[quote=natina,2009 11 28, 23:56]kaip ruosiat kotletukus?troskinat?orkaitej? ar siaip keptuvej ant aliejaus?
ir vis delto, kiek daug jus galit valgyt
nei vieno is paryskintu negalim
sviesta tik lydyta, bet ir tai kartais sureaguoja.
[/quote]
kotletukus darau ivairiai:sumalu mesyte,dedu l,mazai prieskoniu,kiausinuka,padarau mazus rutuliukus,dedu i puoda,ipjaustau morku,kokia bulvyte ar dar kokiu darzoviu,uzpilu vandens,kad vos apsemtu,idedu koki sauksteli grietines ir troskinu iki darzoves suminksteja.
arba dar i farsa pridedu virtu ryziu arba ryziu dribsniu,smulkiai tarkuotu morku ir troskinu,
arba jei gaminu kotletus sau,tai dedu mazai prieskoniu,darau didelius,kepu nesvylancioj keptuvej,uzdengus dangciu ir maziui duodu is vidurio.
Omleta su pienu kepu ant sviestuko
Papildyta:
[
[/quote]
P.S.ifarsa kiausinio galima nedeti,neisyra ant silpnos ugnies troskinant,grietines taip pat galima nedet
kiausini kartais kepu be pieno,tik gerai isplakta ,valgo gabaliukais kaip blyna,kai buvo mazesnis labai mego darzoviu kose ,i kuria idedavau virta tryni
2jolitka-aaa, troskintus ir as darau. kukuliais vadinam tik aisku jokiu grietiniu, kiausiniu- bet jis sunkiai ir valgo tik malta mesa
O tik nuo trynio mazai beria, ir as dedavau i darzovienes, labai patiko. tik parduotuviniais kiausiniais kazkaip nepasitikiu, o kaimiskiems dabar ne sezonas
O tik nuo trynio mazai beria, ir as dedavau i darzovienes, labai patiko. tik parduotuviniais kiausiniais kazkaip nepasitikiu, o kaimiskiems dabar ne sezonas
QUOTE(natina @ 2009 11 30, 11:54)
2jolitka-aaa, troskintus ir as darau. kukuliais vadinam tik aisku jokiu grietiniu, kiausiniu- bet jis sunkiai ir valgo tik malta mesa
mus seneliai kiausiniais aprupina
dar mazius megsta bio kose(MILUPOS) su trintu obuoliu tyrele ar kokiom saldytom trintom uogom ar pirktine tyrele.kai mazas buvo,taip daviau,buvau nustojus,o kai nevalgiadieniai,pabandziau-valgo
O kaip ruosiat zuvyte? Ir kokia perkat?
Ana savaite nupirkau juros lydekos saldytos be kaulo.... tai patikekit... ir dar kokiu ilgu buvo... Labai baisu duoti su tom asakom...
Zinau, kad kitos mamytes sumala atsildyta zyvyte ir troskina kaip kotletukus.
As tai ta atsildyta gabaliuka idejau i puoda ir su vandenuku troskinau, paskui morkytes, bulvytes, sviestuko gabaliukas. Valge, tai net ausys linko, o man tai buvo baimes pilnos akys ir nuolatinis knaisiojimas po ta zuvi...
Ana savaite nupirkau juros lydekos saldytos be kaulo.... tai patikekit... ir dar kokiu ilgu buvo... Labai baisu duoti su tom asakom...
Zinau, kad kitos mamytes sumala atsildyta zyvyte ir troskina kaip kotletukus.
As tai ta atsildyta gabaliuka idejau i puoda ir su vandenuku troskinau, paskui morkytes, bulvytes, sviestuko gabaliukas. Valge, tai net ausys linko, o man tai buvo baimes pilnos akys ir nuolatinis knaisiojimas po ta zuvi...
QUOTE(2jolitka @ 2009 11 30, 12:42)
mus seneliai kiausiniais aprupina
dar mazius megsta bio kose(MILUPOS) su trintu obuoliu tyrele ar kokiom saldytom trintom uogom ar pirktine tyrele.kai mazas buvo,taip daviau,buvau nustojus,o kai nevalgiadieniai,pabandziau-valgo
pagerejo mums su apetitu. minimaliai, bet sis tas. va, valgo persimona su bananu- seniau nerealiai atpildavo, iki vemimo nuo banano. O dabar skanu ir be pasekmiu
Vakar suvalge:
6-7 sausainius
150ml vaisiu tyres
300ml darzovienes su mesa(bulve, morka, poras, kalafioras, moliugas, stirniena)
apie 200 ml grikiu koses su lydytu sviestuku
ora kasniuku ryziu trapuciu
duodu tokia zuvi,kokia sau kepu(pangasija,tilapija,lydeka)troskintos nevalgo,del kaulu tai bijau,kepu tesloj,teslos neduodu,tik zuvi
as tai nerizikuoju, ir kaulus isrenku, t.y. perkramtau ta zuvi.. pirktinej saldytoj gal nebuna, bet mes duoda zuvi (lydeka, karpi, lyna) is savo prudo, tai kaulu ten simtai
del kotletu - tai manoji labai megsta kotletus (versienos farsas, kiausas, batonas) troskinamus garu puode. va cia tai jai skanu ir dar vista megsta ant garu troskinama, tada as jai dar garnyro padarau, ir niam niam kaip skaniai valgo
Papildyta:
siandien dariau sau cenakus, tai ir vaikui i atskira dubeneli pridejau. bet jokiu cesnaku, svogunu, pipiru nededu, manau cia vaikui per sunku..
omleta dariau viena kart - nevalge. teko paciai valgyt. tiesa vel be jokiu svogunu ir pan dariau, tik su petrazolem..
