Įkraunama...
Įkraunama...

Ar tau rūpi ekologija?

Oi kokia gera to plastikinio maišelio nuotrauka biggrin.gif biggrin.gif
Ar kas naudojat tuos žaliuosius "myliu gamtą" maišelius iš IKI? Aš nusipirkau, bet nelimpa jis man nors tu ką. Kaip supratau jį reikia per petį persimetus nešti, nes jei už rankenų laikai kaip paprastą maišelį, tai tarkim man beveik žemę siekia. Bet kai ant peties, tai produktai kažkaip nepatogiau tabaluojasi g.gif Arba dažniausiai netelpa visi pirkiniai smile.gif
Atsakyti
kas nors jau esate uztike prekyboje naujuosius ekologiskuosius rimi sviesa atspindicius maiselius? ax.gif http://www.delfi.lt/...php?id=18250528
Papildyta:
QUOTE(Escargot @ 2008 08 10, 16:28)
Ar kas naudojat tuos žaliuosius "myliu gamtą" maišelius iš IKI? Aš nusipirkau, bet nelimpa jis man nors tu ką. Kaip supratau jį reikia per petį persimetus nešti, nes jei už rankenų laikai kaip paprastą maišelį, tai tarkim man beveik žemę siekia. Bet kai ant peties, tai produktai kažkaip nepatogiau tabaluojasi  g.gif  Arba dažniausiai netelpa visi pirkiniai  smile.gif

as naudoju ir man labai patinka thumbup.gif jis pakankamai talpus. aisku, jei planuoju daugiau pirkti, pasiimu ne viena maiseli ir tada, aisku, einu ne viena smile.gif as irgi mazesnio ugio, kad nesant rankoj, ne ant peties, jis man kone siekia zeme, bet tada uzsidedu ant peties. tabaluojasi kazkiek tie produktai, bet man nera nepatogu ax.gif

beje, isigijau antra toki pat IKI zaliaji maisa, tai labai greit rankena per siules atplyso ir sonuose per siules irsta unsure.gif o pirmasis tarnauja puikiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2007 08 29, 14:13)
šiaip tai aš už - tie celofano maišeliai man seniai gadina nervus drinks_cheers.gif

