Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmasis echo

QUOTE(det @ 2007 12 12, 11:43)
sveikos merginos, vakar lankiausi pas gydytoja, dare vaginaline echo... is pradziu nemate gemalines pusleles, o paskui pamate juoda taskiuka  smile.gif  dydis 6 mm, bet sake, kad tai dar nera gemaline puslele. Parase jog speja jog nestumui 4,5 savaiteles, nors pagal mano skaiciavimus g.b 3 su trupuciu... mm veluoja 10 dienu... taip ir nesupratau ar viskas ok, ar ne... ar normalu, kad dar nera matoma puslele ar ne, liepe ateiti po savaites... gal jus galite is savo patirities pakomentuoti, busiu labai dekinga.

is mano patirties: pamaciau teigiama testuka, nulekiau pas savo daktaryte, jinai,kad patvirtint nestuma, padare vaginalini echo, ir pamate gimdoje graziausia juoda taskeli tongue.gif jis buvo labai mazytis, kiek mm tikrai neatsimenu, nes ne tas man tada buvo svarbiausia, konstatavo,kad nestumas vietoje ir kad tik 4 savaiteles smile.gif bet jinai neieskojo jokiu pusleliu ten, sake laukiam, auginam, ziuresim smile.gif 8 sav vel dare echo (per pilva) ir kagi, grazute puslyte, su embrionu viduje ir su laaaabai graziai plakancia sirdute thumbup.gif todel tu tik nesinervuok anksciau laiko, augink ta puslyte ir lauk sekancio echo smile.gif
Atsakyti
Labai aciu mergina 05 uz komentara smile.gif , vis nermauju, nes pirmas pries gerus du menesius baigesi nesekmingai..
Atsakyti
Mums pirma echo darė, kai mums buvo 10savaičių smile.gif nors ginė ir mes manėm, kad tik 7 - bet pasirodė, kad apsiskaičiavom smile.gif
Atsakyti
as jau 10 savaiteliu kaip laukiuosi, viskas nauja to negalima, ano negalima, kad tik nepakenkti zmogiukui pilvuke. Suzinojau kad ultragarsas yra labai zalingas negimusiam kudikiui, tyrimai rodo kad vaikai daug sveikiasni tu mamu kurios nedaro ultragarso, esu visai pesimetus, nezinau kur ieskoti informacijos, kas gal tiksliai zino zalinga ultragarso poveiki?? g.gif
Atsakyti
QUOTE(toli nuo namu @ 2007 12 17, 22:34)
Suzinojau kad ultragarsas yra labai zalingas

Is kur tu tai suzinojai?Gal gali pateikt cia tuos tyrimus?
Mane daugybe kartu tyre ultragarsu, vaikas sveikas, kaip ridikas.Normalaus nestumo eigoje UG tyrimas atliekamas du kartus, jei nestumas rizikos grupej-daro tiek, kiek reikia.Nustatyta, kad UG bangos nedaro jokio teratogeninio poveikio vaisiui.
Atsakyti
Iš tikrųjų labai įdomu, reiktų pasidomėti moksliniais tyrimais g.gif Mano ginekologas, prižūrėjas nestuke.gif metu, griežtai sakė, kad "nėra ko ten lįsti, jei nereikia" ir nuo 7 sav., kai jau tikrai žinojome, kad plaka širdutė, iki privalomo UG tyrimo netyrė, tas buvo 18 sav. Jo nuomone, kad UG nėra pilnai ištirtas ir yra galimybė dėl neigiamo poveikio vaisiui unsure.gif
Atsakyti
jokiu tiksliu duomenu pateikt negaliu, tiesiog paskambinau mamai o ji:" tik nesugalvok ultragarso darytis...vakar maciau per televizija, kad jis labai kenkia laidije sake ta ir ana" zodziu idejo man neramuma i galva, tai galvoju kas geriau zinos jei na super mamytes, tai is ieskau pagalbos kad nuramintu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(toli nuo namu @ 2007 12 17, 22:34)
as jau 10 savaiteliu kaip laukiuosi, viskas nauja to negalima, ano negalima, kad tik nepakenkti zmogiukui pilvuke. Suzinojau kad ultragarsas yra labai zalingas negimusiam kudikiui, tyrimai rodo kad vaikai daug sveikiasni tu mamu kurios nedaro ultragarso, esu visai pesimetus, nezinau kur ieskoti informacijos, kas gal tiksliai zino zalinga ultragarso poveiki?? g.gif

