Įkraunama...
Įkraunama...

Ar tau rūpi ekologija?

QUOTE(Saulužė @ 2008 09 11, 18:59)

su atšvaitu ir plastikinis g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2008 09 11, 19:32)
su atšvaitu ir plastikinis  g.gif

IKI zaliasis maisas pagamintas is tokios pat medziagos. be to, jei tikesim, tai juos rinks perdirbimui. manau, kad vis tiek geresnis variantas, nei kiekvienakart pirkt plastikinius maisus.
Atsakyti
O kodėl nenusipirkti/ nepasisiūti daugkartinio, medžiaginio maišelio vietoj tų plastikimių?
Atsakyti
QUOTE(Sisi @ 2008 09 12, 19:09)
O kodėl nenusipirkti/ nepasisiūti daugkartinio, medžiaginio maišelio vietoj tų plastikimių?

O kodėl nesinešioti to paties plastikinio, kol galutinai susiplėšo? nesuprantu, kam kaskart naują pirkti, mes su MB turim namie gal 4 maišelius plastikinius ir tuos pačius nuolatos nešiojamės. Ir manau, nors ir plastikiniai, bet labai ekologiška. O medžiaginiai visi matyti labai maži, ką ten gali įtalpinti? Labiau rankinukai tie maišeliai matyti. Gal tiesiog nežinau kur žiūrėt...
Atsakyti
Aš irgi nešuosi pora maišelių, kai važiuojam apsipirkti. O mažus maišelius panaudoju namie: katinų sysiukus sudedu ir išmetu. Na gal ir neekologiška, bet bent jau neperku papildomai maišelių.
Buvom savaitgalį Maximoj ir vieni žmonės pirko šaltienos. Tai paprašė pardavėjos, kad įdėtų į maišelį. Pardavėja tai tik akis išvertė: juk čia nebėgandis produktas, maišelis nepriklauso. Bet tie vis tiek išsireikalavo. Tik nelabai suprantu kam. Ir dar būna viena kategorija pirkėjų, kurie pasiima visą rulonėlį maišiukų (maximoje, kur prie vaisių būna)ir viską iš eilės deda į juos doh.gif
Atsakyti
4u.gif Na aš kartais jaučiu tokius keistus žvilgsnius kai išsitraukiu savo medžiaginį maišelį(drobinis,apsiskalbęs jau..).Gal galvoja , kad esu vargšė ir nešiojuosi "bobutės"krepšelį biggrin.gif O maximose paprašau , kad nedėtų į maišelius prekių kasininkės.Stengiuosi mažiau naudoti plastiko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Schroedingers Cat @ 2008 09 14, 23:34)
O kodėl nesinešioti to paties plastikinio, kol galutinai susiplėšo? nesuprantu, kam kaskart naują pirkti, mes su MB turim namie gal 4 maišelius plastikinius ir tuos pačius nuolatos nešiojamės. Ir manau, nors ir plastikiniai, bet labai ekologiška. O medžiaginiai visi matyti labai maži, ką ten gali įtalpinti? Labiau rankinukai tie maišeliai matyti. Gal tiesiog nežinau kur žiūrėt...

Prisisiuvau tokiu, kad tik vyras panesa, kai prikraunu doh.gif Dvieju- triju tokiu maiseliu pakanka apsipirkti seimai visai savaitei ax.gif
anksciau ir mes naudojom plastikinius, kol visai suplysdavo, bet kad tie medziaginiai daug malonesni ir atrodo graziau mirksiukas.gif
Atsakyti
Iš tiesų seniau būdavo kažkaip "da lampački" meti šiukšles i kibira ir net nepagalvoji, kur jos vėliau nukeliaus..
Tačiau, man visada patikdavo gamta, jos grožis, gyvūnai - atrodo pasaulyje nėra nieko nuostabesnio už natūralios neprišiukšlintos gamtos grožį.
Pati studijuoju ekologiją jau paskutiniai metai beliko, ekologiško gyvenimo link pastūmėjo tiek specialybė, tiek dažniau atkreipiamas dėmesys į supančią aplinką, o kai pamatai savo akimis sąvartynų kalnus, pradedi suprasti, kad tavo pastangos elgtis kiek kitaip, gali sumažinti tas didžiules šiukšlių virtines..
Argi sunku į plastikinį maišelį, kurių ir taip namie tiek daug prisikaupę, rūšiuoti ir į jį dėti plastikines atliekas, o į kita - popierių. Aš namie stengiuosi rūšiuoti, ir draugą mėginu priversti, tačiau - sunkiai. Tenka kasdien peržiūrėti šiukšlių kibirą ir ištraukt jo išmesta plastikinį butelį ir įdėt į rūšiavimo maišą smile.gif
Man pačiai daug maloniau taip elgtis smile.gif Aš noriu, kad mano vaikai ar anūkai spėtų pagyventi švarioje aplinkoje.

