Įkraunama...
Įkraunama...

Ar tau rūpi ekologija?

QUOTE(Ayaan @ 2012 01 07, 17:35)
Aš irgi turiu maišelį pirkiniams, ir ne vieną, iš skuduryno visi, tikrai gerų ir įdomesnių būna ir nereikia pirkti naujo, manau, kad tai irgi bent lašu prisideda prie ekologijos. Vienkartinius maišelius irgi stengiuosi naudoti po kelis kartus, kol nesuplyšta, turiu su savim rankinėj ar kelis pirkinių maiše, kad galėčiau parduotuvėj į juos įsidėti ką sveriamo, bandeles kokias. Ir, deja, nesu pastebėjus, kad dar kas taip parduotuvėj darytų. Bet gal tiesiog nepastebiu? O didžiausia bėda laikau tai, jog kasininkės prie kasos viską grūda į maišelius, nesvarbu, ar man jo reikia, ar nereikia, vis tiek įdės, jau kaip nusibodę buvo kiekvieną kartą kartot, kad man nereikia maišelio kokiems bananams ar vienai citrinai  doh.gif  doh.gif  doh.gif Ir dar vos ne įsižeidžia, kad pasakai, kad nereikia, arba su tuo savo "Na duokite aš jums įdėsiu"  lotuliukas.gif Juk logiškai mąstatant, jei aš nepaimu to maišo pati ir neprašau, tai man ir nereikia. Suprantu, kad joms turbūt yra duotas toks nurodymas iš aukščiau, kad atseit parodykime, kokie mes paslaugūs ir dosnūs, ir kaip mum negaila maišelių, bet nu nesąmonė kažkokia. Nors imk ir parašyk tai jų administracijai, kad parduodami atseit greitai suyrančius didesnius pirkinių maišus, nė velnio jie su tais savo vienkartiniais maišeliais neprisideda prie eko idėjų. Bet vėlgi, turbūt didesnei daliai žmonių tik duok daugiau tų maišų, tai tu su savo "nesąmonėm" irgi esi tik tas lašas jūroj.

Bet lasas prie laso jau sudaro daugiau nei lasa mirksiukas.gif
Atsakyti
O ant manes vyras bamba, kai as rusiuodama plaunu plastikinius butelius ir pakuotes, sako, kad taupydama viena, veltui eikvoju kita (vandeni) sad.gif
Atsakyti
QUOTE(lauramedis @ 2012 02 25, 23:38)
O ant manes vyras bamba, kai as rusiuodama plaunu plastikinius butelius ir pakuotes, sako, kad taupydama viena, veltui eikvoju kita (vandeni) sad.gif

O kam juos plaunate? kur tas pakuotes panaudojat?
Atsakyti
Nenaudoju, metu i plastikui skirta konteineri. Juk jos, berods, svarios turi buti, ar klystu?
Atsakyti
QUOTE(lauramedis @ 2012 02 26, 17:31)

manau, kad klystat. Firmos pasieme tuos butelius, paskui pacios juos plauna, tai kam plaut 2 kartus?
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 02 26, 19:24)
manau, kad klystat. Firmos pasieme tuos butelius, paskui pacios juos plauna, tai kam plaut 2 kartus?

O plastikiniai indeliai nuo grietines, majonezo ir pan.? Tuos metate i bendra?
Atsakyti
QUOTE(lauramedis @ 2012 02 26, 22:22)
O plastikiniai indeliai nuo grietines, majonezo ir pan.? Tuos metate i bendra?

http://atliekos.info..._...&Itemid=105

Geltonasis konteineris su užrašu PLASTIKAS
MESTI
•plastikinius butelius (nuo limonado, vandens, alkoholinių gėrimų) Prieš metant, plastikinius suspausti ir užsukti kamštelį;
•polietileno maišelius ir plėvelę;
•pakuotę nuo padažų, majonezo, indų ploviklio, šampūno (ją reikėtų išplauti);
•konservų dėžutes;
•skardines nuo gėrimų;
•aliuminio lėkštes ir kepimo skardas;
•metalinius dangtelius, dėžutes.
Prieš metant plastikinius butelius, rekomenduojama juos suspausti ir užsukti kamštelį;

Atsakyti
QUOTE(lauramedis @ 2012 02 25, 22:38)

4u.gif mano vyras irgi lygiai taip pat bamba biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Gaya @ 2012 03 06, 02:41)
4u.gif mano vyras irgi lygiai taip pat bamba biggrin.gif

čia turbūt visiems vyrams tai būdinga biggrin.gif maniškis ir kreivai žiūri...
Atsakyti
Aš ir renkuosi daugkartinius maišelius maisto produktams. Turiu Rimi maišelį, nelabai patinka. Pirmas minusas-ilga rankena, jei pirkinių krepšelis pilnas ir sunkus tikrai nesinori to maišo nešti ant peties- rankenos įsispaudžia, o nešti rankoje nepatogu. Šonas apsitrynė kažkaip jo, negražiai atrodo, bet ir nesitikėjau didelės kokybės už tokią kainą.Pažiūrėjau duotas jūsų nuorodas laumės juosta ir pan. visi tokie margi. Reiks susirasti paprastą, neryškų vienspalvį...
Anksčiau parduotuvėje prie mano namų (dažnai lankausi) vis įdėdavo kokią vieną citriną į maišelį prie kasos doh.gif kai mandagiai sakydavau,kad nereikai man maišelio, pardavėja atsakė "taigi duodam už dyką" , tuomet vėl man dagiai atsisakiau, o ji"taigi už dyką, ko norit?" ir va tokiom akim pažiūrėjo blink.gif . Ir taip kelis kartus. Šiandien vėl prekybcentryje atsistojau pas ją eilėje, sako "čia jūs,kur maišelių neimat už dyką" lotuliukas.gif Na gal ir kitiem nebedalins taip daug.. reikia tikėtis..
Atsakyti
QUOTE(Tendre @ 2012 03 07, 02:53)
Anksčiau parduotuvėje prie mano namų (dažnai lankausi) vis įdėdavo kokią vieną citriną į maišelį prie kasos doh.gif kai mandagiai sakydavau,kad nereikai man maišelio, pardavėja atsakė "taigi duodam už dyką" , tuomet vėl man dagiai atsisakiau, o ji"taigi už dyką, ko norit?" ir va tokiom akim pažiūrėjo blink.gif . Ir taip kelis kartus.

aš tokiu atveju kasininkei pasakau "Pasaugokim gamtą", dažniausiai arba nusišypso, arba keistai pasižiūri..
Atsakyti
QUOTE(Saulašarė @ 2012 03 06, 18:46)
aš tokiu atveju kasininkei pasakau "Pasaugokim gamtą", dažniausiai arba nusišypso, arba keistai pasižiūri..

Gerai gerai, reikia kasininkes ugdyt smile.gif Žiū, po truputį ir išmoks smile.gif
Atsakyti