Įkraunama...
Įkraunama...

Metinuko meniu

Vajėzau, ko tik neperskaičiau šitoj temelėj blink.gif doh.gif Nemoralizuosiu, kiekviena mama pati sprendžia, kaip maitinti savo vaiką. Aš saviškiui metinukui (o ir vėliau darželinukui) neduočiau nei kepto, nei rūkyto, nei savo kramtyto, nei riebaus maisto schmoll.gif

Virguliuk, pabandyk įdėti krapų, petražolių ar svogūnų mirksiukas.gif

Maniškis gan išrankus maistui, būna vieną dieną koks patiekalas tinka, po kelių dienų tokį patį pagaminu -jau ne doh.gif Visada gerai valgo tik košes iš pakelio ir tyres iš indelių doh.gif O tokio maisto stengiuosi neduoti, nebent kur gamtoj, kelionėj ir pan, kai nėra sąlygų pagaminti.
Šiai dienai mūsų mėgstami patiekalai:
avižinė košė su bananais ir razinomis
varškė su vaisiais ir sausainiais
jogurtas su bananu
makaronai+vištiena/kalakutiena/žuvis+morkos/svogūnai

O nevalgo nieko, kas su bulvėm, pomidorais, grietine..
Atsakyti
QUOTE(aquilatel @ 2009 08 19, 10:02)
O kaip jus vaikiukams zuvi ruosiat? Nes mano dukryte jos visai nevalgo... Siandien sakiau vel pabandysiu kaip nors skaniau pagaminti, gal suvalgys bent sauksteli  ax.gif

aš kartais darau tokius

GREITAI PARUOŠIAMI ŽUVIES KOTLETAI
400 g. žuvies filė
2 šaukšteliai krakmolo
1 kiaušinis
100g tepamojo sūrelio
50g susmulkintų prieskoninių žolelių (krapų, petražolių ar kt.)
druskos, baltų pipirų
Žuvį susmulkinti peiliu arba geriau sumalti mėsmale. Sumaišyti su kitais ingridientais. Iš mišinio formuoti mažus kotletus ir kepti iš abiejų pusių (rašo kad 15 min. tai ant labai silpnos ugnies), kol gražiai pagels. Labai tinka su bulvių koše essen.gif

Aš juos nekepu, o ruošiu garų puode thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristele @ 2009 08 20, 14:41)

100g tepamojo sūrelio

Tepamojo sūrelio vaikams iki 3metų negalima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2009 08 20, 15:04)
Tepamojo sūrelio vaikams iki 3metų negalima  4u.gif

tai Jūs savo vaikui ir neduokit jo mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristele: 20 rugpjūčio 2009 - 14:54
QUOTE(Kristele @ 2009 08 20, 15:54)
tai Jūs savo vaikui ir neduokit jo  mirksiukas.gif

Be abejo neduodu, bet noriu perspėti ir kitas mamas, kurios g.b. mažiau domisi ir to dar žino. Lydyto sūrelio žąla juk neiškart pasimato mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2009 08 21, 09:34)
Be abejo neduodu, bet noriu perspėti ir kitas mamas, kurios g.b. mažiau domisi ir to dar žino. Lydyto sūrelio žąla juk neiškart pasimato  mirksiukas.gif

O kokia zala nuo to surelio gali buti? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2009 08 21, 08:34)
Be abejo neduodu, bet noriu perspėti ir kitas mamas, kurios g.b. mažiau domisi ir to dar žino. Lydyto sūrelio žąla juk neiškart pasimato  mirksiukas.gif

žinom ir domimės viskuo, kas susiję su vaikučių mityba mirksiukas.gif
daug ko negalima iki 3 m, bet pvz. mano vaikas jau tu leliukiškų košių makaliošių atsivalgė ax.gif kad ir to sūrelio šaukšais nekabinam ir nevalgom, ir kitiems nesiūlom, o kad retkarčiais suvalgys kelis gramus to sūrelio, tai nieko nenutiks bigsmile.gif (nes tam recepte 100 g. tai ant kokio kiekio yra, tai čia vaikui ant karto tiek niekas ir neduoda doh.gif )

nebenoriu diskutuot ir plėstis, nes čia kaip ir receptų tema yra mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lu Lu @ 2009 08 21, 11:53)
O kokia zala nuo to surelio gali buti?  unsure.gif

Trukdo virškinimui, net jei patiekale yra labai mažas jo kiekis. Gali sugadinti dar nebrandų virškinimo traktą. + atkreipkit dėmesį į sudėtį mirksiukas.gif Čia nesveikas net ir suaugusiems produktas ax.gif
Atsakyti
mums metai, nevalgonjaum menesi mesos, zuvies, darzoviu. siaubas, nzn ka ir beduot. laikomes sveikos mitybos principu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dange29 @ 2009 09 02, 21:18)
mums metai, nevalgonjaum menesi mesos, zuvies, darzoviu. siaubas, nzn ka ir beduot. laikomes sveikos mitybos principu unsure.gif

Jei nevalgot siu isvardintu produktu, tai kazin ar galima jusu likusi maisto raciona vadinti sveiku g.gif
Atsakyti
QUOTE(JurgaSim @ 2009 09 03, 08:18)
Jei nevalgot siu isvardintu produktu, tai kazin ar galima jusu likusi maisto raciona vadinti sveiku g.gif

Čia mamytė paironizavo, kad sveikos mitybos laikosi mirksiukas.gif Labai ją suprantu, mano pipiras irgi sumanė nebevalgyt mėsos. Žuvies kol kas privengiam, nes esam alergiški verysad.gif Trynio kartais šiek tiek suvalgo ar virto, ar omleto, bet dažniausiai atsisako. Kepenėlių irgi nebe. Kas blogiausia, truputį žemiau normos nukrito hemoglobinas, o geležies sirupą, kurį neva visi vaikai mėgsta, dažniausiai išspjaudo doh.gif

Sako, kad gydytojai tada rekomenduoja duot "valgyklinio" kotleto, kur pusė faršo-pusė batono ar manų. Bet sūnus kviečiams ir dar keliems grūdams alergiškas doh.gif Tai ir nebežinau, iš ko tą valgyklinį kotletą iškept g.gif
Papildyta:
QUOTE(Virguliukas23 @ 2009 08 19, 17:53)
gal kas pasiulys kanors skanaus is mesos nes mano metinukas visai atsisako valgyti mesos man jau pritruko fantazijos ka negaminu nieko nevalgo.

Mano sūnus neatsisako tik vieno - keptos vištos unsure.gif Žinau, kad nerekomenduojama verysad.gif Duodam retai (kokį kartą ar du per savaitę) keletą gabaliukų kuo toliau nuo odelės, kur beveik nepatenka prieskoniai ir druska.
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2009 09 03, 19:33)

Sako, kad gydytojai tada rekomenduoja duot "valgyklinio" kotleto, kur pusė faršo-pusė batono ar manų. Bet sūnus kviečiams ir dar keliems grūdams alergiškas doh.gif  Tai ir nebežinau, iš ko tą valgyklinį kotletą iškept g.gif

mums vaikystėj su ryžiais darydavo rolleyes.gif nu nedaug tų ryžių.. dar galima morkytės smulkiai tarkuotos įdėt 4u.gif
Atsakyti