QUOTE(laurindre @ 2007 09 24, 20:28)
Iš savo patirties pasakysiu, kad kartais kerpant užtrauktuką apačioje, net ir užtvirtinus, jis mėgsta greitai sugesti, teko ne vieną gana greitai keisti, nors aš irgi mėgėja buvau trumpinti iš apačios. Dabar patikrinu, ar viršuje laikosi užfiksuotas žemiau, jei laikosi, tai kerpu iš viršaus, jei nesilaiko, kerpu apačioje. Taip kad manau, taisyklės be išimties nėra
Atsiprašau, kad vėl įkišau savo trigrašį
Bet manau, kad dar niekam nepakenkė kelių profesionalų nuomonės
viskas normaliai, taip gimsta diskusijos, o ką pasirinkti, tai kiekvieno žmogaus asmeninis reikalas
Papildyta:
QUOTE(drakosha @ 2007 09 13, 16:02)
Aciu, del paaukštinto liemens, ar tik šonuose kauliukų reiketų?
Dėl kelnių. Pagal iškarpa buvo pasiūta ne vienos kelnės, taigi, iškarpa patikrinta. O problema pasitaise pagilinus vidurio liniją. Tai va ir galvoju, ar cia taip reikia, ar cia netycia gavosi. O gal braižant brėžinį laisvesnio kirpimo kelnėms reikia imti didesnį priedą laisvumui, todėl ir vidurio siūlė turi būti gilesnė? Todėl ir pridėjus kad ir Burdos kelnių iškarpas laisvų ir prigludusių, vidurio siūlės gylis visuomet skiriasi, ar aš čia į pievas nuklydau?
O dėl kelnių su kloste, tai labai įdomu, labai lauksiu
taip gali ir skirtis, nes iš principo, kai daromos iškarpos ir lekalai masinėje gamyboje skirtingoms kelnėms daromi skirtingi baziniai brėžiniai, o priedas laisvumui gali būti ir nulinis.