jau kažkur gandų prisiklausei, kol kas net medikai to nežino ir jokių patvirtintų tyrimų rezultatų apie tai nėra. O žmonių karta, tirta ultragarsu jau kaip ir viena išaugus ir nieko jai nuo to. Kaip mano daktarė sakė, nėra nei įrodymų, kad kenkia, nei kad nekenkia.
Bet logiška, kad jei kenktų tai jau matytųsi, nes nuo ug naudojimo pradžios praėjo jau šiek tiek laiko. Kad be reikalo nereikia - aišku, bet tik tiek. Tai yra tyrimas, o be reikalo jokių kitų tyrimų niekas irgi nepuola daryt.
Prieš bet kokias medicinines intervencijas, kurios gali kelti kažkokią riziką reikalingas raštiškas paciento sutikimas. Nesutikt aišku galima, bet kad ultragarso atveju kažkam būtų reikėję tokio sutikimo girdėt neteko. O naudingas ultragarsas tuo, kad padeda medikams pamatyti kaip vystosi vaikutis ir kt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TDK: 17 gruodžio 2007 - 22:04
QUOTE(TDK @ 2007 12 17, 22:57)
Prieš bet kokias medicinines intervencijas, kurios gali kelti kažkokią riziką reikalingas raštiškas paciento sutikimas. Nesutikt aišku galima, bet kad ultragarso atveju kažkam būtų reikėję tokio sutikimo girdėt neteko. O naudingas ultragarsas tuo, kad padeda medikams pamatyti kaip vystosi vaikutis ir kt.

Man pasirasyti pries echoskopa dave 4u.gif
Sutinku, kad echoskopas naudingas tuo, kad padeda laiku diagnozuoti ligas, vaikaus vystymasi, bet per visa nestuma pakanka dvieju kartu, daugiau listi-nera nei prasmes, nei reikalo, nes ir as maciau per Discovery laida, kad DAZNAS lindimas prie vaisiaus echoskopu sukelia jam nepatogumus panasiai kaip mikrobanges principas:idekit gyvuna i mikrobange ir ziurekit, kas darysis. Tas pats ir su echoskopu.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2007 12 18, 09:35)
Man pasirasyti pries echoskopa dave 4u.gif

Ne visai tą turėjau omeny. Ten rizikos su kuriomis sutinki išvardintos buvo? Jei taip, kokios? Man darė daug kartų - bet jų aprašytų nemačiau nė karto. Darė, nes reikėjo. Vienu metu sekė kaip vystosi. Mikrobangės efektas neištiko biggrin.gif Pati nesu už per dažną "šiaip sau" darymą.

O Discovery daug dalykų prisako, visokių nepatvirtintų hipotezių taip pat, tiesiog teorijų, kurios gal ir įdomios, bet iki jų pagrindimo ir pripažinimo kartais dar oi kaip toli.

Piktnaudžiaut aišku nereikia, bet gąsdintis, kad jį per visą nėštumą darys kartą ar du nereikia lygiai taip pat.

http://www.tavovaika...rticles/36.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TDK: 18 gruodžio 2007 - 08:55
Man pimaji echo dare lygiai lygiai 7 savaite smile.gif aisku, nieko labai nesimate - tik juoda puslele ir kazkas pilko jos viduje smile.gif o po keliu savaiciu jau buvo galima puikiai iziureti mazyti mazyti leliuka wub.gif Kai norejau anksciau pas gydytoja nukeliauti del nestumo patvirtinimo, tai sake, kad net neverta, nes kai yra kelios savaites, tai ir su echo nieko labai daug neimanoma pamatyti
Atsakyti
Nemanau, kad jis daromas tada kada nera reikalo.
As noreciau, kad man ji darytu 3kartus per visa nestuma, bet yra reikalas ir jau padare 3kartus per 16 savaiteliu. Ir zinau,kad dar bus.
O grubiai tariant ultragarso bangos veikia musu vaikelius taip pat, kaip mes atsisestume ant begreziancios skalbykles- lengva vibracija. Cia man taip grubiai apibudino viena medike.
Atsakyti