Įkraunama...
Įkraunama...

konsultacija siuvimo klausimais

QUOTE(dėja @ 2007 09 22, 03:38)
galvoju ,kad nereikia išimti užtrauktuko dantukų,nes tą vietą turėsi kažkaip užtvirtinti,kur baigsis dantukai.Nes kaip seksi užtrauktuką gali ištraukti galvutę jo g.gif .Ir žiūrint koks tas užtrauktukas,nes kaikurių negalima paskui įdėti galvutės.Tu jį daryk iki pat pr detalės pabaigos ir nukirpk kas liko.O tada siųk juosmenį.

Nežinau ar suprasi mano paaiškinimą,ir nežinau ar tai klausei. blush2.gif

Šnekam apie tą patį. Instrukcijoje rašo, kad reik išlupti užtrauktuko dantis unsure.gif Žiūrėsiu vakare kaip ten geriau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2007 09 21, 21:21)
Linutuke, man nepatinka tavo brėžinio užpakalinis subiniuko išlenkimas schmoll.gif Dabar galvoju, kaip suprantamiau paaiškinti. Klyno taškas , kuris jungiasi su priekiu turėtų baigtis ant tos linijos(pas tave jis nužemintas) nebent fasonuosi žingsnio siūlę, tada nukirpsi. O ta vieta, Kur labiausiai išlenkta, turėtų nusileisti truputėlį žemiau tos linijos,(nebent visai neturi subiniuko) biggrin.gif Jaučiu nieko nesuprasi, ką norėjau pasakyti doh.gif
Tarp G ir K nugarinėje detalėje ax.gif

nu jei rimtai tai ikirtau tik is antro karto ka parasiai doh.gif , bet sutinku su Akvile, kol nesusikirpsiu ir nepasisiusiu nieko nezinosiu, visada buna netikslumu, labai yra yvairiu figuru ir kiekviena idealiai negalima brezinio pritaikyti

QUOTE(Taurė @ 2007 09 22, 02:04)
Labai reikia patarimo. Nežinau kaip ištraukti užtrauktuko dantis ( nežinau ar taip pavadinau, nes labai jau žiauriai nuskambėjo)  blush2.gif  ) .Patį užtrauktuką jau įsiuvau, rodos viskas gavosi. Bet jis viršuje perilgas, reik kažkaip išimti jo dantis, kad liktų tik medžiaginė juosta kuri siūsis po liemens detale.
Aš pati galvojau geriau apačią trumpint, bet iškarpoje pataria geriau viršų, nes geriau, kad apačioje liktų originalus užtvirtinimas.

jei sagos prisiuvimui ir kilpos siuvimui netrugdys tai as ir nerauciau tu dantuku, tik siunant taikyciau adata tarp dantuku kad nenusilauztu, o jai uztrauktukas jau labai per ilgas tai reikia atkirpti tik zinoma palikti gal koki 1 cm kad isisiutu i juosmeni
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LINUTUKĖ: 23 rugsėjo 2007 - 21:42
QUOTE(Taurė @ 2007 09 22, 02:04)
Labai reikia patarimo. Nežinau kaip ištraukti užtrauktuko dantis ( nežinau ar taip pavadinau, nes labai jau žiauriai nuskambėjo)  blush2.gif  ) .Patį užtrauktuką jau įsiuvau, rodos viskas gavosi. Bet jis viršuje perilgas, reik kažkaip išimti jo dantis, kad liktų tik medžiaginė juosta kuri siūsis po liemens detale.
Aš pati galvojau geriau apačią trumpint, bet iškarpoje pataria geriau viršų, nes geriau, kad apačioje liktų originalus užtvirtinimas.

aš manau kad geriau nukirpti užtrauktuką apačioje, nei viršuje. apačioj galima ir mašina ar rankom užtvirtinti ir jis neatsisegs, o viršuje būna užtrauktuko fiksatorius, kad neatsisegtų užtrauktukas. be to pirmą kartą iš vis girdžiu tokį dalyką kaip nukirpimą viršuje. paieškosiu savo technologijos sąsiuvinio ten brėžinukai yra kaip įsiūnamas užtrauktukas, tada įkelsiu čia, nes užtrauktuko įsiuvimo būdė yra net keli.
Atsakyti
QUOTE(Akvilė @ 2007 09 24, 16:59)
aš manau kad geriau nukirpti užtrauktuką apačioje, nei viršuje. apačioj galima ir mašina ar rankom užtvirtinti ir jis neatsisegs, o viršuje būna užtrauktuko fiksatorius, kad neatsisegtų užtrauktukas. be to pirmą kartą iš vis girdžiu tokį dalyką kaip nukirpimą viršuje. paieškosiu savo technologijos sąsiuvinio ten brėžinukai yra kaip įsiūnamas užtrauktukas, tada įkelsiu čia, nes užtrauktuko įsiuvimo būdė yra net keli.

