. Pats viešbutis kuklus, bet labai žalias, prie baseino ramu, jūra per gatvę. aš rinkčiausi šį viešbutį ir kitą kartą. vakarienės neimčiau, nes jos valgyti reikia eiti gana toli (iki Kyknos beach) tik po 20 val, nes jie pirmiausiai pamaitina savo viešbučio gyventojus... žodžiu "ant to, kas lieka". tavernų ten daug, bet daugelis pateikauja britams, Man buvo labai skanu tavernoje "Angelo" ji yra pakeliui į Malija, ten sočiai pavalgyti trise galima už 30 eurų. Kita taverna, gana tolokai, bet ją rekomendavo vietiniai vadinasi "Kreta taverna" dirba tik nuo 19.30 iki 24.00. ją rasti nelengva, nes yra ne prie šio turistų "žygiuojamo" kelio į Maliją, bet pro taverną "Angelo" reikia pasukti į greitkelį (link kalnų) ir juo eiti link Malijos kokį kilometrą tada pamatysite prie pat kelio gana kuklią taverną. bet ten tai tikrai prisiragavome visokių skanių nacionalinių dalykų (aštunkojų, .....), ir dar į kelią pasiėmėme.

QUOTE(Šaltmėtė @ 2006 07 18, 18:25)
flesi, a, flesi.. daugiau ko nors dar papasakok.. bigsmile.gif  man iki menkiausių smulkmenų įdomu...
šaunuoliai, kad neemėt vakarienės ir vietiniais delikatesais gardžiavotės.. 
sakai, išbandinėji savo virtuvėje... ax.gif  jei reikia kokių receptų, sakyk, galėsiu padėt.. mirksiukas.gif  nes tikrai nemažai jau esu irgi išbandžius... rolleyes.gif

Matai, mano įspūdžiai yra mano turtas mirksiukas.gif mes tebuvome savaitę (mažai) kitais metais važiuosime 10 dienų. kadangi mano vyrukui tik 10 metų, tai jis neitin žavisi visokiomis "iškasenomis ir griuvėsiais" todėl,Knoso rūmus ir kt. atidėjome vėlesniam laikui. Aplankėme Samarijos tarpeklį. Nerealus grožis, jaučiausi kaip "Ledynmetyje" tokį stebuklą suformavusi pati gamta. Kažkiek laiko ilsėjomės pasyviai, nors esu keliavusi nemažai, bet žinau, kad noriu grįžti tik į Italiją ir į Kretą, ten, matyt, kažkas mano.
O kretietiški receptai tai mane tikrai domina, ypač patiko (nežinau kaip vadinasi) mėsos kukuliukai su mėtomis, aštunkojai irgi labai skanu, bet nežinau, ar pati juos gaminčiau. kokias žolytes jie vartoja, man atrodė skonis panašus į bazilikų, bet sakė, kad ten jų vietose auga, gal tu žinai? namuose dažnai gaminu graikiškas salotas, kažką panašaus į tzatziki. skanu, sotu, lengva ir nekaloringa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flesi: 31 liepos 2006 - 11:05
[quote=flesi,2006 07 31, 11:54]
Pusryčiai Sofoklyje tikrai skurdoki, bet nesiskundžiu - nebuvo pavojaus priaugti svorio. Pats viešbutis kuklus, bet labai žalias, prie baseino ramu, jūra per gatvę. aš rinkčiausi šį viešbutį ir kitą kartą. vakarienės neimčiau, nes jos valgyti reikia eiti gana toli (iki Kyknos beach) tik po 20 val, nes jie pirmiausiai pamaitina savo viešbučio gyventojus... žodžiu "ant to, kas lieka". tavernų ten daug, bet daugelis pateikauja britams, Man buvo labai skanu tavernoje "Angelo" ji yra pakeliui į Malija, ten sočiai pavalgyti trise galima už 30 eurų. Kita taverna, gana tolokai, bet ją rekomendavo vietiniai vadinasi "Kreta taverna" dirba tik nuo 19.30 iki 24.00. ją rasti nelengva, nes yra ne prie šio turistų "žygiuojamo" kelio į Maliją, bet pro taverną "Angelo" reikia pasukti į greitkelį (link kalnų) ir juo eiti link Malijos kokį kilometrą tada pamatysite prie pat kelio gana kuklią taverną. bet ten tai tikrai prisiragavome visokių skanių nacionalinių dalykų (aštunkojų, .....), ir dar į kelią pasiėmėme.


