Įkraunama...
Įkraunama...

konsultacija siuvimo klausimais

QUOTE(drakosha @ 2007 09 13, 11:49)
Labutis, dar karta ačiū. Viskas labai aiškiai nubraižyta  thumbup.gif

Dar prisiminiau viena dalyka - turėjau gerą iškarpą platejančioms nuo kelių kelnėms - labai patogios kelnes ir gerai gulinčios gaudavosi. Užsimaniau nuo klubų platejančių - dariau lyg ir viską taip, kaip piešinukyje nupiešta, bet jau nebuvo tokios patogios - va būtent nepatogu per vidurio liniją. Medziaga savo sudėtim buvo labai panaši į tą, iš kurios siuvau siauras. Tai kame tada kampas? Ir dar, jeigu norisi kelniu su klostelėm, kaip tuomet platinama?

Nu dar prisiminiau, dar noriu paklausti, o kai liemuo stipriai paaukštintas, jis man nepradės glamžytis, kai, tarkim, atsisėsiu? Žinoma, jį reikia paklijuoti flizelinu, bet ar užteks?

dėl platėjančių kelnių: manau kažką ne taip padarėte, ar tiesiog netaip susiuvote g.gif. niekada individualiai siūnant nepadarysite iki galo idealios iškarpos iš pirmo karto, kiekvieną kartą kai taisote kelnes siuvimo eigoje, reikia nepamiršti ir iškarpų, ir taip pat jas pataisyti, kitą kartą bus lengviau ir greičiau siūti. smile.gif
o kas konkrečiai nepatogu?
priklauso kokios klostės: jeigu labai plačios tai apie tai vėliau kada parašysiu (reiktų ir papiešti), o jeigu ne, tai įsiuvą nesusiūti, o padaryti klostelę.

truputi apie klostes ir figūrą: klostės didina pilvuką ir pačią figūrą, jos tinka labai lieknom!

galima į siūles ir įsiuvus įsiūti kauliukus, kaip korsete, jie yra lankstūs, jei labai aukštas liemuo geriausia tai ir padaryti.
Atsakyti
Aciu, del paaukštinto liemens, ar tik šonuose kauliukų reiketų?
Dėl kelnių. Pagal iškarpa buvo pasiūta ne vienos kelnės, taigi, iškarpa patikrinta. O problema pasitaise pagilinus vidurio liniją. Tai va ir galvoju, ar cia taip reikia, ar cia netycia gavosi. O gal braižant brėžinį laisvesnio kirpimo kelnėms reikia imti didesnį priedą laisvumui, todėl ir vidurio siūlė turi būti gilesnė? Todėl ir pridėjus kad ir Burdos kelnių iškarpas laisvų ir prigludusių, vidurio siūlės gylis visuomet skiriasi, ar aš čia į pievas nuklydau?
O dėl kelnių su kloste, tai labai įdomu, labai lauksiu 4u.gif
Atsakyti
Vakar bandžiau matuoti kelnių iškarpą ir supratau, kad net išmatuoti teisingai nemoku verysad.gif Padėkit surpasti kaip išsimatuoti iškarpą.
Kolkas matau tik vieną kelią, pasirinkti vos ne pagal nuojautą ir pasiūti iš kokios pigios medžiagos kad suprasti kurio dydžio man reikia unsure.gif
Dabar kiek matuoju, tai užpakaliui ir kojom vienas dydis, o pilvui net 3 dydžiais didesnio reikia. Tai arba matuoju netaip, arba nieko nebesuprantu. Kaip tada įtelpu į pirktas kelnes ?
Papildyta:
Dar pridursiu, kad kelnės su užtrauktuku ir priekyje ir juosmeniu. Gal pradžiai pamėgint paprastesnę iškarpą nusipirkt šoniniu užtrauktuku ir be juosmens ? Ką manot ?
Atsakyti
O iškarpa iš kur? Jeigu viršus trim dydžiais už apačią didesnis gaunasi, tada tikriausiai reiktų pačiai brėžinuką darytis pagal Akvilės pamokymus, aš irgi bandysiu daryt iškarpą, jeigu savaitgalį neišvažiuosiu.
Atsakyti
QUOTE(drakosha @ 2007 09 13, 09:34)
O iškarpa iš kur? Jeigu viršus trim dydžiais už apačią didesnis gaunasi, tada tikriausiai reiktų pačiai brėžinuką darytis pagal Akvilės pamokymus, aš irgi bandysiu daryt iškarpą, jeigu savaitgalį neišvažiuosiu.

Nepasidarysiu pati, nes nemoku verysad.gif Esu šviežia siuvėja, tik nuo balandžio 1 turiu mašiną, tada ir įsimylėjau siuvimą. Man viskas nauja, užtai ir klausinėju. O iškarpas parduoda kokias tik nori, aš ne Lietuvoje. Tik va figūra mano "pagerinta", tai netinka kaip nubraižyta. Dukrai kiek siuvau, viskas puikiai tinka. Užvakar kaip tik suknytę baigiau. Pagyrų temoje įdėjau dukros suknelės fotkes 4u.gif
Mėginsiu pirkti prastą medžiagą ir kažkaip taikyti iškarpą sau, o kaip kitaip aš išmoksiu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2007 09 13, 17:43)
Nepasidarysiu pati, nes nemoku  verysad.gif  Esu šviežia siuvėja, tik nuo balandžio 1 turiu mašiną, tada ir įsimylėjau siuvimą. Man viskas nauja, užtai ir klausinėju. O iškarpas parduoda kokias tik nori, aš ne Lietuvoje. Tik va figūra mano "pagerinta", tai netinka kaip nubraižyta. Dukrai kiek siuvau, viskas puikiai tinka. Užvakar kaip tik suknytę baigiau. Pagyrų temoje įdėjau dukros suknelės fotkes  4u.gif
Mėginsiu pirkti prastą medžiagą ir kažkaip taikyti iškarpą sau, o kaip kitaip aš išmoksiu  unsure.gif

