Įkraunama...
Įkraunama...

konsultacija siuvimo klausimais

QUOTE(Akvilė @ 2008 11 05, 18:38)
na gi gražu, tik pritariu rankovės ir man nepatinka, matai čia kad jos ir įsiuvamos, bet jos yra reglano tipo - tokios be griežtos pečių linijos, tokios rankovės labiau tinka plačiapetėms.
o šiaip tai jo geriausia turėti bazę , o paskiau tik kaitalioji pagal modelį, be to kur įkėlusi esu bazinių pagrindų konstravimą - jis tikrai yra nesudėtingas ir gerai gaunasi.
gražu  smile.gif

Dėkui smile.gif Bazinį brėžinuką kelnėms vakar vakare jau pasidariau. Tkrai nesudėtinga pagal tavo pateiktą pavyzdį smile.gif

QUOTE(Lauruskina @ 2008 11 06, 08:57)
Serinute super  thumbup.gif , labai gražiai žiūrisi

Aš taip pat tik už bazinius brėžinius. Ankščiau siūdavau iš burdos, tai labai nemažai neatitikimų pasitaikydavo. Sunku ir prisitaikyt, nes tų tipinių figūrų nėra daug.

Ačiū. Taip pagal savo figūrą sunku pritaikyti Burdos brėžinį. Dar kai mano ūgis 178 cm, o ten pateikti yra 168 ūgiui.
Noriu siūti kitokio tipo švarkelį, bet nelabai sugalvoju kaip pakoreguoti pažasties gylį g.gif Pažasties iškirpimą tai nesunku biškutį pagilinti, bet kaip pagal ją tinkamai pakoreguoti rankovę... Gal akvilė čia gali padėti? Jau net gėda klausti blush2.gif
Aš toks kodėlčiukas. Nelabai kas mane kada ir mokino siūti, tai pati mokausi ir dėl to kyla klausimukų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Serinute: 06 lapkričio 2008 - 07:06
Noriu siūti kitokio tipo švarkelį, bet nelabai sugalvoju kaip pakoreguoti pažasties gylį g.gif Pažasties iškirpimą tai nesunku biškutį pagilinti, bet kaip pagal ją tinkamai pakoreguoti rankovę... Gal akvilė čia gali padėti? Jau net gėda klausti blush2.gif
Aš toks kodėlčiukas. Nelabai kas mane kada ir mokino siūti, tai pati mokausi ir dėl to kyla klausimukų smile.gif
[/quote]

Aš taip įsivaizduoju reiktų platint rankovę į šonus. O jei rankovės plotis geras ir platesnės tikrai nereikia, tada turbūt reikia kelti galvutę g.gif
Atsakyti
QUOTE(Serinute @ 2008 11 06, 07:06)
Dėkui smile.gif Bazinį brėžinuką kelnėms vakar vakare jau pasidariau. Tkrai nesudėtinga pagal tavo pateiktą pavyzdį smile.gif
Ačiū. Taip pagal savo figūrą sunku pritaikyti Burdos brėžinį. Dar kai mano ūgis 178 cm, o ten pateikti yra 168 ūgiui.
Noriu siūti kitokio tipo švarkelį, bet nelabai sugalvoju kaip pakoreguoti pažasties gylį  g.gif  Pažasties iškirpimą tai nesunku biškutį pagilinti, bet kaip pagal ją tinkamai pakoreguoti rankovę... Gal akvilė čia gali padėti? Jau net gėda klausti  blush2.gif

taip pat pakirpti rankovės gilumą mirksiukas.gif , nežinau kiek nori ten paderinti, bet kiek nukerpi pažasties gylyje, dedi tą pačią nukirptą skiautę ant rankovės pažasties išėmos vietos ir taip pat apkerpi, tik žiūrėk pusių nesumaišyk, nes gali paskui neatitikti viskas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2008 11 06, 14:01)
taip pat pakirpti rankovės gilumą  mirksiukas.gif , nežinau kiek nori ten paderinti, bet kiek nukerpi pažasties gylyje, dedi tą pačią nukirptą skiautę ant rankovės pažasties išėmos vietos ir taip pat apkerpi, tik žiūrėk pusių nesumaišyk, nes gali paskui neatitikti viskas  4u.gif

Ačiū mergaitės smile.gif Taip operatyviai Jūs čia man padedate smile.gif O drobelės paklijavimus dėti ant visos švarko "atlapo" dalies ir ant tų vietų kur bus siūlės?
Atsakyti
QUOTE(Serinute @ 2008 11 06, 12:14)
Ačiū mergaitės smile.gif Taip operatyviai Jūs čia man padedate smile.gif O drobelės paklijavimus dėti ant visos švarko "atlapo" dalies ir ant tų vietų kur bus siūlės?