Man jau seniai tie plastikiniai įgrisę drinks_cheers.gif
Tik dar nepirkau nė vieno iš prekybos centruose siūlomų ekologiškų. Tiesiog jau trečius ar ketvirtus metus rankinėje nešiojuosi iš Maxima pirktą raudoną medžiaginį maišelį. Jis yra yra mano išsigelbėjimas prekybos centruose: talpus, tvirtas, rankinėje užima nedaug vietos.
Atsakyti
Buvau Tauragėj, tai net keliose parduotuvėse į mane žiūrėjo, kaip į kokią kuoktelėjusią. Turėjau savo krepšį, tai be abejo, man jokių maišelių ir nereikia. Pirkau ledų ir pardavėja jau ruošėsi juos kraut į maišelį. Gražiai pasakiau, kad nedėkit į maišelį. pardavėja sustingo ir žiūri į mane kaip į kokį ateivį blink.gif Dar kartą pakartojau, kad man nereikia maišiuko. O ji tiek šokiruota, kad pradėjo mikčioti, kaip tai nereikia blink.gif Tai kai dar kelis kartus pakartojau, tai abejojančia ranka padėjo į šalį tą maišelį lotuliukas.gif
Kitoj parduotuvėj pirkau daugiau prekių, tarp kurių buvo ir sūreliai (bet ir jiems maišiukas juk nereikalingas - gi ir taip jau supakuoti jie). Dar pardavėjai tik betiesiant ranką, pasakiau kad nereikia maišelio. Tai ji net nesureagavo, atsiplėšė maišelį ir deda. Pakartoju, kad man nereikia. Ji nuleidus galvą vistiek deda. Tada jau piktai sakau, ar jūs negirdit - man nereikia maišo. tada ji taip susinervavo, išdrėbė visus sūrelius ant stalo ir numetė maišelį į...šiukšlinę blink.gif Na niekaip nesuprantu aš tų pardavėjų - jei jau prašai nedėt nieko į maišus, tai ne, vistiek deda, lyg nuo sunaudotų maišelių jos premiją gautų umn.gif:
Atsakyti
QUOTE(Ezhiux @ 2008 08 28, 13:57)
Buvau Tauragėj, tai net keliose parduotuvėse į mane žiūrėjo, kaip į kokią kuoktelėjusią. Turėjau savo krepšį, tai be abejo, man jokių maišelių ir nereikia. Pirkau ledų ir pardavėja jau ruošėsi juos kraut į maišelį. Gražiai pasakiau, kad nedėkit į maišelį. pardavėja sustingo ir žiūri į mane kaip į kokį ateivį  blink.gif Dar kartą pakartojau, kad man nereikia maišiuko. O ji tiek šokiruota, kad pradėjo mikčioti, kaip tai nereikia  blink.gif Tai kai dar kelis kartus pakartojau, tai abejojančia ranka padėjo į šalį tą maišelį  lotuliukas.gif
Kitoj parduotuvėj pirkau daugiau prekių, tarp kurių buvo ir sūreliai (bet ir jiems maišiukas juk nereikalingas - gi ir taip jau supakuoti jie). Dar pardavėjai tik betiesiant ranką, pasakiau kad nereikia maišelio. Tai ji net nesureagavo, atsiplėšė maišelį ir deda. Pakartoju, kad man nereikia. Ji nuleidus galvą vistiek deda. Tada jau piktai sakau, ar jūs negirdit - man nereikia maišo. tada ji taip susinervavo, išdrėbė visus sūrelius ant stalo ir numetė maišelį į...šiukšlinę  blink.gif Na niekaip nesuprantu aš tų pardavėjų - jei jau prašai nedėt nieko į maišus, tai ne, vistiek deda, lyg nuo sunaudotų maišelių jos premiją gautų umn.gif:

Reikia ir jas suprasti - darbdaviai jiems nurodo, ka ir kaip turi daryti, kad palaikytu parduotuves ivaizdi. Be to, jos deda prekes i maiselius dar ir del tos priezasties, kad butu greiciau ir neuzlaikytum eiles, dedama pati viska i maiselius. Uzsieny tai yra norma, kad prie kiekvienos kasos stovi zmogus, pakuojantis tavo pirkinius. Tu tuo tarpu gali sekti, kokius tau produktus ismusa i kasa, ieskotis pinigines ar pan. Tai padaryta laiko taupymui ir kad nebutu dideliu eiliu parduotuvese. O jei nepatinka, kaip supakavo, gali paskui perpakuot savaip. Juk kai perki telika ar dar ka nors, nesakai, kad pasiimtu deze. Perki preke taip, kaip ja pateikia pardavejas.
Atsakyti
QUOTE(Guanyin @ 2008 08 28, 13:39)
Reikia ir jas suprasti - darbdaviai jiems nurodo, ka ir kaip turi daryti, kad palaikytu parduotuves ivaizdi. Be to, jos deda prekes i maiselius dar ir del tos priezasties, kad butu greiciau ir neuzlaikytum eiles, dedama pati viska i maiselius. Uzsieny tai yra norma, kad prie kiekvienos kasos stovi zmogus, pakuojantis tavo pirkinius. Tu tuo tarpu gali sekti, kokius tau produktus ismusa i kasa, ieskotis pinigines ar pan. Tai padaryta laiko taupymui ir kad nebutu dideliu eiliu parduotuvese. O jei nepatinka, kaip supakavo, gali paskui perpakuot savaip. Juk kai perki telika ar dar ka nors, nesakai, kad pasiimtu deze. Perki preke taip, kaip ja pateikia pardavejas.

