Nu man atradimas buvo šis SM skyrelis....
seniai stengiuosi pati gyventi kiek įmanoma ekologiškai, bet net nežinojau, kad tiek daug žmonių tai irgi daro... žodžiu, wow..
QUOTE(Žiogelis @ 2008 09 11, 13:38)
O dėl tos kainos, įskaičiuotos į produktus, tame ir bėda, kad šitaip niekas nesusimąsto. Jei reikėtų sumokėti "atskira eilute", tai kitaip atrodytų.
Ten, kur aš gyvenu, tenka mokėt už plastikinį maišelį, priklausomai koks jis, nuo 13 iki 30 euro centų. Aš jų jau neperku seniai, naudoju lietuvišką IKI žaliąjį
arba dar turiu lininį didelį krepšį pirkiniams, tai jie visad mašinoje būna, kad nepamirščiau pasiimt.
QUOTE(Linuka @ 2008 10 06, 11:24)
Esu girdėjusi, kad Amerikoje žmonės rūšiuoja atliekas netgi ofisuose - darbe.
Manau taip ir turėtų būti. Visai būčiau už , jeigu būtų Lietuvoje speciali komisija, kuri biuruose ir kitokioje darbo aplinkoje tikrintų atliekų rūšiavimą.. Toks darbas, esu įsitikinus, nenueitų veltui, gal netgi pastūmėtų daugiau žmonių įgauti rūšiavimo įprotį ir kartu suprasti, kad toks poelgis yra pareiga ne tik gamtai, kitiems, bet ir pačiam sau!!!
namie rūšiuoju visas šiukšles, kurias tik galima čia išmesti š skirtingus konteinerius (popierius, kartonas, spalvotas ir baltas stiklas, bio atliekos, metalas ir tada jau bendros atliekos), tą ptį darome ir darbe..
virtuvėlėje yra kibirai bio atliekoms, taip pat popieriui, kartonui ir mix šiukšlėms.