Įkraunama...
Įkraunama...

Kreta

mazdauk ties 8 km yra kaimelis, kuris anksciau irgi ten buvo - labai senas. Jame didziausia poilsiaviete - yra klanu ozku su mazyliais, joms labai patinka ietuviska duona:

user posted image

user posted image

tada tarpeklis siaureja- pati siauriausia vieta yra pie 1,5-2 plocio - is aabijeu pusiu kilometro aukscio uolos, pasijunti mazas padariukas toks mkaip voriukas.

user posted image

user posted image

user posted image

nu o apacioje jusu laukia laivas, kuris isplaukia 17 val. jei nespesit turesit nakvoti iki ryt miestelyje - yra pora uzeigeliu, su nakvyne. Nes grizti galima tik laiveliu, kuris nuplikdo jus iki kito miestelio, nuo kurio jau yra kelias ir vaziuoja masinos.

plaukiant irgi labai faina

user posted image

drinks_cheers.gif

Atsakyti
2. kelione gali buti kruizas i Santorinio sala - kitiems ji pasirode nuostabio grizio, nu man irgi grazi, bet 100 euru gaila buvo (1 zmogui) Bat cia kam kaip. Reiskias taip is Kretos salos ivairiu vietu plaukia i Santorinio sala kruizinis laivas, nepamenu pavdinio, bet toks didelis fainas. Kelione is Rethymno budavo 2 ir sestadieniais. I laiva ateini 5,30 ryte (tiesa paprastai viesbuciuose galima uzissakyti sausa dieno davini - tai gavom slamsta kakoki), tada jums duoda dvi korteles spalvotas bei numeriuka. Tie numeriukai reiskia jus kaip keleivio numeri, nes pasirodo kiekviena diena kazkas nespeja ilipti griztant i laiva ir tenka tokius pasiimti rytdiena. Su koreteles spalva gaunate is kart pusrycius- per mikrofonus sako, kad kokios spalvos korteliu turetojai turi eiti valgyti. Nu tad nuobodziai plaukiam i sala apie 4 val. matyti tik jura ir nieko daugiau. daugelis deginas denyje, kiti geria bare. nuo 8 iki 10 val. ryto ivairiomis kalbomis gidai iaksina pie sala ir kviecia uzsisakyti eksursija po pacia sala (mat kruiza kainuoja apie 50 euru vienam zmogui - tai tik nuplukdina ir atgal su 2 karatsi valgyti). Siulau isklausyti pasakokjimu, bet keliones po sala nepirkti (20 euru). Gidai melavimo specai thumbup.gif jie sako, kad jus galesite paskanauti tik sioje saloje gainamu kotletuktu is pomidoriuku, kurie tik cia uaga (turesit moketi 5 eurus uz kebaba, kuriame to ketletuko net nepajusite - geriau nusipirkti atskirai - 1 kotletukas 50 centu), tada, kad pamatysit nuostabiausia salos vieta - tai tiesa - tik jei vaziuosite salos vietinio marsruto autobusu tai jums kainuos apie 1 eura kelione(bet ne 20 blink.gif ). Tada jums duos padgustuoti vyno (atseit popieziui misiom perka) 1 buteli nuo 25 euru iki 600 euru (jis tikrai ilgai islaikomas nuo 6 iki 50 metu), bet skonis kaip musu naminio obuoliu vyno. Nu dar sakys apie pistacijos riesutukus - jie ypatingai isdziovinti uzpilant jusros vandeniu ir dziovinant ant stogu sauleje. 100 gr - 3,5 euro. skonis skanesnis nei pas mus, bet kaina irgi thumbup.gif tai va tiek tu gidu. Nu nekainuos nervai, akdf nespesit im kruiza gristi su ekskursija nepaveluosit. A tiea, gisždas dar sakys apie griima trukinuku, o ne laiptais,. Netikekit - galima ir laiptais ir neskaudes kajo ir nekainuos nieko. as apie tai veliau.
tai va plauki plauki ir likus mazaug valandai pamatai pirma sausuma - dvi mazas salutes:

