Kazkam nemazai pinigeliu nubyres, kai KT bus su receptu...
Juk Lietuvoj kitaip nebuna...jei atsiranda koks naujas istatymas, tai visada del naudos "kazkam"
Ir nejaugi gydytoja pries israsydama recepta kiekviena menesi darys tyrimus, noredama isitikinti ar KT mums tikrai tinka ir nepakenke Nesamone....
Kas mane nervina, tai kad čia tik papildomos išlaidos: arba laiko (valstybinės poliklinikos), arba pinigų. Kai ginekologas į tave nė nežvilgtelėjęs (bet gerai perskaitęs visus dovanotus lapelius, knygeles, komisinių čekį) užrašo ant lapuko vaistų pavadinimą, tai tik pyktį kelia tokie pokyčiai. Nes tai tas pats, kas visiškai supuvusio namo fasadą gražint, kai iš esmės reikia nugriaut ir naują pastatyti.
Taip pat ir su nuskausminamais buvo: gal ir sudrausmintų tie receptai keletą, kurie iš tiesų piktnaudžiauja vaistais. Bet kiek dėl stipraus pvz. mėnesinių skausmo ar pan. tokia tvarka tik kenkė.
Aš suprantu, kad reikia kontroliuoti, tegul paprašo rimtai parodyti asmens dokumentą, kad nepilnametėms neparduotų ar pan. bet dabar mokėti papildomai ginei (nes tikrai nelauksiu ilgiausiai poliklinikoj, man laikas brangesnis) VIEN tik už popieriuko gavimą (kurio anksčiau ji neparašė, nes nereikia...), negaliu nieko daugiau padaryti tik piktintis.
Taip pat ir su nuskausminamais buvo: gal ir sudrausmintų tie receptai keletą, kurie iš tiesų piktnaudžiauja vaistais. Bet kiek dėl stipraus pvz. mėnesinių skausmo ar pan. tokia tvarka tik kenkė.
Aš suprantu, kad reikia kontroliuoti, tegul paprašo rimtai parodyti asmens dokumentą, kad nepilnametėms neparduotų ar pan. bet dabar mokėti papildomai ginei (nes tikrai nelauksiu ilgiausiai poliklinikoj, man laikas brangesnis) VIEN tik už popieriuko gavimą (kurio anksčiau ji neparašė, nes nereikia...), negaliu nieko daugiau padaryti tik piktintis.
Jo o kaip raso lrytas tai cia tipo moteru naudai viskas, tipo kad nenaudotu netinkamu KT arba kad dazniau lankytusi pas ginekologus, o juk dauguma pas ginekologus tai vaiksto privaciai, o vien kiek 1 apsilankymas kainuoja o kas kelis menesius eit reiks tai faktas
Aš šiandien perkaičiusi tas publikacijas nuskubėjau į vaistinę ir nusipirkau KT trims mėnesiams. Ir ką jūs manote, paprašiau vaistininkės tablečių, o ji man sako: "O jūs receptą turite?". Ir paaiškino, kad tas įstatymas galioja jau 2 metus, tik iki šiol moterys pirkdavo be receptų, todėl buvo sugalvota per žiniasklaidą moteris "paprotinti". Tik niekaip nesuprantu, ar čia moterys kaltos, kad tuos 2 metus KT pirko be receptų, ar vaistininkai, kad parduodavo
P.S. Tuo pačiu man papasakojo, kad neseniai grįžo iš konferencijos, kurioje buvo kalbama apie KT poveikį. Sakė, kad yra didelė galimybė, jog ilgai KT vartojanti moteris 3-ioje kartoje turės apsigimimų.
P.S. Tuo pačiu man papasakojo, kad neseniai grįžo iš konferencijos, kurioje buvo kalbama apie KT poveikį. Sakė, kad yra didelė galimybė, jog ilgai KT vartojanti moteris 3-ioje kartoje turės apsigimimų.
Na cia tai manu nesamone...