O buvote nueje ant juros kranto esanti restoraneli?? Isejus i pagrindine gatve is sofolio eiti i desine... mes ten valgem tai super... ir dar kazkur nuo centrines nusukus buvo faina taverna, ten tik vietiniai valge.. o britu ten pilna.. taciau nemazai yra ir tavernu kur graikiska virtuve super ... o pakeliui i malija turbut ir as ten valgiau, tik pavadinimo neatmenu, bet kainos normalios buvo ir labai skanu ... O Sofoklyje is viso neapsimoka valgyti, tik pusrycius... i kuria puse jusu kambarys buvo - i soda ar jura?
Atsakyti
Mes ir jau grįžome iš Kretos liepos 29d. Viskas buvo labai nuostabu. Tik pavėlavome užsisakyti kelionę į Santorinį salą, dėl to labai gailimės, kad neteko ten pabuvoti verysad.gif Gyvenome viešbutyje Oasis. Pusryčiai paprasti, panašūs į lietuviškus- dribsniai su pienu, sumuštiniai su dešra ir sūriu, šokoladas, tepamas ant batono ar duonos, keksai, sausainiukai, sultys, kava. O vakarienė būdavo labai gausi. Mes pirmą vakarą nuėję vakarieniauti prisikrovėme lėkštes įvairių salotų, mišrainių (panašios į lietuviškas baltą ir raudoną burokėlių), įvairios mišrainės su makaronais. Privalgėme ir pamatėme, kad atneša antrą patiekalą. Būna žuvis, mėsa (aviena). Kai šį patiekalą vos ne vos įveikėme dar atnešė desertą. Tai antrą dieną jau buvome gudresni- daug neprivalgėme mišrainių iš pradžių, kad liktų vietos kitiems patiekalams smile.gif .
Tris dienas nuomavomės mašiną. Netoli viešbučio yra auto nuoma "Voyager". Mes ja nenusivylėme. Pirmą dieną lėkėme iki Chanios, tada truputėlį atgal ir sukome į pietinę dalį. Iš tiesų pietinėje dalyje kiek visur buvau, čia buvo gražiausia (neskaitant Gramvousa). Mano draugui vairuoti tais kalnų keliukais nebuvo labai smagu, bet aš prisigrožėjau ir prisiaikščiojau nuo vaizdų pro automobilio langą. Truputėlį vėliau pabandysiu įkelti į čia nuotraukas.
Antrą dieną buvome Gramvousa saloje. Čia internete buvau prisiskaičiusi, kad tai labai sunkiai pasiekiama dalis. O ir auto nuomos punkte mums sakė, kad su automobiliu ten nevažiuotume. Tai netiesa. Visai nesunkiai pasiekiama vieta, o ir automobilių aikštelė ten būna perpildyta mašinomis. Tikrai labai daug mašinų ir daug žmonių. Nuo automobilių aikštelės reikia paėjėti kokius 800 metrų (tai lengviausia dalis), tada maždaug kelis kilometrus leistis laipteliais nuo kalno, ten tų laiptelių atrodo begalė. Bet vaizdas, atsiveriantis dar lipant nuo kalno yra įspūdingas, iš tikrųjų trūksta žodžių visa tai apibūdinti, bandysiu parodyti nuotraukas. Mums su vaikinu ši vieta padarė didžiausia įspūdį.
Trečią dieną važiavome iki Agios Nikolaos. Bet čia jau kažkokių didelių įspūdžių nebebuvo. Truputį deginomes Malijos papludimyje. Čia visas jaunimas susirinkęs, labai daug pramogų, ant viso paplūdimio groja muzika, didžėjus kalba angliškai. Mane tai nustebino nemaža dalis merginų deginosi be viršutinės dalies. Kai paplūdimyje tiek žmonių ir tiek vaikinų, tai sakyčiau jos drąsios. Aba aš labai jau drovi biggrin.gif
Kai sužinojome, kad pavėlavome užsisakyti kelionę i Santorinį, tada išsinuomavome dar vienai dienai mašiną. Nuvažiavome į Knoso rūmus. Kas nelabai domisi istorija, tai tikrai ten neverta važiuoti. Bilietas 6 eurai. Pasifotkinome ir tiek. Nieko įdomaus nepamatėme. Nesuprantu kodėl sakoma, kad Kretoje būtina aplankyti šiuos rūmus. Visoje Kretoje yra daug įdomesnių ir gražesnių vietų. Aš nerekomenduoju važiuoti į Knoso rūmus.
Likusias dvi dienas vaikščiojome prie jūros, maudėmės ir deginomės prie viešbučio baseino. Maudytis jūroje jau nebenorėjome, nes per pirmas keturias dienas sočiai prisivalgėme druskos. Jei nors lašelis jūros vandens pakliūna į burną ar nosį, turi lipti iš vandens ir prasiskalauti gerklę su kokiu mineraliniu.
Grįžus į Lietuvą man čia labiau jaučiasi karštis nei tenais. Galbūt todėl, kad ten nuo jūros papučia vėjelis. Viešbutyje kambaryje budavome įsijungę kondiką. Mašinoje taip pat važinėjome su kondiku, langų iš vis neatidarydavome. Ir visai nejaučiau didelio karščio.
