Įkraunama...
Įkraunama...

konsultacija siuvimo klausimais

QUOTE(Serinute @ 2008 10 21, 12:55)
Dėkui už pastangas ir aiškinimą.
Taip siūsiu pati. Tik vat vis galvoju ir nesusiriša galai, kai reikia padaryti prie kaklo ir prie pažastų kad nesimatytų pamušalo siuvimo (būtų tvarkinga, kaip kokia geroji pusė). Nes jei prisiūsiu prie kaklo iškirptės ir nuversiu, tai neišeis tokiu pat būdu padaryti ir rankovių, nes nebus kaip išversti. Tada turbūt lieka tik toks matomos siūlės darymas.

O nupeltakiuoti, tai čia reiškia"nusiūti"  4u.gif  ?

nupeltakiuti tai reiškia nusiūti siūlę per viršų nuvertus į vieną pusę mirksiukas.gif

rišasi rišasi biggrin.gif , jei labai bus sudėtinga tai siūk rankovių išėmas nuo pečių, iš pradžių į vieną pusę paskui vėl nuo pečių į kitą mirksiukas.gif , juk sarafane bent jau tavo paveiksliuke pečių siūlės nėra tokios siauros tai tikrai sugebėsi ten įlysti
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2008 10 21, 14:02)
nupeltakiuti tai reiškia nusiūti siūlę per viršų nuvertus į vieną pusę  mirksiukas.gif

rišasi rišasi  biggrin.gif , jei labai bus sudėtinga tai siūk rankovių išėmas nuo pečių, iš pradžių į vieną pusę paskui vėl nuo pečių į kitą  mirksiukas.gif  , juk sarafane bent jau tavo paveiksliuke pečių siūlės nėra tokios siauros tai tikrai sugebėsi ten įlysti

Reikės bandyti ten įlysti smile.gif
Dar kartą ačiū už pagalbą.Šiandien bandysiu išsikirpti ir pradėti darbuotis smile.gif Žiūrėsim kaip ten seksis smile.gif
Atsakyti
Noriu paklausti čioje temoje esančių. Nelabai ką nutuokiu apie siuvoimą, nes visada šias paslaugas perkuosi. Bet vat kžkaip kilo įtarimas man ant siuvėjos, kad galėjo medžiagos (kainiojančios 180 lt/mtr doh.gif )natsirėžti sau. Klausiu ar liko ji sako ne. Šita medžiaga nevartoma ir .tt. jūsų rankos ilgos, esate aukšta ir pan.
Žodžiu situacija tokia. pirkau gabalą medžiagos, kuris buvo 230 cm. dvigubo pločio ( apie 150 cm). Siuvu suknelę (žieminę) su ilgom rankovėm. Mano išmatavimai krūtinė apie 100. juosmuo 90. klubai 124. rankovės ilgis kokį 70. Bendras suknės ilgis apie 110. Suknė į apačią šiek tiek platėja A formosiš 6-8 palų, per juosmenį nekirpta. labai prašau parašykit kiek maždaug medžiagos reikia tokiam gaminiui? ar tikrai galėjo į tą suknę sulysti 230 cm. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Muzika @ 2008 10 21, 13:39)
Noriu paklausti čioje temoje esančių. Nelabai ką nutuokiu apie siuvoimą, nes visada šias paslaugas perkuosi. Bet vat kžkaip kilo įtarimas man ant siuvėjos, kad galėjo medžiagos (kainiojančios 180 lt/mtr  doh.gif )natsirėžti sau. Klausiu ar liko ji sako ne. Šita medžiaga nevartoma ir .tt. jūsų rankos ilgos, esate aukšta ir pan.
Žodžiu situacija tokia. pirkau gabalą medžiagos, kuris buvo 230 cm.  dvigubo pločio ( apie 150 cm).  Siuvu suknelę (žieminę) su ilgom rankovėm. Mano išmatavimai krūtinė apie 100. juosmuo 90. klubai 124. rankovės ilgis kokį 70. Bendras suknės ilgis  apie 110. Suknė į apačią šiek tiek platėja A formosiš 6-8 palų, per juosmenį nekirpta. labai prašau parašykit kiek maždaug medžiagos reikia tokiam gaminiui? ar tikrai galėjo į tą suknę sulysti 230 cm.  g.gif

