Įkraunama...
Įkraunama...

Metinuko meniu

QUOTE(lediete @ 2007 06 01, 14:53)
Jau reiketu kazkaipryztis pradeti duoti musu maisto, bet man ji dar tokia mazute, o tokia baile  blush2.gif . Labai bijau primaitinti nesamoniu  doh.gif

O tai kokias jūs nesąmones valgot?neduokit dar kokių šašlykų, kepsnių, jei labai bijot dar bulvinių blynų.O patroškintą kotletuką , bulvių košytę, makaronus, daržovių troškinį, plovą, guliašą jau drąsiai galima duoti.O kiek dar varškės patiekalų.Va jums ir mūsų maistas mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos, mamos,

dukrytei metukai laiko, jau kaip ir didelė ax.gif nors dar valgo MP, bet vis dažniau susiduriu su problema "ką gaminti????" nesinori kasdien duoti tą pačią daržovių-mėsos ar daržovių-žuvies košę. jau kartais išmonės priktrūksta doh.gif ryte vakare - pieniška košė, bet kartais ir tos atsisako. sūrelių ir varškyčių neįkiši. pabandėm virtą kiaušinį - visai skaniai valgo, bet dažniau kaip kartą per savaitę gi neduosi... dešrelių ir kitos sintetikos duoti nesinori blush2.gif
ką savo mylimukams gaminate jūs? kuo paįvairinate racioną? pasidalinkite savo idėjomis 4u.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif Manoji jau irgi metu ax.gif Musu dienos meniu mazdaug toks: ryte valgo vaisine tyrele arba su blenderiu susmulkintus vaisius (kokiu ta diena turiu), priespieciams valgo kokia nors grudine kose, pvz. grikiu su sviestuku, ryziu ar aviziniu dribsniu su jogurtu arba tyrele. Pietums - rimtas patiekalas. Valgo ta pati, ka ir mes, tik jai taisau atskirai, dedu maziau druskos ir prieskoniu. Taigi, pietums dukryte jau yra valgiusi balandelius, kotletus, didzkukulius su mesa, kepeneles, zuvi, saltibarscius. Zodziu, toks zmogeliukas jau gali valgyt tai, ka valgot jus mirksiukas.gif Pavakariams - uzpiltine kose su misinuku (nes kitaip ji misinuko negeria, tad tenka maisyt su kose). Vakarienei - varskyte ar varskes apkepas, ar varskeciai, zodziu vakariene pas mus pieniska. Jei vakariene labai ankstyva buna ankstyva, tai pries miega dar duodu kokios nors sriubytes (kopustu, burokeliu ar pan) arba troskintu darzoviu su sviestuku.
Dienos metu dar pagrauzia tai duoniuka, tai sausaini, agurka, pomidora ar pan. Tai toks musu meniu. smile.gif O desreliu ir as neduodu schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gytr: 12 rugpjūčio 2007 - 11:07
QUOTE(Gytr @ 2007 08 12, 12:05)
Labas  4u.gif Manoji jau irgi metu  ax.gif Musu dienos meniu mazdaug toks: ryte valgo vaisine tyrele arba su blenderiu susmulkintus vaisius (kokiu ta diena  turiu), priespieciams valgo kokia nors grudine kose, pvz. grikiu su sviestuku, ryziu ar aviziniu dribsniu su jogurtu arba tyrele. Pietums - rimtas patiekalas. Valgo ta pati, ka ir mes, tik jai taisau atskirai, dedu maziau druskos ir prieskoniu. Taigi, pietums dukryte jau yra valgiusi balandelius, kotletus, didzkukulius su mesa, kepeneles, zuvi, saltibarscius. Zodziu, toks zmogeliukas jau gali valgyt tai, ka valgot jus  mirksiukas.gif  Pavakariams - uzpiltine kose su misinuku (nes kitaip ji misinuko negeria, tad tenka maisyt su kose). Vakarienei - varskyte ar varskes apkepas, ar varskeciai, zodziu vakariene pas mus pieniska. Jei vakariene labai ankstyva buna ankstyva, tai pries miega dar duodu kokios nors sriubytes (kopustu, burokeliu ar pan) arba troskintu darzoviu su sviestuku.
Dienos metu dar pagrauzia tai duoniuka, tai sausaini, agurka, pomidora ar pan. Tai toks musu meniu. smile.gif  O desreliu ir as neduodu  schmoll.gif