user posted image

tada vel plauki. Nu ir pati sala:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Nu o cia jau rekia leistis zemyn i laiva. Keltas kainuoja 3,5 euro vienam zmogui. salia matyti laiptai jais tikrai nebaisu nusileisti:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Apacioje iskart papuolate i ta vieta, kur buvo filmuota "gili zydra jura" nes ten gylis apie 300m. blink.gif blink.gif

ta va siandien tiek, jei noresit pratesimo tai rasykitas papasakiosiu kitus savo ispudzius.
Atsakyti
Na, kadangi man Kreta iki šiol didžiausią įspūdį palikusi vieta, susidomėjusi perskaičiau kate0 aprašymus. Buvo smagu pamatyti vėl vietas, kuriose aš irgi lankiausi smile.gif Aš pabandysiu papasakoti, kaip mes Kretoje išsinuomojom mašiną ir 5 merginos-moterys keliavom savarankiškai. Nežinau, kaip seksis įkelti foto, nes niekada to nedariau. Ir dar - darbe neturiu žemėlapio, todėl neatsimenu mintinai visų vietų, kurias apvažiavome.
Tai va, išsinuomojom mes 2 mėnesių senumo Nissan Micra už 40Eurų. (su visais įmanomais draudimais.) Sutartis siūlau skaityti labai įdėmiai. Draudimas negalioja dviem atvejais - jei vairavote išgėręs arba jei viršyjote greitį. Greitkelyje greitis 90km/h, gyvenvietese - 50km/h. Kadangi aš mėgėja palakstyti (vairavau 80%kelio aš), susinevinau, kad toks mažas greitis. Bet kai pradedi važiuoti, ir kelias ištisai kalnuose, tai didesnio nei 50km/h greičio man ir nebuvo noro išspausti wink.gif Va čia mašiniukas (help, kaip sumažinti foto!)
[attachmentid=14755]

Pirmas mūsų sustojimas buvo tokiame kaimelyje, kuriame stovi žiauriai storas medis. Tame kaimelyje mes pirkom naminės raki ir naminio vyno. Žmogelis oficialiai varo naminukę, bet turi visas licenzijas ir viskas jam normaliai smile.gif
[attachmentid=14757]

o čia medis smile.gif
[attachmentid=14756]

