Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo 2007 09 01 KT Lietuvoje - tik su receptu!

Matyt kad tu vienintelė tokia,kuri tiki,kad ginekologės yra aiškiaregės ir vien pažiūrėjusios į pacientę iš karto gali pasakyti,kokie kontraceptikai jai tinka,o kokių jokiu būdu negalima vartoti.Man tai kažkaip nesitiki.
Atsakyti
Nesakau, kad ginekologes aiskiareges. Tik zinau, kad KT, antibiotikus ir kitus rimtesnius vaistus reikia vartoti gydytojui zinant ir jam skiriant.
Atsakyti
QUOTE(Rosemary @ 2007 12 22, 18:02)
Nesakau, kad ginekologes aiskiareges. Tik zinau, kad KT, antibiotikus ir kitus rimtesnius vaistus reikia vartoti gydytojui zinant ir jam skiriant.

suprantama, tai yra logiška, ypač antibiotikų atžvilgiu, nes gydytojas turi daugiau žinių tio atžvilgiu. bet čia buvo daugybę kartų ršyta, kad nors LOGIŠKAI taip ir turėtų būti, deja Lt gydytojams ne tavo sveikata rūpi. kas irgi iš esmės paremiama tuo, kad valstybei gydytojų atlyginimai rigi nelabai rūpi.
Atsakyti
Dazniau pas gydytoja apsilankysi - daugiau pinigeliu sumokesi, ypac jei pas privatininkus eini... cool.gif
Mano ginekologe pati sako nesuprantanti, kuriu galu tie receptai kontraceptikams reikalingi doh.gif
Kas bando kontraceptikus su antibiotikais, trankvilizatoriais ar kitokiais panasiais vaistais lyginti - tai nematau logikos, nes veikimo principas yra visiskai kitoks, vartojimo buda ir paskirti kontraceptiku manau kiekviena puikiai zino, juolab kad vaistas yra naudojamas pastoviai, o ne iskilus reikalui (pvz. susirgus). schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(CreteIsland @ 2007 12 19, 19:11)
o man siandien nepardave EVRA pleistro.paprase parodyt recepta.aisku,jo neturejau.bandziau susitart,bet i kalbas nesileido. g.gif taip ir isejau nenusipirkusi(ir po teisybei dar kazkiek pazeminta unsure.gif ).idiotiska tvarka.

priklauso dar ir kokia vaistininke pasitaiko...as visada prikdavau pas viena tokia saveke biggrin.gif bet dabar ji toj vaistinej nebedirba.. cray.gif
Atsakyti
Perku visad toj pačioj vaistinėj, neprašo vis dar... tpfu tpfu tpfu rolleyes.gif
Atsakyti
Man tenka tai vienoj vaistinej, tai kitoj nuspirkti KT, bet tikrai dar nei karto neprase recepto. Esu sau pasizadejusi, kad kai nebeparduos be recepto, tikriausiai is viso mesiu jas gerti smile.gif Pas ginekologe visai neseniai buvau, bet kadangi parduoda be recepto, tai jo paprasyti ir pamirsau... blush2.gif
Atsakyti
Nu kazkaip ir manes neprase kol kas tu receptu. Cia taip pat kaip ir su kitais vaistais, vienoj vaistinej sako neduosiu be recepto, kitoj ne nepaziurejus i akis paduoda ta pati vaista, cia taip buvo ir taip bus mirksiukas.gif
Atsakyti
o kas išrašo receptą? ginekologė ar gali ir šeimos gydytoja?
Atsakyti
pirkau su receptu - nei ant jo ka pazymejo vaistininkas, nei ka smile.gif Receptas galioja 6 men., tai galiu su juo eit ir eit su juo, pirkt ir pirkt lotuliukas.gif Tai kokia jo prasme? g.gif
Atsakyti
QUOTE(krika @ 2007 12 29, 00:38)
o kas išrašo receptą? ginekologė ar gali ir šeimos gydytoja?

gali ir seimos gydytoja israsyt,man israse,bet taip ir stovi padetas,nieks jo nepraso doh.gif
Atsakyti
...o manes va neseniai pirmasyk paprase (100 metu vaistine)... Neturiu sakau... tada vogciom istrauke is pakuotes viena lapeli ir greitai pardave... Pasijutau kaip koks kriminalinis elementas. Reiks eit pas gydytoja ir issirasyt recepta. Bet visa tai nu labai labai juokinga, nes ta pati gydytoja, paklausta patarimo, surase man ant lapuko bene 7 pavadinimus ir ne nemane ka nors man parinkineti, sake tiesiog pabandyk, vienom tinka viena kitom kita... Taip kad cia eilinis reveransas Europos sajungai sitie receptai tikriausiai, naudos is to niekam nera, nebent ginekologams: as priklausau komerciniam sveikatos centrui ir eilinis vizitas pas ginekologa man kainuoja 97 lt...
Atsakyti