Įkraunama...
Įkraunama...

konsultacija siuvimo klausimais

Serinute, labai gražus sarafanas 4u.gif Aš irgi labai skaičiau tuos patarimus, kaip siūti pamušalą, manau, pravers.

O dabar jau turiu savo klausimą, pasisiuvau tiesias siauras kelnes, cigaretės formos. Visas siūles siuvau paprasta tiese tankia siūle. Kažkaip labai bijojau, kad ar gali tokia siūlė atlaikyti užpakalyje.

Kadangi labai bijojau tai ir atsitiko, kad lipant iš mašinos ta siūlė sutrūko.

Gal turit patarimų kaip man dabar susiūti, kad nepasikartotų tokia klaida?
Ar kitokia siūle? Ar įdėti kokį nors nesitampantį gabbaliuką kitokios medžiagos? Ar dar ką nors padaryti?
Apžiūrėjau, medžiagai nieko nenutiko, tik trūko siūlės siūlas.

Labai laukiu patarimo ax.gif

Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(rroonneettaa @ 2008 10 27, 13:55)
Serinute, labai gražus sarafanas  4u.gif  Aš irgi labai skaičiau tuos patarimus, kaip siūti pamušalą, manau, pravers.
O dabar jau turiu savo klausimą, pasisiuvau tiesias siauras kelnes, cigaretės formos. Visas siūles siuvau paprasta tiese tankia siūle. Kažkaip labai bijojau, kad ar gali tokia siūlė atlaikyti užpakalyje.

Kadangi labai bijojau tai  ir atsitiko, kad lipant iš mašinos ta siūlė sutrūko.

Gal turit patarimų kaip man dabar susiūti, kad nepasikartotų tokia klaida?
Ar kitokia siūle? Ar įdėti kokį nors nesitampantį gabbaliuką kitokios medžiagos? Ar dar ką nors padaryti?
Apžiūrėjau, medžiagai nieko nenutiko, tik trūko siūlės siūlas.

Labai laukiu patarimo  ax.gif

Ačiū.

visų pirma ta "užpakalinė siūlė" siuvama būtinai du kartus mirksiukas.gif , antra pagal pasakojimą suprantu, kad siūlas labi įtemptas, todėl siūlė netampri ir neatlaikė mirksiukas.gif , visada siuvant galima pamėginti ant mėginio, susiūti įstrižą audinį įir patempti ir jei siūlas nutrūksta žiūri, kuris viršutinis ar apatinis, tai tą ir reguliuoji 4u.gif , o gal jūs siuvote trikotažines kelnes g.gif , tada jau reiklainga spec mašina arba labai tankus dygsniukas ir reguliaviavimas siūlės, kad ji netrūkinėtų , nu gal čia baisiai nesumaliau, gal suprasi ax.gif

lineta apie vilniaus tokias vietas nežinau nieko rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2008 10 27, 15:20)
visų pirma ta "užpakalinė siūlė" siuvama būtinai du kartus  mirksiukas.gif , antra pagal pasakojimą suprantu, kad siūlas labi įtemptas, todėl siūlė netampri ir neatlaikė  mirksiukas.gif , visada siuvant galima pamėginti ant mėginio, susiūti įstrižą audinį įir patempti ir jei siūlas nutrūksta žiūri, kuris viršutinis ar apatinis, tai tą ir reguliuoji  4u.gif , o gal jūs siuvote trikotažines kelnes  g.gif , tada jau reiklainga spec mašina arba labai tankus dygsniukas ir reguliaviavimas siūlės, kad ji netrūkinėtų , nu gal čia baisiai nesumaliau, gal suprasi  ax.gif

lineta apie vilniaus tokias vietas nežinau nieko  rolleyes.gif

Ačiū, Naktibalda, už greitą manęs gelbėjimą. Ne, kelnės ne trikotažinės. Medžaiga vos vos tempiasi.

