Įkraunama...
Įkraunama...

Metinuko meniu

Ziuriu visos koses skaninate sviestukais, grietinem, vaisiais ax.gif Mano mazasis kol valge tik MP priaugdavo nemazai svorio, tai pediatre, pradejus primaitinti, liepe viska virti tik vandeny blink.gif (atseit vaikas linkes i pilnuma, tai nereikia bereikalingu kaloriju). Apetitu nesiskundziam, valgo viska noriai. Tiesa, kruopu koses vis tiek verdu vandeni per puse skiesdama pienu,( nors gydytojai nesakiau) bet jokiu sviestuku ar alieju nepilu. Neseniai vel buvom pas pediatre svertis, tai per 4 men. tesugebejom priaugti tik 600 g blink.gif Ar tiek pakanka 14 men. vaikui? Va taip su tom ''dietom''.
Atsakyti
QUOTE(jurginelis @ 2008 01 10, 08:23)
Ziuriu visos koses skaninate sviestukais, grietinem, vaisiais ax.gif Mano mazasis kol valge tik MP priaugdavo nemazai svorio, tai pediatre, pradejus primaitinti, liepe viska virti tik vandeny blink.gif (atseit vaikas linkes i pilnuma, tai nereikia bereikalingu kaloriju). Apetitu nesiskundziam, valgo viska noriai. Tiesa, kruopu koses vis tiek verdu vandeni per puse skiesdama pienu,( nors gydytojai nesakiau) bet jokiu sviestuku ar alieju nepilu. Neseniai vel buvom pas pediatre svertis, tai per 4 men. tesugebejom priaugti tik 600 g blink.gif Ar tiek pakanka 14 men. vaikui? Va taip su tom ''dietom''.

Vaikas - ne broileris ir ne paršiukas. Manau, ne skerstuvėms jį augini. Žiūrėk, kaip jis vaikšto, kalba, žaidžia. Antsvoris tiems dalykams tik trukdo. Žiūrėk - džiūsnos kokie greiti, o tešliai vos pūškuoja. Tai ir džiaukis, kad nebestorėja tavo lelius. O tai paskui turėtum kitų rūpesčių - kaip sukūdinti nutukėlį.

O riebalai tik apsunkina kepenų darbą. Vaikui nėra poreikio jų gauti daug. Tai ir aš minėtų riebaliukų į košelę dedu tik pusę šaukštelio.
O vaisių tyrelė nėra riebalai. Na bet jei taviškis ir nuo vandens tunka, tai jam nieko daugiau ir nereikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laumiux: 10 sausio 2008 - 11:36
QUOTE(Laumiux @ 2008 01 09, 21:54)
Tiesa, tos, kurios tokiems mažiems duodate blynų, kotletų, pomidorų padažo, maximinių agurkų ar pomidorų, raugintų kopūstų, marinuotų daržovių, ar sakėte apie tai vaikiukų pediatrams? Nenorėčiau tikėti, kad jie būtų tai leidę  g.gif

Aš duodu ir blynų, ir kotletų, nuo naminių raugintų agurkėlių neatplėši, kartais padažiuką ir su pomidorų padažu padarau ir namatau tame nieko blogo schmoll.gif . Nieko nematuoju jokiais mililitrais - kiek nori, tiek valgo. O ir valgo jau tą patį, kaip ir mes. Pediatrei nieko nesakau, nes nematau prasmės. Kai bandydavau klausti apie maitinimą, tai gaudavosi, kad normaliai kramtantį vaiką turėjau maitinti tyrelėmis doh.gif . O ji nekentė tų tyrių kaip nežinau ko, pradėjo normaliai valgyti, kai gavo normalaus maisto thumbup.gif
P.S. O va žalio trynio (nors ir gaunu kiaušinių iš savų) nė už ką neduočiau. Salmonelė gali sėkmingai būti ir juose mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laukinukė: 10 sausio 2008 - 15:44
QUOTE(laukinukė @ 2008 01 10, 15:19)
Aš duodu ir blynų, ir kotletų, nuo naminių raugintų agurkėlių neatplėši, kartais padažiuką ir su pomidorų padažu padarau ir namatau tame nieko blogo  schmoll.gif . Nieko nematuoju jokiais mililitrais - kiek nori, tiek valgo. O ir valgo jau tą patį, kaip ir mes. Pediatrei nieko nesakau, nes nematau prasmės. Kai bandydavau klausti apie maitinimą, tai gaudavosi, kad normaliai kramtantį vaiką turėjau maitinti tyrelėmis  doh.gif . O ji nekentė tų tyrių kaip nežinau ko, pradėjo normaliai valgyti, kai gavo normalaus maisto  thumbup.gif