Gailimės , kad per mažai parsivežėme rakės. Kretoje jos neparagavome (ot kvailiai) ir nemanėme, kad toks geras gėrimas. Kitą kartą parsivežtume daug daugiau.
Gal kolkas užteks čia pasakoti (nors galėčiau apsakoti ir pasakoti), nes jau tiek prirašiau. Bet žinau, kad tikrai į Kretą važiuočiau dar kartą ir dar kartą.
Atsakyti
QUOTE(minella @ 2006 07 31, 13:34)
Mes ir jau grįžome iš Kretos liepos 29d. Viskas buvo labai nuostabu. Tik pavėlavome užsisakyti kelionę į Santorinį salą, dėl to labai gailimės, kad neteko ten pabuvoti  verysad.gif  Gyvenome viešbutyje Oasis. Pusryčiai paprasti, panašūs į lietuviškus- dribsniai su pienu, sumuštiniai su dešra ir sūriu, šokoladas, tepamas ant batono ar duonos, keksai, sausainiukai, sultys, kava. O vakarienė būdavo labai gausi. Mes pirmą vakarą nuėję vakarieniauti prisikrovėme lėkštes įvairių salotų, mišrainių (panašios į lietuviškas baltą ir raudoną burokėlių), įvairios mišrainės su makaronais. Privalgėme ir pamatėme, kad atneša antrą patiekalą. Būna žuvis, mėsa (aviena). Kai šį patiekalą vos ne vos įveikėme dar atnešė desertą. Tai antrą dieną jau buvome gudresni- daug neprivalgėme mišrainių iš pradžių, kad liktų vietos kitiems patiekalams  smile.gif .
Tris dienas nuomavomės mašiną. Netoli viešbučio yra auto nuoma "Voyager". Mes ja nenusivylėme. Pirmą dieną lėkėme iki Chanios, tada truputėlį atgal ir sukome į pietinę dalį. Iš tiesų pietinėje dalyje kiek visur buvau, čia buvo gražiausia (neskaitant Gramvousa). Mano draugui vairuoti tais kalnų keliukais nebuvo labai smagu, bet aš prisigrožėjau ir prisiaikščiojau nuo vaizdų pro automobilio langą. Truputėlį vėliau pabandysiu įkelti į čia nuotraukas.
Antrą dieną buvome Gramvousa saloje. Čia internete buvau prisiskaičiusi, kad tai labai sunkiai pasiekiama dalis. O ir auto nuomos punkte mums sakė, kad su automobiliu ten nevažiuotume. Tai netiesa. Visai nesunkiai pasiekiama vieta, o ir automobilių aikštelė ten būna perpildyta mašinomis. Tikrai labai daug mašinų ir daug žmonių. Nuo automobilių aikštelės reikia paėjėti kokius 800 metrų (tai lengviausia dalis), tada maždaug kelis kilometrus leistis laipteliais nuo kalno, ten tų laiptelių atrodo begalė. Bet vaizdas, atsiveriantis dar lipant nuo kalno yra įspūdingas, iš tikrųjų trūksta žodžių visa tai apibūdinti, bandysiu parodyti nuotraukas. Mums su vaikinu ši vieta padarė didžiausia įspūdį.
Trečią dieną važiavome iki Agios Nikolaos. Bet čia jau kažkokių didelių įspūdžių nebebuvo. Truputį deginomes Malijos papludimyje. Čia visas jaunimas susirinkęs, labai daug pramogų, ant viso paplūdimio groja muzika, didžėjus kalba angliškai. Mane tai nustebino nemaža dalis merginų deginosi be viršutinės dalies. Kai paplūdimyje tiek žmonių ir tiek vaikinų, tai sakyčiau jos drąsios. Aba aš labai jau drovi  biggrin.gif
Kai sužinojome, kad pavėlavome užsisakyti kelionę i Santorinį, tada išsinuomavome dar vienai dienai mašiną. Nuvažiavome į Knoso rūmus. Kas nelabai domisi istorija, tai tikrai ten neverta važiuoti. Bilietas 6 eurai. Pasifotkinome ir tiek. Nieko įdomaus nepamatėme. Nesuprantu kodėl sakoma, kad Kretoje būtina aplankyti šiuos rūmus. Visoje Kretoje yra daug įdomesnių ir gražesnių vietų. Aš nerekomenduoju važiuoti į Knoso rūmus.
Likusias dvi dienas vaikščiojome prie jūros, maudėmės ir deginomės prie viešbučio baseino. Maudytis jūroje jau nebenorėjome, nes per pirmas keturias dienas sočiai prisivalgėme druskos. Jei nors lašelis jūros vandens pakliūna į burną ar nosį, turi lipti iš vandens ir prasiskalauti gerklę su kokiu mineraliniu.
Grįžus į Lietuvą man čia labiau jaučiasi karštis nei tenais. Galbūt todėl, kad ten nuo jūros papučia vėjelis. Viešbutyje kambaryje budavome įsijungę kondiką. Mašinoje taip pat važinėjome su kondiku, langų iš vis neatidarydavome. Ir visai nejaučiau didelio karščio.
Gailimės , kad per mažai parsivežėme rakės. Kretoje jos neparagavome (ot kvailiai) ir nemanėme, kad toks geras gėrimas. Kitą kartą parsivežtume daug daugiau.
Gal kolkas užteks čia pasakoti (nors galėčiau apsakoti ir pasakoti), nes jau tiek prirašiau. Bet žinau, kad tikrai į Kretą važiuočiau dar kartą ir dar kartą.


