Įkraunama...
Įkraunama...

konsultacija siuvimo klausimais

atkeliu temą į viršų. truputi užsiėmusi buvau ir šitie metai laukia labai sunkūs, paskutiniai studijų metai diplominio rašymas, o dar ir darbo ieškausi. dabar vėl pasistengsiu atsakyti į rūpimus klausimus bet tokių čia daug biggrin.gif
Atsakyti
Kiek reiktų pirkti medžiagos gaubtuvui (kapišonui) prie palto?
Atsakyti
QUOTE(vaya @ 2008 09 22, 10:57)
Kiek reiktų pirkti medžiagos  gaubtuvui (kapišonui) prie palto?

jei audinį teks pirkti parduotuvėje tai vis tiek neišvengsi audinio pločio, taigi reik pasimatuoti galvos aukštį +laisvumas kokio pageidaujate, mirksiukas.gif
Atsakyti
Ačiū
Atsakyti
Gal kas galit pakonsultuoti, nusipirkau caika 132M, bet niekaip nesuprantu, kaip padaryti, kad zigzagas butu tankus, man niekaip nesireguliuoja arba nemoku blush2.gif ir dar nezinau, kaip tiesia siule siuvant irgi sutankinti dygsnelius. laaabai laukiu patarimu
Atsakyti
QUOTE(blondynka @ 2008 10 15, 12:26)
Gal kas galit pakonsultuoti, nusipirkau caika 132M, bet niekaip nesuprantu, kaip padaryti, kad zigzagas butu tankus, man niekaip nesireguliuoja arba nemoku  blush2.gif  ir dar nezinau, kaip tiesia siule siuvant irgi sutankinti dygsnelius. laaabai laukiu patarimu

user posted image

ar tokia g.gif
tai ten apačioje dešinėje pusėje yra ratukas jį reikia reguliuoti, į vieną pusę didės jei suksi į kitą mažės mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2008 10 15, 13:59)
user posted image

ar tokia  g.gif
tai ten apačioje dešinėje pusėje yra ratukas jį reikia reguliuoti, į vieną pusę didės jei suksi į kitą mažės  mirksiukas.gif

Ne, truputi kitokia, su vienu zigzagu reguliavimo ratuku, o, kad apacioj turi reguliuotis, tai as irgi taip maniau, nu bet man visia nieko nereguliuoja, reguliuojasi tik tas ratukas, kur zigzagai, tai statesni, tai gulstesni, o anas atrodo, kad nereguliuoja nieko doh.gif
Atsakyti
QUOTE(blondynka @ 2008 10 15, 14:20)
Ne, truputi kitokia, su vienu zigzagu reguliavimo ratuku, o, kad apacioj turi reguliuotis, tai as irgi taip maniau, nu bet man visia nieko nereguliuoja, reguliuojasi tik tas ratukas, kur zigzagai, tai statesni, tai gulstesni, o anas atrodo, kad nereguliuoja nieko  doh.gif

tas ratukas reguliuja dygsnio tankumą, tao reikia tą svirtį kur tvirtinimą daro šiek tiek nuleisti ir laikydama suk ratuką, tada ir pasireguliuos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2008 10 15, 15:46)
tas ratukas reguliuja dygsnio tankumą, tao reikia tą svirtį kur tvirtinimą daro šiek tiek nuleisti ir laikydama suk ratuką, tada ir pasireguliuos  mirksiukas.gif

Aciu, bandysiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos,

Labai reikia konsultacijos dėl pamušalo siuvimo. Siuvuosi štai tokį sarafaną į darbą, reikės siūti pamušalą. Gal galite kas surašti žingsnelius ką po ko ir kaip, kad gerai gautųsi smile.gif

Sarafaniukas kažkas panašaus į (su paint'u piešiau, bet tikiuosi suprantamai:) )

user posted image
Atsakyti
Serinute , o siūsi pati?