Dar tik pasitikslinsiu, ką reiškia, "siuvama du kartus". t.y. paprasta siūle sivam du kartus? vieną šalia kitos? Ar viena paprasta, o krašte dar galiu kokią nors sudėtingą (tokia daro tarsi du rombiukus šalia vienas kito) susiūti? doh.gif nemoku kitaip paaiškinti, bet yra tokia siūlė mano siuvimo mašinoje.

Ačiū labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rroonneettaa @ 2008 10 27, 16:07)
Ačiū, Naktibalda, už greitą manęs gelbėjimą. Ne, kelnės ne trikotažinės. Medžaiga vos vos tempiasi.

Dar tik pasitikslinsiu, ką reiškia, "siuvama du kartus". t.y. paprasta siūle sivam du kartus? vieną šalia kitos? Ar viena paprasta, o krašte dar galiu kokią nors sudėtingą (tokia daro tarsi du rombiukus šalia vienas kito) susiūti?  doh.gif  nemoku kitaip paaiškinti, bet yra tokia siūlė mano siuvimo mašinoje.

Ačiū labai  4u.gif

Aš tai klynelius ir užpakalines siūles susiuvu su sustiprinta siūle (bent pas mane siuvimo mašinoje tokia yra, kuri daro du žingsnius į priekį, vieną atgal).
Atsakyti
QUOTE(rroonneettaa @ 2008 10 27, 15:07)

Dar tik pasitikslinsiu, ką reiškia, "siuvama du kartus". t.y. paprasta siūle sivam du kartus? vieną šalia kitos? Ar viena paprasta, o krašte dar galiu kokią nors sudėtingą (tokia daro tarsi du rombiukus šalia vienas kito) susiūti?  doh.gif  nemoku kitaip paaiškinti, bet yra tokia siūlė mano siuvimo mašinoje.

Ačiū labai  4u.gif

taip taip du kart per tą pačią siūlę mirksiukas.gif

QUOTE(Serinute @ 2008 10 27, 15:27)
Aš tai klynelius ir užpakalines siūles susiuvu su sustiprinta siūle (bent pas mane siuvimo mašinoje tokia yra, kuri daro du žingsnius į priekį, vieną atgal).

taip jei mašina turi tokią funkciją, mirksiukas.gif , bet jei nėra reik suktis išį padėties 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2008 10 27, 16:43)
taip taip du kart per tą pačią siūlę  mirksiukas.gif
taip jei mašina turi tokią funkciją,  mirksiukas.gif , bet jei nėra reik suktis išį padėties  4u.gif

Ačiū, yra pas mane tokia funkcija, ten trigubas siūlas gaunasi. Taisysiu vakare, nes vaikščioti su irstančiom kelnėm ne kas. bigsmile.gif
Atsakyti
Gal atsirastų patarėja, kuri pakonsultuotų kokia eiga siuvamas pamušalas į švarkelį. (tokį įliemenuotą, su apykakle, užsagstomą). Būčiau laaaaabai dėkinga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Serinute @ 2008 10 28, 14:38)
Gal atsirastų patarėja, kuri pakonsultuotų kokia eiga siuvamas pamušalas į švarkelį. (tokį įliemenuotą, su apykakle, užsagstomą). Būčiau laaaaabai dėkinga smile.gif

Aš siūčiau taip: Pasiuvi viršutinės medžiagos švarkelį, prisiūni pokraščius sujungtus su kaklo apsiuvimo detale, tarp jų įsiūdama apykaklę. Viską išlygini, apkarpai siūlės užlaidas, kur reikia. Pasisiūni pamušalinį švarkelį (jis turi būti tiek mažesnis tuose kraštuose, kiek užima pokraščiai ir kaklo juostelė. Sukabini rankovę su pamušalu adatėle, kad nesusisuktų išverčiant, išverti ir susiūni, tada kitą rankovę. Lieka apačia. Aš dažniausiai prisiūnu pamušalą rankomis, prieš tai paslėpta siūle rankomis prikabindama gerojo audinio palenkimą. Bet kiek žinau galima palikti nesusiūtą iki galo vieną pamušalo šoną ir pro jį išvertus prisiūti pamušalo apačią, o skylę šone užsiūti rankomis arba tiesiog nusiūti mašina užlenkus siūles į vidų , sudėjus ir siūnant labai arti krašto.
Na gal profesionalės aiškiau paaiškins, aš ir tų visų pavadinimų nelabai žinau, gal ką pripainiojau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 28 spalio 2008 - 13:56
QUOTE(Serinute @ 2008 10 28, 14:38)

