Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo 2007 09 01 KT Lietuvoje - tik su receptu!

taip taip as irgi visus tris menesius,nuo rugsejo 1,pirkau be problemu,nors recepta turiu,jo neprase.

user posted image
Atsakyti
Na, as recepto kol kas neturiu blush2.gif ir kiekviena karta vis galvoju: o jeigu neparduos? bet tfu tfu tfu kol kas parduoda smile.gif Cia, zinoma, ne saldainiukai, bet kol kas man jos priimtiniausia apsisaugojimo priemone... Uz savaiteles keliausiu pas ginekologe, tai reiks del viso pikto recepta issirasyti smile.gif
Atsakyti
o man tai pati ginekologe uzsimine, kad nuo rugsejo 1d tik su receptais parduodami kontraceptikai. israse 6men recepta. nors kiek pirkau, tai tik karta paprase. tereikejo suvaidinti giliai nustebusia ir pardave smile.gif taigi cia tie receptai nieko nereiskia-jei mokesi, tai visada sugebesi ir be ju gauti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tigriuke23 @ 2007 11 12, 15:19)

o del apziuros tai negaliu pasakyt.manau jei nenori nieks ir nesodins i kede

butent. visada dabar turi paklausti, ar to nori. ir siaip gali bet kokio gydymo atsisakyti ar kito gydytojo ieskotis.
Atsakyti
Nors visada pavykdavo KT isigyti be recepto, bet kad nereiktu kiekviena karta bijoti "parduos ar ne", nuejau pas ginekologe. Galvojau tik recepta israsys ir viskas, bet ji ir i kede mane pasodono ir pulsa pamatavo, ir apie artimu giminaiciu ligas paklausinejo. Dziaugiuosi, kad nuejau, nes rado viena problemele, o as net neitariau, kad man kazkas blogai, be to spaudimas labai aukstas, tai liepe susirupinti. Taigi tas receptas man vis gi isejo i nauda
Atsakyti
Man visada budavo keista, kodel Lietuvoj be receptu parduoda KT... Siaip, tai ne saldainiai gi. Ir ne tabletes nuo galvos skausmo. Be to, kazkaip dar pas mus daznai atsitinka, kad jaunos merginos neina pas gydytoja, nusiperka KT, neperskaito iki galo informacinio lapelio...
Zodziu, as dziaugiuosiu del tu receptu. Po kiek laiko manau ir vaistenese prades ju reikalauti. Be to, einant pas gydytoja karta per pusmeti (prasyti israsyti receptus) visada yra didesne galimybe anksciau aptikti susirgimus, jeigu kokie yra.
Atsakyti
Siaip idomus einamieji paskaiciavimai:
Iki siol pusei metu, tarkim 6 pokuotes, isleisdavau is viso 40x6=240 litu.
Dabar gi turim 40x6+60 (uz supista recepta)=300. Ir kagi kagi, visa 25% infliacija.

Del reguliariu pasitikrinimu tai irgi cia toks idomus dalykas. Num pasakykit, kuri kas puse metu einat pas kitokius gydytojus sveikatos issitirti???

Bet visgi sutinku, kad receptas reikalingas, ir pati visad karta i metus nueinu pas ginekologa (nesvarbu kad sioje srityje dar niekad niekuo nesiskundziau, o tarkim kitose sveikatos srityse tai ne tai kad neikad nejau neiko reguliariai tikrintis, bet ir kai skundziuosi tik labai nedaug kuo, vistiek neinu...).
Taciau tikrai nematau reikalo vaikscioti kas puse metu. Karta i metus tikrai uztenka. O gi mat recepto metams neisraso...
O siaip manau yra kitu svarbesniu sriciu, kuriose reiktu zmoniu samoninguma didinti. Jeigu kokia jauna mergina savavaliskai pradeda vartoti Kt, tai tiesa pasakius manau kad tegul jau geriau jinai jas vartoja, o ne nevartoja...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo moodring: 15 lapkričio 2007 - 20:47
QUOTE(moodring @ 2007 11 15, 21:47)

Del reguliariu pasitikrinimu tai irgi cia toks idomus dalykas. Num pasakykit, kuri kas puse metu einat pas kitokius gydytojus sveikatos issitirti??? 

