Įkraunama...
Įkraunama...

Ar tau rūpi ekologija?

QUOTE(Mare @ 2007 08 14, 11:34)
Štai kelios priežastys, kodėl reikėtų atsisakyti plastikinių maišelių ar bent sumažinti jų naudojimą: vienam tokiam maišeliui suirti reikia daugiau nei šimto metu

Labai daug dabar gaminamu maiseliu suyra per tris metus.
QUOTE(ssaule @ 2007 09 11, 19:04)
Manau, jei ivestu mokesti uz plastikiniu maiseliu naudijima, butu proga visiems susimastyti.

O tai kur cia nemokamai duoda? As tai Lietuvoj niekur nemaciau nemokamu maiseliu, nebent rubu parduotuvese.
QUOTE(agnuta @ 2008 05 18, 12:27)
as naudoju iki zaliaji maisai, bet man zemaugei per ilgos rankenos, kai daug prisidedi, tai ant peties nepatogu uzsidet 4u.gif

Perrisk rankenas ir sutrumpes, mes viena maisa irgi turim su per ilgom rankenom, tai perrisi mazga ant kiekvienos rankenos ir ciki smile.gif
QUOTE(Alixe @ 2008 06 12, 07:50)
O apie siuksliu konteinerius skirtus butent plastmasei nepagalvojate?  bigsmile.gif

Plastmase yra baisiai sunkiai perdirbama, nes jos yra begales rusiu, t.y. tas plastikas, is kurio gaminami maiseliai yra visiskai skirtingas nuo, sakykim, plastiko buteliu, o sie skiriasi nuo jogurto indeliu ir t.t., taip kad jeigu viska ir sumesi i plastiko siuksliadezes, sansas, kad viskas bus perdirbta yra labai mazas. Tokia prabanga nesigiria net uzsienip salys, ka jau cia Lietuvele.
Atsakyti
Nors ir manau,kad ekologija yra šioks toks išsidirbinėjimas, tačiau iki žaliąjį maišelį taip pat dažniausiai nešuosi į parduotuvę, tačiau šendien patyriau šoką - pamiršau pasiimti į maximą žaliąjį maišelį, o maximoj atsirado maximiniai ekologiški maišiukai, tačiau tokie visiškai paprasti, vienkartiniai ( man bededant knygą į jį - maišelis įplyšo) tai va, vienkartinis malonumas - 1.5lt už maišelį. Vienkartinį... Ne nu persiprašau bet manau kad tyčiojasi iš jūsų mielosios kas tik netingi...
Atsakyti
QUOTE(Pia_flaus @ 2008 09 01, 01:23)
Nors ir manau,kad ekologija yra šioks toks išsidirbinėjimas, tačiau iki žaliąjį maišelį taip pat dažniausiai nešuosi į parduotuvę, tačiau šendien patyriau šoką - pamiršau pasiimti į maximą žaliąjį maišelį, o maximoj atsirado maximiniai ekologiški maišiukai, tačiau tokie visiškai paprasti, vienkartiniai ( man bededant knygą į jį - maišelis įplyšo) tai va, vienkartinis malonumas - 1.5lt už maišelį. Vienkartinį... Ne nu persiprašau bet manau kad tyčiojasi iš jūsų mielosios kas tik netingi...

Tai tau dar pasisekė, nes man suplyso pilnas maisas kai keliau is masinos, tai nuostoliu buvo doh.gif
Maxima ir ekologija yra NESUDERINAMA
Atsakyti
QUOTE(Žirklutės @ 2008 08 29, 14:19)
O jūs duonos į maišelį nededat, o supakuojat visus aplinkinius produktus?  g.gif Kadangi duona apsauginio sluoksnio neturi, tai ją pati susipakuoju, o pakuot bananus, , kelis šokoladukus ar šampūno buteliuką nematau reikalo.

lotuliukas.gif As duona perku ekologiska, tai ji jau buna ipakuota tongue.gif
O vaisius, zinoma, kad dedu i maiselius, ir dar i atskirus, nes juos juk turi pasverti. Nieks po viena obuoli ar po viena riesuta nesvers tau - tai jau butu pasityciojimas is kito zmogaus darbo.
Sampuno buteliuko ar sokoladuko net kasininke i maisiuka nededa - bent jau niekad nemaciau tokio dalyko. Nebent kad kelis daiktus supakuoja i viena maisiuka kai kur.
O apskritai tai deda tik tuos daiktus, kurie gali ka nors istepti, ar pvz saldytus produktus, kad nuo ju kiti produktai neliktu slapi. Juk tai logiska ir savaime suprantama.
Papildyta:
QUOTE(maza saulyte @ 2008 07 24, 15:54)
butinai isgykite ekologiska maiseli../isigijau IKi ir esu l.patenkinta0-labai patogus, daugkartinis ir zinau,kad netersia gamtos..