mana tikra neatsirėžė, suknelei pagal jūsų aprašymą reikia dviejų ilgių + 20cm, tai ji dar normaliai pataupė, kad sukirpo rankoves dar iš dviejų ilgių mirksiukas.gif, nors žiūrint koks išplatėjimas, bet tikrai panašiai tiek suseina audinio tokiam gaminiui mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Muzika @ 2008 10 21, 14:39)
Noriu paklausti čioje temoje esančių. Nelabai ką nutuokiu apie siuvoimą, nes visada šias paslaugas perkuosi. Bet vat kžkaip kilo įtarimas man ant siuvėjos, kad galėjo medžiagos (kainiojančios 180 lt/mtr  doh.gif )natsirėžti sau. Klausiu ar liko ji sako ne. Šita medžiaga nevartoma ir .tt. jūsų rankos ilgos, esate aukšta ir pan.
Žodžiu situacija tokia. pirkau gabalą medžiagos, kuris buvo 230 cm.  dvigubo pločio ( apie 150 cm).  Siuvu suknelę (žieminę) su ilgom rankovėm. Mano išmatavimai krūtinė apie 100. juosmuo 90. klubai 124. rankovės ilgis kokį 70. Bendras suknės ilgis  apie 110. Suknė į apačią šiek tiek platėja A formosiš 6-8 palų, per juosmenį nekirpta. labai prašau parašykit kiek maždaug medžiagos reikia tokiam gaminiui? ar tikrai galėjo į tą suknę sulysti 230 cm.  g.gif

tikrai galėjo tiek sueiti medžiagos. mano mama siuvėja pati žinau matau kaip kerpa. gal ir būtų likęs galiukas jei suknia būtų tiesi bet jei plati tai ne o dar iš dalių. juk tų dalių viena prie kitos neišdėliosi, reikia viena detalę dėti žemiau. o dar jei nevartoma (t.y. su pūkeliu ar raštas "mandras") tai ir neina detalės kitaip padėti. dar turint galvoje kad reikia priekaklio juosteles ir pan. iš įstrižos medžiagos kirpti. o siuvėja manau turėjo galvoje sakydama kad neliko medžiagos, kad tau daugiau nieko pasiūt iš jos neišeina. liko tik atraižos jei pataisyt reikėtų (visokios netaisyklingos formos atraižėlės). beje mano mama ir pastarąsias atiduoda o jau klientės reikalas ar ji pasiima ar ne
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meskute231: 21 spalio 2008 - 12:49
QUOTE(meskute231 @ 2008 10 21, 13:47)
tikrai galėjo tiek sueiti medžiagos. mano mama siuvėja pati žinau matau kaip kerpa. gal ir būtų likęs galiukas jei suknia būtų tiesi bet jei plati tai ne o dar iš dalių. juk tų dalių viena prie kitos neišdėliosi, reikia viena detalę dėti žemiau. o dar jei nevartoma (t.y. su pūkeliu ar raštas "mandras") tai ir neina detalės kitaip padėti. dar turint galvoje kad reikia priekaklio juosteles ir pan. iš įstrižos medžiagos kirpti. o siuvėja manau turėjo galvoje sakydama kad neliko medžiagos, kad tau daugiau nieko pasiūt iš jos neišeina. liko tik atraižos jei pataisyt reikėtų (visokios netaisyklingos formos atraižėlės). beje mano mama ir pastarąsias atiduoda o jau klientės reikalas ar ji pasiima ar ne

Visokios atraižėlės tai liko, bet man susivaideno, kad vieno ilgio plius rankovėms kažkiek būtų užtekę (jei būčiau pirkus iš didelio gabalo turbūt tirk daug nebūčiau pirkusi mirksiukas.gif ) Ačiū nuraminot, nes jau antakį pas siuvėją kėliau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Muzika @ 2008 10 21, 13:52)
Visokios atraižėlės tai liko, bet man susivaideno, kad vieno ilgio plius rankovėms kažkiek būtų užtekę (jei būčiau pirkus iš didelio gabalo turbūt tirk daug nebūčiau pirkusi  mirksiukas.gif ) Ačiū nuraminot, nes jau antakį pas siuvėją kėliau  blush2.gif

jei nusipirkai medžiagą už 180lt metras tai tikrai nenšei pas belekokią siuvėją siūti, o bet kuri save gerbianti siuvėja atiduoda visus likučius likusius nuo kliento žaliavos, nes jei visų atraižas pasiliktų siuvėja jai reiktų atskiro sandėlio biggrin.gif , aš atiduodu viską ax.gif , tikrai nusiramink, tavęs neapgavo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2008 10 21, 12:11)
Serinute , o siūsi pati?

