Įkraunama...
Įkraunama...

Ar tau rūpi ekologija?

QUOTE(Saulužė @ 2008 08 01, 10:40)
verysad.gif šakės verysad.gif nors angliškai neskaitau, bet užteko ir nuotraukų verysad.gif

Ten yra skaičiai kiek sunaudojama maišelių ir kiek jų būtų galima sumažinti, jei bent kas penktas žmogus naudotų drobinį maišelį vietoj plastikinių. Taip pat rašoma, kad maišelių perdirbimas kainuoja rangiau nei naujų pagaminimas, dabar perbirbamas tik 1 proc. maišelių. verysad.gif Didelė dalis maišelių atsiduria vandenyne cry.gif... Kai kurios šalys jau stengiasi riboti arba drausti plasitkinių maišelių naudojimą. Kažin kada prie jų prisijungs LT?..
Atsakyti
Superine nuoroda thumbup.gif Man laba klaikiai atrodo icelofanuotas gandras verysad.gif Kaip koks pusfabrikatis verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Viola fiola @ 2008 08 01, 11:50)
Superine nuoroda  thumbup.gif Man laba klaikiai atrodo icelofanuotas gandras  verysad.gif Kaip koks pusfabrikatis  verysad.gif

Taip... Man ten viskas klaikiai atrodo verysad.gif . Na iš tiesų, kodėl neuždraudžia tų maišų naudojimo kai tokie akivaizdūs faktai mad.gif. Tragedija...
Atsakyti
Rimi tai apsipirkus uz 50 Lt dar maiseli uz 1 centa pasiulo doh.gif Tik imk ir imk unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Viola fiola @ 2008 08 01, 17:49)
Rimi tai apsipirkus uz 50 Lt dar maiseli uz 1 centa pasiulo  doh.gif Tik imk ir imk  unsure.gif

Taigi, nors ir nereikia, vis tiek bruka - juk tik 1 ct mega_shok.gif
Atsakyti
man tai juokinga kai maxima reklamuojasi atseit uz ekologija, siulo pirkti žaliuosius maiselius, it t.t o ju pardavejos kiekviena menknieki, reikia - nereikia, gruda i plastikinius maiselius.
Atsakyti
galetu isvis parduoti tik medziaginius popieerinius maiselius
o kokiems smulkiems saldainiams mazus popierinius maiselius smile.gif as uz tai kad naudoti medziagini maiseli
Atsakyti
QUOTE(shviesi @ 2008 08 02, 14:55)
man tai juokinga kai maxima reklamuojasi atseit uz ekologija, siulo pirkti žaliuosius maiselius, it t.t o ju pardavejos kiekviena menknieki, reikia - nereikia, gruda i plastikinius maiselius.

Paskutiniu metu pastebejau, kad kartais neideda konors imaiseli, tai pirkejas jau nepatenkintas ir praso ideti arba pats isideda. Labai blogas iprotis unsure.gif

Viena karta nusipirkome zaliaji maiseli (maximos) ir patyreme dideliu nuostoliu, labai jau netvirtastas.
as, deja naudoju plastikinius, bet tikrai ne viena ir ne du kartus, ir i Rimi nesuosi savo ir visada atsisakau siulomu nemokamai, kol neprireikia ax.gif
Atsakyti
Į temą biggrin.gif

user posted image

user posted image

Atsakyti
Stengiuos kuo maziau plastikiniu maiseliu naudot, ar pirkt ipakuotas prekes. Kai perku vaisius,niekada nesusidedu ju i maiseli.
Galit gal mane apsviest siek tiek blush2.gif O plastiko naikint ji sudeginant negalima,nes oras laba uzsiters?
Atsakyti
Taip oras teršiasi, nes patenka iš plastiko nuodingų medžiagų verysad.gif tai jau geriau naudoti medžiaginius maišelius ax.gif
Atsakyti
O gal kas turit gerų idėjų, kaip atsisakyti tų mažų maišiukų, į kuriuos vaisius, saldainius sveriamus ir kitas panašias prekes dediesi? Man kol kas nieko geresnio į galvą nešovė, kaip naudoti pakartotinai juos, kol nusibaigia, o po to išrūšiuoti... Ir aišku, jei perku bananų kekę, ar pan., kaskart pabrėžti (garsiai ir išraiškingai) "nereikia maišelio, ačiū"...
Atsakyti