ačiū už išsamų atsakymą 4u.gif o priešpiečiams košę pati verdi naminę? aš vakar ryžių vakare viriau, tai nevalgė, nu bet šiuo metu "nevalgiadieniai" tai gal todėl net neparagavo blush2.gif
bėda, kad mes patys pietų nelabai gaminamės, dažniausiai "normalų" maistą valgom pavakary ar vakarienei, jei iš viso valgom blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ivory @ 2007 08 13, 06:50)
ačiū už išsamų atsakymą 4u.gif  o priešpiečiams košę pati verdi naminę? aš vakar ryžių vakare viriau, tai nevalgė, nu bet šiuo metu "nevalgiadieniai" tai gal todėl net neparagavo blush2.gif
bėda, kad mes patys pietų nelabai gaminamės, dažniausiai "normalų" maistą valgom pavakary ar vakarienei, jei iš viso valgom blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif

Taip, kose verdu pati, is turimu tadien kruopu smile.gif Manoji irgi ne itin megsta mano verdamas koses (tik uzpiltine su misinuku skaniai lapnoja biggrin.gif ), bet moku jai isiulyt tongue.gif Tuo labiau, kad sirgo pries pusantro men, labai hemoglobinas zemas buvo, tad ir emiausi tokiu radikaliu priemoniu - maitinu kiek imanoma ivairesniu maistu ir kasdien duodu mesytes, kad tik nepritruktu kraujyje gelezies.

O nevalgadieniai tai visiems vaikams buna mirksiukas.gif Nieko, po kurio laiko valgys taip, kad net ausys links smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gytr @ 2007 08 13, 10:30)
Taip, kose verdu pati, is turimu tadien  kruopu  smile.gif  Manoji irgi ne itin megsta mano verdamas koses (tik uzpiltine su misinuku skaniai lapnoja  biggrin.gif ), bet moku jai isiulyt  tongue.gif Tuo labiau, kad sirgo pries pusantro men, labai hemoglobinas zemas buvo, tad ir emiausi tokiu radikaliu priemoniu - maitinu kiek imanoma ivairesniu maistu ir kasdien duodu mesytes, kad tik nepritruktu kraujyje gelezies.

O nevalgadieniai tai visiems vaikams buna  mirksiukas.gif  Nieko, po kurio laiko valgys taip, kad net ausys links  smile.gif

kad tie nevalgiadieniai savaitėm trunka doh.gif
Atsakyti
Man taip pat labai sunku sugalvoti ka vaikuciui duoti valgyti. Su pietumis lengviau-tai vistiena su bulvem ar ryziais ar makaronais. Jei viena diena vistiena su bulvem-tai kita diena versiena su makaronais. Jei sau verdu frikadeliu sriuba -tai ir sunytis suvalgo. Taip pat valgo ir balandelius ir kotleta, kepeneles.Va sunkiau su pusryciais ir vakariene. Iki siol valgome visokiausias pieniskas kosytes. Netgi dar perku tas kudikiskas kosytes. O is ,,suaugusiuju" kosiu labiausiai megsta avizine , bet tik kai imaisau banana.Siaip maniskis toks i salduma labiau linkes. Kiausinio neikisi, blynu taip pat neperdaugiausia-tai isvis nebeturiu fantazijos ka jam pasiulyti ryte ir vakare. Aisku i tarpus ir jogurtas ir varskyte ir duoniukas, sausainiukas, obuoliukas (ir su morkyte) ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(jolax @ 2007 08 13, 22:37)
Man taip pat labai sunku sugalvoti ka vaikuciui duoti valgyti. Su pietumis lengviau-tai vistiena su bulvem ar ryziais ar makaronais. Jei viena diena vistiena su bulvem-tai kita diena versiena su makaronais. Jei sau verdu frikadeliu sriuba -tai ir sunytis suvalgo. Taip pat valgo ir balandelius ir kotleta, kepeneles.Va sunkiau su pusryciais ir vakariene. Iki siol valgome visokiausias pieniskas kosytes. Netgi dar perku  tas kudikiskas kosytes. O is ,,suaugusiuju" kosiu labiausiai megsta avizine , bet tik kai imaisau banana.Siaip maniskis toks i salduma labiau linkes. Kiausinio neikisi, blynu taip pat neperdaugiausia-tai isvis nebeturiu fantazijos ka jam pasiulyti ryte ir vakare. Aisku i tarpus ir jogurtas ir varskyte ir duoniukas, sausainiukas, obuoliukas (ir su morkyte) ir t.t.