Užsieny prie kasų stovi žmogus, kuris visas prekes sudeda į didelį maišą, o ne kiekvienam niekučiui po atskirą maišelį. Kas atsitiks avokadui, jei jis mano maiše atsidurs šalia duonos? Ogi nieko. Arba perki kelis buteliukus vaikui sulčių ir geroji pardavėja juos bando sukišti į maišiuką? Ir kam man to reikia, jei viskas keliaus į vieną didelį maišą? Ar taip bus greičiau? Nemanau schmoll.gif Dar kai sakai, kad nenori namo šiukšlių temptis tai įsižeidžia.
Vat tuo man ir patinka IKI, kur niekas maišelių per prievartą nekiša ir klientas pats pasirenka ar pirkdamas kelis šokoladukus nori, kad jie būtų sukišti į plastikinį maišelį.
Atsakyti
QUOTE(Guanyin @ 2008 08 28, 12:39)

visų pirma, patikslinsiu, kad abiem atvejais prie kasos stovėjau viena, nebuvo eilės, taip kad pardavėja tikrai nebūtų pagreitinus proceso. O šiaip manau, kad čia ne dėl parduotuvės įvaizdžio jos taip elgiasi, o dėl kelių priežasčių: per tiek laiko įprato, kaišiot viską į maišelius, kita - matyt dar nemažai žmonių reikalauja ir/ar neprieštarauja, kad vos ne pusę prekių sukaišiotų dar į papildomus maišus doh.gif

QUOTE(Žirklutės @ 2008 08 28, 13:37)
Vat tuo man ir patinka IKI, kur niekas maišelių per prievartą nekiša ir klientas pats pasirenka ar pirkdamas kelis šokoladukus nori, kad jie būtų sukišti į plastikinį maišelį.

pas mus IKI kažkokia nauja tvarka įvesta - padarė savitarnos kasas, kur pirkėjas pats skanuoja prekes ir susimoka grynais ar kortele. Buvau ten po tos naujos tvarkos įvedimo tik kartą ir kas labai nepatiko ir netgi papiktino, kad nuskanavus keletą prekių, tas aparatas reikalauja, kad krautum jau į kitą maišą, iš šalia sukabintos krūvos. Mes turėjom savo krepšį, tai viskas sutilpo į vieną, o va mačiau ne vieną žmogų jau išeinantį iš parduotuvės su kokiais 5 maišais rankoje ir visi prikrauti tik iki pusės ar net mažiau doh.gif Nelabai suprantu aš tokios politikos, čia IKI rėkia per M1, kad rūpinasi ekologija, o va savitarnos kasos skatina prisigiebti visą glėbį plastikinių maišų. Na dar tikiuos, kad gal per vieną apsilankymą nesupratau tos sistemos, bet pirmas įspūdis tai umn.gif:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ezhiux: 28 rugpjūčio 2008 - 14:19
QUOTE(Ezhiux @ 2008 08 28, 15:18)

pas mus IKI kažkokia nauja tvarka įvesta - padarė savitarnos kasas, kur pirkėjas pats skanuoja prekes ir susimoka grynais ar kortele. Buvau ten po tos naujos tvarkos įvedimo tik kartą ir kas labai nepatiko ir netgi papiktino, kad nuskanavus keletą prekių, tas aparatas reikalauja, kad krautum jau į kitą maišą, iš šalia sukabintos krūvos. Mes turėjom savo krepšį, tai viskas sutilpo į vieną, o va mačiau ne vieną žmogų jau išeinantį iš parduotuvės su kokiais 5 maišais rankoje ir visi prikrauti tik iki pusės ar net mažiau  doh.gif Nelabai suprantu aš tokios politikos, čia IKI rėkia per M1, kad rūpinasi ekologija, o va savitarnos kasos skatina prisigiebti visą glėbį plastikinių maišų. Na dar tikiuos, kad gal per vieną apsilankymą nesupratau tos sistemos, bet pirmas įspūdis tai umn.gif:

