Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo 2007 09 01 KT Lietuvoje - tik su receptu!

QUOTE(lika @ 2007 08 31, 23:38)
Nu nesamonė..reikia eiti kokį mitingą surengti  biggrin.gif Taigi rimtai padides abortų skaičius.. unsure.gif  verysad.gif  Mes gi iš tikruju labai priprantam prie vieno ir dazniausiai pakeitimai mus erzina ir as 90 proc.isitikinusi kad kas menesi tikrai neeisim pas ginekologus  unsure.gif ar tingėsim ar nusispjausim  blink.gif  doh.gif  Cia tai tikrai nesamone.. verysad.gif Mes uzimti zmonės visi, dauguma turi seimas vaikus, kur visi serga ir uztenka ir taip tu gyd..as tikrai laiko neturėsiu tiek.. unsure.gif to labiau kad mano ginekologe priima tik treciadieniais verysad.gif

jei prispirs - vistiek eisim verysad.gif
nemanau kad pasirinksi aborta vietoj apsilankymo pas gine, kad gauti recepta mirksiukas.gif
Atsakyti
tikra nesamone blink.gif o dar man, kai gyvenu ne Lietuvoj. Kaip tik zadu grizti kita savaite, bet tvarkyti visai kitu reikalu, tai net nezinau kaip reiks speti ir pas ginekologe nueiti g.gif Gal kas zino, ar registruojantis reikia pasakyti, kad tu tik del recepto ateini, ar reikia pasiruosti visam ginekologiniam tikrinimui? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pinkdevil @ 2007 09 01, 10:21)
tikra nesamone  blink.gif  o dar man, kai gyvenu ne Lietuvoj. Kaip tik zadu grizti kita savaite, bet tvarkyti visai kitu reikalu, tai net nezinau kaip reiks speti ir pas ginekologe nueiti  g.gif  Gal kas zino, ar registruojantis reikia pasakyti, kad tu tik del recepto ateini, ar reikia pasiruosti visam ginekologiniam tikrinimui?  smile.gif

siaip nezinau, bet manau, jei pasakysi kad vien del recepeto, gal ir priims greiciau, ar suras koki tarpeli, israsyt receptuka ax.gif
Atsakyti
ne,nu baikit.nesamone,kad receptas galios tik menesi.taigi kiek tada atsiras tokiu,kurios vietoj KT rinksis kazka kito,o tada nuostoliai didziausi blush2.gif
bet kai nervina,lietuvoj viskas turi but ,kaip kitose salyse,istatymai, istatymai ,istatymai,tai kitose salyse KT nemokamos, doh.gif kodel LT jos mokamos???? ziurek dar ir pabrangins.durniu laivas zodziu
Atsakyti
o tu receptu reikia perkant tabletes? ar ir pleistrus, ziedus...? g.gif
Atsakyti
Buvau aš vaistinej prieš pat rugsejo 1. Ir užklausiau vaistininko, kaip ten vis delto yra su tais receptais. Sakė nieko jie nežino, niekas jokių įspėjimų, kad reikalaut recepto, nesiuntė.. Kažkoks išpūstas reikalas.. g.gif
Atsakyti
sveikos. As vakar be jokiu problemu nusipirkau kontraceptiniu tableciu Vilniuje. Vienoje vaistineje ju jau neturejo (matyt, buvo prasluota is vakaro wink.gif ), o kitoje pardave kaip iprasta. Kadangi nera grieztos apskaitos, manau, kad vaistines nenores sau nuostolio... na, nebent neparduotu nepilnametems, manau, tai butu teisinga. vat smile.gif isvada tokia, kad tikriausiai nebutinai reikes receptu.
Atsakyti
Nu bet ką tada toms nepilnametėms reiks daryti g.gif Netikiu kad jos eis pas ginekologą prašyti recepto,ar paprašys mamos g.gif
Atsakyti
QUOTE(SeSe @ 2007 09 02, 14:17)
Buvau aš vaistinej prieš pat rugsejo 1. Ir užklausiau vaistininko, kaip ten vis delto yra su tais receptais. Sakė nieko jie nežino, niekas jokių įspėjimų, kad reikalaut recepto, nesiuntė.. Kažkoks išpūstas reikalas..  g.gif

O as uzsipirkti nulekiau rugpjucio 31 d. i Euro vaistine. Pasiteiravus apie receptukus, man tik pasake, kad vis dar laukiam tiksliu nurodymu g.gif O paklausus, kokiems tiksliai kontraceptikams (ir ar visiems) bus taikoma ta nesamo, pasake, kad irgi tiksliai nezino doh.gif