Ne labai suprantu, kam to reike, na nebent, kad kieno nors kisene papildit, o seip, koki paaiskinima jie skelbia
Ne labai suprantu, kam to reike, na nebent, kad kieno nors kisene papildit, o seip, koki paaiskinima jie skelbia
QUOTE(LiolikP @ 2007 08 29, 20:00)
Na cia tai manu nesamone...
reikia tam, kad dabar kai kurios bėga ir kontraceptikų visiems metams iškart užsiperka - taigi KT prekyba sparčiai auga į viršų
o paaiškinimas jau daug kartų ir šioje temoje diskutuotas - taip bandoma pristabdyti savavališką KT pirkimą (a la "mano draugei tiko, vadinasi, tiks ir man")
Papildyta:
QUOTE(lelytia @ 2007 08 29, 19:33)
Tik niekaip nesuprantu, ar čia moterys kaltos, kad tuos 2 metus KT pirko be receptų, ar vaistininkai, kad parduodavo
Ech, kalti vaistininkai, kad parduodavo. Jei neparduotų, irgi būtų kalti (patikėkit, kiek būdama pas mamą vaistinėj prisiklausau priekaištų - už viską vaistininkas turi atsakyti: ir kad kokie tai vaistai neberegistruojami, ir kad recepto reikia, ir kad brangūs vaistai ). Džiaukitės, kad išvis dar parduoda (o daugumoj vaistinių parduoda KT be recepto ir dabar) ir nebumbėkit
QUOTE(rudens-vaikas @ 2007 08 29, 23:13)
Džiaukitės, kad išvis dar parduoda (o daugumoj vaistinių parduoda KT be recepto ir dabar) ir nebumbėkit
Parduoda nes dar ne rugsejo pirma
QUOTE(Tučka @ 2007 08 30, 09:07)
Parduoda nes dar ne rugsejo pirma
Dauguma vaistinių tikrai parduos ir nuo rugsėjo 1. Kadangi nebuvo įvesta KT apskaita, t.y. niekas nelygina ir nelygins, kiek parduota dėžučių ir kiek yra receptų. Taigi vaistinėms "laisvė" paliekama pardavinėti KT ir be recepto (žinoma, lieka galimybė, kad gali pričiupti parduodant be recepto, bet tie patys pavojai tyko ir parduodant antibiotikus ar kai kuriuos vaistus nuo skausmo, o parduodama vistiek)
QUOTE(lelytia @ 2007 08 29, 19:33)
Baisu Tai reikėtų KT vartoti tik po gimdymų, kai jau neplanuoji daugiau turėti vaikų
Aš pakalbėjau šiandien su keliais medikais,ir visi sako,kad receptas galioja tik 1mėn. nuo išrašymo datos.Ar tikrai įmanoma gauti receptą ilgesniam laikui?
QUOTE(rudens-vaikas @ 2007 08 30, 10:19)
Dauguma vaistinių tikrai parduos ir nuo rugsėjo 1. Kadangi nebuvo įvesta KT apskaita, t.y. niekas nelygina ir nelygins, kiek parduota dėžučių ir kiek yra receptų. Taigi vaistinėms "laisvė" paliekama pardavinėti KT ir be recepto (žinoma, lieka galimybė, kad gali pričiupti parduodant be recepto, bet tie patys pavojai tyko ir parduodant antibiotikus ar kai kuriuos vaistus nuo skausmo, o parduodama vistiek)
O kad taip ir butu
QUOTE(rigii @ 2007 08 28, 18:00)
O ar zinojote kad uzsienyje parduoda kontraceptikus ir su lietuvisku receptu. .Siandien kaip tik pirkau Belgijoje ir viskas super. .O jie zymiai pigesni nei Lietuvoje.. 34 eur uz 9 Evra pleistriuku pakuote...
Beje, recepta grazino atgal, todel gali ir dar karta pirkt i sveikata
Tai kam tada siuntinetis i Lietuvos, jei ir Europoj imanoma nupirkt.. tiesa UK gal kitokia sistema..
o cia tai geras as irgi pameginsiu Belgijoj su lietuvisku receptu.
Nors siaip su belgisku receptu ga ir geriau, nes belgijoj socialinis draudimas kompensuoja dali islaidu, tiek uz konsultacija pas gine tiek uz pacias KT