Įkraunama...
Įkraunama...

Metinuko meniu

Aš dedu druskos. Mes patys stengiamės kuo mažiau jos naudot, tai ir vaikams tiek pat dedam kiek ir sau. Pusryčiams padarau lietinius blynus su sūrio+kumpio įdaru, miežinius dribsnius išverdu įdedu sviestuko truputį, makaronus taip pat verdu, kepu varškėtukus, kartais bulvinius blynus, pietums padarau koldūnų naminių, balandėlių, patroškinu mėsytės su daržovėmis, kartais kai laaabai tingiu ką daryt, tai dešreles su bulvių koše valgo, sriubytes verdu vištieną ar kalakutieną išverdu ir tada tame sultinyje makaronus+bulvė+morka arba ryžiai+bulve+morka, jei kokios kaiulienos sultinyje (nugriebiu riebalus) tai verdu daržovių trintą, vakarienei košes netrintas(ryžių, makaronų), varškėtukai virti.

Na visur stengiuosi kuo mažiau riebalų, druskos ir be jokių prieskonių nenatūralių (įmetu lauro lapą, krapų įdedu, čiobrelio ir pan.) O visa kita valgo mano pupos kaip ir mes.
Atsakyti
dazniausiai kokia varskyte,ar pieniska sriubyte smile.gif
Atsakyti
Makaronai, grikiai, blyneliai, apkepai, koldunai...
Oi, kartais labai ilgai galvoju, kad itikti savo princesei biggrin.gif
Atsakyti
mums metukai ir dvi savaites,verdu maista dukrytei atskirai,nes patys su vyru megstam astru maista,tai dukrytei verdu koses,darzovienes,kepu is cukinijos blynelius,dar savo maisto kuri valgau neduodu,manau,kad spes ,viskam savo laikas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 09 08, 22:14)
maniskiai nuo metuku atsisake valgyt jiems ruostas koses ir valgo tik musu maista. Tai teko atsisveikintint su kruva prieskonu, dedam druskos tik vos vos. Nieko, baigiu priprast smile.gif O del siurbutes tai maniskiai labai mego su mesos kukuliukais, virdavau visokias. Tiesiog darydavau tokias gan tirstas ir gerai bvo jiems. Dabar jau valgo ir antra patiekala, tai kadangi beveik nieko negeria isskyrus MP, tai sriubyte dabar duodu skystesne, kaip pirma patiekala, o paskui jau kokia mesyte su darzovem dazniausia, arba zuvis. Pusryciams kartais kiausiniene kepu (plaku kiausini su pienu), kartais blynus is kokios cukinijos, o siaip stengiuosi daugiau troskinti ir virti, ne kepti zinoma.
Kadangi vaikai nealergiski (tfutfutfu) tai duodu viska ka valgom patys. Ypac megsta uogas, obuolius, na ir zinoma desra, grybus, ypac - sasiskas (pieniskas desreles) ir pan (viska ko negalima) Tai grybyka ar desrytes (savo darytos) duodam paragauti o paskui pasislepus tenka suvalgyt  blush2.gif Sasisku tai mes nevalgom, bet va seneliai  doh.gif tai siaip taip ikalbejom neduoti vaikams....bo suviduriavo pora kartu po tu sasisku  doh.gif

grybai tik nuo 3 metu, nejuokaukit, juk toks sunkus maistas
Atsakyti
Sveiki,

Dukrytei jau metai ir mėnuo, daugiausia verdu atskirai, o kai nori duodu ir iš savo lėkštės paragauti. Kadangi aš alergiška, tai pieno produktus dar tik pradedam valgyti ir labai nenoriai. Neima į burną iš vis ragauti, tenka su koše sumaišyti.
Mūsų dienos meniu:
Iš ryto MP
paskui kruopų košė su tyrele ir jogurtu
pietūs daržovės su mėsyte arba žuvimi
pavakariai .... dažniausiai pramiega, jei nemiega duodu vaisių ar daržovių troškintų (žalių nevalgo ir nežinau kaip pateikti kad nors turputį suvalgytų verysad.gif )
vakarienė apie 18 vėl kruopų košė su tyrele (dabar bandau varškės įdėti po truputį)
dar prieš miegą daržovienė be mėsos
ir MP
Kažkaip man atrodo, kad nepilnavertis tas maitinimas, nes ji daug ko nevalgo ir niekaip nepasiduoda pripratinama)
QUOTE(luli @ 2009 09 15, 14:24)
mums metukai ir dvi savaites,verdu maista dukrytei atskirai,nes patys su vyru megstam astru maista,tai dukrytei verdu koses,darzovienes,kepu is cukinijos blynelius,dar savo maisto kuri valgau neduodu,manau,kad spes ,viskam savo laikas smile.gif

gal gali pasidalinti cukinijos blynelių receptu? ax.gif
Papildyta:
QUOTE(dontstop @ 2009 08 20, 10:24)
avižinė košė su bananais ir razinomis

Razinas naudojat paprastas ar ekologiškas perkat?

