Įkraunama...
Įkraunama...

Metinuko meniu

QUOTE(ivory @ 2007 08 14, 07:14)
bet triušinea man nepatinka kažkokia šlykšti ta mėsa atrodo blush2.gif

Ziurejau enciklopedijoj ir buvau nustebusi, kad triusienoje daugiau gelezies negu jautienoje bigsmile.gif Ir kitu mikroelementu kiekiu triusiena lenkia kitu rusiu mesa. Be to, triusiena yra laikoma sveika, dietine mesyte, tinkama turintiems problemu su skrandziu ir i alergijas linkusiems zmonems. Triusiukas juk valgo zalumynus (darzoves, zole), o ne kaip pvz. kiaule eda viska, ka paduosi, visokias atliekas ir pan.
Triusiena laikoma labai sveika mesa mirksiukas.gif

QUOTE(ivory @ 2007 08 14, 15:39)
o omletas tinka? g.gif neduodu kepto maisto, nebent orkaitėj, tai kakaip ir omletuko neduodu blush2.gif

O kodel gi ne? Metinuko skrandis nera toks jautrus, kad negaletu valgyt kepto. Svarbu - kad maistas nebutu sudegintas. Bet pridegusi maista niekam nera sveika valgyt....
Beje,kai dukrytei sukako 8 men., pediatre pasake, kad jau galiu duoti viska, ka valgom patys, svarbiausia, kad butu nedaug prieskoniu ir mazai druskos. Bet as jos tada ne neketinau klausyt. Tik kai sukako metukai, emiau jai po truputi duoti valgyt tai, ka visai seimai taisau, tik su nedideliu kiekiu druskos ir prieskoniu. Juk ir tokiems mazyliams paragauti kazko naujo, kiek gi galima kasdien valgyt virta mesyte su darzovem? tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(ivory @ 2007 08 14, 15:39)
o omletas tinka? g.gif neduodu kepto maisto, nebent orkaitėj, tai kakaip ir omletuko neduodu blush2.gif

Omletuką gali paruošti ant garų, ne tik keptuvėje.
Atsakyti
QUOTE(ivory @ 2007 08 14, 08:14)
mano loabai mėgsta "čirvinius" blynus, kitokių ir nesiūlau. šitie kepti be riebalų, tai manau vaikui visai tinka ax.gif

O aš visai šeima kepu blynus su cukinija - mat panos mėgsta, tai ir mažajam po kąsnelį padalinu. O kaip užmaišyti turbūt žinot? - Su burokine tarka sutarkuoju cukiniją, jos turi būti daugiausia. tada 1 ar 2 kiaušiniai, priklauso kiek tų blynų bus
smile.gif trupučiuką pienelio ir miltų tiek, kad truputį tirštesnė tešla būtų nei įprastai blynams. Ir kepam.
QUOTE(edvina @ 2007 08 14, 21:45)
Omletuką gali paruošti ant garų, ne tik keptuvėje.

Manasis dabar nelabai valgo, gal kad karštos dienos.Tai apgaudinėju vyrą tongue.gif omletą valgom su pomidorais. Kąsnis omleto, kąsnis pomidoro. Pomidorą nulupu ir duodu nuo viso atsikąsti. O jei dar į cukrų kartais ......Tai omleta greit praryja ir žiojasi pomidorui ir dar paploja rankutėm gavęs thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sigmola @ 2007 08 22, 00:17)
Manasis dabar nelabai valgo, gal kad karštos dienos.Tai apgaudinėju vyrą tongue.gif omletą valgom su pomidorais. Kąsnis omleto, kąsnis pomidoro. Pomidorą nulupu ir duodu nuo viso atsikąsti. O jei dar į cukrų kartais ......Tai omleta greit praryja ir žiojasi pomidorui ir dar paploja rankutėm gavęs thumbup.gif

mes ir taip apgaudinėjam, nes labai mėgsta pomidorą ax.gif ir iš šaukšto nevalgo, tik iš pirštų, tai paimi gabaliuką pomidoro, mėsytės ir į burnytę. skanūs tie močiutės pomidorai thumbup.gif lotuliukas.gif
o omletuko nesu bandžius kept. bet jam reikia garų puodo ar kaip jūs darot? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ivory @ 2007 08 22, 08:10)
mes ir taip apgaudinėjam, nes labai mėgsta pomidorą ax.gif ir iš šaukšto nevalgo, tik iš pirštų, tai paimi gabaliuką pomidoro, mėsytės ir į burnytę. skanūs tie močiutės pomidorai thumbup.gif  lotuliukas.gif
o omletuko nesu bandžius kept. bet jam reikia garų puodo ar kaip jūs darot? g.gif

