Įkraunama...
Įkraunama...

konsultacija siuvimo klausimais

QUOTE(papuga @ 2008 11 06, 13:24)
Sveikos  4u.gif
Siūnant švarką pagal burdą, tas viršutinis išlinkimas (nežinau, kaip pavadinti) kažkoks labai didelis gaunasi. Žinau, kad statant rankovę reikia ją paraukti, tačiau man jis kažkoks per didelis vis tiek gaunasi, nes įstatant vis vien viena kita raukšlelė įsimeta (nepaisant to, kad ištempiu). Ar taip turi būti, o gal sumažinti tą išlinkimą  g.gif  Tikiuosi supratot, kaip primakalavau  ax.gif
Tiesa, pasiuvau vyrui puspaltį, tačiau laaabai vėlai baigiau, o ryte jis išvažiavo, tad negalėjau nufotografuoti  doh.gif Penktadienį grįš, prižadu įmesti nuotraukytę  mirksiukas.gif

šiaip tai įsiūnant rankovę sulaikyti reikia ne tik ties galvute, bet prakti.kai per visą rankovės įsiuvimą - visiškai nesulaikoma pažastės srityje, o didžiausias sulaikymas ties galvute, šiek tiek mažiau nugarinėj pusėj ties rankovės įsiuvimo viduriu ir dar mažiau iš priekio. nu gal truputi neaiškiai parašiau, grįžus namo įkelsiu piešinuką.
Papildyta:
QUOTE(Serinute @ 2008 11 06, 13:36)
Visą priekį nuo vieno šono iki kito? Ar teisingai supratau?
O papetė-tai petinė siūlė nuo apykaklės iki rankovės viršuje?
O kur "galvutė"?-tai čia gal nugaroje "apykaklė", na palei kaklą...
Papildyta:
Lauksim foto smile.gif

Klijuojamos švarko detalės: visas priekis, pokraštis, apykaklės dalys, nugara visa arba iki menčių priklauso nuo modelio medžiagos ir norimo efekto, jei nugara klijuojama iki menčių tai tada dar klijuojama jos apačia, rankovės galvutė ir apačia. dar papildomai spec. juostele (apsaugo nuo ištysimo) klijuojama priekio priekinis kraštas, priekaklis priekio ir nugaros, pažastė priekio ir nugaros.

spec. juostelė - yra pirkti siuv.reik. parduotuvėse, ji yra įvairaus pločio. švarkui, paltui ir pan. reiktų apie 1 -1,5 cm pločio juostelės, ji klijuojama.
Atsakyti
Merginos, o apskritai, ar būtina sulaikyti tą galvutę g.gif
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2008 11 06, 13:51)
3 cm nėra daug jei audinys minkštas  biggrin.gif , su rankovės siqaurinimu atsargiai nes nepakelsit rankų, dar patarimas kaip pahaltūrinti  ax.gif , pasiimkit rankovę kuri jums atrodo su normaliai galvute ir pasižiūrėkit apsibrėžus gal abai nenužemės pati apvala  g.gif , iš tikrųjų jei pačiupinėčiau tai iš kart paskyčiaiu, dabar galiu tik spėlioti  ax.gif , o ten kur kalbat apie patempimą tai iš vis negalima jokių tempimų daryti, nes užtepsit ir mes raukšles, rankovė turi statytis kuo laisviau, jokių užtempimų negali būti,  4u.gif

dar pagalvojau, o pagal modelį gal ten turi būti raukta galvutė?
Papildyta:
QUOTE(papuga @ 2008 11 06, 14:07)
Merginos, o apskritai, ar būtina sulaikyti tą galvutę g.gif

būtina, kad gražiai atrodytų rankovė ir galėtum rankas judint, be to kai konstruoji tai specialiai dedamas rankovės pločio priedas, ko pasekoje ir susidaro rankovės galvutės laisvumas, kurį įsiūnant reikia sulaikyti tam tikrose vietose
Atsakyti
QUOTE(Akvilė @ 2008 11 06, 13:12)
dar pagalvojau, o pagal modelį gal ten turi būti raukta galvutė?
Papildyta:
būtina, kad gražiai atrodytų rankovė ir galėtum rankas judint, be to kai konstruoji tai specialiai dedamas rankovės pločio priedas, ko pasekoje ir susidaro rankovės galvutės laisvumas, kurį įsiūnant reikia sulaikyti tam tikrose vietose

drinks_cheers.gif aš irgi dabar galvoju g.gif , nes burdose man kaip tik kartais pritrūksta laisvumo apvaloje g.gif , ir dar labai priklauso kaip daigstai,

