Įkraunama...
Įkraunama...

konsultacija siuvimo klausimais

QUOTE(ugnyte @ 2007 10 17, 13:21)

Sakykit nuo ko pradeti, zinau, kad esu visiskai zalia siame reikale, bet turiu noro ir rysto ismokti, taigi mamytes, jei turit, kokiu pasiulymu labai lauksiu.

Pradėti tai reikia nuo savo antklodės, pagalvės ir lovos išmatavimo. Tada susiskaičiuoti, kiek reikės medžiagos ir tada, jei neturi, nusipirkti.
Pakui seka kirpimas ir siuvimas smile.gif mirksiukas.gif

Šiaip aš gerai apžiūriu savo gatavą patalynę, tarkim užvalkalą, tada aiškiau pasidaro, kas kaip susiūta. Ir pasimatuoti galima tinkamą užvalkalą, nes matuojant anklodę galima šiek tiek suklysti.
Dar reikia atkreipti dėmesį, kad patalynei siūnamos dvigubos siūlės (vadinamos baltininės, atrodo), tai užleisti reikai siųlėms mažiausiai kokius 1,5 cm.

Atsakyti
QUOTE(Kerpena @ 2007 10 17, 14:53)
Pradėti tai reikia nuo savo antklodės, pagalvės ir lovos išmatavimo. Tada susiskaičiuoti, kiek reikės medžiagos ir tada, jei neturi, nusipirkti.
Pakui seka kirpimas ir siuvimas  smile.gif  mirksiukas.gif

Šiaip aš gerai apžiūriu savo gatavą patalynę, tarkim užvalkalą, tada aiškiau pasidaro, kas kaip susiūta. Ir pasimatuoti galima tinkamą užvalkalą, nes matuojant anklodę galima šiek tiek suklysti.
Dar reikia atkreipti dėmesį, kad patalynei siūnamos dvigubos siūlės (vadinamos baltininės, atrodo), tai užleisti reikai siųlėms mažiausiai kokius 1,5 cm.

ir dar susitraukimui prideti, jei medziaga neskalbta ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ugnyte @ 2007 10 17, 13:21)
Sveikutes,

Noriu Jusu pagalbos, parsiveziau is mamos savaitgali siuvimo masina, noreciau pasisiuti patalynes komplekta. Sakykit nuo ko pradeti, zinau, kad esu visiskai zalia siame reikale, bet turiu noro ir rysto ismokti, taigi mamytes, jei turit, kokiu pasiulymu labai lauksiu.

rolleyes.gif

Pradziai siulyciau issinagrineti koki turima patalynes komplektuka mirksiukas.gif
Atsakyti
Aciu labai uz patarimus friends.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ugnyte: 17 spalio 2007 - 19:50
Sveikutes darbstuoles, 4u.gif
reikia konsultacijos. Susiruosiau pasisiuti is istrizos medziagytes kirpta A formos sijonuka. Pasidariau iskarpa pagal Burdoj rasta aprasyma (ten net iskarpos nebuvo, tik aprasymas kaip ja pasidaryti ir sumazintas brezinukas, nurodyti atstumai ir pan.). Tik va pagal ja susisiuvau sijonuka, tai apacia gavosi stipriai platesne, nei as norejau, o be to, priekis ir nugara kazkaip nutyst bando... blush2.gif
Zodziu, supratau, kad iskarpa niekam tikusi (nors gal greiciau siuveja nekokia tongue.gif ). Gal esat kur aptikusios internete aprasyma, kaip pasidaryti tokio sijonuko iskarpa?
Atsakyti
Sveikutes, reikia ir an konsultacijos. Siaip siuti moku, bet va sugalvojau pasisiuti palaidinuke iš plono permatomo šilko ( nu tipo tokia kokiu pilna Zaroje ir labai brangios). Ar yra kokia spec. technika siūnant iš tokios plonos medžiagos? Aš bijau kad siūlės labai neišsitemptų, ypač įstrižose vietose.
Atsakyti
QUOTE(kriste77 @ 2007 10 18, 14:05)
Sveikutes, reikia ir an konsultacijos. Siaip siuti moku, bet va sugalvojau pasisiuti palaidinuke iš plono permatomo šilko ( nu tipo tokia kokiu pilna Zaroje ir labai brangios). Ar yra kokia spec. technika siūnant iš tokios plonos medžiagos? Aš bijau kad siūlės labai neišsitemptų, ypač įstrižose vietose.

