Įkraunama...
Įkraunama...

Metinuko meniu

Sveikos maytes! As ir suku galva ka cia naujo duoti savo panelei valgyti.Paskaiciau,kad duodat kiausiniene,tai reiks ir man pabandyti : ax.gif .Mes tai rytais valgom jogurta arba varskyte,ir pradejau duoti ryziuku su pienu arba su skystu jogurtu,pietum darzoviene,pavakariai vaisiai,vakariene kruopu kose,o pries miegant pienuko,ir plius paryciais geriam pienuka.Pradejom duoti paprasta piena,nebe misini. Mazai ka dar duodu nuo musu stalo,nes dazniausiai tik vakare ruosiu maista,o ir maistas su prieskoniais ir t.t.tBet jau reiks po truputi pratinti,gal koki balandeli,troskini g.gif Nes kramto tai palyginus gerai,nors tik du dantukai,bet jau dygsta ir virsuje.Mes ir jau vaikstom,pradejom nuo 9men,o tvirtai vaikstineti jau gal koks menuo smile.gif
Maniske pradejo kazko maziau uzknadziauti,palyginus su anksciau.O del kukuruzu tai neisivaizdvau ,kad taip gali nutikti-siaubas verysad.gif
Atsakyti
Sveiki,
atsargiai su kepenelem, ypac vistu, nezinau kaip kitu pauksciu, jei jau labai norit duot geriau galviju, ilgiau pamirkius piene jos ne tokios karcios. Kepenys yra organizmo filtras, o vistas maitina viskuo, tik ne naturaliu maistu, duoda ir antibiotiku, kad salmonelioze neuzsikrestu, tai visa bloguma kepenys prafiltruoja ir jose nuseda. Gydytojai nei nesciom nei maitinanciom nerekomenduoja kepeneliu valgyt, jau nekalbant apie vaikus tokio amziaus kaip musu.
Atsakyti

Maniske pradejo kazko maziau uzknadziauti,palyginus su anksciau.O del kukuruzu tai neisivaizdvau ,kad taip gali nutikti-siaubas verysad.gif
[/quote]

O kas su tais kukuruzais g.gif ir kas atsitiko, skaiciau, bet neradau, gal galite paskyti, nes musu mazylis juos mielai kremta, zinoma, perkame kur buna sudetyje tik kukuruzu kruopos, augalinis aliejus ir druska.
Atsakyti
Jau vėlu, bet užmečiau akį ir aš. Mano mažylė dabar taip pat išgyvena šiokį tokį nevalgumo laikotarpį. Kai pradėjau primaitinti, kimšo, net ausys lapsėjo, o dabar be žaisliukų tyrelių nelabai įkiši. Aš kolkas viską maišau blenderiu, nes irgi springsta, nemoka sukramtyti, kartais apsižiaugčioja schmoll.gif . Ryte ir vakare valgom grūdų košytes: avižinių dribsnių, keturių ar trijų grūdų dribsnių, grikių, manų ar kukurūzų. Košeles nesaldinu ir nesūdau, virdama dažniausiai įdedu razinų, įmetu obuoliuko gabaliuką, džiovintų slyvų ar abrikosų. Kartais paskaninu erškėtuogių sirupu. Kadangi maniškė nemėgsta varškės, tik kartą per mėnesį atsiranda noras keletą šaukštų suvalgyti, įmaišau jos į grikių košę. Valgo nesiraukydama. Mėgsta pagraužti duonelės, batono ar sausainuką. Kepu grikių ar avižinių dribsnių blynus, labai juos mėgsta, tik, žinoma nekasdien, nepiktnaudžiauju keptu maistu. Vis dar verdu daržovienę su mėsyte. Vakar viriau dilgėlių sriubą (aš truputuką prijaučiu sveikai mitybai ax.gif ). Kepu sausainukus ir pati. Nuo jogurto mums paleidžia vidurius, tad dažniau ragaujame kefyriuko. Tiesa, apie vištieną skaičiau negerų dalykų, vaikams nuo jos didėja krūtelės, tai yra nuo joje esančių augimo hormonų vaikas pradeda greičiau augti ir anksčiau bręsti ir pan.
Vat man kyla klausimas, o ką jūsų vaikai geria? Kokias arbatas, sultis ar kitus gėrimus duodate? g.gif
Atsakyti
QUOTE(kleof @ 2009 05 09, 01:36)
Jau vėlu, bet užmečiau akį ir aš. Mano mažylė dabar taip pat išgyvena šiokį tokį nevalgumo laikotarpį. Kai pradėjau primaitinti, kimšo, net ausys lapsėjo, o dabar be žaisliukų tyrelių nelabai įkiši. Aš kolkas viską maišau blenderiu, nes irgi springsta, nemoka sukramtyti, kartais apsižiaugčioja  schmoll.gif . Ryte ir vakare  valgom grūdų košytes: avižinių dribsnių, keturių ar trijų grūdų dribsnių, grikių, manų ar kukurūzų. Košeles nesaldinu ir nesūdau, virdama dažniausiai įdedu razinų, įmetu obuoliuko gabaliuką, džiovintų slyvų ar abrikosų. Kartais paskaninu erškėtuogių sirupu. Kadangi maniškė nemėgsta varškės, tik kartą per mėnesį atsiranda noras keletą šaukštų suvalgyti, įmaišau jos į grikių košę. Valgo nesiraukydama. Mėgsta pagraužti duonelės, batono ar sausainuką. Kepu grikių ar avižinių dribsnių blynus, labai juos mėgsta, tik, žinoma nekasdien, nepiktnaudžiauju keptu maistu. Vis dar verdu daržovienę su mėsyte. Vakar viriau dilgėlių sriubą (aš truputuką prijaučiu sveikai mitybai  ax.gif ). Kepu sausainukus ir  pati. Nuo jogurto mums paleidžia vidurius, tad dažniau ragaujame kefyriuko. Tiesa, apie vištieną skaičiau negerų dalykų, vaikams nuo jos didėja krūtelės, tai yra nuo joje esančių augimo hormonų vaikas pradeda greičiau augti ir anksčiau bręsti ir pan.
Vat man kyla klausimas, o ką jūsų vaikai geria? Kokias arbatas, sultis ar kitus gėrimus duodate?  g.gif