Čenakus mes irgi visi valgom, tik aš dedu visada česnakiuko, kaip natūralaus prieskonio. Aplamai daug kur česnaką naudoju.
Dar labai gerai visokie troškiniai su vištiena, kalakutiena, kiauliena. Susluoksniuoju į indą mėnytę, daržoves ir troškinu sultiny.
Omletą valgo Galėtų kasdien taip pusryčiaut, bet gauna kartą į savaitę. Išplaku kiaušinuką su šiek tiek vandens ir pakepu ant sviesto, valgom su namie kepta duonyte net ausys linksta
Su žuvim prasčiau, nes aš pati jos nemėgstu Duodu kartais, bet retokai visgi Tada arba inde orkaitėj troškinu, arba verdu su daržovėm.
Bet va su košėm tai jau bėda... nebenori jų visiškai
Dar labai gerai visokie troškiniai su vištiena, kalakutiena, kiauliena. Susluoksniuoju į indą mėnytę, daržoves ir troškinu sultiny.
Omletą valgo Galėtų kasdien taip pusryčiaut, bet gauna kartą į savaitę. Išplaku kiaušinuką su šiek tiek vandens ir pakepu ant sviesto, valgom su namie kepta duonyte net ausys linksta
Su žuvim prasčiau, nes aš pati jos nemėgstu Duodu kartais, bet retokai visgi Tada arba inde orkaitėj troškinu, arba verdu su daržovėm.
Bet va su košėm tai jau bėda... nebenori jų visiškai
Mano mergyte pupyte 17 men, valgo viska ir yra labai grazi ir sveika mergyte. tuom 'viskuom' maitinu jau nuo 11 menesiu- neturejau jokiu problemu.Nestoreja, bet laksto kaip vijurkas Vyresnele tai nieko nevalgydavo.. beje dar ir dabar nieko nevalgo, nezinau is ko auga
labutis, mamytes
mums jau metukai ir du menesiukai bandom valgyt jau po truputeli viska, bet su ta mesyte kokie reikaliukai - valgyt valgo mesyte, bet as ja turiu sumalti arba virti mazu kukuliuku pavidalu...jei pvz isvirta mesyte smulkiai supjaustau ir sumaisau su darzovem ar su ryziais, tai ta mesyte isspjauna o siaip tai kramtyt mokam gerai... ir dar su zuvyte - as pati jos nevalgau ir nemegstu, tai maziukei nors i svaiate karta nuperku tyrele su zuvim - gal patartumet koki paprasta receptuka su zuvyte? kiek kartu per savaite jos duodat?
aciu
mums jau metukai ir du menesiukai bandom valgyt jau po truputeli viska, bet su ta mesyte kokie reikaliukai - valgyt valgo mesyte, bet as ja turiu sumalti arba virti mazu kukuliuku pavidalu...jei pvz isvirta mesyte smulkiai supjaustau ir sumaisau su darzovem ar su ryziais, tai ta mesyte isspjauna o siaip tai kramtyt mokam gerai... ir dar su zuvyte - as pati jos nevalgau ir nemegstu, tai maziukei nors i svaiate karta nuperku tyrele su zuvim - gal patartumet koki paprasta receptuka su zuvyte? kiek kartu per savaite jos duodat?
aciu
as kai nusiperku zuvies nedideli gabaliuka spec maziukui, tai pries uzsaldydama kelis gabaliukus visa laika kaulus isrenku - darbo daug bet poto rami esu
zuvi ruosiu taip - 15min, verdu vandenyje, kitas 15 min vandenukas+pienukas, ir salia darzoves kokias valgo, maniskiui tai patinka, tik pastarosiomis dienomis irgi baisu vyra vaidina ir labai mazai valgo...
omleta irgi galetu kiekviena ryta valgyti, bet duodu tik kokius 2k. i savaite... tik kiausinuka maisau ne su vandenuku, o su pienuku, dar neriebios grietineles ipilu ir miltuku biskeli
zuvi ruosiu taip - 15min, verdu vandenyje, kitas 15 min vandenukas+pienukas, ir salia darzoves kokias valgo, maniskiui tai patinka, tik pastarosiomis dienomis irgi baisu vyra vaidina ir labai mazai valgo...
omleta irgi galetu kiekviena ryta valgyti, bet duodu tik kokius 2k. i savaite... tik kiausinuka maisau ne su vandenuku, o su pienuku, dar neriebios grietineles ipilu ir miltuku biskeli
QUOTE(kucci_kucci @ 2009 12 03, 15:09)
as kai nusiperku zuvies nedideli gabaliuka spec maziukui, tai pries uzsaldydama kelis gabaliukus visa laika kaulus isrenku - darbo daug bet poto rami esu
mes taip pat valgom zuvyte.... na kartais dar padarau kukuliuku is sumaltos zuvytes,idedu dar tarkuotos morkytes patroskinu pienuke...
maniske megsta jogurtukus,varskytes,na visus pieniskus produktus,o va omletuko ant sviestuko kepto tai ne.... jei patinka virtas kiausinis...tik man neramu,kad ji pusryciu nevalgo.... atsikelia kokia 9:00 ikala pienuko doze ir gali iki 12:00 starkseti.... o jei pietu nuluzta ir 14:00 pavalgo.... kaip manot,gal man neduoti jai pienuko o geriau padarytio kokia pieniska kose ir duoti arbatytes ryte...?