as pries pora dienu pirkau KT, kaip tik reikejo pradeti pakuote, tai bijojau kad ir man bus toks pokstas ir neparduos be recepto, bet nuejus neisgirdau ne puses zodzio apie kazkoki recepta, tai manau kad sis dalykas dar labai priklauso ir nuo pacios vaistines
na va, atrodo, kad papuoliau ant blogai nusiteikusios vaistininkės. O jei ir poliklinikoje taip nutiks... papulsi ant prastai nusiteikusios daktarkos, kuri nuspręs, kad tau, ponia reik vaikus eit gimdyt, o ne kontraceptines priemones pirkeliot, ir neparašys recepto (na gal ir per laki mano vaizduotė)
sveikutes, mano anyta vakar pirko KT tai ramu ramiausiai pardave tiesa sakant nesuprasi ar cia reikia tu receptu ar ne, realiai pagalvojus tai kaip kitaip... kaip ir visko noresi tai gausi tik reikes labiau passistenkti.
na ta vaistininkė kažką sapaliojo apie griežtą kontrolę, kad jas dabar tikrina labai griežtai
turbūt tikrai nepakankamai gražiai prašiau
Tiesa sakant visai netycia i sia temele uzklydau, bet labai nustebau tokia naujiena suzinojusi
Daugumoje Europos saliu is tikruju kontraceptikai pardavinejami tik su receptais ir jei ir pas mus butu toks pat daktaru poziuris i pacientus, gal ir pas mus is to naudos daugiau butu. Jei jau vaistines kazkodel zada "grieztai" kontroliuoti, kodel tas pats negalioja gydytojams?!
Daugumoje Europos saliu is tikruju kontraceptikai pardavinejami tik su receptais ir jei ir pas mus butu toks pat daktaru poziuris i pacientus, gal ir pas mus is to naudos daugiau butu. Jei jau vaistines kazkodel zada "grieztai" kontroliuoti, kodel tas pats negalioja gydytojams?!
QUOTE(raskke @ 2007 09 21, 15:40)
as pries pora dienu pirkau KT, kaip tik reikejo pradeti pakuote, tai bijojau kad ir man bus toks pokstas ir neparduos be recepto, bet nuejus neisgirdau ne puses zodzio apie kazkoki recepta, tai manau kad sis dalykas dar labai priklauso ir nuo pacios vaistines
Siandien taip pat nusipirkau KT be recepto, ir dar pajuokavau, ar recepto nereikia
nu blyn, negi man ant kaktos parašyta, kad visas kvailas naujoves reikia taikyti tik man
QUOTE(tralaila @ 2007 09 21, 17:52)
na ta vaistininkė kažką sapaliojo apie griežtą kontrolę, kad jas dabar tikrina labai griežtai
matai, KT nėra griežtai apskaitomos. Teoriškai turi parodyt receptą ir paduot pinigus, o vaistininkė (-as) jau duos KT. Receptų vaistinės net neiima, nes niekam jų saugot nereikia (t.y. kai kurių vaistų receptus reikai saugot, o šitų vieta šiukšlinėj). Tai nebent ta griežta kontrolė pasireiškia tuo, jog patys tikrintojai prašo KT ir žiūri, ar parduos be recepto
Na kadangi parsinešu iš mamos KT kada man reikia, tai realios situacijos, ar tikrai jau taip neparduoda negaliu teigt. Bet kiek teko kalbėt su kitom, perkančiom KT, gražiai paprašai ir duoda be problemų
Kaip tik ju reiks kitam menesiui KT ir nezinau, verta pas gydytoja eit ir moket ar ne... Tik nervu pridejo man sita nesamone, taigi pagadino sveikata, ne pagerino. Vos pries kelis menesius buvau as pas savo gine ir dabar vel eiti.. .svaistymas
depresska nuotaika net ima, tai gal pas psichiatra dar antidepresantu uzsukt? juk juos kaip saldainius israsineja, tik pasakyk, kad liudesys apeme.
Zodziu vaistai tik verslas, niekam musu sveikata vis tiek nerupi
/sarkazmas
depresska nuotaika net ima, tai gal pas psichiatra dar antidepresantu uzsukt? juk juos kaip saldainius israsineja, tik pasakyk, kad liudesys apeme.
Zodziu vaistai tik verslas, niekam musu sveikata vis tiek nerupi
/sarkazmas
pas mus, uk gyvenancioms moterims KT tik pagal recepta jau labai ilga laika.
o kas del kiekvieno menesio laktyma, tai cia israso is karto 3 men. problema ispresta....
o kas del kiekvieno menesio laktyma, tai cia israso is karto 3 men. problema ispresta....
QUOTE(aistruole @ 2007 09 24, 01:41)
bet cia ir KT nemokamos
QUOTE(aistruole @ 2007 09 24, 01:41)
Tai po 3 mėnesių tada vėl pas ginekologę, per metus išeina 4 kartai, man vienas apsilankymas pas ginekologę kainuoja 30 lt, tai jau per metus 120 lt, kontraceptinis pleistras mėnesiui 50 lt, na tai prašau, jau nemaža sumelė susidaro. O tai jei ginekologė liepė ateiti tik po metų... Tai ką tuos likusius 9 mėnesius be recepto daryti? Turbūt tipo gimdyti...