Aišku, kai tyrių nekenčia, tai ką darysi. O maniškė atvirkščiai - žino, kad dar spės suaugti ir prisiragauti bei prisikramtyti to kancerogenais ir konservantais prisotinto maisto. Kadangi ji būna privalgiusi savo maistelio, užtat į mūsų lėkštes su nesveiku turiniu ir nežiūri. Šiaip aš ir pati nesu didelė keptų ir konservuotų dalykų bei padažų mėgėja. Tik dėl MP tų kelių lašų aukojuosi ir kertu visokias chalvas, grietines ir visokį keptą šlamštą bei vaikštau stora kaip mašina. Bet čia laikina smile.gif
Papildyta:
QUOTE(laukinukė @ 2008 01 10, 15:19)
P.S. O va žalio trynio (nors ir gaunu kiaušinių iš savų) nė už ką neduočiau. Salmonelė gali sėkmingai būti ir juose  mirksiukas.gif

Neduočiau ir aš, jei mano tėtukas specialiai dėl anūkėlės nebūtų nešęs savo vištelių sudėtų kiaušinukų į laboratoriją, mokėjęs 32 Lt už tyrimą ir man parodęs raštiško atsakymo, kad salmonelių (ir dar kažko - nebeprisimenu) NERASTA smile.gif
Kartais dėl mistinės baimės atsisakome labai gerų dalykų mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laumiux: 10 sausio 2008 - 15:51
QUOTE(Laumiux @ 2008 01 10, 15:55)
žino, kad dar spės suaugti ir prisiragauti bei prisikramtyti to kancerogenais ir konservantais prisotinto maisto. Kadangi ji būna privalgiusi savo maistelio, užtat į mūsų lėkštes su nesveiku turiniu ir nežiūri. Šiaip aš ir pati nesu didelė keptų ir konservuotų dalykų bei padažų mėgėja. Tik dėl MP tų kelių lašų aukojuosi ir kertu visokias chalvas, grietines ir visokį keptą šlamštą bei vaikštau stora kaip mašina. Bet čia laikina smile.gif
Papildyta:

Neduočiau ir aš, jei mano tėtukas specialiai dėl anūkėlės nebūtų nešęs savo vištelių sudėtų kiaušinukų į laboratoriją, mokėjęs 32 Lt už tyrimą ir man parodęs raštiško atsakymo, kad salmonelių (ir dar kažko - nebeprisimenu) NERASTA  smile.gif
Kartais dėl mistinės baimės atsisakome labai gerų dalykų  mirksiukas.gif

Ta baimė nėra mistinė, tiesiog tokia realybė. O kiekvieno kiaušinio į laboratoriją nenuneši, tai tikimybė visgi išlieka.

