zinai reikia tikrintis ir dantis privalomai karta per metus, bet va dantu pasta perkame be receptu, sepetukus irgi.... ir jeigu man liga geriau negu tikrintis karta per metus? Kodel man neleidzia paciai spresti kada as turiu tikrintis, tos kas rupinasi sveikata ir toliau kaip anksciau tikrinsis karta per metus tiktai jau susidurs su didesnemis eilemis prie duru, o tos kurios nesitikrino pasakys kad nesiskundzia niekuo tik nori recepto va ir gaus ta recepta be jokios apziuros. Vat man atrodo kad tai absoliuciai neprotingai, neperka niekas tu tableciu siaip pavalgyti kad skanu o ir daktarai siulo priemones net i akis nepaziureje....... buvau ir as pasikonsultuoti ir ka gi man atrodo as internete daugiau info prisiskaiciau negu ten man pasake....... atejau atsisedau ant kedutes sakau gal noreciau pabandyti kokiu apsaugos priemoniu, o daktare: o ka noretumet? saku gal zieda.... sako gerai pabandykit zieda, labai patogi priemone karta per men tik keiciama ir pan... va tai ir apziura ir konsultacijos ..... beje nuo rugsejo 1 sugrieztino prekyba kontraceptikais, o pagal istatyma receptas metus galioti negali, ilgiausiai menesiui, daktarai net teises neturi israsyti tokio recepto
p.s. beje pirkdama kaip ir visos keliem men i prieki pries rugsejo pirma pasiklausiau vaistininkes ar busite griezti.... sako jums asmeniskai ne (as visada perku toje vaistineje visus vaistus ir mane jau zino)....
Saga,
bet tai jei esi nepatenkinta savo ginekologe, tai ko tada pas ja eini? susirask tokia, kuri paisys tavo noru ir tavo sveikatos. as pas tokia net neiciau, jei taip atsainiai ziuri i paciente
QUOTE(biscuit @ 2007 09 03, 09:29)
o del nepilnameciu. nuejus pas ginekologa visada galima atsisakyti apziuros kedeje, nes tai yra neprivaloma. galima tik nueiti pasikalbeti, o manau, kad tos nepilnametes, kurios jau gyvena lytini gyvenima, tikrai nesudegs is gedos nuejusios pas ginekologa issirasyti recepto kontraceptikams
uzmirsai menka "smulkmenele" joks gydytojas neturi teises apziureti nepilnamecio be jo tevu/globeju sutikimo. Isimtis tik pirmajai pagalbai.
Pagal tave kontraceptikai ieina i pirmaja pagalba?
Papildyta:
QUOTE(biscuit @ 2007 09 03, 13:35)
bet tai jei esi nepatenkinta savo ginekologe, tai ko tada pas ja eini? susirask tokia, kuri paisys tavo noru ir tavo sveikatos. as pas tokia net neiciau, jei taip atsainiai ziuri i paciente
ne visi gali sau leisti vaikscioti pas privacius gydytojus, o valstybineje istaigoje tu gauni komplekta - seimos gydytojas. stomotologas ir ginekologas. Negali apsirinkti, kad sioje poliklinikoje einu pas seimos gydytoje, tenai pas ginekologa, o va ten vazineju pas dantista.
Tai ka siulai daryti, kai pvz seimos gydytojas tave net labai tenkina ? ( as cia taip su stomotologu kamuojuosi)
QUOTE(Silvute @ 2007 09 03, 14:21)
uzmirsai menka "smulkmenele" joks gydytojas neturi teises apziureti nepilnamecio be jo tevu/globeju sutikimo. Isimtis tik pirmajai pagalbai.
[
[
o tai normalu, kad nepilnametės perka KT savo nuožiūra ir geria chemiją?
gal nors kiek susimąstys, kai nebus taip paprasta gaut
o šiaip išsirinkus KT man atrodo ir šeimos gydytojas gali vėliau receptą išrašyt, nebūtinai ginė
rugsejo 1 girdejau kaip vienai moteriskei nepardave KT be recepto, tai ta buvo baisia apstulbus ir pasimetus.
Kazkokia nesamone, iki rugsejo pirmos visi vaistininkai "tipo' nezino kaip cia bus, arba nieko negirdejo, o rugsejo 1d. ryta staiga "suzino", kad recepto reikia.