Bandysiu sumažinti nuotraukas, nes dabar nesąmonė gaunasi. Sorry. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moteris: 10 kovo 2005 - 13:32
Kretoje atsotogavom 14 d. su 3-jų metų dukrele rugsėjo pradžioje. Sala patiko nerealiai, tikrai ten dar grįšim. Gyvenom Scaletoj, viešbutyje Oasis - nepatiko. Kambariai neblogi, tačiau jau pirmą naktį sukandžiojo uodai ir po kambarį lakstė skruzdės. Neatrodė romantiška tai, kad čia pat už lango didžiulis šabakštynas, staybinės atliekos suverstos, lakstė gal 20 kniaukiančių kačių ir priedo dar 2 šuneliai. kadangi gyvenom 1 aukšte katinėliai prašyti maisti lipdavo pas mus į balkoną arba pasisvečiuoti į kambarį. Dar vienas trūkumas (ypač poilsiaujant su vaiku - labai toli eiti iki jūros (per automagistralę), gabalas kelio iki požeminės perėjos. Kadangi viešbutis ant kalno grįždavom ir taip nusikalę, o dar lipti gana statu. Privalumai - geras baseinas suaugusiems ir varlinukas, nedaug poilsiaujančių viešbutyje, netoli puikus miestelis Rethymno. Maistas, kaip čia pasakius - salotos skanios, daržovių troškiniai irgi, bulvių košė iš pakelių, kur miltelius reikia skiesti vandeniu, ale kai pamačiau kokiom antisanitarinėm sąlygom visa tai gaminama - apetitas dingo.
Kretoje būtina nuomuotis mašiną, tuomet galima pamatyti visą salos grožį. Vairavimo sąlygos neblogesnės nei pas mus.Finansiškai pigiau keliauti patiems nei pirkti ekskursijas. Nuomuojantis mašiną vietinėj agentūroj būtinai paklauskit, ką rekomenduojama aplankyti. Mums paliko didelį įspūdį Phalasarnos palūdimiai, bananų giraitės ir vienuolynai, kalnai, gamta...
Tiesa, kitą kartą važiuojant į Kretą , užsisakinėsim keletą viešbučių ir važiuosim nuo taško A iki taško B, nakvodami vis kitoj vietoj. Jau dabar svajoju kokius miestelius dar kartą aplankysiu
Atsakyti
Mes buvom praeita vasara Kretoj. Gyvenom Malijoj, Phedra Beach viesbutyje. Galiu pasakyt kad viskas buvo nerealiai gerai. Viesbutis labai geras, maistas nerealiai skanus, kiekviena vakar vis kitoks. Grizom priauges po 5 kg nes taip norejosi paragaut tu patiekalu mirksiukas.gif Viesbutis miestelio pakrastyje bet ant juros kranto todel labai ramu ten buvo. Bet miestelis ranka pasiekiamas, kiekviena vakara eidavome pasivaikscioti po parduotuves ar pasedet kokioj kavinej, isgert kokteilio, pasiziuret kaip anglu jaunimas linksminasi tongue.gif
Nerealu ispudi paliko kelione laivu i Santorino sala, atrodo kad laikas toje saloje yra sustojes, ten be galo grazus balti namukai su melynais stogiukais, siauros vos dviems zmonems prasilenkiamos gatveles, begaline toluma ir vandenyno horizontas, bei neapsakoma ramybe. Ejome ir per Samarijos tarpekli 16 km pesciomis doh.gif irgi labai savotiska bet ispudinga ekskursija. Tris dienas nuomavome automobili ir apvaziavome didziaja dali salos.
Vienu zodziu ka cia ir berasyti, reikia nuskrist ir patiems viska patirt mirksiukas.gif
Man labai labai patiko Kreta, tikrai ten verta nuvykti nes ispudziai bus nepakartojami thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karmen: 20 kovo 2005 - 15:40
Nu nepatingejau siandien susikurti nuotrauku albuma internete, kad ir as galeciau idet keleta nuostabiu nuotraukeliu is Santorino, nes butent man jisai paliko didziausia ispudi ax.gif ir man visiskai negaila buvo to 100 euru...
Santorine beveik kiekviena seima turi savo koplytele...
Sakoma, kada Santorine asilu daugiau nei zmoniu, o vyno daugiau nei vandens...
Nors zmones ten anaiptol nera turtingi, bet tie spalvoti "cukriniai" namukai is ties atrodo ispudingai ir suteikia salai bei jos gyventojams linksma nuotaika biggrin.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karmen: 20 kovo 2005 - 17:31
QUOTE(Smurka @ 2005 03 20, 15:48)
kas nors padarykit apytikslią sąmatą, kiek kainuoja pati kelionė, kiek ekskursijos, kiek grynųjų dar patartina turėti?