kleof, parasyk, prasau, dribsniu kotletuku, kuriuos megsta tavo atzalele, receptus ax.gif Mano sunelis vis dazniaus atsisako buti maitinama, .t.y. jis valgo tik tai, ka gali pats paimti i ranka. Tai vakar kepiau "a la" ryziu blynus. Isiriau ryzius, imusiau kiausini, siek tiek miltu ir kepiau, tai kokius 3 vnt. suvalge. O siaip jau linkes pats kabinti, bet jau taskosi kaip reikiant doh.gif Nieko, pamazu ismoksim - ner ko noret, kad valgytu kaip suauges is pirmo karto mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Debesiute: 10 gegužės 2009 - 15:00
[quote=Debesiute,2009 05 10, 16:29]
kleof, parasyk, prasau, dribsniu kotletuku, kuriuos megsta tavo atzalele, receptus

Na aviziniu dribsniu blynu griezto recepto neturiu , kepu kaip pamoke viena moterele Minske. Avizinius dribsnius, naudoju is dezuciu, kur virti 3 ar 5 min. ( jie ne tokie kartus, maziau pakliuna luobeliu ir nesulinpa i kose), mazdaug stikline uzpilti karstu virintu vandeniu, kad apsemtu (vandens nereiketu padauginti). Keliolika minuciu palaukti, kol isbrinksta. Tuo metu nusiskusti vidutinio didumo bulve, nusilupti svoguneli. I pravesusia dribsniu mase imusti kiausini, sutarkuoti bulve ir svoguna, pasudyti pagal skoni. Ideti keleta saukstu miltu, kad blynai nesuirtu kepdami, ir kepti. Jei tesla isejo ganetinai tirsta, galima miltu ir nedeti, jai skystoka, ideti daugiau mirksiukas.gif .

Sklindziai su grikiu kose:
1.5 stiklines virtu grikiu
200 g varskes
0.5 stiklines grietines (as dedu maziau arba visai nededu)
2 kiausiniai
2 saukstai cukraus
0.5 saukstelio druskos
2 saukstai miltu (man tenka deti daugiau, kitaip suyra kepant, gal grikius reikia geriau nukosti g.gif )
As darau puse normos. Mano panele nemegsta vienos varskes, tai apgaudineju kepdama tokius blynelius arba tiesog issuku grikius su varske blenderiu, tada valgo bigsmile.gif .

