as ir stengiuos maziau maiseliu naudoti.
tie didieji plastikiniai parduotuviu maiseliai dar nieko - vistiek zmones panaudoja juos ne karta, vis sokia tokia ekologija. bet va tie nemokami mazi permatomi! ju isvis begale sunaudoja zmones. parduotuveje buna paimi kokia viena darzove, tai kasininke butinai nori ja i maiseli idet.. sakai - nereik, tai nustemba baisiai
QUOTE(Žiogelis @ 2008 11 18, 15:33)
Šiandien buvau apsipirkti IKI ir pamiršau savo žaliąjį maišelį Buvau labai nustebinta, kai pamačiau, kad IKI plastikiniai maišeliai - nauji, suyrantys per 3 metus ir pavirstantys biomase Šaunuokiai "ikiečiai"
Ar brangesni už įprastus?
QUOTE(JuzTea @ 2008 10 11, 19:32)
Man rūpi ekologija. Aš už plastikinių maišelių pašalinimą iš prekybos
O plastikini prekiu ipakavima Perkat vandieni-vienas zmogus per diena isgeria 2 l vandens-1 butelis,pienas-1 masiukas i 3 dienas,grietin,skalbimo miltelia,sampunai,indu plovikliai,desreles tai is tos mases kuri guli masiuke tas maisas-smulkmena
as uz ekologija,tik nereikia ciklintis ant maisu,paziurekit ,ka maise nesat ten bus daugiau neirstanciu produktu,o maisa galima panaudoti daug kartu,arba pasisiute eko tasyte is lino
QUOTE(Liuliuka @ 2008 11 21, 22:31)
O plastikini prekiu ipakavima Perkat vandieni-vienas zmogus per diena isgeria 2 l vandens-1 butelis,pienas-1 masiukas i 3 dienas,grietin,skalbimo miltelia,sampunai,indu plovikliai,desreles tai is tos mases kuri guli masiuke tas maisas-smulkmena
as uz ekologija,tik nereikia ciklintis ant maisu,paziurekit ,ka maise nesat ten bus daugiau neirstanciu produktu,o maisa galima panaudoti daug kartu,arba pasisiute eko tasyte is lino
na taip maiso turinys baisus, bet pradekim bent nuo maiseliu...as irgi turiu zaliaji "iki" maiseli...jis mane lydi visur...o kaip galetume toliau padeti gerint
maiseliai, maiseliai, kazin kiek cia rusiuojanciu atliekas. pvz pas mus viskas kas eina siuksliadezen- kruopsciai atrenkama, plastikas, stiklas, metalas ir paprastos buitines atliekos, baterijos ir prietaisai vel i spec vietas. pirma reikia pradeti nuo saves, o po to garsiai rekti uz ekologija, geresni gyvenima... netaikau nei vienai asmeniskai, cia abstrakciai. pradekim nuo saves, tada nereikes ir spresti tokiu problemu
sekmes
sekmes
QUOTE(*Malibu* @ 2008 11 25, 20:37)
maiseliai, maiseliai, kazin kiek cia rusiuojanciu atliekas. pvz pas mus viskas kas eina siuksliadezen- kruopsciai atrenkama, plastikas, stiklas, metalas ir paprastos buitines atliekos, baterijos ir prietaisai vel i spec vietas. pirma reikia pradeti nuo saves, o po to garsiai rekti uz ekologija, geresni gyvenima... netaikau nei vienai asmeniskai, cia abstrakciai. pradekim nuo saves, tada nereikes ir spresti tokiu problemu
sekmes
sekmes
As nesenai pradejau atrusiuoti ir Mb pripratinau kad nemestu i suksliumaisa viska ,o detu atskirai .Teisngai pasakyta pirmiausei reike pradeti nuo saves
Maisiuku turiu pora lininiu ,turiu ir plastikiniu bet tuos tvirtus
Pasiklausiau pardavėjų IKI - maišelių nebeduoda nemokamai, nesvarbu, kiek perki, bet kaina liko ta pati. "Paprastų" jie nebeturi
Atliekas mes rūšiuojame seniai. Tik ne visą plastmasę galima perdirbti. Kai pradėjau pagal ženklus žiūrėti, net nustebau, kiek yra tos, sunkiai perdirbamos. Nežinau, ar LT perdirbimo įmonės imasi ją perdirbti. Ale vis tiek plaunu ir metu prie plastmasių
Atliekas mes rūšiuojame seniai. Tik ne visą plastmasę galima perdirbti. Kai pradėjau pagal ženklus žiūrėti, net nustebau, kiek yra tos, sunkiai perdirbamos. Nežinau, ar LT perdirbimo įmonės imasi ją perdirbti. Ale vis tiek plaunu ir metu prie plastmasių
Labai smagu, kad tiek daug zmoniu rupinasi Zeme!
Pradekime nuo smulkmenu (kad ir maiseliu, nes ju tikrai daug susikaupia), nes jos atrodo lengviau iveikiamos, o juk kartais nesiryztame pradeti, nes atrodo begalo sunku.
Naudoju medziagini maiseli, o siuksliu dezej ikloti laikrasciai.
Pradekime nuo smulkmenu (kad ir maiseliu, nes ju tikrai daug susikaupia), nes jos atrodo lengviau iveikiamos, o juk kartais nesiryztame pradeti, nes atrodo begalo sunku.
Naudoju medziagini maiseli, o siuksliu dezej ikloti laikrasciai.
Gal kas turetumete ideju, kur ir kaip galima surusiuoti ir ismesti vaikiska vezimeli ir autokedute, bei kokosini ciuzinuka-dovanoti kam nekyla rankos, nes jau ne pirmos jaunystes daiktai, nunaudoti keliem vaikiukam ir nebesaugus tikrai....
QUOTE(Žiogelis @ 2008 11 18, 15:33)
Šiandien buvau apsipirkti IKI ir pamiršau savo žaliąjį maišelį Buvau labai nustebinta, kai pamačiau, kad IKI plastikiniai maišeliai - nauji, suyrantys per 3 metus ir pavirstantys biomase Šaunuokiai "ikiečiai"
Maximoj jau irgi tokie maiseliai su spec. priedu, kurio deka plastmase per 2-3 metus suyra Straipsnis Delfyje apie eko maišelius tinkluose