Įkraunama...
Įkraunama...

Ar tau rūpi ekologija?

Sveikutės žemės mylėtojos ir saugotojos 4u.gif

Jungiuosi prie Jūsų, žinoma, jei priimsite blush2.gif Tai va, o mano ekologiško gyvenimo būdo pradžia prasidėjo nuo to, kad nesenai turėjau labai dideliu problemų su kvepavimo takais, kuriuos sukėlė buitinė chemija. Tai pirma pakeičiau valymo, skalbimo ir kūno priežiūros priemones į ekologiškas, ir beje, galiu pasigirti, kad nuo 2013 metų pradžios parduotuvėje nebeperkam pirkinių maišelių, naudojam medžiaginius pirkinių maišelius ir pintus krepšius , kurių nepatingim vežiotis automobilyje.
Atsakyti
Noriu ir aš pasidalinti savo mintimis apie ekologiją. Jau seniai buvau gamtos mylėtoja, tačiau rimčiau apie ekologiją pradėjau domėtis prieš trejetą metų, kai teko stažuotis tokiam Institute. Tuomet mano įpročiai pradėjo keistis pamažėle, pradėjau ir draugus kalbinti gyventi žaliau smile.gif Pradėjau rūšiuoti atliekas, rinkti šuniuko ekstrementus, atsakingiau vartoti, naudoti vietoj lifto laiptus (nesuprantu asmeniškai sakymo: "vistiek moku už liftą". Kai galiu renkuosi ėjimą pėstute. Ir dabar jau neįsivaizduoju, kad galėčiau kitaip gyventi.... kasdien stengiuosi žengti dar ir dar vieną žingsnelį žalesnio, ekologiškesnio gyvenimo link...jaučiuosi atsakinga prieš save, prieš visuomenę, prieš gamtą, prieš ateinančias kartas. Pasikeitė ir suprantimas: svarbu manęs tiesiogiai tas neliečia (pvz. ta vadinama abstrakčiu terminu - klimato kaita), nes supratau, kad aš šį tą galiu padaryti ir nuo manęs tai irgi priklauso ir mane tai įtakoja, kas vyksta aplinkui. Taigi stengiuosi galvoti globaliai, o veikti lokaliai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nateledo @ 2013 04 12, 15:00)
Mes taip pat stengiames išvengti parduotuvinių maišelių. Jei tokių ir atsiranda naudojame juos kaip šiukšlių maišus. Taip neperkame specialiai maišelių šiukšlem.

as irgi... dazniausiai perkuosi karta i savaite tai nesuos dvi/tris medziagines terbas, ir jei ka perku kokia smulkmena ir siulo maiseli, atsisakau, nes siaip megstu dideles rankines, tai kazkiek dar ten telpa, ir siaip maiselius naudojam siukslem, rusiuoju tik popieriu ir konservu dezutes, pas mus name nera plastmasei ir stiklui (UK), o gaila...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RainyDay: 16 rugpjūčio 2013 - 19:48
QUOTE(RainyDay @ 2013 08 16, 19:46)
as irgi... dazniausiai perkuosi karta i savaite tai nesuos dvi/tris  medziagines terbas, ir jei ka perku kokia smulkmena ir siulo maiseli, atsisakau, nes siaip megstu dideles rankines, tai kazkiek dar ten telpa, ir siaip maiselius naudojam siukslem, rusiuoju tik popieriu ir konservu dezutes, pas mus name nera plastmasei ir stiklui (UK), o gaila...

Man irgi labiausiai patinka medžiaginiai maišeliai. Net nesinori eiti apsipirkti su plastmasiniais maišeliais.... doh.gif Kuo labiau užsikrečiu ekologija - tuo labiau ji įtraukia ir tuo labiau suprantu atsakingo gyvenimo būdo naudą ir eko, o ne ego gyvenseną thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sviesos spinduliukas @ 2013 08 20, 10:11)
Man irgi labiausiai patinka medžiaginiai maišeliai. Net nesinori eiti apsipirkti su plastmasiniais maišeliais....  doh.gif Kuo labiau užsikrečiu ekologija - tuo labiau ji įtraukia ir tuo labiau suprantu atsakingo gyvenimo būdo naudą ir eko, o ne ego gyvenseną  thumbup.gif