Aš einu kas 6 mėn pas ginekologę... 4u.gif

Ir pas dantistę einu kas 6 mėn.

Pas šeimos daktarą einu 1 kartą į metus, ir dar + tie ėjimai kai kažkuo skundžiuosi. Šiais laikais nutariau geriau jau iš anksto užtikti, negu paskui nervintis kelis metus kol išsigydisi. Na bet tai asmeninė nuomonė.
Kontraceptikų vartojimas irgi yra delikatus reikalas, kiekviena turi savo nuomonę apie juos, ir kiekviena nuomonė yra teisinga. Mano pusseserė tiesiog 100 proc. prieš kontraceptikus, jau geriau jai netyčiukas, negu tą chemiją ryti. Na aš galvoju atvirkščiai. Ir mes abi teisios. Kiekvieno pasirinkimo laisvė. Bet tikrai blogai jei naudojami vaistai, neišsiaiškinus, ar nebus dar blogiau. g.gif
Atsakyti
O recepto galiojimo laika gydytoja turi parasyti apacioje recepto, ten kur parasyta,kad receptas galioja 30 d.? Nes man israse seimos gydytoja ta receptuka, bet jokio galiojimo ji neparase g.gif
Atsakyti
Siaip manau, kad nuomones del receptu priklauso nuo iprociu.
Nuo pat pradziu, kai susidomejau KT ir kreipiausi del ju pas gydytoja, zinojau, kad be recepto neapsieisiu. Cia, kur gyvenu jokia vaistine neparduos KT be recepto. Ir 3 metus, kai vartojau KT man visai nebuvo sunku nueiti kas pusmeti pas gydytoja. Taip pat, kaip einu pas stomatologa karta per metus smile.gif
Zodziu, kazkaip man tas visai nekliuna. O prisiregistravusi esu poliklinikoj ir nemoku (is pradziu kelis kartus buvau privaciai, bet brangu...).
Gal todel ir matau daugiau pliusu, negu minusu smile.gif
Atsakyti
Kontraceptikai yra hormoniniai vaistai ir visa laika pagal vaistu pardavimo taisykles jie turedavo buti parduodami pagal recepta, o ne tik nuo minimos datos. O kad juos parduoda be recepto - cia kitas klausimas, vadinasi, vaistineje nesilaikoma vaistu pardavimo taisykliu. Dabar dazniausiai pelnas yra svarbiau uz sveikata g.gif
Aisku, jei esi pasitarusi su gydytoju ir jau kuri laika vartoji kontraceptikus, atrodo idiotiska kas kelis menesius eiti pas gyd. prasyti recepto. Cia suprantamas dalykas. Bet kai ateina i vaistine jauna mergina ir sako - as noriu kontraceptiku, prasau parduoti kokiu nors - tai jau negerai. Cia ne paracetamolis, kad pirktum negalvojes. Tam reikia eiti pas gyd. ir su juo aptarti tokius klausimus. Jis israso recepta, ir merginai ramiau, kad gaus jai tinkanti preparata
Atsakyti
QUOTE(viola28 @ 2007 11 17, 23:57)
Jis israso recepta, ir merginai ramiau, kad gaus jai tinkanti preparata

Apskritai pritariu, kad reiktu pasitarti su gydytojais - jau vien del to, kad neitum vos uzsimanius KT ir gautum bet kokias. Tas kelias iki gydytojo ir recepto turejimas parodo, kad cia ne siaip kokie vaistai, kad juos vartojant reikia galvoti savo galva ir zinoti galimas pasekmes.
Del to, ar gydytojai parenka JAI TINKANTI preparata - tai jau diskutuota ir kiek matyti nuomoniu, beveik visos tuo parinkimu nusivylusios. Deja, dazniausiai panasu, kad veikia ne gydytojo kompetencija, bet farmacininko biudzetas...
Atsakyti