Esu girdėjusi, kad Amerikoje žmonės rūšiuoja atliekas netgi ofisuose - darbe. smile.gif Manau taip ir turėtų būti. Visai būčiau už , jeigu būtų Lietuvoje speciali komisija, kuri biuruose ir kitokioje darbo aplinkoje tikrintų atliekų rūšiavimą.. Toks darbas, esu įsitikinus, nenueitų veltui, gal netgi pastūmėtų daugiau žmonių įgauti rūšiavimo įprotį ir kartu suprasti, kad toks poelgis yra pareiga ne tik gamtai, kitiems, bet ir pačiam sau!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linuka: 06 spalio 2008 - 10:28
Čia gal prie temos bus. Iš vieno blogo idėją perkelsiu:
http://pragarovirtuv...tymo-menas/321/
Sulanksčius jie užima labai mažai vietos, tai galima į rankinę keletą įsidėt ir netikėtai apsilankius parduotuvėje nereikėtų pirkti naujo.
Atsakyti
Nu man atradimas buvo šis SM skyrelis.... blush2.gif bigsmile.gif seniai stengiuosi pati gyventi kiek įmanoma ekologiškai, bet net nežinojau, kad tiek daug žmonių tai irgi daro... žodžiu, wow.. bigsmile.gif

QUOTE(Žiogelis @ 2008 09 11, 13:38)
O dėl tos kainos, įskaičiuotos į produktus, tame ir bėda, kad šitaip niekas nesusimąsto. Jei reikėtų sumokėti "atskira eilute", tai kitaip atrodytų.

Ten, kur aš gyvenu, tenka mokėt už plastikinį maišelį, priklausomai koks jis, nuo 13 iki 30 euro centų. Aš jų jau neperku seniai, naudoju lietuvišką IKI žaliąjį bigsmile.gif arba dar turiu lininį didelį krepšį pirkiniams, tai jie visad mašinoje būna, kad nepamirščiau pasiimt.

QUOTE(Linuka @ 2008 10 06, 11:24)
Esu girdėjusi, kad Amerikoje žmonės rūšiuoja atliekas netgi ofisuose - darbe. smile.gif Manau taip ir turėtų būti. Visai būčiau už , jeigu būtų Lietuvoje speciali komisija, kuri biuruose ir kitokioje darbo aplinkoje tikrintų atliekų rūšiavimą.. Toks darbas, esu įsitikinus, nenueitų veltui, gal netgi pastūmėtų daugiau žmonių įgauti rūšiavimo įprotį ir kartu suprasti, kad toks poelgis yra pareiga ne tik gamtai, kitiems, bet ir pačiam sau!!!

namie rūšiuoju visas šiukšles, kurias tik galima čia išmesti š skirtingus konteinerius (popierius, kartonas, spalvotas ir baltas stiklas, bio atliekos, metalas ir tada jau bendros atliekos), tą ptį darome ir darbe.. thumbup.gif virtuvėlėje yra kibirai bio atliekoms, taip pat popieriui, kartonui ir mix šiukšlėms.
Atsakyti
sveikos, turiu pasyma pati niekur nerandu, turiu tema ekologija. Ir man reikia sukurti is buities atlieku drabuziu kolekcija, ax.gif gal kas kokiu minciu turit, ar paveiksliuku, buciau be galo dekinga. 4u.gif
Atsakyti
Kai pradejau rusiuoti siuksles, tai konteinerio nepripildau net per tris savaites (konteineris priklauso tik musu seimai). Svaroje pakeciau sutarti, tai dabar maziau mokesiu uz siuksliu isvezima. Tad kaip puiku: ir gamta svaresne ir pinigeliu susitaupo.
Atsakyti