Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo 2007 09 01 KT Lietuvoje - tik su receptu!

QUOTE(@ch... @ 2007 09 03, 15:38)
rugsejo 1 girdejau kaip vienai moteriskei nepardave KT be recepto, tai ta buvo baisia apstulbus ir pasimetus.
Kazkokia nesamone, iki rugsejo pirmos visi vaistininkai "tipo' nezino kaip cia bus, arba nieko negirdejo, o rugsejo 1d. ryta staiga "suzino", kad recepto reikia.

Cia turbut as buvau... lotuliukas.gif
Turejau uzsirasyti pas gydytoja, kad gauciau ta nelemta recepta... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(shviesi @ 2007 09 03, 18:13)
šiaip tai daugelyje europos valstybiu KT be recepto neparduodamos, tyrimai jas geriant daromi reguliariai, o pas mus sugalvojau ir nusipirkau, nesvarbu ar tinka ar ne, o kai kuriom aplamai negalima jų gerti, bet mes pačios sau gydytojos g.gif

Taip, ten ne tik kad rūpinasi tavo sveikata, bet dar ir KT kainą kompensuoja.
O pas mus moki gydytojui - arba lauki eilėj - tada gauni receptą tam brandui, kurio gamintojai gydytojui gerai pamokėjo, tada eini į vaistinę ir moki vėl. Kaip visada, visi įstatymai ne dėl mūsų sveikatos, ne dėl mūsų gerovės, dėl kažkieno KIŠENĖS.
Atsakyti
QUOTE(Frinja @ 2007 09 04, 07:52)
Taip, ten ne tik kad rūpinasi tavo sveikata, bet dar ir KT kainą kompensuoja.
O pas mus moki gydytojui - arba lauki eilėj - tada gauni receptą tam brandui, kurio gamintojai gydytojui gerai pamokėjo, tada eini į vaistinę ir moki vėl. Kaip visada, visi įstatymai ne dėl mūsų sveikatos, ne dėl mūsų gerovės, dėl kažkieno KIŠENĖS.

Pas mus viskas kaip ne pas žmones schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(shviesi @ 2007 09 03, 18:13)
šiaip tai daugelyje europos valstybiu KT be recepto neparduodamos, tyrimai jas geriant daromi reguliariai, o pas mus sugalvojau ir nusipirkau, nesvarbu ar tinka ar ne, o kai kuriom aplamai negalima jų gerti, bet mes pačios sau gydytojos

zinai, kiek man teko pas gydytoja issirasyti kontraceptikus - jokiu tyrimu nedare, ir dar pasake, zinai, sitos naujos, visoms tinka,- tiks ir tau, (aisku, kad procenteli nuo pardavimu gavo pati gydytoja, arba dovanele kokia) o jei ka , ateik, kitas israsysime... tokiu principu vadovaudamasi ir pati sau galiu issirinkti. g.gif
naudoju zieda, esu labai patenkinta. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zylute1: 04 rugsėjo 2007 - 12:28
Siandien nusipirkau KT be recepto. Jo net nepaprase. Bet vietoj visada mokamu 27-33Lt uz Diane sumokejau 40LT blink.gif Net vaisktininke apstulbo pamacius kiek jos dabar kainuoja.
Atsakyti
na kaip ir taip, nuo siol KT tik su receptais. Bet cia yra apsizioplinimas musu valstybes. Nes nuo senu laiku yra istatymas kad hormoniniu vaistu negalima parduoti be recepto. Matyt dabar kazkam tai uzkliuvo tai ir atsibudo. Didziausia beda kad is anksto nieks nepasistenge apie tai pranesti, tik pries pora savaiciu. Todel dabar pas gydytoja pakliuti labai jau sunku. Ir kas is anksto nepasirupino gali buti beda
Atsakyti
Aš vakar pirkau kontraceptinį pleistrą, tai irgi jokio recepto nereikalavao ax.gif . Tiesa, pirmadienį žurnale EKSTRA perskaičiau žinutę, jog dėl receptų buvo paleista "antis". Tiesiog KT visada reikėjo receptų, tik niekas jų nereikalavo. O ir dabar nė viena vaistinė atseit dar negavo jokio teisės akto, kad būtent nuo rugsėjo 1 d. reikia receptų. Taip kad g.gif šiaip jau tų receptų vadinasi turėjo reikalauti jau seniai ir nuo rugsėjo jei jų nereikalvao, tai ?
Atsakyti
QUOTE(sygyta @ 2007 08 24, 21:43)
ne,as pas ginekologus vaikstau lietuvoj,siauliuose
nors ir uk reiketu pabandyti g.gif

