Labai dekui
Akvile,
aciu, kad radai laiko ir i mano klausimuka atsakyt.
Va tik dar paklaust norejau, ar ta trapecijos iskarpele galiu ir ant istrizos medziagos det? Gal tada isiuvu nereikia darty?
Va tik dar paklaust norejau, ar ta trapecijos iskarpele galiu ir ant istrizos medziagos det? Gal tada isiuvu nereikia darty?
QUOTE(Taurė @ 2007 10 20, 03:25)
Tiesa, tos kelnės man gyvenimą trumpina Viskas ėjosi gerai, kol klijuojant pakietinimą ant juosmens detalių sumaišiau ir ne ten užklijavau. Tada pamačiau, kad nebeturiu tos klijuojamos medžiagos, o kai nusipirkau, nebeprisiverčiu prisėst Ne man kelnes siūt. Dar taip nesijaučiau siuvant kokią sunytę ar skiautinį Gėda man
Visai nereiškia, kad kelnes ne tau siūti.
Kartais būna, kad kokia klaida taip sugadina nuotaiką, kad nebesinori į tą darbą žiūrėt. Kartą siuvau vyrui kelnes ir viską buvau pasiuvus, likęs tik juosmuo. Ten irgi kažkas iš karto nepavyko, tai taip ilgai po to tą juosmenį siuvau... Gerai, kad tai buvo dovana gimtadienio proga, tai buvau priversta užbaigt. Po to ilgai kelnių nesinorėjo siūti. Dabar kažkaip siūnu ir net nebesuprantu, ko ten tas juosmuo tada taip sunkiai siuvosi. Taigi nenuleisk rankų, pabaik, o kitą kartą pavyks geriau.
Akvile, ačiū už patarimus. O tos spec. nesitampančios juostelės ieškoti siuvimo reikmenų parduotuvėje? tiesa, o šilką siūnant adatos ar nereikia imti plonesnės už standartinę?
Ir dar susimasčiau, kur galima nusipirkti to "sviestinio" poepiriaus iškarpoms daryti?
Ir dar susimasčiau, kur galima nusipirkti to "sviestinio" poepiriaus iškarpoms daryti?
QUOTE(Taurė @ 2007 10 20, 03:25)
Tiesa, tos kelnės man gyvenimą trumpina Viskas ėjosi gerai, kol klijuojant pakietinimą ant juosmens detalių sumaišiau ir ne ten užklijavau. Tada pamačiau, kad nebeturiu tos klijuojamos medžiagos, o kai nusipirkau, nebeprisiverčiu prisėst Ne man kelnes siūt. Dar taip nesijaučiau siuvant kokią sunytę ar skiautinį Gėda man
nu as kai buvau daug daug jaunesne tai kantrybes turejau laaaaabai nedaug, tai budavo susikerpu ir nesimatuodama pasisiunu koki sijona, tada pasimatuoju ir jai kas negerai padedu i spinta ir pamirstu keliems metams , ex buvau jauna kvaila ir nezenota , dabar turiu truputi daugiau kantrybes ir visai mazai laiko ir ta dar prie kompo prasedziu,ir nieko nepasiunu tinginio pantis pasidariau
QUOTE(kriste77 @ 2007 10 21, 22:56)
Akvile, ačiū už patarimus. O tos spec. nesitampančios juostelės ieškoti siuvimo reikmenų parduotuvėje? tiesa, o šilką siūnant adatos ar nereikia imti plonesnės už standartinę?
ir mane domina toks popierius, kaskada kai kursus lankiau tai kaskokia is kartu lankiusiu marginu is kaskur jo gavo ir visa toki nebloga rulona turejau, bet jau pasibaige gal kas zino kur pigiai galima rasti to popieriaus pirkti?
QUOTE(Lauružė @ 2007 10 21, 22:02)
Akvile,
taip žinoma galima dėti ir įstrižai, tik svarbu išlaikyti metmenų kampą (vidurio linija) 45 laipsnių. nugaroje būtinai turi būti įsiuvai, o priekyje gali nebūti, tada konstruojant priekinės detalės liemens liniją nereikia pridėti įsiuvų priedo, o tik laisvumo 0,25 cm
Papildyta:
QUOTE(kriste77 @ 2007 10 21, 22:56)
taip siuvimo reikmenų parduotuvėse, o sviestinio ieškok kanceliarinėse arba specializuotose popieriaus parduotuvėse, Vilniuje tokia yra priešais Vingio kinoteatrą.
Akvile, tu auksas Didelis aciu
Nu va, kai perejau prie praktines dalies, iskilo klausimas: kiek reikia trapecijos formos sijonuko lekalus braizant tuos kampukus pakelti? (kur punktyru papildomai pripiesti) Suprantu, kad atstumas, kur rodyklemis parodyta (i ploti) gali buti 3-5 cm. O va koki ilgi atideti per sona?
Nu tikiuosi aiskiai ciai issireiskiau Is anksto aciu
QUOTE(Lauružė @ 2007 10 22, 22:42)
Nu va, kai perejau prie praktines dalies, iskilo klausimas: kiek reikia trapecijos formos sijonuko lekalus braizant tuos kampukus pakelti? (kur punktyru papildomai pripiesti) Suprantu, kad atstumas, kur rodyklemis parodyta (i ploti) gali buti 3-5 cm. O va koki ilgi atideti per sona?
Ismatuok sijono ilgi per priekio lenkimo linija. toks pat ilgis turi buti ir sones siules.
QUOTE(reallywomen @ 2007 10 23, 11:18)
Ismatuok sijono ilgi per priekio lenkimo linija. toks pat ilgis turi buti ir sones siules.
Pasirodo viskas elementaru. Aciu labai
QUOTE(Lauružė @ 2007 10 22, 21:42)
ten turi gautis status kampas, kai jungi su apačios linija, o šiaiptai iš principo šoninės linijos ilgis turi būti tokio pačio ilgio kaip ir pačio sijono ilgis. pvz.: jeigu sijono ilgis ties lenkimo linija 60 cm,tai ir šoninė linija turi būti 60 cm. o šiaip tai čia nieko nereikia ir matuoti tiesiog kai braižai akivaizdžiai matosi kiek reikia kelti kampą, kad sujungus apačios liniją gautųsi status kampas.
ir dar toks dalykėlis kai darai jau lekalus, visada reikia sudėti detales ties siūlėmis ir tada matosi ar gausis graži apačios linija, ar tarkim graži liemens linija
taisoma taip
lekaluose kampai visada turi būti statūs
Aciu
Na, siandien jau vakare kibsiu i darba
Na, siandien jau vakare kibsiu i darba