dėl antro posto irgi sutinku, būtina, nes rankove atrodys kaip nutempta žemyn, užsmaugta ir nepaklesi rankos drinks_cheers.gif
Atsakyti
Ir pabaigai apie rankoves - o pamušalo galvutę irgi reikia sulaikyti?
Atsakyti
QUOTE(papuga @ 2008 11 06, 13:19)

kadangi aš pamušalą tvirtinu rankomis prie rankovės siūlės ten jokių problemų man nekyla, žadėjau papaišyti, bet taip laiks spaudžia blush2.gif
Atsakyti
Truputi pasiskaičiau čia pas jus, žiūriu aš dar didesnė chalturščikė nei kad galvojau lotuliukas.gif , o kiek daug žmonių galvoja, kad aš puiki siuvėja ir pasitiki manim blush2.gif
dabar jum leidus 4u.gif skaitysiu jūsų postus ir mokysiuos iš naujo, gal kas nors visdėlto iš manęs dar išeis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(papuga @ 2008 11 06, 14:19)

taip, analogiškai smile.gif
Atsakyti
Ačiū širdingai aciuks.gif tam kartui blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lauruskina @ 2008 11 06, 14:34)
Truputi pasiskaičiau čia pas jus, žiūriu aš dar didesnė chalturščikė nei kad galvojau  lotuliukas.gif , o kiek daug žmonių galvoja, kad aš puiki siuvėja ir pasitiki manim  blush2.gif 
dabar jum leidus  4u.gif skaitysiu jūsų postus ir mokysiuos iš naujo, gal kas nors visdėlto iš manęs dar išeis  biggrin.gif

prašom jungtis, visada patarsim ar pasitarsim, o ir pati patirtim pasidalinsi biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(papuga @ 2008 11 06, 14:56)
Ačiū širdingai  aciuks.gif tam kartui  blush2.gif

tai nėr už ką, tam ir yra ši tema, svarbu kad padeda smile.gif
Atsakyti
na ir puiki cia temele!

turiu ir as klausima:
siuvausi pas siuveja paltuka. Toks tiesus, iliemenuotas truputi, apykakle tokia standartine su V formos kaklu. Bet pasiuvo gal dviem dydziais didesni. na bent jau veinu tai tikrai. kadangi siuveja pazystama, kazkaip nedrisau garsiai to jai pasakyti, bet man, 182cm, nesioti per dideli palteli...atrodau baisiai. bandziau sagas persiuti, nepadejo... platu visur - peciai, ties krutine. kaip man ji siaurintis. Ta darysiu pati, nesu siaurinusi palto. ar tiesiog isardzius sonus juos paslingti kiek reikia? g.gif
Atsakyti
QUOTE(DMNT @ 2008 11 12, 17:16)
na ir puiki cia temele!

turiu ir as klausima:
siuvausi pas siuveja paltuka. Toks tiesus, iliemenuotas truputi, apykakle tokia standartine su V formos kaklu. Bet pasiuvo gal dviem dydziais didesni. na bent jau veinu tai tikrai. kadangi siuveja pazystama, kazkaip nedrisau garsiai to jai pasakyti, bet man, 182cm, nesioti per dideli palteli...atrodau baisiai. bandziau sagas persiuti, nepadejo... platu visur - peciai, ties krutine. kaip man ji siaurintis. Ta darysiu pati, nesu siaurinusi palto. ar tiesiog isardzius sonus juos paslingti kiek reikia? g.gif

tiesiog siūlau nešti siuvėjai ir paprašyti, kad pataisytų, nes vien iš šonų, kažin ar ką padarysi , nes jei ir pečiai per platūs tai rankoves reiks ardyti , variantas tai š..... , bet jei nešioti negali tai greiau pasitausyk, ir išdrįsk, siuvėjai savo siūtą rūbą lengviau pataisyti nei kitam žmogui, ax.gif , nes ir krūtinės vieta per didelė blink.gif , gal siuvėja matus blogai tavo užsirašė, o antra vėl siuvo be primatavimo g.gif , nes juk turėjai anksčiau pamatyti, kad jis tau didelis ax.gif

jei taisyčiau aš tai maždaug daryčiau taip doh.gif o bože tikiuosi niekda to nereiks daryti
nuardyčiau rankoves ir pečių siūlę iki reljefinių siūlių, apykaklės neliesčiau visai, ir tada gražiai iš visų siūlių siauriničua, tik taip galima kažką išgauti, nors čia primečiau ant sekundžių pamačius pačiupinėjus ir pagalvojus gal ir geriau ką sugalvočiau ax.gif
Atsakyti