šiaip viskas supranatma , aš daryčiau taip, bandysiu paaiškint tik nežinau ar pavyks

1. susiūti prieko pagrindinės detalės reljefines siūles
2. susiūti pamušalo reljefines siūles taip pat kaip ir priekio
3.nugaroje sutvarkyti skeltuką ir įsiūti užtraktuką
4. susiūti sreljefines siūles nugaroje
5. pamušalo susiūti tik reljefines siūles , ir tą tarpuką kuris bus tarp užtrauktuko pabaigos ir skeltuko pradžios
6.susiūti pečių siūles tiek pagrindo tiek pamušalo atskirai
7. sujungti pažasties išėmas pagrindinę detalę su pamušalu, taip pat ir prikakaklį , nuversti ir nupeltakiuoti, kad neliptų pamušalas laukan
8. sudaigstyti pamušalą su pagrindine detale taip, kad galėtum pamatyti kur trūksta ir kur perteklisu yra pamušalo
9.šitą vietą dažniausiai darau rankomis, nes man taip patogiau ir patikimiau, gražiais mažai sdygsneliais neįtempiant pamušalo , o net galima šiek tiek laisvumo prisiūti prie užtrauktuko taip, kad netrukdytų jam atsitraukinėti
10. jei esi neįgudusi tai skeltukui vietą geriausiai iškirpti atvirkštine U raide, nes jei bandysi darytu uždarą gali nepavykti taisyklingai padaryti ir trauks nugarinę detalę  mirksiukas.gif
11.nu ir vualia siuvame šonus tiksliai pasižymėjusios siūlių vietą, kad netemptų netrauktų ir t.t , atlenkiame apatinį kraštą  biggrin.gif

aš dar papildyčiau tokiais punktais:
1. kadangi pamušalas atstos kartu ir apsiuvus, tai ties priekakliu ir pažastėmis jis turi būti apie pora milimetrų trumpesnis, tada jis neišlys (nesivers).
2. antras būdas kaip kaip galima apdoroti priekaklį ir pažastes - apdoroti apsiuvais, o pamušalą galima prisiūti prie apsiuvų. Apsiuvai prisiūnami analogiškai pirmajam variantui.
Atsakyti
QUOTE(Akvilė @ 2008 10 21, 18:51)
aš dar papildyčiau tokiais punktais:
1. kadangi pamušalas atstos kartu ir apsiuvus, tai ties priekakliu ir pažastėmis jis turi būti apie pora milimetrų trumpesnis, tada jis neišlys (nesivers).
2. antras būdas kaip kaip galima apdoroti priekaklį ir pažastes - apdoroti apsiuvais, o pamušalą galima prisiūti prie apsiuvų. Apsiuvai prisiūnami analogiškai pirmajam variantui.

aha taip 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2008 10 21, 21:09)
aha taip  4u.gif

Aš galvojau iš pradžių taip pat prisiūti prie kaklo iškirpimo ir rankovių juostas iš vidaus, o prie jų siūti pamušalą. Bet šiandien pradėjau darytis brėžinius, tai matau, kad peties susiuvimas bus tik 5 cm, ar per tokią skylutę išsivers visas audinys prisiuvus pamušalą prie kaklo ir rankovių?
Atsakyti
QUOTE(Serinute @ 2008 10 21, 22:38)
Aš galvojau iš pradžių taip pat prisiūti prie kaklo iškirpimo ir rankovių juostas iš vidaus, o prie jų siūti pamušalą. Bet šiandien pradėjau darytis brėžinius, tai matau, kad peties susiuvimas bus tik 5 cm, ar per tokią skylutę išsivers visas audinys prisiuvus pamušalą prie kaklo ir rankovių?

tai tau jo vers nereikia, tavo šonai kol nesusiūti tu pradedi nuo vienos peties iki pažasties išėmos, tada iš kitos pusės, jei nesupratai, pamėginisu papaišyti jei tik sugebėsiu, sakyk jei ką
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2008 10 21, 23:55)
tai tau jo vers nereikia, tavo šonai kol nesusiūti tu pradedi nuo vienos peties iki pažasties išėmos, tada iš kitos pusės, jei nesupratai, pamėginisu papaišyti jei tik sugebėsiu, sakyk jei ką

Dėkui,man rodos "pagavau kampą" smile.gif
Dar noriu paklausti dėl pamušalo. Jį taip pat "apmėtyti" turbūt reikia?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Serinute: 22 spalio 2008 - 07:36