Kazkokia nesamone, iki rugsejo pirmos visi vaistininkai "tipo' nezino kaip cia bus, arba nieko negirdejo, o rugsejo 1d. ryta staiga "suzino", kad recepto reikia.
QUOTE(@ch... @ 2007 09 03, 16:38)
rugsejo 1 girdejau kaip vienai moteriskei nepardave KT be recepto, tai ta buvo baisia apstulbus ir pasimetus.
Na įdomu man kaip čia bus... turiu nusipirkus šitam ir dar vienam mėnesiui, tai pažiūrėsiu ar aprims bumas ar ne.
Aš asmeniškai tikrai už, kad neparduotų nepilnametėms, tačiau tikrai ne už tokį priverstinį ėjimą pas ginę - ypač būtent tų moterų, kurios iš tiesų rūpinasi savo sveikata, visada viską išsistudijuoja ir ne šiaip su bet kuo, kas papuola, po to postinorus geria, abortus daros, bet tokios, kurios planuoja, prisižiūri ir pan. Kai kažkas verčiamas daryti kažką, tai poveikis nekoks... čia kaip alkoholio rugsėjo 1 negerti. Kai kurie vien dėl to iš anksto prisipirko ir prisigėrė. Protingi žmonės nei iš anksto pirktų, nei prisigertų jei leidžiama būtų. O nepilnamečius kad reikia kontroliuoti tai ne klausimas, be abejo, nes jie dažnai nesuvokia savo atsakomybės. Bet suaugę žmonės - tai jau jų laisvė rinktis.
šiaip tai daugelyje europos valstybiu KT be recepto neparduodamos, tyrimai jas geriant daromi reguliariai, o pas mus sugalvojau ir nusipirkau, nesvarbu ar tinka ar ne, o kai kuriom aplamai negalima jų gerti, bet mes pačios sau gydytojos
siandien iskaulijau Eurovaistinej Justiniskese be resepto. prase jo, sake neduosiu be recepto, as- na va,teks 3cia vaika gimdyt o jinai-na gerai,kol nieks nemato viena pakeli duosiu,tik paslepk,kad nematytu iskarto
Čia aš tokia biškį atsilikusi nuo gyvenimo , tik šiandien sužinojau šitą naujieną Tai gerai, kad užsipirkau lyg nujausdama didelį kiekį, o tai jeigu reikėtų man naujos pakuotės šiandien, tai kaip pas ginekologę įsiprašyt be eilės? Juk eilės mėnesiui sudarytos!
Na sveikutes, o as siandien nieko nezinodama apie recepta nuejau i eurovaistine kauno akropoly ir ka, paprasiau kontraceptiniu tableciu yarine ir dave, net nepaminejo recepto, tai tik dabar cia beskaitydama suzinojau kad jo reikia
QUOTE(shviesi @ 2007 09 03, 18:13)
šiaip tai daugelyje europos valstybiu KT be recepto neparduodamos, tyrimai jas geriant daromi reguliariai, o pas mus sugalvojau ir nusipirkau, nesvarbu ar tinka ar ne, o kai kuriom aplamai negalima jų gerti, bet mes pačios sau gydytojos
nu labai įdomiai, ar visos gydytojos daro tuos tyrimus. pamenu, pačiai išrašė KT gydymo tikslais - kiek gėriau, tiek vėmiau ir vis gydytojai sakydavau kad taip ir taip. o ji mol taip turi būti
QUOTE(Tefnut @ 2007 09 03, 16:21)
o šiaip išsirinkus KT man atrodo ir šeimos gydytojas gali vėliau receptą išrašyt, nebūtinai ginė
o issirinkti juos kaip - internete paskaicius reklaminius bukletus? Tai kam tada pardavimo kontrole, jeigu vistiek kiekvienas renkasi, kas jam patinka?
O norint normaliai parinkti KT yra reikalingi tyrimai - juos atlieka ginekologe.
P.s del nepilnameciu - manau nesi tokia naivi, kad tiketumei jog iki 18 m niekas seksu neuzsimineja. O jei uzsimineja, kas geriau KT ar abortai nepageidaujamam nestumui pasalinti?