QUOTE(bevardė @ 2007 08 15, 11:16)
Kokie dar oficialūs raštai? Nebent įspėjimas apie gautą baudą už receptinio vaisto pardavinėjimą be recepto. Receptas buvo būtinas visada, tik kad ginekologai ir vaistininkai į tai numoję rankas buvo.
taigi aš sakau, kad jokių
naujų oficialių pranešimų vaistinės negavo. O kad KT reikia recepto tai seniai jau yra nustatyta, todėl man ir buvo keista, kad tai dabar kaip naujieną iškėlė
Beje, pasėdžiu pas mamą vaistinėj, tai situacija maždaug tokia: ateina viena kita panelė, kuri turi receptą. Daug ateina tokių, kurios pakalbėjo su ginekologe, bet kadangi KT nėra kompensuojamos, tai iš to recepto jokios naudos (nes vis tiek jo niekas beveik neprašo
) - tai arba receptą pamiršta kažkur namie, arba išvis nevargina gydytojos to recepto rašymu. Žinoma, ateina ir tokių, kurios tiesiog vaistinėj renkasi KT. Ir nepadeda jokie aiškinimai, kad geriau pas ginekologą būtų nueiti. Visaip žmonės teisinasi: ir kad nėr kada ten nueiti, ir kad jokių tyrimų neatlieka (man, beje, irgi nieko neatlikinėjo. Gerai tik kad tą daktarę šiek tiek pažįstu ir ji man bent jau neskyrė to, už ką jai tam tikros farmacijos firmos dovanėlių duoda). O daugiausia perka tos panelės, kurios atostogoms iš Airijos grįžta: nei jos pas ginekologę buvo, nei žino, ko nori. Perka po 6-8 dėžutes dauguma. O keisčiausia tai, kad jei nėra jų norimų, tai ima tada bet kokias
Aš irgi už KT pardavimo sugriežtinimą, nes tai nėra saldainis. Visgi vaistai ir gana stiprūs. Tiesiog nemanau, kad ta didesnė kontrolė (jeigu išvis tokia bus) padės. Visada atsiras vaistinių, kurios dalins KT be receptų.
Manau, ir ginekologai turėtų ne iš lempos ar pagal paciento skundus (kartais jie net netikslūs, ar net įsivaizduojami gali būt) KT skirt, o bent kokius tyrimus atlikt. Nes kam man ten eiti ir eilėj grūsti, jeigu žinau, kad gydytojas bus linkęs man iškart paskirti tą vaistą, kurį prieš tai jam pareklamo tam tikros firmos atstovai ir už tam tikrą pardavimų skaičių jam pažadėjo dovanų.