Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiška-jautri-raustanti-kapiliarinė oda

uzsirasysiu kitai savaitei pas daktara, na negliu sedet ir nieko nedaryti...
QUOTE(Eva-Eva @ 2014 04 07, 15:57)
Jo, čia gera pradžia būtų.  O su ciklu sąsajų jokių nėra? Nes pas mane tai ryškiai yra, su visais PMS ir šviesoforai prasideda  doh.gif Paskui praeina.

nezinau, nestebiu, neuzfiksavau 4u.gif reik gal pradet zymetis, ka valgiau ir panasius dalykus po veido paraudimo
beje, kas keisciausia, diskomfortas, perstejimas, praeina ryte pasitepus pudra. Ir taip kiekviena karta, tikrai nesutapimas, bet rycio tarp to nerandu g.gif
Atsakyti
Aha. Nuo rytojaus bandom ryte praustis virintu vandeniu, o dar geriau - juoda arbata wink.gif Pas mane lygiai tas pats - patepus pudra, po valandos praeina. Kaltas buvo vanduo smile.gif Ir šiaip jautriaodėms geriau pamiršt vandenį iš krano, idealu būtų micelinis vanduo.
Atsakyti
Sveikos, siryt ir imazinau savo „grozi“. Gal susiduret su kazkuo panasaus?
user posted image
ir ta demele, kuria minejau
user posted image
Atsakyti
Dėl vandens pritariu Eva-Eva, aš naudoju miceralini Biodermos ružava, nusiperku per akciją blush2.gif
Aš visdėlto patarčiau pas alergologus apsilankyti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingriga: 08 balandžio 2014 - 10:36
QUOTE(Šurum_burum @ 2014 04 07, 13:40)
Sveikos. Nebezinau ir kur kreiptis. Pora kartu buvau pasdermatologe, vaziavau ir i privacia, gerai zinoma klinika Vilniuje konsultacijai, ptvirtino, kad man tikrai ne rozine. Bet nesuprantu, kas darosi su veidu ir kaip su tuo kovoti. Kartais jis tikrai atrodo gerai, o vat kartais uzkaista, persteti pradeda, stipriai parausta zandai ir nosis.  tarkim vakar nubudau grazia oda, o jau siryt tik pabudus supratau, kad vaizdelis nekoks bus, nes jautesi diskomfortas.  Prie viso to, sloga ir ciaudulys. Nezinau, ar tai susije. Prie nosies atrirado raudona demele, jis vis ryskejo, kol galu gale ji visada matoma, galima iziureti kapiliarus. Aplink nosi taip pat matomi kailiarai. Man tai veda is proto, net nezinau kur beeiti, ka benaudoti ir kas man yra... Vistiek jus susidurusios, gal is savo patirties, ka galite pasakyti

Čia panašu į alerginį rinitą. Paburksta gleivinė, dėl to užsikemša nosis ir ašaroja akys. Visa tai pereina į odos alerginę reakciją.
Atsakyti
QUOTE(Šurum_burum @ 2014 04 07, 14:40)
Sveikos. Nebezinau ir kur kreiptis.