kaip fainai wub.gif o jus valgete tik viesbutyje vakariene?? as kazkaip tavernose nesusiduriau su jokiomis misrainemis, su ar be makaronu ypac..gal cia specialiai turistams pritaikyta europietiskas variantas??
O jus gerete OUZO?? Man jis labiau patiko nei rake.. o vynu ragavote?
Siaip Kretoje yra ka pamatyti visiems - tiems kurie megsta tik gamtos vaizdus ir tiems kurie domisi istorija... man ypac patinka ju baznycios, ypac tos, kur kalnu virsunese buna, mums pavyko tik viena is ju pasiekti verysad.gif
Tiesa, ta druska juroje yra labai sveikas dalykas, pylingas odai, nuo uzdegimu visokiu ir t.t... tik po maudyniu butina is karto po dusu gerai nusiprausti tik be muilo... superinis reikalas ax.gif
Atsakyti
[quote=dianita,2006 07 31, 12:44]
[quote=flesi,2006 07 31, 11:54]
O buvote nueje ant juros kranto esanti restoraneli?? Isejus i pagrindine gatve is sofolio eiti i desine... mes ten valgem tai super...O Sofoklyje is viso neapsimoka valgyti, tik pusrycius... i kuria puse jusu kambarys buvo - i soda ar jura?
[/quote]
taip, tas restoranėlis tikrai fainas, pavadinimo ir aš nepamenu, bet smagu ant jūros kranto pasėdėti. mūsų kambarys buvo į sodo pusė, citrinas galėjome skinti tik ranką ištiesę (auga po balkonu)

