Įkraunama...
Įkraunama...

Ar tau rūpi ekologija?

O kada bus maišai šiukšlėms g.gif aš dabar naudoju kur puse pagaminta iš antriniu žaliavų ir prirašyta kažkaip kad greičiau suyrantys, tai velniažin kada tokie suirs g.gif
Atsakyti
QUOTE(Liuliuka @ 2008 11 21, 20:31)
O plastikini prekiu ipakavima mirksiukas.gif Perkat vandieni-vienas zmogus per diena isgeria 2 l vandens-1 butelis,pienas-1 masiukas i 3 dienas,grietin,skalbimo miltelia,sampunai,indu plovikliai,desreles doh.gif tai is tos mases kuri guli masiuke blink.gif tas maisas-smulkmena
as uz ekologija,tik nereikia ciklintis ant maisu,paziurekit ,ka maise nesat doh.gif ten bus daugiau neirstanciu produktu,o maisa galima panaudoti daug kartu,arba pasisiute eko tasyte is lino thumbup.gif

Labai pritariu drinks_cheers.gif Nežinau kodėl reikia taip pergyventi dėl tų maišų suyrimo greičio ... na nebent jūs savo ekologiškas šiūkšles, per 3 metus suyrančiame maišelyje, nešate į artimiausią miškelį biggrin.gif Nes jei šiūkšles rūšiuoti ir išmetinėti į tam skirtus konteinerius, tai bus perdirbti ir tie maišeliai mirksiukas.gif
Atsakyti
O tai plastinikinius maiselius perdirbineja? Kazkur skaiciau forume, jog ne.
Atsakyti
QUOTE(samyy @ 2008 12 08, 13:12)
O tai plastinikinius maiselius perdirbineja? Kazkur skaiciau forume, jog ne.

Kaip rūšiuoti plastikų atliekas?
Į plastikui skirtus konteinerius reikia mesti:
- plastikinius butelius (nuo gėrimų ir kitų maisto produktų);
- plastikinius indelius, dėžutes, lovelius ir vienkartinius indus (nuo maisto produktų ir gėrimų);
- plastikinius maišelius ir plėvelę;
- plastikinę pakuotę nuo gyvūnų ėdalo;
- kitą plastikinę buities priemonėms naudojamą pakuotę.

Visa info: Atliekų rūšiavimas
Atsakyti
Dekui! Vis kiekvienam atlieku rusiavimo puslpapy, vis nauja naudinga info.
Atsakyti
Atlikus vieno banginio skrodimo tyrima, jo skrandyje buvo rasta 900 kg plastikiniu maiseliu smile.gif
Atsakyti
Aš stengiuos nusinešti jau iš seniau pirktus maišiukus.Aišku, ne visada gaunas, bet stengiuos nepamiršti... ax.gif Jau išmokau neštis didžiuosiu medžiaginius maišiukus thumbup.gif Ir vyrą jau pripratinau, visad dabar paklausia, o maišiukų ar pasiėmei biggrin.gif
Atsakyti
Iš tikrųjų medžiaginiai maišeliai gerai, vis planuoju pasisiūti, bet jei jie susitepa(pvz.:kruvina mėsa ar žuvimi, aliejumi, tai juo reikia skalbti. O jei susiteps taip, kad nebeišsiplaus, tai gėda bus dėmėtą nešioti ir bus metamas š šiukšlynę. Tai kažin ar tokiu atveju mažiau taršos bus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(samyy @ 2008 12 08, 21:49)
Dekui! Vis kiekvienam atlieku rusiavimo puslpapy, vis nauja naudinga info.

Iš tikrųju keista, kad žmonėms taip sunku pakeisti senus įpročius, manau tam reikia stiprios motyvacijos.
Įdomu būna, kai perkant drabužį parduotuvėje pardavėja nustemba, kad maišiuko nereikia. smile.gif Ar susimąstė kas nors, kam iš viso reikia kiekviena net mažiausią prekę vynioti į atskirus maišiukus? smile.gif Prekybininkų išmonė įpratino visus ir jau kitaip nebeišeina? Atsimenu laikus, kuomet mama į parduotuvę eidavo visada su ta pačia "sietka" taip vadinama juodu medžiaginiu pirkiniu maišiuku. Maisto prekėms nešdavosi maišelius jau ne kartą naudotus - išplautus. Ir nieko, gerai buvo. smile.gif

Atsakyti
Sveiki,
Na turiu prisipažinti, kad pastaruoju metu (jau kokius metus) pirkdama maximoj nusiperku tik tuos ekologiškus maišelius ir naudoju juos daug kartų (jo vieno man kokiems 2 mėnesiams užtenka) na bet aš ne apie tai. bet tai vakar gavosi, kad nusipirkom tą "blogajį" maksimos maišą. Bet jie dabar kažkokie žali, na žodžiu išskaičiau ant jų, kad jie gaminami su kažkokiu priedu ir suyra per du metus. Iškilo man klausimas, ar čia tiesa? nes dabar maxima ir tuos paprastus maišelius (kur sveriamoms prekėm ) kažkokius žalius dalina, sakau gal jie irgi su tais priedas. Na žodžiu labai džiugu būtų jei jie tikrai rūpinasi, bet va man kirba mintis, kad čia tik akių dūmimas....
Atsakyti
QUOTE(egle.k.k @ 2008 12 23, 14:31)
Sveiki,
Na turiu prisipažinti, kad pastaruoju metu (jau kokius metus) pirkdama maximoj nusiperku tik tuos ekologiškus maišelius ir naudoju juos daug kartų (jo vieno man kokiems 2 mėnesiams užtenka) na bet aš ne apie tai. bet tai vakar gavosi, kad nusipirkom tą "blogajį" maksimos maišą. Bet jie dabar kažkokie žali, na žodžiu išskaičiau ant jų, kad jie gaminami su kažkokiu priedu ir suyra per du metus. Iškilo man klausimas, ar čia tiesa? nes dabar maxima ir tuos paprastus maišelius (kur sveriamoms prekėm ) kažkokius žalius dalina, sakau gal jie irgi su tais priedas. Na žodžiu labai džiugu būtų jei jie tikrai rūpinasi, bet va man kirba mintis, kad čia tik akių dūmimas....

cia apie maximos maiselius:
http://www.maxima.lt...naujiena/21498/
Atsakyti
QUOTE(agnuta @ 2008 12 23, 15:00)

na džiugina maxima bent šiuo aspektu. Nors geriau pagalvojus, taip jie greičiau suyra, bet juos gaminant vistiek taip pat "sėkmingai" teršiama aplinka g.gif
o be to prie kasų vistiek kone kiekvieną prekę bando įgrūsti į permatomą maišelį, na bet gal ir ši tendencija pasikeis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egle.k.k: 23 gruodžio 2008 - 14:12