pamėginsiu 4u.gif

QUOTE(Kerpena @ 2008 10 28, 14:45)
Aš siūčiau taip: Pasiuvi viršutinės medžiagos švarkelį, prisiūni pokraščius sujungtus su kaklo apsiuvimo detale, tarp jų įsiūdama apykaklę. Viską išlygini, apkarpai siūlės užlaidas, kur reikia. Pasisiūni pamušalinį švarkelį (jis turi būti tiek mažesnis tuose kraštuose, kiek užima pokraščiai ir kaklo juostelė. Sukabini rankovę su pamušalu adatėle, kad nesusisuktų išverčiant, išverti ir susiūni, tada kitą rankovę.  Lieka apačia. Aš dažniausiai prisiūnu pamušalą rankomis, prieš tai paslėpta siūle rankomis prikabindama gerojo audinio palenkimą. Bet kiek žinau galima palikti nesusiūtą iki galo vieną pamušalo šoną ir pro jį išvertus prisiūti pamušalo apačią, o skylę šone užsiūti rankomis arba tiesiog  nusiūti  mašina užlenkus siūles į vidų , sudėjus ir siūnant labai arti krašto.
Na gal profesionalės aiškiau paaiškins, aš ir tų visų pavadinimų nelabai žinau, gal ką pripainiojau.

gerai ir taip, bet aš truputį kitap, jei leisit papasakosiu biggrin.gif

1. švarkas sujungiamos nugaros reljefinės detalės pagrindo, atskirai pamušalo
2. pasiruošti priekį, prie švarko pokraščio prisiuvu priekio pamušalą , svarbu ties krūtine palaikyti daugiau ir pamušalas kaip siuvi turi būti apačioje tada gausis šioks toks laisvumas , nepaminėjau aš pamušale priekyje nedarau reljefinės siūlės darau įsiuvą ax.gif , tada galutinai susitvarkau visą priekį ten apačia, svarbiausiai, tada apkerpu pamušalo perteklių palikdama apie 1 cm ties pažasties išėmos linija.
3.tada susitvarkau nugarą, palenkiu apačią ir dedu pamušalą ant jos, labai svarbu pamušale palikti klostelę, kad nevaržytų judesių ir neišplyštų, tada su adatėle prismeigiu ties priekaklio linija, padarau klostelę ties menčių linija (į ilgį laisvumo kad būtų), ir tvarkau apačią, prie palenkto pagrindo snmeigtukais prikabinu pamušalą kurį lenkiu taip kad liktų nuo apačios apie 1 cm , būtinai apačioje tusi susidaryti klostelė, tada nulyginu
4. susiuvu pagrindo šonus, išlyginu, ir pasižymiu pamušale kurioje vietoje turi būti siūlė, kaip mūsų pagrindas susiūtas tada matai uždėjus pamušalą kur turi būti siūlė, tada nusibrėžiu kreida siūlės vietą tiek nugaros ir priekio šonų , ir susiuvam,išlyginam
5. baigiam sutvarkyti apačią, kuri liko , nes kiekvieną detalę tvarkėm atskirai ir įlindę per priekaklį arba rankovės išėmą nusiuvame apačią, siuvame pamušalas apačioje, 0,5 cm siūlė, nes likęs laisvumas tam kad netemptų apačios

