Įkraunama...
Įkraunama...

konsultacija siuvimo klausimais

QUOTE(Taurė @ 2007 09 14, 22:34)

Taurė, 14 Rgs 2007 - 22:34, paraÅ�Ä—:

Taurė, 14 Rgs 2007 - 22:34, paraÅ�Ä—:

Dar turiu pažiūrėti kaip tiksliai matuoti. Gal aš ir matuoju ne taip ant savęs. Kažkur lyg buvai įdėjus paveikslėlį kur reik matuot.

Dar turiu pažiūrėti kaip tiksliai matuoti. Gal aš ir matuoju ne taip ant savęs. Kažkur lyg buvai įdėjus paveikslėlį kur reik matuot.

pačioj pradžioj
Papildyta:
QUOTE(drakosha @ 2007 09 14, 09:38)

drakosha, 14 Rgs 2007 - 09:38, para�ė:

drakosha, 14 Rgs 2007 - 09:38, para�ė:

Kiek girdėjau, kai viršus vienos išmieros, o visa kita kitos, tai reikia imti ties liemeniu tą iškarpą, kuri tinka, o po to po truputį pereiti prie reikiamo dydžiu tie klubais ir žemiau. Tarkim, ties liemeniu 42 dydis, ties klubais ir žemiau - 38 dydis. Viršų piešiam 42 dydžio, o po to einant žemyn pamažu pereiti į 38 dydį. Nu jeigu supratai ką nors iš mano paistalionių  blush2.gif

Kiek girdėjau, kai viršus vienos išmieros, o visa kita kitos, tai reikia imti ties liemeniu tą iškarpą, kuri tinka, o po to po truputį pereiti prie reikiamo dydžiu tie klubais ir žemiau. Tarkim, ties liemeniu 42 dydis, ties klubais ir žemiau - 38 dydis. Viršų piešiam 42 dydžio, o po to einant žemyn pamažu pereiti į 38 dydį. Nu jeigu supratai ką nors iš mano paistalionių  blush2.gif

taip galima daryti kai yra padaryta lekalų gradacija, pvz. kaip burdoj, bet kai turi vieno dydžio lekalus to nepadarysi smile.gif
Atsakyti
Dar kol radau kur tas liemuo pas mane blink.gif Per lašiaką nebesimato. Rašau duomenis, tik nesijuokit verysad.gif per ploniausią vietą, ten kaip suprantu liemuo yra 88cm. matuojant iškart po bamba 101, o aplink rūrą 107 blink.gif
Papildyta:
pas mane yra vienas lekalas, ir iš jo į šonus išbrėžti didesni dydžiai. Tai jei žinant per kurias vietas didint, būtų lengva tai padaryti.
Papildyta:
Ant iškarpos parašymo parašyta, kad juosmuo iškart po bamba bus. Tai kaip suprantu mano liemens net matuoti nereikėjo, tik žiūrėt į tą dydį kur aplink bambą ?
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2007 09 14, 22:42)

Taurė, 14 Rgs 2007 - 22:42, paraÅ�Ä—:

Taurė, 14 Rgs 2007 - 22:42, paraÅ�Ä—:

Dar kol radau kur tas liemuo pas mane  blink.gif  Per lašiaką nebesimato. Rašau duomenis, tik nesijuokit  verysad.gif  per ploniausią vietą, ten kaip suprantu liemuo yra 88cm. matuojant iškart po bamba 101, o aplink rūrą 107  blink.gif
Papildyta:
pas mane yra vienas lekalas, ir iš jo į šonus išbrėžti didesni dydžiai. Tai jei žinant per kurias vietas didint, būtų lengva tai padaryti.

Dar kol radau kur tas liemuo pas mane  blink.gif  Per lašiaką nebesimato. Rašau duomenis, tik nesijuokit  verysad.gif  per ploniausią vietą, ten kaip suprantu liemuo yra 88cm. matuojant iškart po bamba 101, o aplink rūrą 107  blink.gif
Papildyta:

tai kad viskas labai proporcinga, kodėl tada reik platint liemenį? taip liemuomatuojamas ploniausioje vietoje maždaug tie bamba bet ne po bamba.