Skanaus, tikiuosi jums patiks bigsmile.gif
Atsakyti
Na pabandysim ir mes keptis siuos blynelius, nors vis tiek reiks trinti, nes teturim 5 dantis, bet alia gal vis kitoks skonis biggrin.gif Aciu 4u.gif
Atsakyti
Pabandykit, turi pavykti. Tik su dribsnių pasirinkimu gali tekti pavargti. Plastikiniuose maišeliuose dauguma kartūs. Anksčiau pirkdavau HERCULES - pradingo, dabar renkuosi Maxima Favorit 3 ar 5 min., luobelių pasitaiko tik 15 min. Bet jei pakliūtų dribsniai su luobelėmis, galima užpilti šaltu vandeniu, kad apsemtų ir nurinkti iškilusias luobeles. Tada vandenį nupilti ir gaminti. mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos mamytes 4u.gif as kaip ir naujoke vis dar cia, nedristu nei klaust, nei pasisakyt... bet va, ir man jau pabodo ta pati gamint... aciu uz patarimus, kaip tik ryt gaminsiu plova thumbup.gif sakykit, ka jus manot apie skrudinta duonyte su sviestuku? mano mazyliui jau tuoj metukai, galvoju, ar gerai daru, jam ji duodama, beje, labai lengva skrudinta. ir ar galima pagardint maisteli grietine? kokio riebumo? uogiene? blush2.gif aciu is anksto uz ats notworthy.gif
Atsakyti
QUOTE(justal @ 2009 05 15, 02:26)
sveikos mamytes  4u.gif  as kaip ir naujoke vis dar cia, nedristu nei klaust, nei pasisakyt... bet va, ir man jau pabodo ta pati gamint... aciu uz patarimus, kaip tik ryt gaminsiu plova  thumbup.gif  sakykit, ka jus manot apie skrudinta duonyte su sviestuku?  mano mazyliui jau tuoj metukai, galvoju, ar gerai daru, jam ji duodama, beje, labai lengva skrudinta. ir ar galima pagardint maisteli grietine? kokio riebumo? uogiene?  blush2.gif  aciu is anksto uz ats  notworthy.gif

Mano panelė labai megsta plovą, nors ryžius, kaip supratau, ryja nekramtydama schmoll.gif . Kiek domėjausi apie duoną, tai ji lyg ir sveikiausia padžiovinta, nes duonoje esančios mielės ne tokios veiksmingos būna. Mielės žarnyne sukelia „karą“, minta žarnyno mikroflora. Sveikai besimaitinančių teigimu geriausia duona be mielių arba kelių dienų, pavytinta. O švelniai paskrudinta, jeigu ji nešilta, neturėtų pakenkti. Aš taip pat dukrytei duodu paragauti ir skrudintos duonytės, ir sviestuko tik labai nedaug (sūnus antraisiais metais valgydavo jį kąsniai blink.gif, niekaip negalėjau atpratinti). Nors sviestą taip pat galima pasigaminti sveikuolišką: pakaitinti kol ištirps ir palikti sustingti. Jis susisluoksnkiuoja, valgomas viršutinis sluoksnis, apatiniame nusėda cholesterolis ir visa tai, kas dega kepant ant sviestuko. Ir grietinės sriubon kartais įdedu, tik tiek, kad jaustūsi skonis.
Reikia atsargiai bandyti, nes kai dukrytei daviau paragauti troškinto kotletuko, suviduriavo schmoll.gif , matyt, per riebu.
Papildyta:
QUOTE(justal @ 2009 05 15, 02:26)
uogiene?  blush2.gif  aciu is anksto uz ats  notworthy.gif

Dar dėl uogienės... gydytoja patarė duoti nevirtas su cukrumi trintas uogas, tad su uogienėm neskubu, kartais įlašinu erškėtrožių sirupo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kleof: 15 gegužės 2009 - 07:24
aciu kleof uz atsakyma drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Muskatine69 @ 2009 04 02, 14:08)
maniskis ropja kaip turi buti, pats dar neina, kartais pasileidzia va, pamirsta kad stvi, ir krenta ant uzpkalaiuko biggrin.gif
o siaip isikibes eina kaip turi but, spintelem, sienom smile.gif durys idomiausias daiktas biggrin.gif reikia pasiekt rankena atidaryt uzdaryt, ir taip visa diena doh.gif

cia kaip mano mergina.... smile.gif

o kaip mamytes ar mesyte kasdien duodat? maniske nelabai nori... g.gif
Atsakyti