vakar buvau vaistinej prie namu ir vaistinej europoj, tai receptu neprase bet ir mano femina 35 nebeturejo sake pasibaige:(
siandien eurovaistinej pardave man viena pakuote, bet taip tyliai kad kiti zmones negirdetu pasake kad dabar jau reikes receptu ir kad nueiciau pas gydytoja, vat taip va.....
Mano nuomone, tai kontraceptines su receptu visiska nesamone...
Pirma todel, kad gydytojai vaistus parenka pagal isvaizda, o atsiradus eilems tai bus atliekama dar dazniau.
Antra, atsiras kruva pilvotu nepilnameciu, nes apziura kainuoja, o ir kas nores visa diena prasitrinti priimamajame, mazai tokiu atsakingu paaugliu.
Pirma todel, kad gydytojai vaistus parenka pagal isvaizda, o atsiradus eilems tai bus atliekama dar dazniau.
Antra, atsiras kruva pilvotu nepilnameciu, nes apziura kainuoja, o ir kas nores visa diena prasitrinti priimamajame, mazai tokiu atsakingu paaugliu.
Įdomu, kaip pasikeis gimstamumo statistika LT po kokių metų.. Manau, kad iš šito sumanymo daugiau žalos nei naudos,..
[quote=Smilla,2007 09 05, 09:33]
O UK kontraceptikai su receptu ar kartais nemokami? mano drauge ejo pas GP, be problemu israse KT trim menesiams, sake, jei tiks, israsys metams. MAnau kur kur, bet UK ne problema nueiti pas GP. ten ju kabinetu pilna kiekvienoj gatvej as ten pastojau, tai man labai patiko ju tvarka ir prieziura.
Smilla,zinau kad cia KT nemokamos,bet..kadangi vienus buvau nustojus gerti menesiui ir pradejau kitus.ir turejau daug bedu..taigi nebenoriu nieko keitalioti,tik noriu greiciau pasiryzti KT mesti
O UK kontraceptikai su receptu ar kartais nemokami? mano drauge ejo pas GP, be problemu israse KT trim menesiams, sake, jei tiks, israsys metams. MAnau kur kur, bet UK ne problema nueiti pas GP. ten ju kabinetu pilna kiekvienoj gatvej as ten pastojau, tai man labai patiko ju tvarka ir prieziura.
Smilla,zinau kad cia KT nemokamos,bet..kadangi vienus buvau nustojus gerti menesiui ir pradejau kitus.ir turejau daug bedu..taigi nebenoriu nieko keitalioti,tik noriu greiciau pasiryzti KT mesti
Mano nuomone nuo to pasipelnis tik gydytojai. Dabar visi bega kad israsytu receptu, pinigeliai byra, o kas nasusiruosia nueiti recepto, pastoja, ir vel bega pas gydytoja, ir vel pelnas.
Na atėjau, pasiskaityt ar tikrai jau reikalauja recepto
Žiūriu, kainos pakilo, gerai kad spėjau yarinos už 36lt prisipirkt.
Gerai kažkas pasakė, kad atsiras tokių, katrie iš ruskyno parveš. Čia tai galimas variantas dar turbūt ir pigiau būtų
Žiūriu, kainos pakilo, gerai kad spėjau yarinos už 36lt prisipirkt.
Gerai kažkas pasakė, kad atsiras tokių, katrie iš ruskyno parveš. Čia tai galimas variantas dar turbūt ir pigiau būtų
[quote=sygyta,2007 09 05, 19:06]
Norėčiau papasakoti, kaip aš UK gavau KT, nors gyvenu Lietuvoje. Buvau prieš mėnesį pas sesę svečiuose, tai ji man pasiūlė įsigyti KT nemokamai. Iš pradžiu dar abėjojai, bet sutikau. Ji manę nuvedė į vietinę polikliniką, ten užpildė mano anketą, įrašė savo UK adresą. Niekas net nepareikalavo mano paso arba registracijos! Po 15 min manę jau priėmė gydytoja, paklausė ko aš noriu ir išrašė pusei metų KT. Čia pat gavau 6 lapelius Cilesto NEMOKAMAI. Už konsultacija irgi nemokėjau.
Norėčiau papasakoti, kaip aš UK gavau KT, nors gyvenu Lietuvoje. Buvau prieš mėnesį pas sesę svečiuose, tai ji man pasiūlė įsigyti KT nemokamai. Iš pradžiu dar abėjojai, bet sutikau. Ji manę nuvedė į vietinę polikliniką, ten užpildė mano anketą, įrašė savo UK adresą. Niekas net nepareikalavo mano paso arba registracijos! Po 15 min manę jau priėmė gydytoja, paklausė ko aš noriu ir išrašė pusei metų KT. Čia pat gavau 6 lapelius Cilesto NEMOKAMAI. Už konsultacija irgi nemokėjau.
QUOTE(Sig @ 2007 09 03, 22:47)
Cia turbut as buvau...
Turejau uzsirasyti pas gydytoja, kad gauciau ta nelemta recepta...
Turejau uzsirasyti pas gydytoja, kad gauciau ta nelemta recepta...
mana ne tu viena ta diena i tokia situacija papuolei
siaip mielosios tai yra receptinis vaistinis preparatas ir recepto jam visada reikejo. tiesiog dabar sugrieztino ju isdavimo tvarka, nes malalietkos prisiperka ir paskui nezino ka daryt arba pacios issirenka ir po to skundziasi, kad tas negerai, anas negerai. parinkt turi gydytojas pagal individualias organizmo savybes. del to dabar reikes eiti pas gydytoja, ji parinks, israsys receptuka ir stebes kad nieko blogo nevyktu. dziaukites, o ne pykite
Siaip gal ir protingai cia del tu paaugliu. Ir ne tik paaugles, yra tokiu kvaisu, kurioms gerokai virs 20 ir kurios klausia: o kokius tu cia kontraceptikus geri? o tinka tau? aj tai ir as tuos nusipirksiu
O siaip as 20 diena parskrendu i lt, o 21 man jau reikia naujos pakuotes, tai nezinau kaip cia bus
O siaip as 20 diena parskrendu i lt, o 21 man jau reikia naujos pakuotes, tai nezinau kaip cia bus
QUOTE(Mandragora @ 2007 09 06, 16:41)
siaip mielosios tai yra receptinis vaistinis preparatas ir recepto jam visada reikejo. tiesiog dabar sugrieztino ju isdavimo tvarka, nes malalietkos prisiperka ir paskui nezino ka daryt arba pacios issirenka ir po to skundziasi, kad tas negerai, anas negerai. parinkt turi gydytojas pagal individualias organizmo savybes. del to dabar reikes eiti pas gydytoja, ji parinks, israsys receptuka ir stebes kad nieko blogo nevyktu. dziaukites, o ne pykite
Mandragora ,paaiškink prašau,kaip tas parinkimas vyksta.
Mano atveju buvo apžiūra,pasakė,kad tabletes vartoti galima,tada tyloje parašė receptą,padavė man ir pasakė viso gero.Maždaug po metų vėl apsilankiau,paklausė,kokias apsaugos priemones vartoju.Ar gydytoja gali tik apžiūrėjus tiksliai pasakyti,kad šitos tabetės man sakysim tiks,o anos-jokiu būdu..
QUOTE(Mandragora @ 2007 09 06, 16:41)
Dar viena Juk buvo jau ne viena karta sitoj temoj, kad tik labai retas gydytojas parenka kontraceptikus padares tyrimus o dauguma taip nedaro del to ir kyla nepasitenkinimas ir pinigu svaistymas