O šiaip tai namie pagamintas maistas konservantais ir kancerogenais nėra prikimštas. Jei įdėsi į troškinį pomidoro padažo šaukštelį, ar patroškinsi kotletuką, tai nieko baisaus neatsitiks. Visai kas kita tipo Hipp konservai (niekas neįtikins manęs, kad jie iš šventos dvasios taip gerai metus kitus laikosi šiltai padėti)pusfabrikačiai, visokie čipsai, hamburgeriai, fri bulvytės ir kitoks šlamštas. Šito mano vaikas negauna ir stengsimės, kad negautų kuo ilgiau (nors kai buvo 1 metukų, močiutė atvažiavusi kišo čipsų maišelį ironiškai šypsodamasi, bet daugiau taip nebejuokauja doh.gif ).
O ir pačiai jau nebėra reikalo aukotis mirksiukas.gif, tos chalvos ir kepsniai tikrai tėra mitas. Riebalams auginti tai pats tas, bet pieneliui gaminti schmoll.gif . Linkiu sėkmingai grįžti į norimas formas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2008 01 11, 11:31)
Ta baimė nėra mistinė, tiesiog tokia realybė. O kiekvieno kiaušinio į laboratoriją nenuneši, tai tikimybė visgi išlieka.

O šiaip tai namie pagamintas maistas konservantais ir kancerogenais nėra prikimštas. Jei įdėsi į troškinį pomidoro padažo šaukštelį, ar patroškinsi kotletuką, tai nieko baisaus neatsitiks. Visai kas kita tipo Hipp konservai (niekas neįtikins manęs, kad jie iš šventos dvasios taip gerai metus kitus laikosi šiltai padėti)pusfabrikačiai, visokie čipsai, hamburgeriai, fri bulvytės ir kitoks šlamštas. Šito mano vaikas negauna ir stengsimės, kad negautų kuo ilgiau (nors kai buvo 1 metukų, močiutė atvažiavusi kišo čipsų maišelį ironiškai šypsodamasi, bet daugiau taip nebejuokauja  doh.gif ).
O ir pačiai jau nebėra reikalo aukotis  mirksiukas.gif, tos chalvos ir kepsniai tikrai tėra mitas. Riebalams auginti tai pats tas, bet pieneliui gaminti  schmoll.gif . Linkiu sėkmingai grįžti į norimas formas  4u.gif

Na pasitikiu aš savo tėvų kompetencija auginant vištas smile.gif Be to, žalių trynių kasdien ir negauna. Kadangi tėvukai gyvena toli, tai nuvažiuojam tik kartą per ketvirtį. Vadinasi, ir tryniuką gauna ne dažniau. Iš viso košės su žaliu tryniu maniškė tėra gavusi 2 kartus.
Pomidorų padažo gal dėčiau, jei turėčiau jo savo pasigaminusi (na bent jau plastmasiniuose indeliuose užsišaldžiusi plaktų pomidorų. Bet neturiu. Tiesa, rudenį bandžiau pasiūlytį turguje pirktų pomidoriukų. Ir šviežių, odelę nulupusi, ir su daržovėmis kartu troškinau, ir to paties hipio su pomidorais daviau. Nepatiko pomidoras jokiais pavidalais. Gal čia paveldima? Mano mama pasakojo, kad ir aš, būdama kokių 1,5 metų, gavusi šviežią pomidorą, jį paragavau, atsiviepiau, sumaigiau dalniuke, nutėškiau žemėn, pasižiūrėjau, kur jis ten nukrito, atsidusau ir pasakiau "fu". lotuliukas.gif
O į pirktinį "tomatą" ir acto pridėta, ir dar velniai žino, ko.
O dėl keptų, tai gal tikrai pabandyti jų vis pasiūlyti? Bet kuo kepta mėsa naudingesnė už virtą? Sunkiau virkšinama. O kas ten gero? Geležies padaugėja?
O kancerogenų atsiranda bet kokiuose kaitinamuose riebaluose. Kuo ilgiau jie kaista, tuo daugiau ten gaminasi "vėžiuko". Nesunku jo ir namuose pasigaminti smile.gif

O dėl pusfabrikačių ir visokių fri tai drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif .
Nesuprantu, kaip valdžia apskritai leidžia tokią bjaurastį pardavinėti ir dar maistu vadinti. g.gif
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2008 01 10, 16:19)
Aš duodu ir blynų, ir kotletų, nuo naminių raugintų agurkėlių neatplėši, kartais padažiuką ir su pomidorų padažu padarau ir namatau tame nieko blogo  schmoll.gif . Nieko nematuoju jokiais mililitrais - kiek nori, tiek valgo. O ir valgo jau tą patį, kaip ir mes.