Na ten įsikirsti reikia tą sistemą, dėti į atskirus maišus tikrai nebūtina, juk vis tik jie dar ir mokami. Aš irgi tik vieną kartą tose "Bitutės" kasose apsipirkinėjau ir man visai nepatiko, bet MB tai jau gerai įvaldęs tą technologiją tai problemų neturi. Ir jokių maišų niekad neperka schmoll.gif .
Atsakyti
QUOTE(Žirklutės @ 2008 08 28, 15:37)
Kas atsitiks avokadui, jei jis mano maiše atsidurs šalia duonos? Ogi nieko. Arba perki kelis buteliukus vaikui sulčių ir geroji pardavėja juos bando sukišti į maišiuką? Ir kam man to reikia, jei viskas keliaus į vieną didelį maišą?

Jei duona be maiselio (pvz is parduotuves kepyklos), tai det jos salia nenuplauto avokado, maziausia nehigieniska. Antra, tiek avokadas, tiek sulciu buteliukas transportuojant gali nukenteti, ir kas tada bus tam tavo dideliam maise? Kose tongue.gif

Viskas yra daroma tavo patogumui ir reikia tai ivertint ir padekot, o ne saukti ant pavargusio darbuotojo, kuris tik dirba savo darba.
Atsakyti
QUOTE(Guanyin @ 2008 08 28, 23:12)
Viskas yra daroma tavo patogumui ir reikia tai ivertint ir padekot, o ne saukti ant pavargusio darbuotojo, kuris tik dirba savo darba.

Nu niekas ir nesaukia ant pavargusio pardavejo, bet kai sakai, kad nereikia maiselio, pakartoji dar karta, kad nereikia maiselio, vistiek pardavejas (pavarges ar nelabai) nesupranta, pasakai daar karta, kad n e r e i k i a maiselio ir vistiek lieki neisgirstas, kas tada belieka... truputi garsiau pasakyti. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Guanyin @ 2008 08 29, 00:12)
Jei duona be maiselio (pvz is parduotuves kepyklos), tai det jos salia nenuplauto avokado, maziausia nehigieniska. Antra, tiek avokadas, tiek sulciu buteliukas transportuojant gali nukenteti, ir kas tada bus tam tavo dideliam maise? Kose tongue.gif

Tie pardavejai daugiau pavargsta nuo konvejerinio darbo - reikia tik dziaugtis, jei atsiranda kokiu nors pokyciu. O ir darbo jiems maziau. Jei tik butu daugiau tokiu pirkeju kaip mes, to kuitimosi prie kasos butu gerokai maziau. Ir pirkejams laikas taupytusi, ir kasininkai maziau pavargtu. O dabar speju tie maiseliai jiems sapnuojasi tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Guanyin @ 2008 08 29, 00:12)

O jūs duonos į maišelį nededat, o supakuojat visus aplinkinius produktus? g.gif Kadangi duona apsauginio sluoksnio neturi, tai ją pati susipakuoju, o pakuot bananus, , kelis šokoladukus ar šampūno buteliuką nematau reikalo.
Už savo produktų transportavimo saugumą atsakau pati, jei ten kas ir sudūžtų, nematyčiau didelio skirtumo, ar tos sultys buvo į maišelį sudėtos (juk tų maišelių sandariai neužriša) ar be maišelio tongue.gif Jau kiek metų viską nešuosi viename maiše, dar jokių nemalonių nebuvo, tiesiog produktai tam tikra tvarka būna sudėlioti.
Iš kur apie šaukimą ištraukėt? "gal galit nedėti į maišelį?" šaukimas?
Fastfood'as, vienkartiniai indai, vienkartiniai maišeliai, PC visą parą, žindymo kambariai akropoliuose, viskas daroma žmonių patogumui, tik dažnai tas patogumas per kitą galą išlenda už kurį po to visai nebesinori dėkoti
Atsakyti