Oi, mano irgi iš šaukšto nelabai nori valgyti. Duodu su pirštais. ax.gif Problema, nes navalgo ir sriubų.
O omletuką aš kepu ant sviesto ant mažos ugnies, kad stipriai nesukeptų. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ivory @ 2007 08 22, 08:10)

QUOTE(Rūtelė @ 2007 08 23, 14:41)
O omletuką aš kepu ant sviesto ant mažos ugnies, kad stipriai nesukeptų. thumbup.gif

Paprastai kepu - suplaku, įpilu truputį pienelio ir ant sviestuko kepu. Trumpai tik, kol sutraukia, nelaukiu kol pradės ruduoti:)
Atsakyti
štai kaip, reiks pabandyti ax.gif
ačiū 4u.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif Mano vaikui ir tuoj metukai bus rugsėjo pradzioj. O valgyti papildomą maistą iš vis buvo nustojęs, toks nevalgutis... doh.gif Dar maitinu pati, tai bent jau pieno suvalgo kaip reikiant, bet vis tiek..
Atsakyti
Mums ta pati problemele, tik tai jinai nenori valgyti specialiai jai pagaminto maisto verysad.gif Tai vis dazniau duodam paragauti is musu stalo, oj jai kaip skanu lotuliukas.gif
Atsakyti
Oi ir man jau labai daznai ismones pritruksta ka cia savo mazajam pagaminus...Ziuriu kaip ir daugumai suejus metukams turbut igrysta tos pacios sriubytes. Nes manasis valge pakankamai gerai, na o dabar mociutes kotletuka akimirksniu suvalgys, o mano darytos sriubytes ne is tolo schmoll.gif . manau gal pats zenklas kad reikia jau sodint prie savo stalo smile.gif
Pusryciams daznaiusia valgom koses, megstamiausia kukuruzu. kartais duodu jogurtuko, ar varskytes. Bandem ir omletuka, na atrodo patiko, varsketukus. Brukstelsiu keleta omleto recepteliu:
Galima kiausiniene su batonu: 50g pieno, sviesto, batono druskytes, kiausinukas. Batono riekute mazesne pamerkiame i pena, iberiam biski druskytes , imusam kiausinuka, viska gerai suplakame ir pakepiname ant sviestuko.
Kiausiniene su pamidorais: kiausinis, sviestas, pomidoro, druskytes. Pamidorus nplikiname verdanciu vandeniu,ulupam odele ir supjaustom smulkiai. Keptuveje su sviestu sudedame pamidorus, truputuka druskytes, patroskiname, ir ant siu pamidoriuku uzpilame suplaktus kiausinukus. Skanaus
Atsakyti
QUOTE(gintuks @ 2007 08 24, 21:41)
Oi ir man jau labai daznai ismones pritruksta ka cia savo mazajam pagaminus...Ziuriu kaip ir daugumai suejus metukams turbut igrysta tos pacios sriubytes. Nes manasis valge pakankamai gerai, na o dabar mociutes kotletuka akimirksniu suvalgys, o mano darytos sriubytes ne is tolo  schmoll.gif . manau gal pats zenklas kad reikia jau sodint prie savo stalo  smile.gif
Pusryciams daznaiusia valgom koses, megstamiausia kukuruzu. kartais duodu jogurtuko, ar varskytes. Bandem ir omletuka, na atrodo patiko, varsketukus. Brukstelsiu keleta omleto recepteliu:
Galima kiausiniene su batonu: 50g pieno, sviesto, batono druskytes, kiausinukas. Batono riekute mazesne pamerkiame i pena, iberiam biski druskytes , imusam kiausinuka, viska gerai suplakame ir pakepiname ant sviestuko.
Kiausiniene su pamidorais: kiausinis, sviestas, pomidoro, druskytes. Pamidorus nplikiname verdanciu vandeniu,ulupam odele ir supjaustom smulkiai. Keptuveje su sviestu sudedame pamidorus, truputuka druskytes, patroskiname, ir ant siu pamidoriuku uzpilame suplaktus kiausinukus. Skanaus

Reikes pabandyti iskepti omletuka thumbup.gif O be pomidoru mes irgi pietus nenorim valgyti unsure.gif Matau, kad ne man vienai taip be pomidoru neissisukti blink.gif
Atsakyti
QUOTE(gintuks @ 2007 08 24, 21:41)

o ką daryt su batonu? g.gif
Atsakyti