Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo 2007 09 01 KT Lietuvoje - tik su receptu!

Ir as siandien pirkau be recepto. Jau esu uzsirasiusi trieciadieni pas gydytoja, bet nusprendziau pabandyt ir pavyko. Beje, vaistine yra musu name ir vaistininkes gerai pazistu, tai paklausiau kaip bus. Man atsake, kad bent jau ju vaistine jokio oficialaus isakymo nei 09.01 nei 09.02, nei veliau negavo taigi ir toliau sekmingai parduoda KT be recepto.
Atsakyti
QUOTE(ONE @ 2007 09 10, 12:57)
Aha... Susidūriau ir as su šia nepardavimo problema.  ph34r.gif
Palangoj tik ketvirtoj vaistinėj gavau KT - 2 kategoriškai atsisake padruoti (dar palinkėjo: "dauginkitės" doh.gif ), trečia laužėsi ir bandė nepaisyti mano maldavimų, kad "jau šiandien vakare verkiant reikia išgerti", o kai pagaliau nusileido, pranešė, kad mano rūšies KT dar rugpjūčio pabaigoj visa stalčių išpardavė. Nusigrūdau i miestelio pakraštį, tai pardavė, tik perspėjo, kad kitą kartą su receptu ateičiau - gydytojas išrašys 3 mėn galiojantį.

Jau įsivaizduoju, kokios eilės pas ginekologus turėtų susidaryti huh.gif

nu p*****, kokie protingi, ko patys nedauginasi gun_bandana.gif greitai ir prezervatyvus su receptu pardavinės... ačiū Dievui, man dabar galvos neskauda: įstačiau draugę kur priklauso, tai nereikės pas gydytojus lakstyt reikia-nereikia...
Atsakyti
As receptu pasirupinus jau buvau,bet siandien pirkau ir neprase,net nieko neuzsimine.
Atsakyti
cia kaip kur matyt nes vienoj vaistinej tai vos [ardave ir labai prasyt reikejo
Atsakyti
Aš šiandien pirkau Gedimino pr., Vilniuje, tai nieko net neužsiminė. Bet man tai įdomiausia, kiek laiko tie receotai galios? 3 mėnesius??? Nu gal biški per dažnai pas ginekologę lakstyti? doh.gif Ar gavus receptą reiks pusmečiui užsipirkti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tučka @ 2007 09 08, 20:17)
Cia zurnalistai paleido "Anti"  lotuliukas.gif  Man bent jau vaistinej siandien pasake kad jeigu zinau ka vartoju, tai parduos be recepto be problemu  tongue.gif  O kad receptiniai KT visada buvo ir jokia cia ne naujove  doh.gif

Aisku tikriausiai, jei pasirodys mergaite labai jauna ir nelabai zinanti ko norinti, tai reikalaus recepto  biggrin.gif

butent, del tu "ka man galit pasiulyt?" ir "mano drauge vartoja, tai gal ir man tiks?" ir padare tokia tvarka. bet jei jau vartoji ir perki ne pirma karta, tai jokia probl, visada galima susitarti ir su vaistininkais thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Dileta @ 2007 09 06, 17:52)
Mandragora ,paaiškink prašau,kaip tas parinkimas vyksta.
Mano atveju buvo apžiūra,pasakė,kad tabletes vartoti galima,tada tyloje parašė receptą,padavė man ir pasakė viso gero.Maždaug po metų vėl apsilankiau,paklausė,kokias apsaugos priemones vartoju.Ar gydytoja gali tik apžiūrėjus tiksliai pasakyti,kad šitos tabetės man sakysim tiks,o anos-jokiu būdu..