mano loabai mėgsta "čirvinius" blynus, kitokių ir nesiūlau. šitie kepti be riebalų, tai manau vaikui visai tinka ax.gif aš ir perku košes leliukiškas, bet kad pastaruoju metu nei ryte nei vakare nevalgo.
vakar viriau vištienos kukuliuką su makaronais, įbėriau visokių prieskoninių daržovių mišinį be druskytės, tai kaip patiko thumbup.gif
o jūs mėsytę parduotuvėj perkat? aš kažkai pvis prisibijau, baisu kai nežinai kaip užaugintas gyvuliukas doh.gif gal kokio hormonų ar antibiotikų prifarširuotas g.gif aišku, gerai kai pas mane kaime visko galima gaut - ir vištienos ir kiaulienos, ir triušienos. ir žinai kaip užauginta ax.gif bet triušinea man nepatinka kažkokia šlykšti ta mėsa atrodo blush2.gif
Atsakyti
mums jau irgi greit metukai bet mes pietums taip pat daugiausia stengiames valgyti tai ka gaminu visiems aisku dabar seimai truputeli kitaip gaminu ax.gif , druskytes isideda visi kiek kam reikia mirksiukas.gif o siaip valgom balandelius, namie gamintus koldunus, kukulius mesos, zuvi,troskinta jautiena, valgem ir troskintas sirdeles su darzovem taip pat paukstiena ir troskinta triusi... Blynu dar tik viena karta issireikalavo kai sese valge tada kategoriskai atsisake savo koses ir rode i blynus bigsmile.gif , o ryte valgom viena karta i savaite kiausini, kose pieniska milupos arba tutelio na kokia turim, paskui valgom pacios virta kose 4 grudu, kartais sausainius uzpilu kaitintu pienuku, arb agalima virtu vandenuku ir gaunasi kose - labai megsta, desreliu ragave esam eurikutes patiko, bet stengiuosi nepiktnaudziauti.... Taip pat kasdien valgom sriuba ta kuria verdu visiems t.y. burokeliu kopustu, makaronu su darzovem... Galima dar varskeciu isvirti vaikai megsta ... sekmes
Atsakyti
QUOTE(ivory @ 2007 08 14, 08:14)
mano loabai mėgsta "čirvinius" blynus, kitokių ir nesiūlau. šitie kepti be riebalų, tai manau vaikui visai tinka ax.gif aš ir perku košes leliukiškas, bet kad pastaruoju metu nei ryte nei vakare nevalgo.
vakar viriau vištienos kukuliuką su makaronais, įbėriau visokių prieskoninių daržovių mišinį be druskytės, tai kaip patiko thumbup.gif
o jūs mėsytę parduotuvėj perkat? aš kažkai pvis prisibijau, baisu kai nežinai kaip užaugintas gyvuliukas doh.gif gal kokio hormonų ar antibiotikų prifarširuotas g.gif aišku, gerai kai pas mane kaime visko galima gaut - ir vištienos ir kiaulienos, ir triušienos. ir žinai kaip užauginta ax.gif bet triušinea man nepatinka kažkokia šlykšti ta mėsa atrodo blush2.gif

