Sveikoskoleges, na as esu konstruktore.ziuriu linksmai kartu cia dirbat.ir kaip jums sekasi?
Tai taip ir sekasi - aš tai daugiau mintyse konstruoju, nei siūnu, nes labai mėgstu patį kūrybos procesą. O siūti atsisėdu, kai jau prieš savo tinginystę gėda palieka. Dabar iškarto siūnu sau kelis rūbelius-bridžiukus ir sijoną, kurį kombinavau tiesų siluetą+iš kampo šonas. Žiūrėsiu, kas gausis.
žadėtas kelnių brėžinys, tik sorry labai prasta nuotrauka
KELNIŲ BRĖŽINYS
Linspiriuk paskiau kai pasiūsi įkelk sijonuko nuotraukytę, labai ydomu pamatyti, kas gausis
Papildyta:
prašom prisijungti
KELNIŲ BRĖŽINYS
Linspiriuk paskiau kai pasiūsi įkelk sijonuko nuotraukytę, labai ydomu pamatyti, kas gausis
Papildyta:
QUOTE(motorela @ 2007 09 08, 00:04)
Sveikoskoleges, na as esu konstruktore.ziuriu linksmai kartu cia dirbat.ir kaip jums sekasi?
prašom prisijungti
Sveikos, rodau savo savaitgalini darba
Cia mano antras gyvenime siutas sijonas;) brezini dariau pagal viena vasarini sijona, kirptas kliosu, su pamusalu, visos medziagos kainavo 30 Lt. Pasisiuvau is pykcio, kad parduotuvese uz maziau nei 120 Lt padoraus sijono nenusipirksi
Dar zinau, kad pripjoviau gryba su liemeniu, reikejo labiau islenkta daryti. Didziausias vargas isiuti nematoma uztrauktuka, su masina man neiseina, teko rankom.
Cia mano antras gyvenime siutas sijonas;) brezini dariau pagal viena vasarini sijona, kirptas kliosu, su pamusalu, visos medziagos kainavo 30 Lt. Pasisiuvau is pykcio, kad parduotuvese uz maziau nei 120 Lt padoraus sijono nenusipirksi
Dar zinau, kad pripjoviau gryba su liemeniu, reikejo labiau islenkta daryti. Didziausias vargas isiuti nematoma uztrauktuka, su masina man neiseina, teko rankom.
QUOTE(kvanksht @ 2007 09 10, 09:05)
nu saunuole, o as kaip tik dabar sedziu ir studijuoju kelniu iskarpa , bandysiu konstruoti pagal savo ismatavimus, irgi pasigirsiu kai pasisiusiu, dabar tai pagal burdos iskarpas vis siunuosi, jau susiradus tokia kaip tik tai pagal ja visas kelnes siunuosi, bet nusprendziau kad gana to palengvinto varijanto , palinkekit sekmes
QUOTE(kvanksht @ 2007 09 10, 09:05)
labai gražu
jo kai pamatai kainas sijonų parduotuvėje ir kai pasiskaičiuoji už kiek tu gali pati pasisūti, tai rankos nekyla pirkti
o liemens liniją galima taisyti ir jau sukirpto gaminio, ir ant pačios figūros, tik reik paprašyti kieno nors pagalbos: apsirengi sijoną ir su kreida ar muilu pasižymi savo tikrą liemens liniją, tiesiog brėži ant sijono per liemenį.
slaptam užtrauktuko įsiuvimui reikalinga spec. pėdelė, tada labai lengvai įsisiūna.
ir dar visus tokius pataisymus reikia padaryti ir ant lekalų, tada kitą gaminį greičiau pasisiūsit, ti padarysit modelio keitimus ir siūni.
noreciau ir as prisijungti prie jusu.siunu daug metu ir niekad nenaudojau spec.pedutes slaptam uztrauktukui.pavykdavo puikiai.neseniai ja nusipirkau ir vakar ja isbandziau.na su ja truputi greiciau,o rezultatas tas pats.
Norėčiau pasikonsultuoti kaip pataisyti kelnių iškarpą. Turiu kelnių iškarpą, ten yra nubraižyta daug dydžių, bet nei vienas netinka man. Reikėtų kažkaip padidinti šiektiek liemenį, arba pasirinkus iškarpą kuri tinka liemeniui, mažinti visa kita. Kaip tai daroma ?