Man tai tie nauji maiseliai nepraktiski. Geresni buvo anie popieriniai, uz kuriuos tipo medzius sodindavo. Jie budavo pigesni, tai galima buvo kiekviena karta pirkti nauja. O dabar su tuo nesiojimu su savimi - nesamone is tikruju, nes labai retai, kada gaunasi ji pasiimti, tai ir metosi namie be reikalo. O parduotuvej tenka vis naujus isigyt, o kiekviena savaite po 3-4 ekologiskus juk nepirksi vien is idejos.
Tai va, as uz popierinius vienkartinius maiselius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Guanyin @ 2008 09 01, 11:43)
Man tai tie nauji maiseliai nepraktiski. Geresni buvo anie popieriniai, uz kuriuos tipo medzius sodindavo. Jie budavo pigesni, tai galima buvo kiekviena karta pirkti nauja. O dabar su tuo nesiojimu su savimi - nesamone is tikruju, nes labai retai, kada gaunasi ji pasiimti, tai ir metosi namie be reikalo. O parduotuvej tenka vis naujus isigyt, o kiekviena savaite po 3-4 ekologiskus juk nepirksi vien is idejos.
Tai va, as uz popierinius vienkartinius maiselius smile.gif

IKI juk ir dabar yra tų popierinių maišelių po 80 ct, man jie irgi patinka drinks_cheers.gif .
Atsakyti
Ekožygis2008
Atsakyti
QUOTE(smiltpeliuke @ 2008 09 01, 13:01)
IKI juk ir dabar yra tų popierinių maišelių po 80 ct, man jie irgi patinka  drinks_cheers.gif .

Zinok, seniai ju nemaciau. Kurioj cia IKI randi?
Atsakyti
QUOTE(Guanyin @ 2008 09 09, 00:10)
Zinok, seniai ju nemaciau. Kurioj cia IKI randi?

Pati prieš kelias savaites pirkau Pašilaičiuose Žemynos g., o vyras neseniai parėjo su juo iš Fabijoniškių IKI.
Atsakyti
QUOTE(Mare @ 2007 08 14, 12:34)
Štai kelios priežastys, kodėl reikėtų atsisakyti plastikinių maišelių ar bent sumažinti jų naudojimą: vienam tokiam maišeliui suirti reikia daugiau nei šimto metu (jis pragyvens mus visus!), plastikui gaminti naudojama nafta, kurios ištekliai senka, ir galu gale juk plastikiniai maišeliai atrodo labai nestilingai  smile.gif Kokia alternatyva? Ogi medžiaginis maišelis pirkiniams susidėti! Jį netgi galima pasisiūti iš paprasčiausio medžiagos gabalo. Ir dar viena alternatyva: tiesiog paprašyti pardavėjos nedėti prekių į parduotuvės siūlomus nemokamus permatomus plastiko maišelius.
Kviečiu visas prisideti ir pasidalinti čia kokiais dar paprastais darbeliais galim visos prisidėti prie ekologiškos gyvensenos būdo  4u.gif

mane net užknisa kai pardavėja kiekviena daikta i maiseli deda,paskui pilna siuksliadeze ju buna
Papildyta:
QUOTE(ssaule @ 2007 09 11, 20:04)
as naudoju popierinius ir medziaginius maiselius. Manau, jei ivestu mokesti uz plastikiniu maiseliu naudijima, butu proga visiems susimastyti.

už maiselius mes mokam,jie buna iskaiciuoti i kaina,tik apie tai nesusimastome
Atsakyti
QUOTE(Fergie @ 2008 09 01, 15:37)

Man šitas žygis tai... doh.gif doh.gif doh.gif
Važiuoti su mašinom virš 100 km šiaip sau ir dar vadintis EKO.. doh.gif Na, gerai, važiuojam sunaudodami kaip įmanoma mažiau degalų, bet juk vis tiek naudojam tuos degalus ir dar visiškai be reikalo doh.gif Šiap čia OFF TOPIC šioje temoje, bet nesusilaikiau biggrin.gif

O dėl tos kainos, įskaičiuotos į produktus, tame ir bėda, kad šitaip niekas nesusimąsto. Jei reikėtų sumokėti "atskira eilute", tai kitaip atrodytų. Gal tada ir naudotų mažiau. Aš tuos mažus maišelius stengiuosi naudoti daugiau kartų. Pasilieku daržovėms kokioms iš mamos sodo parsivežti, atiduodu anytai (jai jų visada trūksta biggrin.gif), šiaip kartais prireikia šen bei ten. kartais parduotuvėje susidedu produktus į jau naudotus maišelius. Jei nepamirštu įsidėti važiuodama apsipirkti blush2.gif
Atsakyti
dar niekaip neįkandu RIMI maišelių ekologiškumo, kiek girdžiu reklamą, tiek ir stojasi vaizdelis - Lapių regioninis sąvartynas žiemos metu bus pasipuošęs kalėdiškai, emm... ir visa pakelė tuo pačiu.
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2008 09 11, 16:10)
dar niekaip neįkandu RIMI maišelių ekologiškumo, kiek girdžiu reklamą, tiek ir stojasi vaizdelis - Lapių regioninis sąvartynas žiemos metu bus pasipuošęs kalėdiškai, emm... ir visa pakelė tuo pačiu.

o kodel g.gif
Atsakyti