Įkraunama...
Įkraunama...

Ar tau rūpi ekologija?

QUOTE(Schroedingers Cat @ 2008 09 14, 23:34)
O kodėl nesinešioti to paties plastikinio, kol galutinai susiplėšo?

As savo mama ismokiau nuolat nesiotis maisa rankineje thumbup.gif Ir dar ne bet koki, o ta is krakmolo, MAXIMOS maisa "Isvien sau gamta". Anksciau is nepapratimo pamirsdavo, tai gaudavo bart, kad perkalioja tuos plastikinius, bet dabar tu "Compostable" turim ne viena, tai nesiojasi rankinej thumbup.gif O as jei pamirstu pasiimti i parduotuve krepsi, tai maziau perku, kad rankose galeciau parsinesti, nes esu grieztai PRIES maiselius. Jie jau neisvengiamai koki nusiperkam ar pasiimam pardej kokiem pomidoram susidet, tai metam TIK i plastiko konteineri. Mama net sako "Ale nesusimasciau anksciau, gi tas plastikinis suyra tik per kelis simtus metu, o kiek ju sunaudodavom..." smile.gif
Atsakyti
Man rūpi ekologija. Aš už plastikinių maišelių pašalinimą iš prekybos drinks_cheers.gif
Atsakyti
man toks klausimėlis iškilo - o ar visus plastikinius maišelius galima mest į plastiko konteinerį? ar visus juos galima perdirbt? gal kas žinot ką nors
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2008 10 11, 21:19)
man toks klausimėlis iškilo - o ar visus plastikinius maišelius galima mest į plastiko konteinerį? ar visus juos galima perdirbt? gal kas žinot ką nors

jei plastikiniai maiseliai svarus (nesutepti kokiais riebalais, cheminiais skysciais ir pan.) galima juos mesti i rusiavimo konteineri. smile.gif
Zinoma, jeigu jie is tikruju plastikiniai smile.gif kai kurie zmones ir cipsu pakelius laiko tokiais, nors jie is tikruju kombinuoti ir nelabai perdirbami.
Atsakyti
Aišku gerai būtų atsisakyt plastikinių maišelių, bet kyla keleta klausimų..

Ką jūs klojat į šiukšlių dėžes? Na kur šiukšles dedat? blush2.gif
Kaip "apsieiti" parduotuvėje kai nusiperki salotų, troškinių ir pan.?
hm, pvz. knygyne parduodu knygas, jei žmogus neturi maišelio, kur dėti knygas? tiesiog į rankas įduoti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(lunar @ 2008 10 16, 16:53)
hm, pvz. knygyne parduodu knygas, jei žmogus neturi maišelio, kur dėti knygas? tiesiog į rankas įduoti?  g.gif

Tiesiog paklausti - maišelio reikės? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lunar @ 2008 10 16, 16:53)
Aišku gerai būtų atsisakyt plastikinių maišelių, bet kyla keleta klausimų..

Ką jūs klojat į šiukšlių dėžes? Na kur šiukšles dedat?  blush2.gif

suksliu maisai (didzioji ju dalis) pagaminti is perdirbto plastiko. Tai bet kokiu atveju jie ekologiskesni uz kitus (maxima, iki, rimi ir tt.) maselius biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viktis: 17 spalio 2008 - 09:36
QUOTE(Žirklutės @ 2008 10 16, 16:42)
Tiesiog paklausti - maišelio reikės?  4u.gif

Na taip, suprantama mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(viktis @ 2008 10 17, 10:34)
suksliu maisai (didzioji ju dalis) pagaminti is perdirbto plastiko. Tai bet kokiu atveju jie ekologiskesni uz kitus (maxima, iki, rimi ir tt.) maselius  biggrin.gif

O kokius jūs perkat, nes aš terandu kur 50proc iš perdirbto plastiko, tokie žalios spalvos, lyg Skubis vadinas g.gif

Ir dar dažnai matau ant šiukšlių maišų pakuočių užrašiuką : savaiminio irimo metu nereaguoja su gruntiniais vandenimis, ar jie kažkuom gali būt geresni už kitus, nes man atrodo kad jie irgi nesupus ilgai ilgai rolleyes.gif
Atsakyti
Maišelių aš ir stengiuosi nenaudoti ir mma kaip ką deda maximose sakau dedi i plastika viska?kuo daugiau as apie ekologija kalbu tuo ziuriu ir aplinkiniai daugiau pradeda maastyti.Naudoju IKi krepsi ekologiska kaip daug perku labai gerai ant peties ji nestis o siaip turiu prisipirkusi maximos "isvien su gamta krepsiu" ir isvis enove zmones juk nebuvo jokiu plastikiu krepsiu tada net i laikrascius zmones viska kraudavo ,vyniodavo.
Atsakyti
QUOTE(Irdange @ 2008 10 17, 15:12)
Maišelių aš ir stengiuosi nenaudoti ir mma kaip ką deda maximose sakau dedi i plastika viska?kuo daugiau as apie ekologija kalbu tuo ziuriu ir aplinkiniai daugiau pradeda maastyti.Naudoju IKi krepsi ekologiska kaip daug perku labai gerai ant peties ji nestis o siaip turiu prisipirkusi maximos "isvien su gamta krepsiu" ir isvis enove zmones juk nebuvo jokiu plastikiu krepsiu tada net i laikrascius zmones viska kraudavo ,vyniodavo.

Na maistui laikyti laikraštis taip pat netinkamas
Atsakyti
QUOTE(Žirklutės @ 2008 10 06, 11:43)
Čia gal prie temos bus. Iš vieno blogo idėją perkelsiu:
http://pragarovirtuv...tymo-menas/321/
Sulanksčius jie užima labai mažai vietos, tai galima į rankinę keletą įsidėt ir netikėtai apsilankius parduotuvėje nereikėtų pirkti naujo.

labai ačiū už įdėją 4u.gif
Atsakyti