Kazkoks absurdas.. schmoll.gif
Atsakyti
mergaites, nereikia taip piktintis nauja tvarka, kuri mums tik i gera! ir tikrai nereikes pas ginekologa vaikscioti kiekviena menesi schmoll.gif israsytas kontraceptiku receptas galios metus nors norima padaryti, kad galiotu 6 menesius, kad moterys pas ginekologa eitu dazniau. ir tas nera blogai. protingos moterys zino, kad privaloma tikrintis nors ir nera jokios ligos. galbut taip bus uzkirstas kelias kokiai ligai. geriau jau eiti kas pusmeti, kas metus, negu po to grauztis nagus del kokios problemos 4u.gif tai yra daroma musu labui....
o del nepilnameciu. nuejus pas ginekologa visada galima atsisakyti apziuros kedeje, nes tai yra neprivaloma. galima tik nueiti pasikalbeti, o manau, kad tos nepilnametes, kurios jau gyvena lytini gyvenima, tikrai nesudegs is gedos nuejusios pas ginekologa issirasyti recepto kontraceptikams biggrin.gif

idomu kas baisiau- sirgti kokia liga ar karta per metus pasitikrinti, kad tos ligos isvis nebutu????
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biscuit: 03 rugsėjo 2007 - 08:31
QUOTE(biscuit @ 2007 09 03, 09:29)
mergaites, nereikia taip piktintis nauja tvarka, kuri mums tik i gera! ir tikrai nereikes pas ginekologa vaikscioti kiekviena menesi schmoll.gif  israsytas kontraceptiku receptas galios metus nors norima padaryti, kad galiotu 6 menesius, kad moterys pas ginekologa eitu dazniau. ir tas nera blogai. protingos moterys zino, kad privaloma tikrintis nors ir nera jokios ligos. galbut taip bus uzkirstas kelias kokiai ligai. geriau jau eiti kas pusmeti, kas metus, negu po to grauztis nagus del kokios problemos 4u.gif tai yra daroma musu labui....
o del nepilnameciu. nuejus pas ginekologa visada galima atsisakyti apziuros kedeje, nes tai yra neprivaloma. galima tik nueiti pasikalbeti, o manau, kad tos nepilnametes, kurios jau gyvena lytini gyvenima,  tikrai nesudegs is gedos nuejusios pas ginekologa issirasyti recepto kontraceptikams biggrin.gif

idomu kas baisiau- sirgti kokia liga ar karta per metus pasitikrinti, kad tos ligos isvis nebutu????

tą susirūpinimą sveikata tegul demonstruoja, kai sutvarkyta sveikatos sistema. kai nebus eilių, kai gydytojai neišrašinės receptų tau net į veidą nežvilgtelėję. mūsų sveikatai nieko nepridės, tik privatiems ginekologams į kišenę. tie tai tikrai rankas trina dėl tokio galimo pakeitimo.
Atsakyti
lotuliukas.gif mergaites, nereikia taip piktintis nauja tvarka, kuri mums tik i gera! ir tikrai nereikes pas ginekologa vaikscioti kiekviena menesi schmoll.gif israsytas kontraceptiku receptas galios metus nors norima padaryti, kad galiotu 6 menesius, kad moterys pas ginekologa eitu dazniau. ir tas nera blogai. protingos moterys zino, kad privaloma tikrintis nors ir nera jokios ligos. galbut taip bus uzkirstas kelias kokiai ligai. geriau jau eiti kas pusmeti, kas metus, negu po to grauztis nagus del kokios problemos 4u.gif tai yra daroma musu labui....
o del nepilnameciu. nuejus pas ginekologa visada galima atsisakyti apziuros kedeje, nes tai yra neprivaloma. galima tik nueiti pasikalbeti, o manau, kad tos nepilnametes, kurios jau gyvena lytini gyvenima, tikrai nesudegs is gedos nuejusios pas ginekologa issirasyti recepto kontraceptikams biggrin.gif

[/quote]

zinai reikia tikrintis ir dantis privalomai karta per metus, bet va dantu pasta perkame be receptu, sepetukus irgi.... ir jeigu man liga geriau negu tikrintis karta per metus? Kodel man neleidzia paciai spresti kada as turiu tikrintis, tos kas rupinasi sveikata ir toliau kaip anksciau tikrinsis karta per metus tiktai jau susidurs su didesnemis eilemis prie duru, o tos kurios nesitikrino pasakys kad nesiskundzia niekuo tik nori recepto va ir gaus ta recepta be jokios apziuros. Vat man atrodo kad tai absoliuciai neprotingai, neperka niekas tu tableciu siaip pavalgyti kad skanu o ir daktarai siulo priemones net i akis nepaziureje....... buvau ir as pasikonsultuoti ir ka gi man atrodo as internete daugiau info prisiskaiciau negu ten man pasake....... atejau atsisedau ant kedutes sakau gal noreciau pabandyti kokiu apsaugos priemoniu, o daktare: o ka noretumet? saku gal zieda.... sako gerai pabandykit zieda, labai patogi priemone karta per men tik keiciama ir pan... va tai ir apziura ir konsultacijos lotuliukas.gif ..... beje nuo rugsejo 1 sugrieztino prekyba kontraceptikais, o pagal istatyma receptas metus galioti negali, ilgiausiai menesiui, daktarai net teises neturi israsyti tokio recepto mirksiukas.gif

p.s. beje pirkdama kaip ir visos keliem men i prieki pries rugsejo pirma pasiklausiau vaistininkes ar busite griezti.... sako jums asmeniskai ne (as visada perku toje vaistineje visus vaistus ir mane jau zino)....
Atsakyti