Aš tai irgi turiu nemenką "gelbėjimosi ratą". Tai pastebėjau, kad liemens apimtis irgi yra didesnė negu lentelėje atinkanti dydį, pagal kurį siūnuosi. Paprastai pilvukas pasispaudžia apsimovus kelnes. Jeigu, kaip sakai, į pirktines kelnes telpi ir didelių problemų nesutinki, tai manau, kad darykis tą iškarpą kuri geriausiai tinka pagal kitus matmenis, o ties liemeniu užleisk daugiau kraštuose ir būtinai kreida ar pieštuku pasižymėk tikrosios iškarpos kontūrus. O paskui siūdama matuosies ir matysi, kiek reikia praplatinti. Gal pasirodys, kad nelabai ką ir reikia.
Atsakyti
QUOTE(Kerpena @ 2007 09 13, 10:38)
Aš tai irgi turiu nemenką "gelbėjimosi ratą". Tai pastebėjau, kad liemens apimtis irgi yra didesnė negu lentelėje atinkanti dydį, pagal kurį siūnuosi. Paprastai pilvukas pasispaudžia  apsimovus kelnes. Jeigu, kaip sakai, į pirktines kelnes telpi ir didelių problemų nesutinki, tai manau, kad darykis tą iškarpą kuri geriausiai tinka pagal kitus matmenis, o ties liemeniu užleisk daugiau kraštuose ir būtinai kreida ar pieštuku pasižymėk tikrosios iškarpos kontūrus. O paskui siūdama matuosies ir matysi, kiek reikia praplatinti. Gal pasirodys, kad nelabai ką ir reikia.

Taip gal ir sugebėčiau. Bandysiu šiandien kirpti mėginį iš kitos medžiagos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2007 09 13, 19:59)
Taip gal ir sugebėčiau. Bandysiu šiandien kirpti mėginį iš kitos medžiagos  doh.gif

Kiek girdėjau, kai viršus vienos išmieros, o visa kita kitos, tai reikia imti ties liemeniu tą iškarpą, kuri tinka, o po to po truputį pereiti prie reikiamo dydžiu tie klubais ir žemiau. Tarkim, ties liemeniu 42 dydis, ties klubais ir žemiau - 38 dydis. Viršų piešiam 42 dydžio, o po to einant žemyn pamažu pereiti į 38 dydį. Nu jeigu supratai ką nors iš mano paistalionių blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(drakosha @ 2007 09 14, 08:38)
Kiek girdėjau, kai viršus vienos išmieros, o visa kita kitos, tai reikia imti ties liemeniu tą iškarpą, kuri tinka, o po to po truputį pereiti prie reikiamo dydžiu tie klubais ir žemiau. Tarkim, ties liemeniu 42 dydis, ties klubais ir žemiau - 38 dydis. Viršų piešiam 42 dydžio, o po to einant žemyn pamažu pereiti į 38 dydį. Nu jeigu supratai ką nors iš mano paistalionių  blush2.gif

Tai tu kalbi,jei daraisi iškarpas iš Burdos ar kokio kito žurnalo g.gif
Atsakyti
Nu taip! blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2007 09 13, 17:23)
Vakar bandžiau matuoti kelnių iškarpą ir supratau, kad net išmatuoti teisingai nemoku  verysad.gif  Padėkit surpasti kaip išsimatuoti iškarpą.
Kolkas matau tik vieną kelią, pasirinkti vos ne pagal nuojautą ir pasiūti iš kokios pigios medžiagos kad suprasti kurio dydžio man reikia  unsure.gif
Dabar kiek matuoju, tai užpakaliui ir kojom vienas dydis, o pilvui net 3 dydžiais didesnio reikia. Tai arba matuoju netaip, arba nieko nebesuprantu. Kaip tada įtelpu į pirktas kelnes ?
Papildyta:
Dar pridursiu, kad kelnės su užtrauktuku ir priekyje ir juosmeniu. Gal pradžiai pamėgint paprastesnę iškarpą nusipirkt šoniniu užtrauktuku ir be juosmens ? Ką manot ?

kelnes reikia sudėti taip kaip jos bus susiūtos ir pamatuoti liemens apimtį. reikia matuoti be užlaidų siūlėms ir užtrauktukui (žalia linija).

user posted image

lygiai taip pat matuojami lekalai ir kitose vietose.

ir dar gal gali parašyti savo liemens ir klubų apimtį?

o ką reiškia nusipirkt? tada geriausia susikonstruoti smile.gif aš sukonstruoju per penkiolika min. tai tikrai nesudėtinga, be to ir metodas lengvas. na jūs pavargsit valandą bet už tat turėsit savo. smile.gif

visada klauskit tikrai padėsiu, jei reik mano e`mailas akvile@b4net.lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akvilė: 14 rugsėjo 2007 - 21:34
Dar turiu pažiūrėti kaip tiksliai matuoti. Gal aš ir matuoju ne taip ant savęs. Kažkur lyg buvai įdėjus paveikslėlį kur reik matuot.
Atsakyti