Papildyta:
fainas sijonukas
Papildyta:
fainas sijonukas
QUOTE(aneta23 @ 2007 09 10, 16:40)
noreciau ir as prisijungti prie jusu.siunu daug metu ir niekad nenaudojau spec.pedutes slaptam uztrauktukui.pavykdavo puikiai.neseniai ja nusipirkau ir vakar ja isbandziau.na su ja truputi greiciau,o rezultatas tas pats.
Na taip, čia gal esmė patirtyje. Aš tai irgi puikiausiai slėptą užtrauktuką įsiūnu su paprasta užtrauktuko pėdele. Nu gi viskas su laiku.
O sijonuką tai greičiau pieštą įkelčiau, nes ant juodo blizgaus audinio visiškai nesimato. Bet gi aš irgi iš tų, kurios dar žinučių mažai turi...
aš pripratus slėpta užtrauktuką siūti su paprasta pėdele,tai man kažkaip sunkiai sekasi su spec pėdele
QUOTE(Taurė @ 2007 09 10, 17:04)
Norėčiau pasikonsultuoti kaip pataisyti kelnių iškarpą. Turiu kelnių iškarpą, ten yra nubraižyta daug dydžių, bet nei vienas netinka man. Reikėtų kažkaip padidinti šiektiek liemenį, arba pasirinkus iškarpą kuri tinka liemeniui, mažinti visa kita. Kaip tai daroma ?
Papildyta:
fainas sijonukas
Papildyta:
fainas sijonukas
tai geriausia imti tą iškarpą, kurią mažiausia reikia taisyti. jeigu reikia padidinti liemenį, tai pirma reikia sudėti visas iškarpas taip, ties liemeniu, kaip kad bus jos susiūtos ir pamatuoti liemens ilgį, taip sužinosi kiek reikia pridėti. tą skirtumą padalink kiekvienai siūlei ir pridėk, priekio nekliūdyk, pridėk prie šoninių ir užpakalinės siūlės. pvz. tavo liemens apimtis 74 cm, o kelnių 60 cm, tai 74-60=4 cm, tai 4/3=1,3 cm (trys siūlės: dvi šoninės ir užpakalinė) kiekvienai siūlei. tai tą 1,3 reikia dar padalinti pusiau ir tokį atstumą atidedi nuo senos linijos ir pakoreguoti naują, t.y. pvz. šoninę siūlę sudaro priekinė ir užpakalinė dalys, tai reikia dadėti ir tai ir tai, gaunasi 1,3/2=0,65 cm. skirtumą galima paskirstyti ir kitaip, pvz. po 2 cm pridėti šoninėm siūlėm. bet geriau pirmas variantas.
tikiuosi suprasi
QUOTE(Akvilė @ 2007 09 10, 14:11)
tai geriausia imti tą iškarpą, kurią mažiausia reikia taisyti. jeigu reikia padidinti liemenį, tai pirma reikia sudėti visas iškarpas taip, ties liemeniu, kaip kad bus jos susiūtos ir pamatuoti liemens ilgį, taip sužinosi kiek reikia pridėti. tą skirtumą padalink kiekvienai siūlei ir pridėk, priekio nekliūdyk, pridėk prie šoninių ir užpakalinės siūlės. pvz. tavo liemens apimtis 74 cm, o kelnių 60 cm, tai 74-60=4 cm, tai 4/3=1,3 cm (trys siūlės: dvi šoninės ir užpakalinė) kiekvienai siūlei. tai tą 1,3 reikia dar padalinti pusiau ir tokį atstumą atidedi nuo senos linijos ir pakoreguoti naują, t.y. pvz. šoninę siūlę sudaro priekinė ir užpakalinė dalys, tai reikia dadėti ir tai ir tai, gaunasi 1,3/2=0,65 cm. skirtumą galima paskirstyti ir kitaip, pvz. po 2 cm pridėti šoninėm siūlėm. bet geriau pirmas variantas.
tikiuosi suprasi
tikiuosi suprasi
O jei liemuo gerai, o visa kita perdideli, kurias siūlės tada mažinti ?
Bandysiu kažkaip taisyti, nors niekad to nedariau ir sunku įsivaizduoti kaip ta daryti. Mano gelbėjimo ratas niekur netelpa Jei kelnės geros, tai pilvas netelpa, jei pilvas telpa, tada visa kita kaba
Ir dar klausimas. Nusipirkau medžiagą, bet ji kaip suprantu nelabai skalbiama. Ten plona vilna, labai tinka kelnėm. Ar nesugadinčiau jei išskalbčiau skalbimo mašinoje, šaltame vandenyje ir išdžiovinčiau šaltoje džiovyklėje ? Nenoriu siūti kelnių ir poto nešioti į valyklą valyti