Aš išleidau ~ 2000Lt su viskuo (net su Campari buteliu iš duty free smile.gif Viešbutus 1 savaitei kainavo 1200 (su pusryčiais ir vakariene). Kadangi buvo konfliktų su Horizon Travel, kelionė į Santorinį mes gavom dovanų thumbup.gif Kitų kelionių kainų nepamenu. Automobilio nuoma kainavo 40Eurų + 17Eurų benzas (kurio nesugebėjom viso išvažinėti), dalinant penkiems gavosi po 12 Eurų. Kasien mokėdavom už gultus - 2Eur (kituose paplūdimiuose ir 4 eurai), taurė vyno bare - 2,5 - 3,5 Eur. Graikiškos salotos (po to visą vasarą visus draugus tik tuo ir vaišinau smile.gif - 3-4Eurai. Kitų kainų nepamenu. Iėjimai į visus klubus nemokami! O klubų tai doh.gif !!!! Žodžiu, savęs labai neribojom, jūros gėrybių kasdien nevalgėm, raki gėrėm kada norėjom, vyną taipogi, lauktuvių vežėm Metaxą, Raki (beje, kuri visai kitokia nei Turkijoj)... Smagu prisiminti viską, ką patyriau wub.gif Vėl ten noriu....
P.S. Mes buvom miestelyje Herssonicos ( gal ir ne taip rašosi), tai kaip mums sakė, jaunimo kurortas, nes diskonų ten tiek, kad per savaitę, kas vakar`aplankydamos po 3-4, turbūt neaplankėme nei pusės wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Moteris @ 2005 03 21, 12:49)
Kiek pamenu, nusipirkau eurų už 1000Lt. Tai dar ir parsivežiau thumbup.gif  Ir nepasakyčiau, kad labai jau save ribojome wink.gif Ech...
P.S. Smurka, jei važiuosi,  tai žinok, Turkija, bijau, kad nublanks..... wink.gif

blink.gif Stebiuosi ir gerbiu tokius zmones kurie sugeba is kelioniu parsivezt pinigu laugh.gif Nu as tai dazniausiai ne tik neparsivezu bet dar is pasiskolint sugebu jei yra is ko doh.gif biggrin.gif Man norisi kuo daugiau visko prisipirkti, gerimu, siaip kokiu idomu suvenyru, rubu ir t.t.
O siaip tai kaina priklauso nuo to koki viesbuti pasirinksit. Man tai labai svarbu viesbutis, nenoriu gyventi kur nors vidury miestelio salia judrios gatves arba atvirksciai kazkokiam uzkampyje. Musu Phedra Beach Malijos miestelyje buvo labai geras. Vakarais programos budavo ant juros kranto bare tai jeigu ir tingedavosi kur sliauzti tai nusileisdavom is kamabario susokt kokio sirtakio mirksiukas.gif
O Turkija tai tikrai nublanks pries Graikija, nors kai buvau Turkijoj Marmaryje pries du metus, tai girdejau zmones kalbancius kad atvirksciai Turkijoj tai yra zalumos, gamta grazesne, Graikijoje atseit tik kalnai ir smelis daugiau nieko. Nesamone doh.gif schmoll.gif

Atsakyti
Graikija biggrin.gif , manau visur gerai pirma karta biggrin.gif
Aisku Kreta geriau nei Chalkidikes, bet ir ten neblogai, yra daugiau kur pavazineti biggrin.gif
Gal nevisai i tema, bet irgi graikija. Vaziavom pries 4 metus (bet i Chalkidike), kadangi viezbuti emem all inc tai isleidom nedaug: masinos nuoma, suvenyrai ir siaip smulkios islaidos. (500 EU) Nors valgem ir miesto kavinese, kadangi masina 3 parom, tai nevazinesi aplink viezbuti biggrin.gif , dar nuomavom motocikla biggrin.gif -nereali atrakcija thumbup.gif Ekskursijas vietoj pas graikus emem.
Atsakyti
Iš tikrųjų, man gal irgi patiktų gyventi kažkur superiniam 5* viešbutyje ant jūros kranto. Gal kai kada nors rasiu kokį gyvenimo draugą "prie babkių" taip ir bus smile.gif Ale šiai dienai man svarbu, kad būtų švari lova, veikiantis dušas, skanus maistas ir miestas šalia smile.gif Čia kam ko reikia. Man tai kaip tik smagu, kad išeini tiesiai į miesto šurmulį,ir po diskono nusikalus nereikia toli pėdinti ar mokėti už taksą wink.gif Bet taip yra dabar. Po kokių 5-10 metų gal svarbiau bus prabangiai išsimiegoti. Dabar - kuo daugiau pamatyti wink.gif
Atsakyti
O kaip ten su dėmesiu vienišoms turisėms? rolleyes.gif
Atsakyti