Pirmiausia susitvarkykit mitybą, pabandykit mėnesiui sumažinti angliavandenius, t.y. saldumynus, alkoholį, miltinius, kruopas, pieno produktus, o geriausia mėnesiui atsisakyt. Tada po truputį bandyt valgyt, ir matysit kas alergizuoja. Nes dauguma bėdų kyla dėl žarnyno, nuo visokio š...ėdimo. Be abejo, ir stresas prisideda. Sumažės ir raudonis, ir visokie rinitai. Pati turiu puokštę tokių bėdų, tvarkosi oda, pamažu, bet rezultatai yra. O dabar veido suerzinimui nuimti galit pabandyt teptis Aloe vera geliu, drėkina ir gydo.
Atsakyti
Ir as galvojau, kad pas mane oda labai jautri, kai kelis metus is eiles vis raudonos demes islisdavo. Prasidedavo ziema, pasibaigdavo i vasara, bet kuo toliau, tuo labiau ryskedavo ir laikas vis prasitempdavo sad.gif veliau suradau labai gera recepta jautriai odai :prausimas-tonizavimas-drekinimas. ir taip ryte vakare. Jau menuo kai nuosirdziai taip priziuriu veiduka ir rezultatas matosi smile.gif
Atsakyti
aciu visoms uz pasisakymus ir patarimus smile.gif nuo siandien praedejau veida prausti virintu vandeniu, bandysiu tvarkyti mityba, nes ankgliavandeniu valgau rikrai daaaug doh.gif ir uzsirasysiu pas daktara. Ot beda, nejau teks su ja susigyvent verysad.gif
siandien veidas jau geriau atrodo. Tik vat nesuprantu, nuo ko tai priklauso....
user posted image
Atsakyti
Sveikos,merginos.Ir as ateinu i jusu bureli.Skaitau ir mastau,kad man lygiai tas pats kaip daugumai is jusu.Pries kokius tris metus pastebejau, kad veidas daznai kaista, parausta, traukia oda, susinervijus, pabuvus siltoj patalpoj tas pats vyksta.Dabar jau rimtesni berimai , kurie be harmonu nepraeina, jau nezinau nei kokius kremus tept nei ka daryt .Kokius kremukus jus naudojat ?
Atsakyti
Šurum-burum, na kaip virtas vanduo, yra koks poslinkis į gera? smile.gif

Dzeida, čia panašiausiai į klasikinę kuperozę, dar gali būti erkutė (demodex), (jos labai erzina, dirgina, berti pradeda - gydoma metronidazoliu, taip pat ir raudonis, rožinė). O tas kaitimas, traukimas - čia grynai jautrios odos požymis, tiesiog tiktų priemonės nujautrinančios, tarkim su gama-orizanoliu, alantoinu, ir drėgmė, drėgmė, drėgmė... Svarbu, kad priemonės būtų kokybiškos. Aišku ir vengimas erzinančių faktorių - nuo vilnos arti veido, vandens iš krano, sauso oro, iki pirčių, karštos vonios ir tt, ir tt... Aišku, kokone negyvensi, bet geriau be ekstrymo smile.gif

Iš kitos pusės tai tenka ir susitaikyti šiek tiek, kad odos tipo nepakeisi, problema bus, o tikslas - suvesti tai iki minimumo. O išjautrėjimo periodai vis tiek bus.

Nu ir aišku reikia pamiršti visokias "kosmetikas" tipo Garinier, Nivea ir kitas prekybcentrines, kuri prifarširuota perkūnai žino ko, ir galioja ilgiau, negu galiojam mes pačios biggrin.gif ... Profesionali, į tikslą nukreipta kosmetika - va ko reikia wink.gif
Atsakyti
Eva, o kokias nujautrinancias priemones siulytumete? Gal is Avene kazka? smile.gif
Atsakyti
Eva-Eva, Kiek žiūriu, jūs tikra žinovė, smagu. Ką patartumėte nakčiai teptis ant veido? Pastebėjau, kad geriausiai ryte oda atrodo po vakarinio patepliojimo grynu argano aliejumi. Tačiau... pradėjo kimštis nosies poros. Gal čia tik sutapimas, nežinau. Be to, kažkodėl mąstau, kad gal kiekvienai načiai aliejus negerai, tepu kokį kartą ar du per savaitę. O tamanų aliejus man ypatingo poveikio nepadarė schmoll.gif Deja, bet dieną vis tiek kokį š tenka užsitept ant veido, nes tas raudonis nori pasirodyt ne laiku ir ne vietoj. Tai vat ir kreminės pudros pasirinkimo klausimas aktualus. Juk norisi, kad ne tik gražiai atrodytų, bet ir neerzintų odos. Ech...
Atsakyti