[quote=dianita,2006 07 31, 14:39]
kaip fainai wub.gif o jus valgete tik viesbutyje vakariene?? as kazkaip tavernose nesusiduriau su jokiomis misrainemis, su ar be makaronu ypac..gal cia specialiai turistams pritaikyta europietiskas variantas??
[/quote]
kiek supratau jie gyveno Oasis, o tas viešbutis labai ramioje vietoje, nelabai ten yra tų tavernų.
Atsakyti
QUOTE(flesi @ 2006 07 31, 11:54)
O kretietiški receptai tai mane tikrai domina, ypač patiko (nežinau kaip vadinasi) mėsos kukuliukai su mėtomis, aštunkojai irgi labai skanu, bet nežinau, ar pati juos gaminčiau. kokias žolytes jie vartoja, man atrodė skonis panašus į bazilikų, bet sakė, kad ten jų vietose auga, gal tu žinai? namuose dažnai gaminu graikiškas salotas, kažką panašaus į tzatziki. skanu, sotu, lengva ir nekaloringa.

Flesi, tie mėsos kukuliai tai keftedes, turiu receptą, jei reikia 4u.gif
o dėl žolyčių, tai jie naudoja daug oregano (kaip kažkas jau rašė), bet manau, kad tu čia turi kitas omeny... žodžiu,kiek mano žinios siekia, tai jie važiuoja į kalnus ir renka ten tokias specialias prieskonines žoles (tiesa pasakius jie visas prieskonines žoles ten renka, tą patį oregano ar baziliką; kai buvau pavasarį, tai mačiau žydintį oregano, bet tada dar buvo per anksti jį rinkti )... taigi, tos žolės šiaip panašios išvaizda į mūsų paprasčiausias pienes, bet tai ne jos... tai jų daug yra naudojama su mėsa, arba tiesiog dedama į salotas... bet pavadinimo tai neprisimenu ir jei mano pažįstami graikai nemelavo, tai jos auga tik Kretoje... man jos prie ožkienos labai tiko.. niam.. niam...

O šiaip jei įdomu, norėčiau ir galėčiau atidaryt tema apie graikišką-Kretos virtuvę maisto skyrelyje.. rolleyes.gif jei bus skaitančių.. ax.gif

QUOTE(minella @ 2006 07 31, 13:34)
1) mišrainių (panašios į lietuviškas baltą ir raudoną burokėlių), įvairios mišrainės su makaronais.
2)Truputėlį vėliau pabandysiu įkelti į čia nuotraukas.
3)Bet vaizdas, atsiveriantis dar lipant nuo kalno yra įspūdingas, iš tikrųjų trūksta žodžių visa tai apibūdinti, bandysiu parodyti nuotraukas.
4)Mane tai nustebino nemaža dalis merginų deginosi be viršutinės dalies. Kai paplūdimyje tiek žmonių ir tiek vaikinų, tai sakyčiau jos drąsios. Aba aš labai jau drovi  biggrin.gif
5)Nuvažiavome į Knoso rūmus. Kas nelabai domisi istorija, tai tikrai ten neverta važiuoti. Bilietas 6 eurai. Pasifotkinome ir tiek. Nieko įdomaus nepamatėme. Nesuprantu kodėl sakoma, kad Kretoje būtina aplankyti šiuos rūmus. Visoje Kretoje yra daug įdomesnių ir gražesnių vietų. Aš nerekomenduoju važiuoti į Knoso rūmus.
6)Gailimės , kad per mažai parsivežėme rakės. Kretoje jos neparagavome (ot kvailiai) ir nemanėme, kad toks geras gėrimas. Kitą kartą parsivežtume daug daugiau.
7)Bet žinau, kad tikrai į Kretą važiuočiau dar kartą ir dar kartą.