Mano patarimas būtų stipriai neapsitempti, nes stipriai rykšta per siūles, o po skalbimo ir dar susitraukia doh.gif Prieš nešant į valyklą aš dar papildomai paklijavau siūles plonu flizelinu ir prasiuvau iš naujo g.gif
Atsakyti
O tai gal iš karto siūti paklijavus kraštus flizelinu? Palaidinukę darysiu laisvą, su ilgom rankovėm, tai bijau kad siūnant rankoves siūlė pailgės - ten gi medžiaga bus įstrižai nukirpta sad.gif
Atsakyti
QUOTE(kriste77 @ 2007 10 18, 14:24)
O tai gal iš karto siūti paklijavus kraštus flizelinu? Palaidinukę darysiu laisvą, su ilgom rankovėm, tai bijau kad siūnant rankoves siūlė pailgės - ten gi medžiaga bus įstrižai nukirpta sad.gif

Jei įstriža, geriau neklijuok, nes privargsi dar daugiau g.gif
Atsakyti
Sveikutes, gal kas galit papasakoti kaip siuti atlasa, esu zalia nemoksa, masinos net nezinau kaip nusireguliuot, su kokiais siulais siut, masina sena "Zingeris" ar kaip ten, raukia medziaga, nesiuna, spyriojasi verysad.gif Labai dekui
Atsakyti
smile.gif+2007 10 19, 01:10-->
QUOTE(gabriela smile.gif @ 2007 10 19, 01:10)
Sveikutes, gal kas galit papasakoti kaip siuti atlasa, esu zalia nemoksa, masinos net nezinau kaip nusireguliuot, su kokiais siulais siut, masina sena "Zingeris" ar kaip ten, raukia medziaga, nesiuna, spyriojasi  verysad.gif Labai dekui

nu jai pas tave tikrai "zingeris", tai masina turetu buti gera, kad ir kokia sena ji butu, tai geras vardas ir ne tikvardas, dar neteko matyti blogo ar nepataisomo "zingerio" tai va as tavo vietoje pradeciau nuo meistro kuris pataisytu ir sureguliuotu masina bigsmile.gif , nes jai tikrai nezinai pati kaip susireguliuoti, tai jau bus sudetingiau paaiskinti, as tai pirmiausiai reguliuoju apatini siula, ten ant saudykles ar kaip ji ten vadinasi biggrin.gif (na tas daigciukas i kuri dedamas apatinis siulas) yra toks mazas varstelis ir jis turetu lengvai pasisukti as tam reikalui naudoju nykscio naga biggrin.gif , tai va jai pasuksi varsteli i viena puse siulas laisves, i kita puse pasukus jis dar daugiau susiverz, man meistras aiskino, kad pakelus saudykle uz siulo jis labai letai turi issisukineti, t.y. nekabeti ant to siulo o palengva leistis, o tada kai susireguliuosi apatini siula bandyk reguliuoti virsutini siula, ta jau turetum pamatyti jis nebuna niekur pasleptas biggrin.gif nes jai raukia siunant, tai greiciausiai bus per daug suverzti apatinis ir virsutinis silai, o del audinio tai nemanau kad kaska spec reiktu daryti, bent jau as nedariau kai dukrai kaskada suknele siuvau, siulai kaip ir visiems kitiems audiniams, tikiuosi padejau, nors ir nekokia is manes aiskintoja smile.gif
Atsakyti
smile.gif+2007 10 19, 01:10-->
QUOTE(gabriela smile.gif @ 2007 10 19, 01:10)
Sveikutes, gal kas galit papasakoti kaip siuti atlasa, esu zalia nemoksa, masinos net nezinau kaip nusireguliuot, su kokiais siulais siut, masina sena "Zingeris" ar kaip ten, raukia medziaga, nesiuna, spyriojasi  verysad.gif Labai dekui

Kaip suprantu, mašinai meistro išsikviesti negali g.gif , tada bent jau susitepk ją su mašinine alyva 4u.gif Po to pabandyk ant paprastos skiautės siūti, jei nesiūs paprastos, tai atlaso geriau negadink. schmoll.gif
Atsakyti