Įkraunama...
Įkraunama...

konsultacija siuvimo klausimais

QUOTE(orienturiste @ 2009 02 09, 19:37)
Aciu!

Apie kelnes supratau.
Tik nesupratau, kodel negalima istempti tos priesingos detales, jei ji paskui susitrauks, rezultatas gi gautusi tas pats  g.gif . As taip trikotazinei tunikai rankoves istaciau. Aisku jei ne trikotazas, gal visai nepavyktu.

Dar norejau paklausti apie tuos paklijavimus ir flizelinus (dar niekad nebandziau ju naudot). Tai, kaip suprantu, buna tokie, kur klijuojasi ant visos plokstumos ir buna jau paruostos juosteles, pvz i peciu juosta jei reiktu siut. Tai kokio plocio ta juostele turetu buti ir kurioj vietoj klijuotis? isivaizduociau, kad nuo medziagos krasto iki ten, kur bus siule, ir kazkiek dar uz siules? Jei suprantat, ko as klausiu.. smile.gif Ir siuo atveju reiketu ja ant nugarines puses klijuot?

Na, nzn kaip cia dabar reikes daryt su tom kelnem, kur savo budu "pasodinau" nuo keliu zemyn  doh.gif , turbut ardyt..  doh.gif smile.gif

Tempti negalima, nes issikreips siuvinys. Nors siulau viena karta pabandyti (sugadinti), o paskui daugiau klausimu apie tempima nekils.

Flizelinas naudojamas kelniu, sijonu juosmenukuose, apsiuvuose, apykaklese, marskiniu rankogaliuose, skeltukuose, taip pat siuvant velkes, antkisenius ir t.t.

o jusu kelniu sonine siule turetu "suktis" t.y. pakrypusi i prieki ar nugara, o ne eina tiesiai per sona.
kai siusite ka nors paklausinekite, tikrai patesime, nes siuvimo technologija nera labai paprastas dalykas. Veliau pati busite patenkinta rezultatu.
Atsakyti
Labukas visoms 4u.gif Susidomėjau drabužių dekoravimu plunksnomis.Tik niekaip nesumastau, kaip tas pluksnas pritvirtinti, kad tvirtai laikytusi ir dailiai atrodytų g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MEDINILĖ: 14 vasario 2009 - 00:45
QUOTE(sigita @ 2009 02 10, 14:50)
o jusu kelniu sonine siule turetu "suktis" t.y. pakrypusi i prieki ar nugara, o ne eina tiesiai per sona.
kai siusite ka nors paklausinekite, tikrai patesime, nes siuvimo technologija nera labai paprastas dalykas.  Veliau pati busite patenkinta rezultatu.

Aha, kelnes buvo kazkokios susisuke, galvojau, kad del iskarpos, kurios istorija irgi atskira smile.gif, bet siaip ar taip nuo keliu jas isardziau ir is naujo susiuvau, dabar viskas kaip ir ok. Nesioti galima. Tik liemuo man nelabai patinka, nukabes ties klynu (ten kur turetu buti uztrauktukas), gal per platus priekis? bet gal todel, kad mano nestuke.gif pilvas nemazas stumia juosmeni zemyn. Bet liemuo prieky zemintas labai.

Na, kitas dar klausimelis - ka daryt kad kisenes-maiseliai nelistu lauk. Nes toks vaizdas, kad sonine siule (ar tai butu kelnes ar sijonas) jas tempia lauk.

Ir kaip is anksto nuspresti, ar deti i sijona pamusala (siuvu sesei dabar), nes nezinau, ar lips ta medziaga prie pedkelniu ar ne.. Gal yra kokios taisykles? g.gif

Na, vel apiberiau jus klausimais, bet kad ju vis iskyla..
Atsakyti
QUOTE(orienturiste @ 2009 02 14, 12:07)
Ir kaip is anksto nuspresti, ar deti i sijona pamusala (siuvu sesei dabar), nes nezinau, ar lips ta medziaga prie pedkelniu ar ne.. Gal yra kokios taisykles?  g.gif

Iš Burdos siuvi? O kaip ten parašyta? Aš tai dedu visiems sijonams mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(papuga @ 2009 02 14, 10:36)
Iš Burdos siuvi? O kaip ten parašyta? Aš tai dedu visiems sijonams  mirksiukas.gif

aš nededu vasariniams - lininiams- medvilniniams, na, man būtų labai nefaina lininiu sijonu ir sintetiniu pamušalu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(sare @ 2009 02 14, 12:11)
aš nededu vasariniams - lininiams- medvilniniams, na, man būtų labai nefaina lininiu sijonu ir sintetiniu pamušalu  schmoll.gif

Supratau, reikes turbut det, nes ne vasarinis.. Is Burdos, bet rusiska, tai per daug nesigilinau, bet atrodo, kad tik vienos medziagos rusies parasyta, kad reikia.
Atsakyti
QUOTE(orienturiste @ 2009 02 14, 13:17)
Supratau, reikes turbut det, nes ne vasarinis.. Is Burdos, bet rusiska, tai per daug nesigilinau, bet atrodo, kad tik vienos medziagos rusies parasyta, kad reikia.

