Pritariu mamytem, kad nereik metinukams visko nuo bendro stalo kisti. Mes tai valgom du kartus dienoj grudines koses, i jas nuo metu pradejau pilti pieno po 60 ml., pietum darzoviene su mesa, viena kart savaitei su zuvim, kartais sriubyte isverdu, jogurta, obolius (paverdu juos biski, tai tyrele gaunasi), bananus ir labai megstam grauzti duoniukus.
Tai man klausymas iskilo, kiek tu duoniuku butu galima vaikui per diena suvalgyti?
Ir dar kokia varskyte duodat maziukams? Mes dar varskes neragavom, nes truputi alergiski esam.
QUOTE(Tunalia @ 2009 03 17, 13:15)
Pritariu mamytem, kad nereik metinukams visko nuo bendro stalo kisti. Mes tai valgom du kartus dienoj grudines koses, i jas nuo metu pradejau pilti pieno po 60 ml., pietum darzoviene su mesa, viena kart savaitei su zuvim, kartais sriubyte isverdu, jogurta, obolius (paverdu juos biski, tai tyrele gaunasi), bananus ir labai megstam grauzti duoniukus.
Tai man klausymas iskilo, kiek tu duoniuku butu galima vaikui per diena suvalgyti?
Ir dar kokia varskyte duodat maziukams? Mes dar varskes neragavom, nes truputi alergiski esam.
na as saviskei daug ka duodu,nes nesam alergiskos...
daug ka garuose gaminu...sriubytes megsta ypac pertrintas, makaronus labai ir daug daug ka duoniuku galima duoti...juk sveika...o siaip as daug ka kepu mazgei pati...avizinius sausainiukus ir t.t.
QUOTE(mėtutė @ 2009 03 17, 15:51)
na as saviskei daug ka duodu,nes nesam alergiskos...
daug ka garuose gaminu...sriubytes megsta ypac pertrintas, makaronus labai ir daug daug ka duoniuku galima duoti...juk sveika...o siaip as daug ka kepu mazgei pati...avizinius sausainiukus ir t.t.
As tai makaronu neduodu, nes ir taip svoris i didesne puse.
Tai gal, pasidalinkit receptukais, ka galima butu vaikiukam iskepti?
QUOTE(Tunalia @ 2009 03 17, 18:13)
As tai makaronu neduodu, nes ir taip svoris i didesne puse.
na manau, kad vaikuciams reikia duoti visko po truputuka, o receptukais zinoma galime dalintis, tik veliau, dabar begu pas klecka...
QUOTE(mėtutė @ 2009 03 10, 21:27)
Kiek daug geru patarimu ir informacijos .
Jei kas zinote greitai paruosiamu patiekaliuku mazyliams nuo 1 metuku, parasykite as visai jau nebeissivaizduoju ka gaminti,snd pagaminau pagal metutes recepta,makaronu su varskyte ir uogomis,nu man tai labai skanu,beje aciu uz recepteli.Nu bet maniskis kelis sauktelius suvalge ir vsio sakiau,viskas jokiu zaislu zaidziant,nes jei jau ko neduodi tai baisus piktumas ir nevalgymas,o ka jau duot nei nezinau,nes jam reikia visokiu nesamoniu is virtuves.viska ismeto ant zemes,o kol surenku ir vel paduodu,tai ir maistas atsala arba isvis nevalgo.tai sakiau db neduosiu,kai isalks issizios
QUOTE(wenita @ 2009 03 19, 11:57)
Jei kas zinote greitai paruosiamu patiekaliuku mazyliams nuo 1 metuku, parasykite as visai jau nebeissivaizduoju ka gaminti,snd pagaminau pagal metutes recepta,makaronu su varskyte ir uogomis,nu man tai labai skanu,beje aciu uz recepteli.Nu bet maniskis kelis sauktelius suvalge ir vsio sakiau,viskas jokiu zaislu zaidziant,nes jei jau ko neduodi tai baisus piktumas ir nevalgymas,o ka jau duot nei nezinau,nes jam reikia visokiu nesamoniu is virtuves.viska ismeto ant zemes,o kol surenku ir vel paduodu,tai ir maistas atsala arba isvis nevalgo.tai sakiau db neduosiu,kai isalks issizios
aciu
o gal reikejo tik su varskyte duoti ir siek tiek gliukozes? na meginti reikia...as rasau ka maniske valgo
vakar viriau makaronus(vermiselius) ten idejau 100gr.(2 dienom) kalakutienos farso su siek tiek svoguno, siek tiek druskosir kiausinuko ismaisiau, sudejau i makaronus, sumazinau ugni ir dar patroskinau apie 30min.,idejau sviestuko ir suuuper...suvalge vuiska iki paskutinio trupinuko. meginkit gal patiks
QUOTE(Tunalia @ 2009 03 17, 12:15)
Mes valgom labai panasiai.
O varskyte valgom arba Miau vaikiska, arba liesa Gamtos, berods (maisau ta liesa varske su naturaliu jogurtu Dobilas).
Papildyta:
QUOTE(VelDan @ 2009 03 11, 11:24)
Mums jau beveik metukai, vieną kartą dienoj valgom mėsą arba žuvį su daržovėm, du kartus kruopų košes, dažniausiai paskanintas vaisine tyrele, nes kitaip nevalgo, vieną kartą jogurtą, varškę arba kefyrą ir vieną kartą vaisinę tyrelę.
Kai bus lygiai metai, nemanau, kad meniu labai pasikeis - tiesiog pamažu pamažu pratinsiu prie mūsų maisto. Nors iš aplinkinių, ypač vyresnės kartos, nuolat jaučiu spaudimą - duok vaikui NORMALAUS maisto, suprask - to, ką ir patys valgot, kiek jam tas košes gali grūsti
Kai bus lygiai metai, nemanau, kad meniu labai pasikeis - tiesiog pamažu pamažu pratinsiu prie mūsų maisto. Nors iš aplinkinių, ypač vyresnės kartos, nuolat jaučiu spaudimą - duok vaikui NORMALAUS maisto, suprask - to, ką ir patys valgot, kiek jam tas košes gali grūsti
Manau, koses yra butinos net ir darzelinio amziaus vaikams Ju atsisakyti net ir nereikia Vertingiausios koses yra grikiu bei avizu.
QUOTE(Coliukė121 @ 2009 03 20, 21:26)
Mes valgom labai panasiai.
O varskyte valgom arba Miau vaikiska, arba liesa Gamtos, berods (maisau ta liesa varske su naturaliu jogurtu Dobilas).
Papildyta:
Manau, koses yra butinos net ir darzelinio amziaus vaikams Ju atsisakyti net ir nereikia Vertingiausios koses yra grikiu bei avizu.
Papildyta:
Dar labai vertingos mieziu kruopos, o grikius negalima daznai valgyti alergiskiems vaikiukams. Mes griukius valgom 2 kart savaitei.
Reikes ir mum pabandyti varskyte su jogurtu.
Sveiki
o kokios kepeneles duodat?
o kokios kepeneles duodat?
QUOTE(Lukaja @ 2009 03 23, 16:46)
Esu davusi kalakutienos kepeneliu
QUOTE(Coliukė121 @ 2009 03 23, 22:59)
Esu davusi kalakutienos kepeneliu
laba, okaip jus tas kepeneles ruosiat??