Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiška-jautri-raustanti-kapiliarinė oda

QUOTE(Eva-Eva @ 2014 04 28, 15:05)
Čia amžinai taip. Tik per vargus atrandi, kas tinka, tai tuoj kaip užuodžia, ir išima iš apyvartos. Tipo, "pasigerina" asortimentą. Ir kam? ...
O tas Natura Siberica, kaip supratau, neriebus? Ar riebokas, bet gerai susigeria? Nes matau sudėty aliejus yra.

Jis neriebus, labai maloni tokia "vasarine" konsistencija. Pirma kart apskritai kazka pirkau is Natura siberca. Kazkas panasaus i sio kremuko user posted image
Atsakyti
Gal galit rekomenduot gera dermatologa Vilniuj, arba Kaune? Buciau labai dekinga, nes kolkas nieko nezinau kasman yra, tik harmoninius tepalus kaitalioja ir kremus siulo .
Atsakyti
O jie nieko be to ir negali pasiūlyt - tik hormonai ir kosmetika... O jei nepamačijo - tai nusišaut aggressive.gif
Su hormonais jokiu būdu negalima ilgai tiurlintis, nes atrofuosis oda.
O kas konkrečiai yra? Tiesiog jautri, kapiliarinė?
Atsakyti
Ot ačiū, Uogiene, už seną gerą pamirštą receptą thumbup.gif Dar tą patį aš girdėjau apie slogos lašus - kad kapiliarus sutraukia. Arba Vizinas. Ūj, prisičiudinsim tuoj rolleyes.gif ...
Atsakyti
QUOTE(Eva-Eva @ 2014 04 30, 12:42)
O jie nieko be to ir negali pasiūlyt - tik hormonai ir kosmetika... O jei nepamačijo  - tai nusišaut  aggressive.gif
Su hormonais jokiu būdu negalima ilgai tiurlintis, nes atrofuosis oda.
O kas konkrečiai yra? Tiesiog jautri, kapiliarinė?

Tepiau harmonus keliu rusiu, bet neilgai po 5- 10 dienu, juos skyre dermatologai, o koki kosmetini krema pasiulo, tuo patepus persi ir rausta skuostai.As nz kas man yra ar liga kokia ar siaip jautri oda, paakius paberia , ir dabar smulkus raudonis nusileidzia ant skruostu zandu , nuo saules , silto oro , streso parausta visas veidas, atrodo smulkiais taskeliais paberta oda. verysad.gif
Gal kuri esat naudojus tepala elidel ?
Atsakyti
QUOTE(Dzeida @ 2014 05 01, 08:52)
Tepiau harmonus keliu rusiu, bet neilgai po 5- 10 dienu, juos skyre dermatologai, o koki kosmetini krema pasiulo, tuo patepus persi ir rausta skuostai.As nz kas man yra ar liga kokia ar siaip jautri oda, paakius paberia , ir dabar smulkus raudonis nusileidzia ant skruostu zandu , nuo saules , silto oro , streso parausta visas veidas, atrodo smulkiais taskeliais paberta oda. verysad.gif
Gal kuri esat naudojus tepala elidel ?

Is aprasymo man panasu i perioralini dermatita. Ilgai vailsciojau is vieno dermatologo pas kita, vis nieko nerasdavo, tyrimu pasidariau daug, bet niekas nepasitvirtino, kol pagaliau patekau pas I. Galinauksaite (Seskines poliklinika). Ji man is karto pasake, kad cia ne jokia alergija, hornomu sutrikimas ar pan., o perioralinis dermatitas. Jo gydymo procesas gana ilgas, bet tinkami parinkus tepalus rezultatai greitai pasimato.
Atsakyti
Doreme greičiausiai teisi - labai panašu į perioralinį. Galima google vaizduose pasižiūrėt, ten dar ir kitokio "gėrio" yra https://www.google.l...s...366&bih=596

O kuo išgydė perioralinį?
Atsakyti
QUOTE(Eva-Eva @ 2014 04 30, 16:07)
Ot ačiū, Uogiene, už seną gerą pamirštą receptą  thumbup.gif  Dar tą patį aš girdėjau apie slogos lašus - kad kapiliarus sutraukia. Arba Vizinas. Ūj, prisičiudinsim tuoj  rolleyes.gif  ...

