Labas, merginos!
As pati vartojau kontraceptines tabletes apie 6 metus. Anksciau nereikejo repepto, tad vartojau tas, kurias vaistininke pasiule. Bet kai nebepardavinejo be recepto, nuejau pas ginekologe ir israse Yasminelle.
Karta prireike isvaziuoti i uzsieni 4 menesiams, tad nuejusi pas vaistininke, paprasiau 3 pakeliu tableciu. Vaistininke isputusi akis man sako: "O kiek laiko jus vartojate kontraceptines?". As net pasimeciau. Sakau: "Net neskaiciuoju, 5 metus gal, o kas yra?"
Tada ji man ir sako: "Ar zinote koki poveiki turi kontraceptiniu vartojimas?! Tai kaip narkotikas. Organizmas pripranta kiekviena diena gauti doze tiek metu is eiles. Dabar jeigu jus nutrauksite vartojima, menesines bus nereguliarios ir tai irodymas kaip organizmas yra priprates gauti doze. Del hormonu, kurie yra kontraceptinese, kelis metus organizme bus kontraceptiniu likuciu (deka tiek metu vartojimo), todel jei pastosite, vaikas gali gimti nesveikas." As bandziau save teisinti: "Jei pati gydytoja man patare jas vartoti, tai kodel ji nepasake, kad kontraceptines taip kenkia?" "Viskas yra komercija, ginekologai israso, kad jos butu perkamos ir kompanijoms eitu dideli pinigai..."
Po to susiradau informacijos internete, galite pacios paskaityti:
http://satva.lt/inde...e...i&Itemid=27Po to pokalbio su vaistininke nebevartojau kontraceptiniu. Daugiau nei puse metu menesines buvo labai nereguliarios, labai velavo, pirmos dienos skausmingos. Bet dziaugiuosi, kad suzinojau ta informacija, tikiuosi isies is organizmo tie vaistai ir pastojusi nenumarinsiu vaikucio hormonais
Dar iki siol turiu tuos 3 pakelius, gaila ismesti, nes po 50 lt. kainavo!
Dabar naudojames prezervatyvais, pasirodo, ju ivairiausiu rusiu yra!