Pažiūrėk, ar parašyta подкладочная ткань
Atsakyti
QUOTE(orienturiste @ 2009 02 14, 11:07)
Aha, kelnes buvo kazkokios susisuke, galvojau, kad del iskarpos, kurios istorija irgi atskira smile.gif, bet siaip ar taip nuo keliu jas isardziau ir is naujo susiuvau, dabar viskas kaip ir ok. Nesioti galima. Tik liemuo man nelabai patinka, nukabes ties klynu (ten kur turetu buti uztrauktukas), gal per platus priekis? bet gal todel, kad mano  nestuke.gif  pilvas nemazas stumia juosmeni zemyn. Bet liemuo prieky zemintas labai.

Na, kitas dar klausimelis - ka daryt kad kisenes-maiseliai nelistu lauk. Nes toks vaizdas, kad sonine siule (ar tai butu kelnes ar sijonas) jas tempia lauk.

Ir kaip is anksto nuspresti, ar deti i sijona pamusala (siuvu sesei dabar), nes nezinau, ar lips ta medziaga prie pedkelniu ar ne.. Gal yra kokios taisykles?  g.gif

Na, vel apiberiau jus klausimais, bet kad ju vis iskyla..

šiaip kišenes pučia, kai gaminys yra per siauras, kartais tai būna taip sumodeliuota, tai tokiu atveju kišenės maišeliai turi būti iš tokio pačio audinio.
o pamušalas praktiškai siuvamas dėl to kad būtų gražus gaminio kritumas ir tai priklauso nuo modelio bei medžiagos, taigi jau čia reiktų pačiai susiorentuoti ar jis reikalingas, jeigu tai kostiuminis audinys tai beabejo jo reikia, o jei džinsas tai nereikia, o jei linas ar medvilnė jis dedamas ne visada, į storo audinio gaminius pamušalas reikalingas, į sintetinio audinio gaminius pamušalas siuvamas ne visada.
Atsakyti
Labas vakarelis 4u.gif

siandien sugalvojau pasilenkti dzinsus, issitraukiau savo senaja siuvimo masina, gera valanda pravargau ja reguliuodama, o paskui netekus kantrybes atlenkiau dzinsus rankomis. Bet isvada padariau - reikia naujos siuvamosios.

Gal patartumet ka galeciuciu isigyti, nes apie siuvimo masinas nesusigaudau visiskai. Daug reikalavimu neturiu, kad padoriai siutu, pav ir kelias sudetas medziagas, oda. Ir aisku kad kaina butu normali. Gal verta pasidaityti naudotos?

Vnz busiu dekinga uz bet kokia informacija ax.gif
Atsakyti
QUOTE(PUCA @ 2009 02 15, 23:48)
Labas vakarelis  4u.gif

siandien sugalvojau pasilenkti dzinsus, issitraukiau savo senaja siuvimo masina, gera valanda pravargau ja reguliuodama, o paskui netekus kantrybes atlenkiau dzinsus rankomis. Bet isvada padariau - reikia naujos siuvamosios.

Gal patartumet ka galeciuciu isigyti, nes apie siuvimo masinas nesusigaudau visiskai. Daug reikalavimu neturiu, kad padoriai siutu, pav ir kelias sudetas medziagas, oda. Ir aisku kad kaina butu normali. Gal verta pasidaityti naudotos?

Vnz busiu dekinga uz bet kokia informacija  ax.gif

siulau paskaityti tema viskas apie siuvimo masinas arba siuvimo masinu remontas. jei esate kauniete manau singer meistras jums padetu issirinkti.
Atsakyti
merginos pagelbekit.. gal esat kuri siuvusi dekla meskerems ir gal turit brezinukus? o gal nete kur esat mate iskarpas, buciau dekinga uz bent kokia pagalba.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dziugita @ 2009 02 18, 02:50)
merginos pagelbekit.. gal esat kuri siuvusi dekla meskerems ir gal turit brezinukus? o gal nete kur esat mate iskarpas, buciau dekinga uz bent kokia pagalba..  4u.gif

paėmi keturkampį medžiagos gabalą ir susiuvi - štai ir dėklas meškerei biggrin.gif
Atsakyti