Į sveikatą, tik nepamirškit, kad vand. peroksidą reikėtų naudoti tą gerąjį - maistinį ir ne stipresnį kaip 3 proc..
Niekaip nesuprantu, kodėl ištrina mano žinutes? lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Eva-Eva @ 2014 04 30, 16:07)
Ot ačiū, Uogiene, už seną gerą pamirštą receptą  thumbup.gif  Dar tą patį aš girdėjau apie slogos lašus - kad kapiliarus sutraukia. Arba Vizinas. Ūj, prisičiudinsim tuoj  rolleyes.gif  ...

Į sveikatą, tik nepamirškit, kad vand. peroksidą reikėtų naudoti tą gerąjį - maistinį ir ne stipresnį kaip 3 proc..
Niekaip nesuprantu, kodėl ištrina mano žinutes? lotuliukas.gif
Atsakyti
O kur galima isigyti maiatinio peroksido? Ir koks vartojimas?
Atsakyti
O mazesniaus kiekiais neparduodamas? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(doreme @ 2014 05 01, 08:58)
Is aprasymo man panasu i perioralini dermatita. Ilgai vailsciojau is vieno dermatologo pas kita, vis nieko nerasdavo, tyrimu pasidariau daug, bet niekas nepasitvirtino, kol pagaliau patekau pas I. Galinauksaite (Seskines poliklinika). Ji man is karto pasake, kad cia ne jokia alergija, hornomu sutrikimas ar pan., o perioralinis dermatitas. Jo gydymo procesas gana ilgas, bet tinkami parinkus tepalus rezultatai greitai pasimato.

Gali but verysad.gif , o kokius tepalus ar kremus skyre, gal ir harmonu geriamu reikejo ?Ilgas gydymas tai mazdaug kiek , ir ar isvis isydoma?O gal man raudone vystosi , nes apie burna nieko nera paakiai, skruostai ,ir zandai db jau .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzeida: 01 gegužės 2014 - 15:14
QUOTE(Dzeida @ 2014 05 01, 17:08)
Gali but  verysad.gif , o kokius tepalus ar kremus skyre, gal ir harmonu geriamu reikejo ?Ilgas gydymas tai mazdaug kiek , ir ar isvis isydoma?O gal man raudone vystosi , nes apie burna nieko nera paakiai, skruostai ,ir zandai db jau .

Aplink burna ir man nelabai buvo, daugiau link zandu skruostu, ties nosimi. Hormoniniai tepalai siuo atveju ne iseitis. Bent jau man buvo skirti nestiprus atibiotikai ir Rupafin. Plius tepalas Vitella ictamo ir pagal gydytojos recepta Benu vaistineje specialiai paruosti kremai. Antibiotikus geriau 14 d. palaipsniui mazindama doze. Repafintas buvo skirtas 10 d. Po antibiotiku kurso leido naudoti Bioderma sensibio AR, nes pries tai kita dermatologe buvo man ji rekomendavusi, oda jau buvo pripratusi prie jo, vakarais toliau saziningai tepdavausi spec. kremu. Tu spec. kremu jau trecia turiu, juos man keicia vis gydytoja, taip grudinama oda. Dabar ir toliau naudoju Bioderma Sensibio AR linija rytais (krema AR BB su SPF 30), o vakarais spec. kremas odos riebaliniu liauku susitvarkymui (po dermatito ir viso gydymo pradejo labai riebaluotis veido oda). Sita krema naudosiu apie 3 sav. ir vel eisiu pas gydytoja.
Mano gydymas kol kas trunka apie 1,5 men., bet cia dar ne pabaiga. Kiek esu skaiciusi oda susitvarko tik per 4-6 men. Perioralinis dermatitas gali kartotis ir labai daznai megsta atsinaujinti, todel reikia nusiteikti, jog tai bus ilgas procesas. Realiai jau po 2 savaiciu visi berimai, paraudimai sumazejo, dabar ant mano odos nezinantis net ir nepasakytu, kad turiu odos problemu.
Siaip dar svarbu mityba, rekomenduojama riboti gliutenino (gliuteno) vartojima, nes tai skatina dermatito paumejimus, atsinaujinimus ir pan., gydymo laikotarpiu. As 1,5 men. gana grieztai ziurejau ka valgau, ir vengiau visu produktu kur yra gliuteino, dabar jau po truputi i mityba itraukiu vis daugiau produktu su gliuteinu.
Atsakyti