drinks_cheers.gif pas mus ta pati situacija - jau keletą metų daugiausia naudoju tik medžiaginius maišelius. Ne tik ekologiška, bet ir kaip patogu! smile.gif Pati ekologija užsikrėčiau prieš maždaug porą metų ir palaipsniui keičiantis kol kas pasiekti tokie rezultatai - ekologiški veganiški higienos produktai sudaro 95 proc., beveik nenaudojam plastikinių maišelių, namų priežiūros, skalbimo priemonės - irgi ekologiškos. Ir tikrai - kai pakeiti požiūrį į Motiną Gamtą, pasikeičia visas mąstymas, tarsi pasaulis apsiverčia aukštyn kojomis: keičiasi požiūris ir į savo kūną, savo vidų. wink.gif tikrai džiaugiuosi galėdama judėti tik pirmyn, o dar labiau džiugu, kad bendraminčių ratas auga 4u.gif
Atsakyti
tik medžiaginiai maišeliai: ekologiška, patogu ir kur kas gražiau nei su tais parduotuviniais čiažančiais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(xxs-xs-s @ 2013 08 31, 12:08)
tik medžiaginiai maišeliai: ekologiška, patogu ir kur kas gražiau nei su tais parduotuviniais čiažančiais biggrin.gif

Kaip aš sakau, eini su tais parduotuviniais čiažančiais kaip su terbom kokiom biggrin.gif
Atsakyti
sveikos gal turėtumėt pasiūlymų kuo pakeisti plastikinius mažus maišelius į kuriuos kraunu katės išmatas, kai valau smėliuką aš išimu kas pridaryta, įdedu į mažą maišiuką, užrišu ir išmetu. Jeigu viską krausiu kažkur į bendrą šiukšliadėžę pradės smirdėt.
Atsakyti
QUOTE(devuška @ 2013 09 18, 14:27)
sveikos gal turėtumėt pasiūlymų kuo pakeisti plastikinius mažus maišelius į kuriuos kraunu katės išmatas, kai valau smėliuką aš išimu kas pridaryta, įdedu į mažą maišiuką, užrišu ir išmetu. Jeigu viską krausiu kažkur į bendrą šiukšliadėžę pradės smirdėt.

Gal į toletą galima išmesti. rolleyes.gif
Atsakyti
nea smėliuko negaliu mesti į wc, nebent tada reikia smėlį tokį pradėt pirkt kurį galima mest. Bet kol kas aš labai daug tų maišelių sunaudoju ax.gif
Atsakyti
Mes taip pat jau kurį laiką naudojame medžiaginius maišus pirkiniams. Didžiausias pliusas, kad jie gan talpūs ir nereikia bijoti, kad prikrovus supliš doh.gif: Deja, kaip ir daugeliui, pasitaiko pamiršti (ypač kai į parduotuvę užsukam smulkmenų) ir tenka imtis parduotuvinius sad.gif O labiausiai piktina, kai kasininkės pradeda tam tikrus produktus dėti į tuos mažuosius maišelius, pvz ledus. Na negi taip sunku suprasti, kad jei žmogus atsinešė savo maišą, tai jam kogero nesinori ir tų mažesnių doh.gif: Vos ne peštis su jome reikia, nes primygtinai aiškina, kad išsipils/sušlapins kitus maisto produktus ir t.t.
Devuška, gal vertėtų pabandyti iš katės išmatų gaminti trašas? Sau jei turite sodą ar kambarinių augalų, o gal kas iš artimųjų, kaimynų panaudotų? Va čia įdomus straipsniukas apie tai http://voices.yahoo....er-1915456.html
Atsakyti
QUOTE(devuška @ 2013 09 18, 18:31)
nea smėliuko negaliu mesti į wc, nebent tada reikia smėlį tokį pradėt pirkt kurį galima mest. Bet kol kas aš labai daug tų maišelių sunaudoju ax.gif

Mes kačiui perkam Ukmergės biofabriko kraiką, kurį galima mesti klozetą.
Atsakyti