Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo 2007 09 01 KT Lietuvoje - tik su receptu!

QUOTE(Frinja @ 2007 11 18, 11:55)
Del to, ar gydytojai parenka JAI TINKANTI preparata - tai jau diskutuota ir kiek matyti nuomoniu, beveik visos tuo parinkimu nusivylusios. Deja, dazniausiai panasu, kad veikia ne gydytojo kompetencija, bet farmacininko biudzetas...

Del sito sutinku, kad dazniausiai pacijente gauna tas KT, kurios sponsoruoja gydytoja. BET: netgi atlikus tyrimus labai sunku atspeti, kaip organizmas reaguos i vienas ar kitas KT. Todel cia siek tiek kaip ir loterija - tiks ar ne?
Be to, pries israsant KT gydytojas visada bent jau issiaiskina situacija, ar moteris neserga, ar seimoje niekas neserga liga, del kurios jokiu budu negalima vartoti KT. Pacios merginos dazniausiai nezino, kokiais atvejais negalima vartoti KT.
Na ir galiausiai paaiskina, kaip KT reikia gerti.
Atsakyti
QUOTE(Rosemary @ 2007 11 18, 13:01)
Del sito sutinku, kad dazniausiai pacijente gauna tas KT, kurios sponsoruoja gydytoja. BET: netgi atlikus tyrimus labai sunku atspeti, kaip organizmas reaguos i vienas ar kitas KT. Todel cia siek tiek kaip ir loterija - tiks ar ne?
Be to, pries israsant KT gydytojas visada bent jau issiaiskina situacija, ar moteris neserga, ar seimoje niekas neserga liga, del kurios jokiu budu negalima vartoti KT. Pacios merginos dazniausiai nezino, kokiais atvejais negalima vartoti KT.
Na ir galiausiai paaiskina, kaip KT reikia gerti.

Deja, ne visi gydytojai to paklausia. Ir siaip esu internete ieskojus, yra paprastu lenteliu, pagal kurias gytytojai mato, kokio tipo (su didesnem dozem ar mazesnem) KT tinka: pagal paprasciausius isvaizdos skirtumus. Vienos moterys naturaliai turi daugiau estrogeno nei kitos. Man nuolat tepliodavo, nes buvo per mazos dozes ir pati paisieskojus medicininiu straipsniu radau, kodel. Gal gydytoja turejo pries tai sitai ivertinti? Ta lentele tokia paprasta, kad noprmalus zmogus suprastu, bet neskelbiama visur, nes neapsimoka farmacininkams. Kaip ir dauguma kitu moksliniu straipsniu ta tema.
Atsakyti
Lentele yra gerai, bet dar geriau atitinkami tyrimai. Hormonini tipa galima nustatyti pvz. pagal kraujo tyrimus.
Bet vel gi, ne visada organizmas gerai priima KT parinktos pagal fenotipa.
Mes cia tuoj nukrypsim nup pagrindines temos biggrin.gif todel pridursiu - nors ir pati daug domiuosi sveikatos temomis, bet visada gydytojas yra paskutine "instancija", kas liecia gydyma ar kitus vaistus.
Atsakyti
QUOTE(Rosemary @ 2007 11 18, 13:26)
Lentele yra gerai, bet dar geriau atitinkami tyrimai. Hormonini tipa galima nustatyti pvz. pagal kraujo tyrimus.
Bet vel gi, ne visada organizmas gerai priima KT parinktos pagal fenotipa.
Mes cia tuoj nukrypsim nup pagrindines temos  biggrin.gif  todel pridursiu - nors ir pati daug domiuosi sveikatos temomis, bet visada gydytojas yra paskutine "instancija", kas liecia gydyma ar kitus vaistus.

Be abejo pritariu, as irgi einu konsultuotis, tik pries tai visada pasidomiu
"kas, kru ir kaip".
Tie kraujo ir pan tyrimai, deja, labai brangus. Juos atlieka tik tada, kai kazkokias rimtas ligas itaria. Cia jau lietuvos sveiaktos sistemos spraga - pinigu yra, deja, nedaug kam...
Atsakyti
O man uzvakar pardave be recepto rolleyes.gif Galvojau, kad prasys, bet net neuzsimine, tai jauciu, kad daug kur jo ir nereikalauja g.gif Nes mano draugei kontraceptinius pleistrus irgi pardave be recepto, prase, bet ji nustebus paklause, kad ka netgi pleistrams jo reikia?! blink.gif Pasake, kad nezinojo, ir vaistininke pardave be jo, tei va smile.gif
Atsakyti
Aš pirkau prekybos centre, vaistinėje. Vakar biggrin.gif Apie receptą nė neužsiminė. Suprantu, kad neprošal visom nueit pasirodyt gydytojai, bet siutas ima, kad ji paduoda lankstinukus, maždaug va tos dabar naujos, mažai hormonų, labai daug kas geria ir nenusivilia, pabandykit, turėtų tikti. Jokių tyrimų nieko, jei darytų tai bent suprasčiau to recepto būtinumą, o dabar reklamos pavaro ir būk bandomasis triušis. Nepažįstu nė vienos draugės, kuriai gydytojos paskirti KT idealiai tiko. Jos po to prisiderino sau tinkančius pačios. O kas informaciniam lapely parašyta, kokiom ligom esant nevartoti ir pats žmogus gali pasiskaityti, gi žinai kuom gyvenime sirgęs. O jei tyrimų vis tiek nedaro... nu nežinau, kol kas man nepatinka esama tvarka, bent tyrimus daryyyytų verysad.gif ir, kad jie kainuotų ne kosmines kainas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -freya-: 19 lapkričio 2007 - 11:13
Sutinku, kad reikia bent jau metus kartelį pasirodyti gydytojai, bet kas kelis mėnesius nematau tikslo lakstyti recepto, ypač, kai nėra problemų ir vaistus naudoji tuos pačius.
Atsakyti
QUOTE(Saule222 @ 2007 11 16, 23:32)
O recepto galiojimo laika gydytoja turi parasyti apacioje recepto, ten kur parasyta,kad receptas galioja 30 d.? Nes man israse seimos gydytoja ta receptuka, bet jokio galiojimo ji neparase g.gif

Pakartoju klausimą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Saule222 @ 2007 11 21, 09:53)
Pakartoju klausimą  ax.gif

šiaip apačioje turėtų parašyti, kiek galioja: mėnesį ar du. O jei reikia ilgesniam laikui, tai tada viršuj parašo, kad ilgesniam gydymui (ar kažkaip panašiai) ir tada dar prirašo pusmečiui ar metams. Tai tiek ir galioja.

O tau, manau, vistiek turėtų parduoti. Gi receptą tai turi. Kadangi jo vaistinėse laikyt nereikia, tai nemanau, kad problemų iškiltų. Va kur kompensuojamų vaistų receptai, tai ten būtinai reikia galiojimo.
Atsakyti
Sveikos smile.gif man KT dar iki sios dienos parduoda be recepto tongue.gif gal ir ne visose vaistinese, bet bent jau Eurovaistineje nusiperku laisvai, ir nereikia jaudintis pries kiekviena asilankyma pas ginekokloga mirksiukas.gif
Atsakyti
kurioj eurovaistinej? nes man antakalnyje jau pasake kad nebeparduos be recepto
Atsakyti
akropolyje gal pres kokia savaite dar pardave be recepto ax.gif
Atsakyti