švarką visada griežtai klijuoju visą priekį + pokraštį visada ax.gif , nugaroje tik papetę, galvutę, rankovių apačią, ir švarko nugaros apačią, 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Siūnant švarką pagal burdą, tas viršutinis išlinkimas (nežinau, kaip pavadinti) kažkoks labai didelis gaunasi. Žinau, kad statant rankovę reikia ją paraukti, tačiau man jis kažkoks per didelis vis tiek gaunasi, nes įstatant vis vien viena kita raukšlelė įsimeta (nepaisant to, kad ištempiu). Ar taip turi būti, o gal sumažinti tą išlinkimą g.gif Tikiuosi supratot, kaip primakalavau ax.gif
Tiesa, pasiuvau vyrui puspaltį, tačiau laaabai vėlai baigiau, o ryte jis išvažiavo, tad negalėjau nufotografuoti doh.gif Penktadienį grįš, prižadu įmesti nuotraukytę mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(papuga @ 2008 11 06, 12:24)
Sveikos  4u.gif
Siūnant švarką pagal burdą, tas viršutinis išlinkimas (nežinau, kaip pavadinti) kažkoks labai didelis gaunasi. Žinau, kad statant rankovę reikia ją paraukti, tačiau man jis kažkoks per didelis vis tiek gaunasi, nes įstatant vis vien viena kita raukšlelė įsimeta (nepaisant to, kad ištempiu). Ar taip turi būti, o gal sumažinti tą išlinkimą  g.gif  Tikiuosi supratot, kaip primakalavau  ax.gif
Tiesa, pasiuvau vyrui puspaltį, tačiau laaabai vėlai baigiau, o ryte jis išvažiavo, tad negalėjau nufotografuoti  doh.gif Penktadienį grįš, prižadu įmesti nuotraukytę  mirksiukas.gif

tu čia šneki apie galvutę pačią g.gif , nors dabar ji vadinama rankovės apvala laugh.gif, o kam tu ją tampai, jei labai sunku rankovę įstatyti be raukimo tai truputį susiūk su mašina retu dygsniu ir parauk tada išlygink su lygintuvu raukšles, bet jos turi susilyginti, tai tinka mikštesniems audniams, tokiam ploščiui jau reiktų tiksliai sukirpti rankovę ir rankovės išėmos vietą drabužyje, tu to išlinkimo nesumažinis, o greičiausiai jei kirpsi iš viršaus tik suplokštinsi pačią rankovės apvalą ir tada visai pražūsi, dar galima iš šonų šiek tiek siaurinti ir tada sutvarkyti apvalos liniją, o tu čia iš burdos ane kerpi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2008 11 06, 14:17)
švarką visada griežtai klijuoju visą priekį + pokraštį visada  ax.gif , nugaroje tik papetę, galvutę, rankovių apačią, ir švarko nugaros apačią,  4u.gif

Visą priekį nuo vieno šono iki kito? Ar teisingai supratau?
O papetė-tai petinė siūlė nuo apykaklės iki rankovės viršuje?
O kur "galvutė"?-tai čia gal nugaroje "apykaklė", na palei kaklą...
Papildyta:
QUOTE(papuga @ 2008 11 06, 14:24)
Tiesa, pasiuvau vyrui puspaltį, tačiau laaabai vėlai baigiau, o ryte jis išvažiavo, tad negalėjau nufotografuoti  doh.gif Penktadienį grįš, prižadu įmesti nuotraukytę  mirksiukas.gif

Lauksim foto smile.gif
Atsakyti
biggrin.gif

QUOTE(Serinute @ 2008 11 06, 12:34)
Visą priekį nuo vieno šono iki kito? Ar teisingai supratau?
O papetė-tai petinė siūlė nuo apykaklės iki rankovės viršuje?
O kur "galvutė"?-tai čia gal nugaroje "apykaklė", na palei kaklą...