1) tos mišrainės tikrai ne iš graikiškos virtuvės, bet aišku, ne visi viešbučiai ir maitina visą laiką graikiškai... svarbiausia, kad skanu... smile.gif
2) laukiam.. ax.gif
3) labai labai laukiam... biggrin.gif bigsmile.gif
4) tai absoliučiai normalu visuose Viduržemio ir Adrijos jūrų paplūdimiuose... niekas net nereaguoja... jau ir LT ir FI nemažai teko matyt tokių drąsuolių.. smile.gif
5) Žinai, kodėl sako, kad Knoso rūmai privalomi? todėl, kad tam , kas nors kiek susipažinęs su istorija, bus tikrai ten įdomu... nepamirškim, kad Kreta ir Mino kultūra yra visos Europos kultūros lopšys.. o būtent Knoso rūmai ir buvo Mino kultūros centras... nežinau, kaip kitiems, bet man tai daro įspūdį freskos (gaila, kad ten ne originalai), ir tai, kad tie žmonės, kurie ten gyveno, jau 1700-1500 m.pr.Kr. turėjo karšto ir šalto vandens sistemas, akviadukus, skalbyklas, kanalizaciją...ir t.t. kai tuo tarpu dabartinėj LT buvo tik pati žalvario amžiaus pradžia ir žmonės tik pradėjo pažinti kas tai yra metalai... smartass.gif biggrin.gif taigi, aš labai rekomenduoju Knoso rūmus ir visus kitus "griuvėsius", tik siūlau prieš ten važiuojant šiek tiek pasiskaityt ir pasidomėt... tada į visa tai kitom akim žiurėsit... 4u.gif
6) raki tikrai geras gėrimas, bet atsargiai su ja, nes labai stiprios pagirios nuo jos gali būt (čia ne iš savo patirties, jeigu ką... biggrin.gif ), ypač jei ji nelabai gerai išvalyta...
7) aš irgi drinks_cheers.gif wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šaltmėtė: 31 liepos 2006 - 18:16
QUOTE(Šaltmėtė @ 2006 07 31, 19:09)
Flesi, tie mėsos kukuliai tai keftedes, turiu receptą, jei reikia 4u.gif
o dėl žolyčių, tai jie naudoja daug oregano (kaip kažkas jau rašė), bet manau, kad tu čia turi kitas omeny...
O šiaip jei įdomu, norėčiau ir galėčiau atidaryt tema apie graikišką-Kretos virtuvę maisto skyrelyje.. rolleyes.gif  jei bus skaitančių.. ax.gif

Ačiukas, būtent kalbėjau apie tas jų specifines žoles, kurios auga tik Kretoje. Įdomus skonis. oreganą tai jau žinojau ir seniau, nes vartoju daug prieskonių (vietoj druskos).
Kretos virtuvė būtų puiku. Aš skaityčiau. gal dar ką nors sudomintų, nes patiekalai atrodo nelabai sudėtingi.
Atsakyti
As irgi uz graikiskos virtuves skyreli thumbup.gif drinks_cheers.gif labai pati megstu eksperimentuoti virtuveje ir mielai ka nors pasigaminciau graikisko (hmm kol kas tik mousaka dariau blush2.gif )

Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.

Atsakyti