Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo 2007 09 01 KT Lietuvoje - tik su receptu!

QUOTE(neli @ 2007 11 19, 15:36)
Sutinku, kad reikia bent jau metus kartelį pasirodyti gydytojai, bet kas kelis mėnesius nematau tikslo lakstyti recepto, ypač, kai nėra problemų ir vaistus naudoji tuos pačius.

drinks_cheers.gif juk gali vaistukus israsyti ir ilgesniam laikotarpiui pvz. pusei metu.
Atsakyti
Anąkart perkant Eurovaistinėje paklausė, ar turiu receptą, pasakiau, kad ne, tai sakė išsirašyt, bet viestiek pardavė tongue.gif . Jiems gi biznis. O užvakar vėl pirkau toj pačioj vaistinėj, tai vaistininkė buvo truputį pažįstama, todėl nė nepaprašė recepto, dar net paklausė, ko taip tyliai sakau, ko noriu lotuliukas.gif
Atsakyti
pas mane tiesiog ant recepto parašyta "tęstiniam naudojimui" ir viskas. nors, tiesą sakant, nė karto vaistininkė nebuvo į rankas to recepto paėmusi - pamojuoju juo ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(kniaumiau @ 2007 12 11, 19:46)
pas mane tiesiog ant recepto parašyta "tęstiniam naudojimui" ir viskas. nors, tiesą sakant, nė karto vaistininkė nebuvo į rankas to recepto paėmusi - pamojuoju juo ir viskas.

tai pagal tokią logiką pamojuoji receptu kokio ketanovo, kur stomatologė išrašė dantį išrovus pernai ir gauni bet kokį vaistą. g.gif
Atsakyti
Man receptuka išrašė ne mano ginekologė, o bendrosios praktikos gydytoja, nuėjau dėl vaiko ir galvoju paklausiu ar negalėtu išrašyti recepto, paprašiau ir išrašė pusei metu. ax.gif
Atsakyti
Aš tai iš tikro nesuprantu viso šito reikalo esmės g.gif Neturi recepto-neparduoda,turi receptą- jo net neskaito,nepaima. Tai reiškias tos vaistininkės niekam neatsiskaitinėja,kad tikrai visos KT buvo parduotos su receptais. Nesąmonių nesąmonė... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Meida @ 2007 12 12, 09:52)
Aš tai iš tikro nesuprantu viso šito reikalo esmės g.gif  Neturi recepto-neparduoda,turi receptą- jo net neskaito,nepaima. Tai reiškias tos vaistininkės niekam neatsiskaitinėja,kad tikrai visos KT buvo parduotos su receptais. Nesąmonių nesąmonė... schmoll.gif

Taigi jau daug kartų šitoj temoj kartota - vaistinės neįpareigotos tų receptų rinkti, nu nėra jų kiekybinės apskaitos ir visi tie receptai sunaikinami. Labai jau daug laiko ta tvarka galioja, tik, matyt, pastaruoju metu ginekologai (ypač privatūs) darbo pritrūko, tai ištraukė tą pasenusį įstatymą kaip kokią naujieną lotuliukas.gif O dauguma vaistinių kaip pardavinėjo be recepto, taip ir toliau parduoda smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rudens-vaikas @ 2007 12 12, 10:20)
Taigi jau daug kartų šitoj temoj kartota - vaistinės neįpareigotos tų receptų rinkti, nu nėra jų kiekybinės apskaitos ir visi tie receptai sunaikinami. Labai jau daug laiko ta tvarka galioja, tik, matyt, pastaruoju metu ginekologai (ypač privatūs) darbo pritrūko, tai ištraukė tą pasenusį įstatymą kaip kokią naujieną  lotuliukas.gif O dauguma vaistinių kaip pardavinėjo be recepto, taip ir toliau parduoda  smile.gif

čia iš tikrųjų jau buvo rašyta ir delfyje, kad jokio tvarkos pasikeitimo nuo rugsėjo nebuvo. tokia tvarka - kontraceptikai tik su receptu - įvesta jau senų seniausiai. o kodėl rugsėjį tik jos imtasi laikytis - čia jau klausimas.

taip, manau, jei pamojuočiau receptu ketanovui, irgi parduotų. tiesiog čia turbūt eilinis kartas, kai norėjo kaip geriau, o gavos kaip visada lotuliukas.gif
Atsakyti
Hm, prasme pardavimo su receptais gal ir yra - visu pirma, moterys prades lankytis pas ginekologus smile.gif Nors kas puse metu, kaip ir rekomenduojama - nes recepta israso pusei metu, tai va ir tikslas vizitui smile.gif
O gal netycia pavyks kaip nors suvaldyti situacija su paauglemis, gerianciomis kontraceptikus kaip vitaminus, pavyzdziui, del to, kad itikti savo berniukams, nes jiems kitos apsisaugojimo priemones 'ne prie sirdies' (arba ne prie... lotuliukas.gif ) smile.gif Aisku, gerai, kad is viso saugosi, bet kai pasiskaitai temu 'man keturiolika, vartoju kontraceptikus, nesulaukiu menesiniu' ir t.t., tai kazkaip pradeda atrodyti, kad apskritai nenutuokia, kaip tas kontraceptines naudoti, ir kad gal nelabai gerai nuo keturiolikos metu jas pradeti gerti..
Atsakyti
[quote=Piktoji Fėja,2007 12 13, 00:00]
Hm, prasme pardavimo su receptais gal ir yra - visu pirma, moterys prades lankytis pas ginekologus smile.gif Nors kas puse metu, kaip ir rekomenduojama - nes recepta israso pusei metu, tai va ir tikslas vizitui.

g.gif Tos kurios neidavo pas ginekologa-tos ir neis!!! Ras kitokiu apsisaugojimo budu. Tikrai nepritariu sitom permainom schmoll.gif
Atsakyti
[quote=lincikas5,2007 12 13, 19:38]
[quote=Piktoji Fėja,2007 12 13, 00:00]
Hm, prasme pardavimo su receptais gal ir yra - visu pirma, moterys prades lankytis pas ginekologus smile.gif Nors kas puse metu, kaip ir rekomenduojama - nes recepta israso pusei metu, tai va ir tikslas vizitui.
g.gif Tos kurios neidavo pas ginekologa-tos ir neis!!! Ras kitokiu apsisaugojimo budu. Tikrai nepritariu sitom permainom schmoll.gif
[/quote]
g.gif manau sis istatymas gali tam tikruose sluoksniuose padauginti abortu.
Atsakyti
Kvailas toks istatymas... rolleyes.gif niekad neprase recepto, o kai vakar atejau nusipirkt vaistinen KT, tai pasake, kad kita menesi jau tureciau recepta...nebusiu viena is tu, kurios burnojas del tokio istatymo. Kaip tik nuejusi issirasyt to recepto...profilaktiskai pasitikrinsiu smile.gif
Atsakyti