O UK kontraceptikai su receptu ar kartais nemokami? mano drauge ejo pas GP, be problemu israse KT trim menesiams, sake, jei tiks, israsys metams. MAnau kur kur, bet UK ne problema nueiti pas GP. ten ju kabinetu pilna kiekvienoj gatvej smile.gif as ten pastojau, tai man labai patiko ju tvarka ir prieziura.

MAn atrodo, ar cia tik nebus politiku siekimas "padidinti" gimstamuma.na jei jau tokiais budais jie ruosiasi sitai daryti, tai tikras absurdas!!!!

As vakar pirkau KT Eurovaistineje, niekas nereikalavo recepto. o yra buve, kad ir pries pora metu reikalavo. PAsakiau, kad jau kelinti metai geriu, ir kad visada situos perku, tai pardave.
O dabar, kai eisiu pas ginekologe, primygtinai reikalausiu recepto, kad po to likus dienai iki pakuotes gerimo netektu isterikuoti, jei KT neparduos biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Pandora @ 2007 09 04, 18:15)
Siandien nusipirkau KT be recepto. Jo net nepaprase. Bet vietoj visada mokamu 27-33Lt uz Diane sumokejau 40LT  blink.gif Net vaisktininke apstulbo pamacius kiek jos dabar kainuoja.

taip ir as apsalau, kai mano KT kainave 18-21 Lt, dabar apie 25 Lt kainuoja. IR dar manau tai ne galutine kaina...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smilla: 05 rugsėjo 2007 - 08:31
QUOTE(Smilla @ 2007 09 05, 09:33)
taip ir as apsalau, kai mano KT kainave 18-21 Lt, dabar apie 25 Lt kainuoja. IR dar manau tai ne galutine kaina...

nu tikrai keista g.gif dar mamos paprašiau kompe pažiūrėt kainas (tiekėjai surašo) - kainos KT tikrai nepasikeitė (būna, kad svyruoja kelis centus, tai normalu, bet čia šitiek...). Matyt, vaistinės naudojas KT pirkimo bumu ir gerokai didesnius antkainius dedasi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintarasa @ 2007 09 05, 08:37)
Aš vakar pirkau kontraceptinį pleistrą, tai irgi jokio recepto nereikalavao  ax.gif . Tiesa, pirmadienį žurnale EKSTRA perskaičiau žinutę, jog dėl receptų buvo paleista "antis". Tiesiog KT visada reikėjo receptų, tik niekas jų nereikalavo. O ir dabar nė viena vaistinė atseit dar negavo jokio teisės akto, kad būtent nuo rugsėjo 1 d. reikia receptų. Taip kad  g.gif  šiaip jau tų receptų vadinasi turėjo reikalauti jau seniai ir nuo rugsėjo jei jų nereikalvao, tai ?

O as ta "antim" patikejau ir uzipirkau 7 pakuotes i prieki savo KT. ir, atrodo, gerai padariau... nes skaitau ir ziuriu, kad kainos soktelejo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunflower @ 2007 09 05, 10:50)
O as ta "antim" patikejau ir uzipirkau 7 pakuotes i prieki savo KT. ir, atrodo, gerai padariau... nes skaitau ir ziuriu, kad kainos soktelejo?  g.gif

Pleistras lyg ir nepabrangęs g.gif - pirkau EURO vaistinėj.
Atsakyti
labukas.
na reiks ir man begt i vaistine ir bandyt KT pirkt,tikiuosi,kad recepto nereikalaus... blink.gif
Atsakyti