visas priekio detales tada jau susiuvu reljefines siūles, taip teisingai nuo užsago iki šono

papetė tai nuo nugaros priekaklio linijos iki menčių, tuo pačiu pasiklijuoja ir pažasties išėmos kraštas, nes ten sugeba labai išsitampyti ta dalis

galvutė yra pats rankovės apvalumas viršuje mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2008 11 06, 14:31)
tu čia šneki apie galvutę pačią  g.gif , nors dabar ji vadinama rankovės apvala laugh.gif, o kam tu ją tampai, jei labai sunku rankovę įstatyti be raukimo tai truputį susiūk su mašina retu dygsniu ir parauk tada išlygink su lygintuvu raukšles, bet jos turi susilyginti, tai tinka mikštesniems audniams, tokiam ploščiui jau reiktų tiksliai sukirpti rankovę ir rankovės išėmos vietą drabužyje, tu to išlinkimo nesumažinis, o greičiausiai jei kirpsi iš viršaus tik suplokštinsi pačią rankovės apvalą ir tada visai pražūsi, dar galima iš šonų šiek tiek siaurinti ir tada sutvarkyti apvalos liniją, o tu čia iš burdos ane kerpi  g.gif

Viską darau pagal Burdą. Turiu net knygą "Burdos siuvimo mokykla". tai ten taip ir parodyta, kaip tu sakai, kad reikia retu dygsniu paraukti, o įstatant patempti į šonus, kad tų raukšlių neliktų. Viskas tvarkoj, man rankovę įstatyti nesunku. Tačiau ta pati galvutė kažkokia labai didelė, nes susiraukia tiek, kad atrodo kokius 3 cm nėra kur dėti doh.gif Už tad ir raukšlės kelios įsisiuva. Tai ir klausiu, kaip sutvarkyti rankovės tą galvutę. O iš šonų kiek galima nuimti, kad rankas pakėlus siūlės nesusproginėtų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Serinute @ 2008 11 06, 08:06)
Noriu siūti kitokio tipo švarkelį, bet nelabai sugalvoju kaip pakoreguoti pažasties gylį  g.gif  Pažasties iškirpimą tai nesunku biškutį pagilinti, bet kaip pagal ją tinkamai pakoreguoti rankovę... Gal akvilė čia gali padėti? Jau net gėda klausti  blush2.gif

turiu tokį klausimą - kokiu pagrindu tu nori gilinti pažastę? nes jeigu labai pagilinsi, o pačio švarko apimties priedas (apimtis) liks tokie pat, tai tada sunku bus pakelt ranką, ypač tai aktualu įsiūtinėms rankovėms. gal gali truputi plačiau modelį aprašyti ir kodėl nori gilinti.
Atsakyti
QUOTE(papuga @ 2008 11 06, 12:45)
Viską darau pagal Burdą. Turiu net knygą "Burdos siuvimo mokykla". tai ten taip ir parodyta, kaip tu sakai, kad reikia retu dygsniu paraukti, o įstatant patempti į šonus, kad tų raukšlių neliktų. Viskas tvarkoj, man rankovę įstatyti nesunku. Tačiau ta pati galvutė kažkokia labai didelė, nes susiraukia tiek, kad atrodo kokius 3 cm nėra kur dėti  doh.gif  Už tad ir raukšlės kelios įsisiuva. Tai ir klausiu, kaip sutvarkyti rankovės tą galvutę. O iš šonų kiek galima nuimti, kad rankas pakėlus siūlės nesusproginėtų  g.gif

3 cm nėra daug jei audinys minkštas biggrin.gif , su rankovės siqaurinimu atsargiai nes nepakelsit rankų, dar patarimas kaip pahaltūrinti ax.gif , pasiimkit rankovę kuri jums atrodo su normaliai galvute ir pasižiūrėkit apsibrėžus gal abai nenužemės pati apvala g.gif , iš tikrųjų jei pačiupinėčiau tai iš kart paskyčiaiu, dabar galiu tik spėlioti ax.gif , o ten kur kalbat apie patempimą tai iš vis negalima jokių tempimų daryti, nes užtepsit ir mes raukšles, rankovė turi statytis kuo laisviau, jokių užtempimų negali būti, 4u.gif
Atsakyti