O man triusiena labai patinka.Tevai kaime triusius augina,tai dukrytei vis pasiulau,ji valgo su malonumu smile.gif Ir skanu,ir sveika thumbup.gif Na, o kitokia mesa tenka pirkt parduotuveje schmoll.gif Duodu ir jautiena,versiena,kalakutiena,kartais kiauliena ,vistiena.
Atsakyti
QUOTE(ivory @ 2007 08 12, 10:20)
sveikos, mamos,

dukrytei metukai laiko, jau kaip ir didelė ax.gif nors dar valgo MP, bet vis dažniau susiduriu su problema "ką gaminti????" nesinori kasdien duoti tą pačią daržovių-mėsos ar daržovių-žuvies košę. jau kartais išmonės priktrūksta doh.gif ryte vakare - pieniška košė, bet kartais ir tos atsisako. sūrelių ir varškyčių neįkiši. pabandėm virtą kiaušinį - visai skaniai valgo, bet dažniau kaip kartą per savaitę gi neduosi... dešrelių ir kitos sintetikos duoti nesinori blush2.gif
ką savo mylimukams gaminate jūs? kuo paįvairinate racioną? pasidalinkite savo idėjomis 4u.gif

Maniškiui jau 1 ir 3 mėnesiai bet dar beveik viską gaminu jam atskirai blush2.gif
Mūsų meniu: smile.gif
omletukai,
varškėtukai,
virtų bulvių kukuliukai
makaronai su sūriu, su varške, su įvairia mėsyte, su žuvimi,su daržovėmis, su vaisiais) priklauso nuo to su kokiais priedais ir kokiu laiku valgoma, jei su varške ar vaisiais tada pusryčiams, jei su mėsyte pietums.
Įvaiių kruopų košės, irgi kaitaliojam priedus kaip ir makaronams
plovas,
įvairios sriubytės, čia jau nuo mūsų bendro stalo smile.gif
Aišku gauna ir to maisto, kurį valgome mes, bet dar stengiamės smarkiai neapkrauti mažiuko skranduko sunkiau virškinamais, keptais patiekalais.
Papildyta:
QUOTE(ivory @ 2007 08 14, 07:14)

kol buvo kūdikėlis ieškojome pažinčių kaimuose ir pirkdavome iš jų, o dabar jau perkame parduotuvėj blush2.gif Turiu pažįstamą pardavėją mėsos skyriuje tai prkame kai ji dirba, dėl visų hormonų, tai aišku kad ji niekuo mums pagelbėti negali, bet dėl šviežumo ir gražesnio gabalėlio esam ramūs blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(edvina @ 2007 08 14, 15:01)
Maniškiui jau 1 ir 3 mėnesiai bet dar beveik viską gaminu jam atskirai blush2.gif
Mūsų meniu: smile.gif
omletukai,
varškėtukai,
virtų bulvių kukuliukai
makaronai su sūriu, su varške, su įvairia mėsyte, su žuvimi,su daržovėmis, su vaisiais) priklauso nuo to su kokiais priedais ir kokiu laiku  valgoma, jei su varške ar vaisiais tada pusryčiams, jei su mėsyte pietums.
Įvaiių kruopų košės, irgi kaitaliojam priedus kaip ir makaronams
plovas,
įvairios sriubytės, čia jau nuo mūsų bendro stalo smile.gif
Aišku gauna ir to maisto, kurį valgome mes, bet dar stengiamės smarkiai neapkrauti mažiuko skranduko sunkiau virškinamais, keptais patiekalais.

o omletas tinka? g.gif neduodu kepto maisto, nebent orkaitėj, tai kakaip ir omletuko neduodu blush2.gif
Atsakyti