aš siūlyčiau pamatuoti lekaluose be užlaidų siūlėms ir užtrauktukui liemens apimtį ir klubų apimtį, gal visiškai nereikia kažką keisti.
Atsakyti
liemenį jau išmatavau ir žinau kurio dydžio reikia. Dabar kaip sudėjus matuoti klubų apimtį ? Ir aplink šlaunį irgi reik kažkaip pamatuot ant iškarpos, tik nežinau kaip sudėt verysad.gif
Atsakyti

kelnių klostė per visą priekinę klešnę.

user posted image

kai sukonstruotos kelnės, tada reikia lekalą perkirpti per kanto liniją, ar per tą vietą kur turi būti kostė. ir padaryti tiek cm tarpą kokia bus klostė (klostės plotis), tada priklijuoti popierių tame tarpe, kad laikytūsi detalės, ir sulenkti taip kaip kad imituotumėte klostę, tada pop. juostos pertekliųnukirpti viršuje pagal liemens liniją ir papačioje pagal apačios liniją.

o jeigu norima sukonstruoti dvi nedideles klostes, tai tiesiog priekinės detalės liemens liniją prailginti klostės pločio atstumu, paprastai tai 2 cm ir pakoreguoti šoninę liniją.
Atsakyti
Mano kelnių priekinė dalis turi išlinkimą šoninėje siūlėje. Tai ar gerai matuoju pagal tavo duotą metodą ? Bandžiau papiešti kaip atrodo, tik ar įžiūrėsi ką
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2007 09 14, 22:57)

Taurė, 14 Rgs 2007 - 22:57, paraÅ�Ä—:

Taurė, 14 Rgs 2007 - 22:57, paraÅ�Ä—:

liemenį jau išmatavau ir žinau kurio dydžio reikia. Dabar kaip sudėjus matuoti klubų apimtį ? Ir aplink šlaunį irgi reik kažkaip pamatuot ant iškarpos, tik nežinau kaip sudėt  verysad.gif

liemenį jau išmatavau ir žinau kurio dydžio reikia. Dabar kaip sudėjus matuoti klubų apimtį ? Ir aplink šlaunį irgi reik kažkaip pamatuot ant iškarpos, tik nežinau kaip sudėt  verysad.gif

klubų linija yra maždaug 20 cm nuo liemens linijos (jei liemuo nežemintas iškarpoje) ir ties ta vieta reikia sudėti lekalus ir pamatuoti be užlaidų.

čia labai grubus pieš.
user posted image
Atsakyti
user posted image
čia geriau matos unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2007 09 14, 23:19)

Taurė, 14 Rgs 2007 - 23:19, paraÅ�Ä—:

Taurė, 14 Rgs 2007 - 23:19, paraÅ�Ä—:

Mano kelnių priekinė dalis turi išlinkimą šoninėje siūlėje. Tai ar gerai matuoju pagal tavo duotą metodą ? Bandžiau papiešti kaip atrodo, tik ar įžiūrėsi ką
user posted image

user posted image

nelabai supratau koks šone išlinkimas. g.gif

šiaip tai šoninė linija ir negali būti tiesi, ji turi būti lenkta. jeigu gerai įsižiūrėti tą brėžinį kurį įkėliau prie kelnių metodo, tai ten irgi matosi, kad šoninės linijos lenktos.
Papildyta:
QUOTE(Taurė @ 2007 09 14, 23:26)

Taurė, 14 Rgs 2007 - 23:26, paraÅ�Ä—:

Taurė, 14 Rgs 2007 - 23:26, paraÅ�Ä—:

user posted image
čia geriau matos  unsure.gif

user posted image
čia geriau matos  unsure.gif

man keista, kad ten gaunasi kampas
Papildyta:
o kelnės su kišenėm ar be jų?
Atsakyti
su kišenėm doh.gif Ir dar juosmuo bus. Va čia ir kyla neaiškumas. Matuojant pagal klubus, gaunas, kad 10 dydis ( čia amerikoniškas), o kai pamatuoju juosmens detalę, ten net 16 dydis permažas umn.gif Ta detalė ilga juosta, jas reiks kirpt 2.
Papildyta:
http://www.simplicit...amp;StartRow=19 va čia galima pažiūrėt kelnes. iškarpos numeris 4366. paspaudus ant jos, išmes daugiau vaizdelių. tai aš planuoju siūi viršutines dešiniausias.
Atsakyti
čia piešinukas kelnių šoninė kišenė
user posted image
Atsakyti
Akvile, jei nusibodau su savo klausimais, sakyk blush2.gif Jaučiuosi labai įkyri doh.gif
Atsakyti