Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmasis echo

Na suprantu kad UG nėra sveikatą dovanojantis tyrimas bet tooooks siaubas kaip rašot irgi tikrai nėra kitaip niekas ultragarsu ir netirtų... UG - patikimiausias būdas nustatyti kas negerai. SM prisiskaičiau apie itin sunkius nėštumus kur UG po 20 kartų ir daugiau yra daromas, nes labai svarbu laiku pastebėti pakitimus tam kad leliuką išsaugoti... Galit sakyti ką norit, kai viskas yra gerai, bet jei reiktų kovot už savo leliuko sveikatą, tai netik kad leistum UG daryt bet dar ir pati jo maldautum... Niu čia mano nuomonė 4u.gif
Atsakyti
As gyvenu UK ir su poziuriu 'kuo maziau list kur nereikia' jau susiduriau. Pirma ultragarsa tegavau budama beveik 14sav. Iki to laiko visaip prasiau, bet man buvo atsauta, kad kaip gamta dave taip ir bus, ultragarsas nuo nepavykusio nestumo nesustabdys. Antraji tureciau gauti jau greitai, bus tikriausiai 23 savaites. Ir viskas ko gero, jei jokios rizikos ir negeru pozymiu nebus ax.gif Kad jus zinotumet, kaip as nervinaus, kad LT gyvenancios jau po belekiek kartu savo mazius mate, o as tik viena syki tegavau tokia laime. Tik veliau supratau, kad kai nestumas priskaitomas 'be rizikos', tai tie UG tera tik mamos smalsumui nugaleti, o paciam leliukui naudos is jo jokios. Susitaikiau su tuo ir toliau ramiai gyvenu blush2.gif
Atsakyti
Manau, kad kiek žmonių tiek nuomonių smile.gif Vieni sako kad kenkia, kiti kad ne. O tiesios niekas nežino g.gif smile.gif
Atsakyti
man taip pat labai keista, kai sako kad ultragarsas - tai vaikelio svitinimas, vos ne kaip rentgenas g.gif tai jei tai butu tiesa, tada pacios daktares nedarytu to ultragarso, o sedetu kabinoje taip kaip buna rentgeno kabinetuose, o mes buutum apdengtos svitinimui atspariais dangalais schmoll.gif ir tikrai manau, kad echoskopas yra isgelbejes daugiau gyvybiu nei ju atemes schmoll.gif be abejo viskam yra savo ribos. . .
Atsakyti
Apie ultragarsa diskusiju yra ne viena tema.
o del jo naudos ar zalos manau neverta cia plestis, pilnas internetas informacijos ir diskusiju, tad pasidomekite.
nera jokiu tyrimu rodanciu echoskopo zala, tai kol kas tera gandai. Ir nepainiokit echoskopo su rentgenu, tai absoliuciai skirtingai dalykai.
Viskas su saiku turi but smile.gif sveiku jum vaikuciu
Atsakyti
QUOTE(ajuka @ 2008 01 02, 15:18)
Apie ultragarsa diskusiju yra ne viena tema.
o del jo naudos ar zalos manau neverta cia plestis, pilnas internetas informacijos ir diskusiju, tad pasidomekite.
nera jokiu tyrimu rodanciu echoskopo zala, tai kol kas tera gandai. Ir nepainiokit echoskopo su rentgenu, tai absoliuciai skirtingai dalykai.
Viskas su saiku turi but smile.gif sveiku jum vaikuciu

Viskas gerai su saiku. Tyrimų apie ultragarso poveikį tiek gydytojams, kurie atlieka echoskopijas, tiek vaisiui, vidaus organams yra.
Atsakyti
Siaip tai tirkai reiketu zinotu, kokia konkreti zala gali buti padaryta. Kai laukiausi, man dare tikrai ne du kartus UG ir vaikas, siaip jau kaip reta sveikas (tpfu tpfu), o kitos problemos, kurias turi, galima nurasyti ir UG (bet itariu, kad kiti vaikai gal ju neturi) ir greitam gimdymui, ir mamos busenai ir maitinimuisi ir kruvai kitu faktoriu.
Atsakyti
sveikutes nestuke.gif
man tai nors ir labai norisi pamatyti savo mazyti, bet galvoju kuo maziau tu UG tuo geriau smile.gif man dar tik darys pirmaji echo uz poros savaiteliu 4u.gif
galvoju kad tikrai nera reikalo kas savaite ziureti, aisku nebent kazkokios rimtos problemytes, bet jei tik siaip kad smalsuma patenkint tai nesamone.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Blakstiena @ 2007 08 13, 16:24)
sveikos merginos...keliu savaiciu jums buvo atliktas pirmasis eho??as jauciu kad laukiuosi,visi pozymiai...3 testai teigiami...HCg skaiciukai 10.9....nuejau siandiena pas gyd norejau kad eho padarytu paziuretu ar viskas tvarkoj ir ar viskas vietoj...bet ji tik pasnekejo su manim...nieko nei sodino ant kedes,nei eho nedare (neleido jos daryti)sako nera reikalo bereikalo ten lysti gert foline gryna rugsty sio men 19diena pasidaryti dar testa jei teigiamas ateiti rugsejo vidury tada paziures ir jei viskas ok statys i iskaita....bet kaip tiek islaukti??kaip zinoti ar viskas tikrai gerai...kaip kitoms nustato nestuma 4 svaiciu ar dar mazesni?? verysad.gif

nenormali daktare,jei sumokejai dar pinigus ir taves net normalei neapziurejo.man testas nerode kad as laukiuosi,nuejau,nes dingo menesines ir itariau nestuma,pozymiu nebuvo.kai nuejau jau laukiausi 6sav ir tai pamate tik darant ekoskopija.ja visad darydavo kas menesi ir ziuredavo ar viskas gerai.as nepasitikiu daktarais,todel toks rupestis is mano ginekologes man buvo labai reikalingas ir esu laiminga jos buvusiu rupesciu.tad manau visos taip turetu-iskart echoskopija daryti ir pn.nors ant kede manes niekas nesodino visa nestuma
Papildyta:
tiesa,mano nestumas buvo labai lengvas ir superinis,gimdymas taip pat,as tik likus dviem savaitem iki gimdymo isejau i dekreta....o kad kenktu echo,tai negirdejau to.taip,ji turi siokiu tokiu spinduliu,bet ju kiekis toks mazas,kad net kudikio nepaveikia
Atsakyti
Nezinau, ar labai kenkia, bet as patiriau neapsakomai daug dziaugsmo ir laimes, kai pamaciau musu leliuka, net apsiverkiau. Jam tik 12 savaiciu, bet atrode toooks didelis, tas vaizdas taip ir stovi akyse. bigsmile.gif
Atsakyti
Kas do gine, kad per visa nestuma ant lektuvo nesodino? g.gif O tepineliai, o gimdos kaklelio bukle? Toki tik nusvilpt. Nenormalu ir kai kas savaite echo daro, nebent patologija kokia itaria.
Atsakyti
mums pirma echo dare 8 sav. ir tik todel kad ir man ir ginekologei butu ramu kad viskas tvarkoj nes praeitije buvo bedu antra 12 sav. ir tai dar pries tai gyditoja pasiskaiciavo kiek laiko prabego nuo pirmo echo nezinau del ko, dabar sake ziures tik tada kada jau ir priklauso 18-22sav. As pasilieku ties ta nuomone kad tik esant reikalui naudoti echo o ne be reikalo kas savaite darytis vien tam kad pasigrozetum, atsigrozesim kai rankose laikysim ax.gif
Atsakyti