šiaip viskas supranatma , aš daryčiau taip, bandysiu paaiškint tik nežinau ar pavyks

1. susiūti prieko pagrindinės detalės reljefines siūles
2. susiūti pamušalo reljefines siūles taip pat kaip ir priekio
3.nugaroje sutvarkyti skeltuką ir įsiūti užtraktuką
4. susiūti sreljefines siūles nugaroje
5. pamušalo susiūti tik reljefines siūles , ir tą tarpuką kuris bus tarp užtrauktuko pabaigos ir skeltuko pradžios
6.susiūti pečių siūles tiek pagrindo tiek pamušalo atskirai
7. sujungti pažasties išėmas pagrindinę detalę su pamušalu, taip pat ir prikakaklį , nuversti ir nupeltakiuoti, kad neliptų pamušalas laukan
8. sudaigstyti pamušalą su pagrindine detale taip, kad galėtum pamatyti kur trūksta ir kur perteklisu yra pamušalo
9.šitą vietą dažniausiai darau rankomis, nes man taip patogiau ir patikimiau, gražiais mažai sdygsneliais neįtempiant pamušalo , o net galima šiek tiek laisvumo prisiūti prie užtrauktuko taip, kad netrukdytų jam atsitraukinėti
10. jei esi neįgudusi tai skeltukui vietą geriausiai iškirpti atvirkštine U raide, nes jei bandysi darytu uždarą gali nepavykti taisyklingai padaryti ir trauks nugarinę detalę mirksiukas.gif
11.nu ir vualia siuvame šonus tiksliai pasižymėjusios siūlių vietą, kad netemptų netrauktų ir t.t , atlenkiame apatinį kraštą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2008 10 21, 13:11)
Serinute , o siūsi pati?

šiaip viskas supranatma , aš daryčiau taip, bandysiu paaiškint tik nežinau ar pavyks

1. susiūti prieko pagrindinės detalės reljefines siūles
2. susiūti pamušalo reljefines siūles taip pat kaip ir priekio
3.nugaroje sutvarkyti skeltuką ir įsiūti užtraktuką
4. susiūti sreljefines siūles nugaroje
5. pamušalo susiūti tik reljefines siūles , ir tą tarpuką kuris bus tarp užtrauktuko pabaigos ir skeltuko pradžios
6.susiūti pečių siūles tiek pagrindo tiek pamušalo atskirai
7. sujungti pažasties išėmas pagrindinę detalę su pamušalu, taip pat ir prikakaklį , nuversti ir nupeltakiuoti, kad neliptų pamušalas laukan
8. sudaigstyti pamušalą su pagrindine detale taip, kad galėtum pamatyti kur trūksta ir kur perteklisu yra pamušalo
9.šitą vietą dažniausiai darau rankomis, nes man taip patogiau ir patikimiau, gražiais mažai sdygsneliais neįtempiant pamušalo , o net galima šiek tiek laisvumo prisiūti prie užtrauktuko taip, kad netrukdytų jam atsitraukinėti
10. jei esi neįgudusi tai skeltukui vietą geriausiai iškirpti atvirkštine U raide, nes jei bandysi darytu uždarą gali nepavykti taisyklingai padaryti ir trauks nugarinę detalę  mirksiukas.gif
11.nu ir vualia siuvame šonus tiksliai pasižymėjusios siūlių vietą, kad netemptų netrauktų ir t.t , atlenkiame apatinį kraštą  biggrin.gif

Dėkui už pastangas ir aiškinimą.
Taip siūsiu pati. Tik vat vis galvoju ir nesusiriša galai, kai reikia padaryti prie kaklo ir prie pažastų kad nesimatytų pamušalo siuvimo (būtų tvarkinga, kaip kokia geroji pusė). Nes jei prisiūsiu prie kaklo iškirptės ir nuversiu, tai neišeis tokiu pat būdu padaryti ir rankovių, nes nebus kaip išversti. Tada turbūt lieka tik toks matomos siūlės darymas.

O nupeltakiuoti, tai čia reiškia"nusiūti" 4u.gif ?
Atsakyti