QUOTE(GiedrėM @ 2009 09 03, 19:33)
Sako, kad gydytojai tada rekomenduoja duot "valgyklinio" kotleto, kur pusė faršo-pusė batono ar manų. Bet sūnus kviečiams ir dar keliems grūdams alergiškas doh.gif  Tai ir nebežinau, iš ko tą valgyklinį kotletą iškept g.gif

Man kotletai patinka su avižiniais dribsniais vietoj manų 4u.gif
Atsakyti
Dar norėjau paklausti, gal kas turit patarimų kaip varškėtukus, blynus ar kitus miltinius patiekalus pagaminti be kiaušinio g.gif Mano mergytei jo negalima valgyti schmoll.gif
Atsakyti
As kepu apkepa mazajai varskes:

pakelis ekologiskos varskes
2 saukstai manu kruopu
2 saukstai grietines
2 kiausiniai
puse sauksto cukraus

Viska smarkiai sutrinu su blenderiu, supilu i sviestuku sutepta forma ( jei silikonine ar teflonine - nereikia). Kepu, kol graziai paskrunda krasteliai, arba patikrinkit su peiliu per viduri, ar nera zalias. Kai pakankamai atvesta, atpjaunu ir duodu rankomis valgyt.

Niam niam kaip skanu. Jei sau darau, tai dar druskos dedu , o cukraus pora saukstu.
Papildyta:
QUOTE(Mintė @ 2009 09 18, 12:40)
Dar norėjau paklausti, gal kas turit patarimų kaip varškėtukus, blynus ar kitus miltinius patiekalus pagaminti be kiaušinio  g.gif  Mano mergytei jo negalima valgyti  schmoll.gif

Blynai be kausinio puikiai isssikepa, o virtus varskecius tai gal panaudok mazumele krakmolo kaip jungiamaja medziaga. Nors pati nebandziau, bet isivaizduoju, kad butu gerai. Kaip i virtu bulviu kukulius dedama biski, kad netyztu.
Atsakyti
QUOTE(Mintė @ 2009 09 18, 09:53)
Sveiki,

Dukrytei jau metai ir mėnuo, daugiausia verdu atskirai, o kai nori duodu ir iš savo lėkštės paragauti. Kadangi aš alergiška, tai pieno produktus dar tik pradedam valgyti ir labai nenoriai. Neima į burną iš vis ragauti, tenka su koše sumaišyti.
Mūsų dienos meniu:
Iš ryto MP
pavakariai .... dažniausiai pramiega, jei nemiega duodu vaisių ar daržovių troškintų (žalių nevalgo ir nežinau kaip pateikti kad nors turputį suvalgytų  verysad.gif  )
vakarienė apie 18 vėl kruopų košė su tyrele (dabar bandau varškės įdėti po truputį)
ir MP
Kažkaip man atrodo, kad nepilnavertis tas maitinimas, nes ji daug ko nevalgo ir niekaip nepasiduoda pripratinama)

gal gali pasidalinti cukinijos blynelių receptu?  ax.gif
Papildyta:

Razinas naudojat paprastas ar ekologiškas perkat?
Man kotletai patinka su avižiniais dribsniais vietoj manų  4u.gif

blynelius is cukinijos iskept labai paprasta,as darau viska is akies,proporciju tiksliu nezinau:sutarkuoju cukinija per burokine tarka,imusu du zalius kiausinius,idedu cukraus ir miltu,ziuru pagal tesla,jei cukinijos daug tarkavau ti ir miltu daugiau,bet kd nebutu per daug,nes sausoki blynai bus.tai va pabandyk,ir parasyk aip gavosi.skanaus.
Atsakyti
QUOTE(selma @ 2009 09 17, 17:38)
grybai tik nuo 3 metu, nejuokaukit, juk toks sunkus maistas

O grybų sultinys? g.gif Tarkim, į verdančią sriubą įmest porą džiovintų ar paprastų grybų, bet jų pačių valgyt neduot g.gif
Papildyta:
QUOTE(Mintė @ 2009 09 18, 08:53)
Sveiki,

Mūsų dienos meniu:
Iš ryto MP
pavakariai .... dažniausiai pramiega, jei nemiega duodu vaisių ar daržovių troškintų (žalių nevalgo ir nežinau kaip pateikti kad nors turputį suvalgytų  verysad.gif  )
ir MP

Man kotletai patinka su avižiniais dribsniais vietoj manų  4u.gif

Mano vyrutis dar prasčiau valgo (panašiai kaip jūsų vaikutis, tik be mėsos ir žuvies), bet svoris ir ūgis auga, žvalus, linksmas, judrus, dar niekada nesirgo (tfu tfu tfu), todėl aš per daug nesuku galvos, ar tokia mityba visavertė, ar nevisai. Mažiukai daug geriau jaučia savo poreikius negu mes ar negu vadovėliuose parašyta.
Atsakyti
Man rodos tikrai galima sultini
Atsakyti
mano panelė valgo tą patį ką ir mes vakarienei, net nebandyk duoti kažko kito, nes sulips į svetimą lėkštę biggrin.gif
Atsakyti