del skirtingos tableciu sudeties ir sudedamuju medziagu stiprumu, gydytoja pagal pacietes bukle apytiksliai gali pasakyti, kokia sudetis tinka vienai ar kitai. stebejimas reikalingas, nes jei pasireiks salutiniu poveikiu, gydytoja tikrai zinos kuria sudetine dali pakeisti(ty skirti kitos sudeties KT), kad butu gerai thumbup.gif
o jei su gydytojom nesusikalbat- keiskit, juk yra ir normaliu, su kuriom gali pasitarti ir tt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Astarta @ 2007 09 10, 23:02)
nu p*****, kokie protingi, ko patys nedauginasi gun_bandana.gif greitai ir prezervatyvus su receptu pardavinės... ačiū Dievui, man dabar galvos neskauda: įstačiau draugę kur priklauso, tai nereikės pas gydytojus lakstyt reikia-nereikia...

o kazkur prezervatyvai ir yra su receptu! nepamenu tik kur...
Atsakyti
apie recepto galiojimo laiko tai skaiciau siandien, kad jie galios tris menesius, bet jau svarstoma galimybe juos pratesti pusei metu. ir dar tam straipsnyje KT apreceptavima motyvavo ne tik tuo kad KT turi buti skiriamos individualiai, bet ir del to, kad pavyko sumazinti abortu skaiciu, ir nemano kad po tokio draudimo jis padides doh.gif ir dar tam paciam straipsny buvo parasyta, kad nutrauktas lytinis aktas yra labai efektyvi kontraceptine priemone blink.gif doh.gif ir moterys visada turetu nesiotis su savimi barjerines kontraceptines priemones (kaip prazervatyvai, zvakutes). cia akuserio-ginekologo zodziai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egliosha: 11 rugsėjo 2007 - 21:32
QUOTE(egliosha @ 2007 09 11, 21:29)
apie recepto galiojimo laiko tai skaiciau siandien, kad jie galios tris menesius, bet jau svarstoma galimybe juos pratesti pusei metu.

o mane sudomino tie trys men tas pats receptas, ar jame atzymima kad as jau pirkau, gal as kasdien galiu vaikscioti su tuo receptu tris menesius ir pirkti? g.gif ..... Kazkaip nesu susidurusi, kiek pirkau visada is manes recepta paima, o cia kaip suprantu parodau, jis galioja ir viskas g.gif
Atsakyti
QUOTE(egliosha @ 2007 09 11, 22:29)
apie recepto galiojimo laiko tai skaiciau siandien, kad jie galios tris menesius, bet jau svarstoma galimybe juos pratesti pusei metu. ir dar tam straipsnyje KT apreceptavima motyvavo ne tik tuo kad KT turi buti skiriamos individualiai, bet ir del to, kad pavyko sumazinti abortu skaiciu, ir nemano kad po tokio draudimo jis padides doh.gif ir dar tam paciam straipsny buvo parasyta, kad nutrauktas lytinis aktas yra labai efektyvi kontraceptine priemone blink.gif  doh.gif ir moterys visada turetu nesiotis su savimi barjerines kontraceptines priemones (kaip prazervatyvai, zvakutes). cia akuserio-ginekologo zodziai

Įdomu kaip pavyko tą abortų skaičių sumažinti... Ar tik ne KT pagalba? Ir ar tik ne dėl to, kad jas lengviau įsigyti?
Ir būtinai visada reikia nešiotis prezervatyvus, be abejo, juk tiesiog moterys šiais laikais pasileidėlės, nesusipratėlės, niekad nieko neplanuoja, tik rūpintis joms visokiems varkšams protingiems akušeriams reikia... jo... blink.gif
Atsakyti
labutis
pries kelias dienas buvau vaistinej ir bandziau nusipirkt KT be recepto,tai nepardave verysad.gif dar apreke,kad laikrasciu neskaitau blink.gif bandziau graziai paaiskint,kad man jau dabar reik gerti,o penktadienio vakaras ir mano gydytoja nebedirba ir t.t. ,tai nesileido i kalbas verysad.gif
vakar mama nuejo i viena vaistine,paprase graziai ir man parnese viena pakuote KT,nes daugiau nedave ax.gif
sakiau,kad dabar visada jos prasysiu biggrin.gif uzknisa del KT eit pas ginekologe ir moket uz priemima tik tam,kad israsytu recepta doh.gif o eit i poliklinika as nenusiteikus isvis schmoll.gif
Atsakyti