6. apačią tvirtinu kryžiuku prie pagrindo
, su apačia viskas

7.įsiuvame apykaklę, aš siuvu atskirai skleisdama apykaklę, jei neaišku galėsiu paaiškint

8. sutvarkyti rankoves, prisiūti apačią ir sutvarkyti taip pat kaip ir pagrinde, palikti laisvumą klostę ir kryžiuku pritvirtimu prie pagrindo, apkirpti perteklių ties rankovės apvala(galvute) plaiekant apie 1 cm daugiau

8. tada įdomiausias darbas rankovių statymas pagrindo kaip viskas su rankovių darbu tada pritvirtinu pagrindo visus kabančius pamušalaus daigstėmis tam ,kad nesusiskersuotų ir netemptų ir rankovės pamušalą tvirtinu ranokomis prikabindama ir pagrindo rankovės siūlės, dėl to, kad tada rankovė stovi tvirtai, ir lengva išlyginti nesitabaluoja tas pamušalas bele kur o stovi savo vietoje

vualai 4u.gif

iš tikrųjų jaučiu primaramaliavau, bet jei tik sugebėsiu paaiškinti tai klauskit, galima daryti kaip ir Kerpena, bet aš parašiau kaip aš darau ax.gif

Atsakyti
Serinute, "užsikabliavai"? hihihi.gif Aš irgi po truputuką judu - vyrui puspaltį iš Burdos siuvu ax.gif Tik kad labai daug laiko mažieji bambliukai atima, tai darbas juda iš lėto rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Kerpena @ 2008 10 28, 15:45)
Aš siūčiau taip: Pasiuvi viršutinės medžiagos švarkelį, prisiūni pokraščius sujungtus su kaklo apsiuvimo detale, tarp jų įsiūdama apykaklę. Viską išlygini, apkarpai siūlės užlaidas, kur reikia. Pasisiūni pamušalinį švarkelį (jis turi būti tiek mažesnis tuose kraštuose, kiek užima pokraščiai ir kaklo juostelė. Sukabini rankovę su pamušalu adatėle, kad nesusisuktų išverčiant, išverti ir susiūni, tada kitą rankovę.  Lieka apačia. Aš dažniausiai prisiūnu pamušalą rankomis, prieš tai paslėpta siūle rankomis prikabindama gerojo audinio palenkimą. Bet kiek žinau galima palikti nesusiūtą iki galo vieną pamušalo šoną ir pro jį išvertus prisiūti pamušalo apačią, o skylę šone užsiūti rankomis arba tiesiog  nusiūti  mašina užlenkus siūles į vidų , sudėjus ir siūnant labai arti krašto.

Dėkui smile.gif

QUOTE(Naktibalda @ 2008 10 28, 17:07)

7.įsiuvame apykaklę, aš siuvu atskirai skleisdama apykaklę, jei neaišku galėsiu paaiškint

Gal galima šitą punkčiuką plačiau 4u.gif

QUOTE(papuga @ 2008 10 28, 17:55)
Serinute, "užsikabliavai"?  hihihi.gif Aš irgi po truputuką judu - vyrui puspaltį iš Burdos siuvu ax.gif  Tik kad labai daug laiko mažieji bambliukai atima, tai darbas juda iš lėto  rolleyes.gif

Jio, pagavau kabliuką, kaip sakant smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Serinute @ 2008 10 28, 19:18)
Gal galima šitą punkčiuką plačiau  4u.gif

apykaklė pasiruošiu susiuvu atskirai apykaklę ir poapykaklį, išverčiu , išlyginu, it tie kraštai kur siuvasi prie priekaklio yra atskiri, o švarko pamušalas ir ptas švarkas irgi atskiri, tada siuvu taip poapykaklis prie pamušalo, apykaklė prie pagrindo detalės, tada tą siūlę išlyginu skleistai tada tas abi siūles sutapdinu ir sukabinu rankomis
Atsakyti