Ir aš kiek atsimenu,tai užtrauktuką geriau apačioje trumpinti,ten papraščiau nukirpti,negu kaip rašė dantukus išrauti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Akvilė @ 2007 09 24, 09:59)

Tai va ir aš galvojau, kad geriau apačioje. Bet ką aš suprantu pirmą kartą darydama doh.gif Jau įdėjau anaip, bet kitą kartą darysiu kaip jūs sakot smile.gif
Atsakyti
Iš savo patirties pasakysiu, kad kartais kerpant užtrauktuką apačioje, net ir užtvirtinus, jis mėgsta greitai sugesti, teko ne vieną gana greitai keisti, nors aš irgi mėgėja buvau trumpinti iš apačios. Dabar patikrinu, ar viršuje laikosi užfiksuotas žemiau, jei laikosi, tai kerpu iš viršaus, jei nesilaiko, kerpu apačioje. Taip kad manau, taisyklės be išimties nėra ax.gif

Atsiprašau, kad vėl įkišau savo trigrašį blush2.gif Bet manau, kad dar niekam nepakenkė kelių profesionalų nuomonės ax.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2007 09 24, 20:28)
Iš savo patirties pasakysiu, kad kartais kerpant užtrauktuką apačioje, net ir užtvirtinus, jis mėgsta greitai sugesti, teko ne vieną gana greitai keisti, nors aš irgi mėgėja buvau trumpinti iš apačios. Dabar patikrinu, ar viršuje laikosi užfiksuotas žemiau, jei laikosi, tai kerpu iš viršaus, jei nesilaiko, kerpu apačioje. Taip kad manau, taisyklės be išimties nėra ax.gif

Atsiprašau, kad vėl įkišau savo trigrašį  blush2.gif Bet manau, kad dar niekam nepakenkė kelių profesionalų nuomonės  ax.gif

viskas normaliai, taip gimsta diskusijos, o ką pasirinkti, tai kiekvieno žmogaus asmeninis reikalas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(drakosha @ 2007 09 13, 16:02)
Aciu, del paaukštinto liemens, ar tik šonuose kauliukų reiketų?
Dėl kelnių. Pagal iškarpa buvo pasiūta ne vienos kelnės, taigi, iškarpa patikrinta. O problema pasitaise pagilinus vidurio liniją. Tai va ir galvoju, ar cia taip reikia, ar cia netycia gavosi. O gal braižant brėžinį laisvesnio kirpimo kelnėms reikia imti didesnį priedą laisvumui, todėl ir vidurio siūlė turi būti gilesnė? Todėl ir pridėjus kad ir Burdos kelnių iškarpas laisvų ir prigludusių, vidurio siūlės gylis visuomet skiriasi, ar aš čia į pievas nuklydau?
O dėl kelnių su kloste, tai labai įdomu, labai lauksiu  4u.gif

taip gali ir skirtis, nes iš principo, kai daromos iškarpos ir lekalai masinėje gamyboje skirtingoms kelnėms daromi skirtingi baziniai brėžiniai, o priedas laisvumui gali būti ir nulinis.
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2007 09 24, 19:28)

Atsiprašau, kad vėl įkišau savo trigrašį  blush2.gif Bet manau, kad dar niekam nepakenkė kelių profesionalų nuomonės  ax.gif

Aišku nuomonių kuo daugiau,nors ne mano tema blush2.gif

Bet man dar nei vienas užtrauktukas nebuvo išires,trumpintas iš apačios wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Akvilė @ 2007 09 24, 17:59)

doh.gif as tundra tikrai buvau pamirsus apie tuos fiksatoriu ax.gif , bet jai rimtai tai kiek kelniu sau siuvau, tai kaskaip apseidavau be uztrauktuko karpymo smile.gif dabar ju ilgiu tokia yvairove, kad kaskaip ir neprisireikia, pasiziuredavau i iskarpa kokio mazdaug ilgio reiks ir pirkdavau, nei ka nukirpti nei ka dadeti biggrin.gif , aisku as kelnes tai gal tik kokias 2 per metus siuvausi, trecios eileja laukia ax.gif
Papildyta:
vaja nuskambejo taip lyg tik dvejas ir pasisiuvus, o is tiesu tai mano spintoje kabo 7 mano pacios kelnes ir 5 kelnes MB, o vaikisku tai esu kokia 15 pasiuvus, blush2.gif , labai jau pasigirti uzsimaniau
Atsakyti
biggrin.gif biggrin.gif Visko pasitaiko, man anksčiau irgi nepasitaikydavo schmoll.gif Bet kai dvejos išeilės plyšo, tada susimąsčiau. Gal tiesiog užtrauktukai papuolė nelabai kokybiški, nors niekada neperku pigiausių, o tik patikrintų firmų g.gif Jokių būdu nesakau, kad daryti tik taip ir ne kitaip, pati darau pagal situaciją. O kelnių aš pasiuvu kartais 5 per mėnesį. Ir užtrauktukus dažniausiai trumpinau iš apačios biggrin.gif
Atsakyti
Dabar dar klausimas iškilo. Kai susiuvinėsiu pačias kelnes, ar siūti paprasta siūle, ar geriau tampria ?
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2007 09 25, 20:45)
Dabar dar klausimas iškilo. Kai susiuvinėsiu pačias kelnes, ar siūti paprasta siūle, ar geriau tampria ?

Įdomus klausimas g.gif O kokia medžiaga. Aš visada siuvu paprasta, pagal technologiją vidinę išilginę siūlę reikia siūti 2 kartus, ko aš niekada nedarau schmoll.gif O klyno siūlę tai tikrai būtina siūti 2 kartus arba tampria siūle (grandinine) biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti