Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo 2007 09 01 KT Lietuvoje - tik su receptu!

QUOTE(ViduxKLP @ 2007 09 18, 12:54)
Visi tokie pikti... Manuo nuomone kontraceptikai privalo buti tik su receptu, isskyrus visokias isoriskai naudojamas priemones (zvakutes, gaubteliai ir tt)
Juk visi kontraceptikai sudetyje turi hormonu, kurie neaisku kaip suveiks naudojant pagal nuoziura ar draugiu patarimus.
As pati pirkdavau jau nuo 20 m. kontraceptines tabletes ir rezultatas - venorikoze. Pasirodo turint problemu su venomis negalima naudot kontraceptiku, o kiek dar visokiu ligu r nesuderinamu faktoriu

Na mes visos galvojame, kad recepto nereikia toms, kurios jau ilgą laiką naudoja kontraceptikus, kuriuos ir išrašė ginekologas, o ne draugė. Jeigu naudoji kontraceptikus jau keletą metų ir tau jie tinka, tai kiekvieną mėnesį lakstyti pas daktarę, kad ji išrašytų receptus - tai ir laiko gaišinimas ir (man) nuostoliai, nes pas ginekologę einu privačiai. Aš būčiau nieko prieš jei receptas būtų išrašomas mažiausiai 6 mėn. o ne 30 dienų... schmoll.gif unsure.gif
Atsakyti
Geriau pasakokit kuriose vaistinėse duoda be recepto smile.gif
Atsakyti
thumbup.gif saunu.. visiskai pritariu cacukei
Atsakyti
na as gyvenu kaune.. tai ten garliavoj duoda
Atsakyti
Kokia nauda is tu gydytoju. Kai pries 5metus neuejau, kad paskirtu man KT gydytoja "is akies" juos paskyre, be jokiu tyrimu ir panasei. Dar keista, kad gal pigius israse biggrin.gif Kai po kazkiek laiko apsilankiau pas kita gydytoja, ji nustebo kodel man israse butent tokias KT, bet kitu neskyre. Sako, jie man nieko blogo nesidaro, tai gerai. blink.gif

O kas is tu priverstiniu apsilankymu pas gydytojus? Tipo jie apziures? Jei niekuo nesiskusi tai jie ir nesistengs apziurineti, israsys recepta ir praspirs greiciau. Kuo tai apsaugos nuo ligu? tik nervus susigadinti galima sedint eilese. As isvis pas gydytojus stengiuosi nei, juolab kad ir mano medicinos knyges jau 2 metus registratura neranda... Gal reikia kada uzsukti, paklausti ar rado? lotuliukas.gif

Beje, teko pries keleta dienu pirkti KT, nuejau i viena vaistine, o ten moteriske isputus akis aiskina, kad reikia recepto ir visa jo reikejo. Sakau, jus patys be receptu pardavinejot, taigi neaiskinkit, kad jo reikejo visada. Tai blink.gif nieko nesugebejo atsakyti. O situacija tokia, kad man ta pati vakara jau reikejo pradeti pakuote unsure.gif kur as lakstysiu pas gydytojus?... Tada nustraksejau i kita.....farmacininkas vyras.... ir jokiu problemu...uzsipirkau 3 menesiam lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo auksine_roze: 21 rugsėjo 2007 - 09:18
siap pritariu is auksinei rozei... man tai buvo kai isras eyasmenelle.. seniai nebegeriu. netinka ir brangios (bent buvo, kai db nzn), bet svarbiausia, kad dauguma gydytoju yra sudare sutartis (ne tik ginekologai, bet ir paparasti) su vaistus pardavinejanciomis kompanijomis, kad pakeltu prekyba!!! triniti.gif
Atsakyti
na bet man pvz labai pikta kad mano jau dvi korteles sugebejo pamesti, o ten daug svarbios informacijos, kokiu vaistu galima kokiu ne kuo sirgau verysad.gif prisiregistravau privacioj seimos klinikoj, tai kadangi korteles nera paklause kuo sirgau nuo mazens, gi visko neprisimeni sad.gif
o del KT tai ir man israse po greitos apziuros,nes buvo dideles eiles tiesa liepe pasidaryt ekoskopija krutu, nes mano tetai buvo krutu vezys
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vega_: 21 rugsėjo 2007 - 10:18
turėjau receptą, nu ir ką- neprašė biggrin.gif čia gintarinėj vaistinėj ax.gif o šiaip prie mano namų yra vaistinė, kurioj dažniausia prekinuosi. Mane ten pažįsta, tad manau be recepto tikrai parduotų.
Papildyta:
QUOTE(J_Vaida @ 2007 09 21, 10:38)
bet svarbiausia, kad dauguma gydytoju yra sudare sutartis (ne tik ginekologai, bet ir paparasti) su vaistus pardavinejanciomis kompanijomis, kad pakeltu prekyba!!! triniti.gif

va dėl to aš aklai gydytojomis nepasitikiu, čia kalba ne vien apie ginekologus.
Atsakyti
o aš jau be kontraceptikų. Vakar nepardavė be recepto. Nu ir ką daba man daryt, propoguot platonišką meilę.......
Atsakyti
QUOTE(tralaila @ 2007 09 21, 14:12)
o aš jau be kontraceptikų. Vakar nepardavė be recepto. Nu ir ką daba man daryt, propoguot platonišką meilę.......

Taigi pabandyk kitoj vaistinėj... Žiūrėk kiek daug nusipirko! smile.gif prezervatyvai kartais irgi sueina... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Greipfrukte @ 2007 09 21, 14:18)
Taigi pabandyk kitoj vaistinėj... Žiūrėk kiek daug nusipirko! smile.gif prezervatyvai kartais irgi sueina...  rolleyes.gif

aš alergiška guminukams. Grybukas garantuotas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ViduxKLP @ 2007 09 18, 12:54)
Visi tokie pikti... Manuo nuomone kontraceptikai privalo buti tik su receptu, isskyrus visokias isoriskai naudojamas priemones (zvakutes, gaubteliai ir tt)
Juk visi kontraceptikai sudetyje turi hormonu, kurie neaisku kaip suveiks naudojant pagal nuoziura ar draugiu patarimus.

o jeigu vartoju jau kelis metus tuos pacius, kuriuos tau paskyre tavo ginekologe?
Tada irgi butina kas menesi ar kelis lankytis pas gydytoja, kad gautumei recepta?
Po paskutines apziures mano ginekologe pasake, kad apsilankyciau po metu, nes nera kazkokiu problemu ar indikaciju del kuriu reiketu lankytis, o profilaktikai uztenka karto per metus.
P.S nuo kada gaubtelis ar zvakutes yra naudojamas isoriskai - mano kukliomis zinomis, jas i vidu isideti reikia.
Atsakyti