biggrin.gif ir musu valgo blynus, kotletus, ir dievina raugintus agurkus drinks_cheers.gif thumbup.gif lotuliukas.gif
musiskis irgi jau seniai viska valgo, buna pasiulai tai nenori, neduodu, ai nori pats papraso, tai problemos is to nedarau, kosytes jai valgo tik kai pati pradejau daryti aviziniu dribsniu kose su sviestu , lapoja labai, ir dabar derseles pieniskai pamego mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AG@TA: 11 sausio 2008 - 13:31
QUOTE(skriba @ 2007 11 29, 23:05)
Pamiršau parašyt, kad geria arbatą, mieliau vandenį, nepripažįsta jokių sulčių schmoll.gif

Manoji taip pat kartais kokią savų arbatžolių arbatėlę - o šiaip - tik vandenuką smile.gif
QUOTE(jurginelis @ 2008 01 10, 10:23)

Mes irgi kaip sykis papildomų "sviestų|" nededame... O dėl svorio - kiekvienam savo norma. Jei vaikiukas žvalus, gerai jaučiasi - viskas gerai. Gi turbūt ir juda daugiau, nei pradžioje smile.gif

QUOTE(Laumiux @ 2008 01 10, 17:55)
Tik dėl MP tų kelių lašų aukojuosi ir kertu visokias chalvas, grietines ir visokį keptą šlamštą bei vaikštau stora kaip mašina. Bet čia laikina smile.gif
[

Manau, kad MP chalvos, gritinės ir t.t. neprideda - o tiesiog nuolatinis žindymas bei pakankamas kiekis skysčiu
QUOTE(AG@TA @ 2008 01 11, 15:24)
biggrin.gif ir musu valgo blynus, kotletus, ir dievina raugintus agurkus  drinks_cheers.gif  thumbup.gif  lotuliukas.gif
musiskis irgi jau seniai viska valgo, buna pasiulai tai nenori, neduodu, ai nori pats papraso, tai problemos is to nedarau, kosytes jai valgo tik kai pati pradejau daryti aviziniu dribsniu kose su sviestu , lapoja labai, ir dabar derseles pieniskai pamego mirksiukas.gif

Berods, tai mažiausiai vertės turintis "mėsinis" produktas... Nors kartais - turbūt nieko labai bloga...
Atsakyti
QUOTE(erikanas @ 2008 01 11, 23:14)
Manoji taip pat kartais kokią savų arbatžolių arbatėlę - o šiaip - tik vandenuką smile.gif

Manau, kad MP chalvos, gritinės ir t.t. neprideda - o tiesiog nuolatinis žindymas bei pakankamas kiekis skysčiu

Berods, tai mažiausiai vertės turintis "mėsinis" produktas... Nors kartais - turbūt nieko labai bloga...

Mano dukriukas tai visai ne "pijokė" - beveik nieko negeria. Gal kad visos mano ruoštos košės ir tyrės nėra labai tirštos (torkios sriubos - piurė)? Gal dar iš papulio, kai netingi, patraukia? Nes kad ir ką duodu - arbatą, sultis, vandenuką, tai kokį gurkšnelį nuryja, o daugiau žaidžia: purškia, turškia ir dar juokiasi.

Dėl chalvos ir grietinės, tai gal sutapimas, bet kokiu grameliu to MP padaugėja. Ir didelio noro (jei noro neturėčiau, tai nekaišiočiau nuokat papulio su viltimi: "o gal padaugės?"), bent jau man, deja neužteka. Dar ir dabar tebegirdžiu GN gydytojų nuosprendį ir "moralus", kuo baigiasi MP stokojančių mamyčių bandymai kūdikių neprimaitinti, o bandyti vis žindyti... Bet čia ilga ir labai graudi istorija... verysad.gif cry.gif

Ir dar: mažylė paskutiniu laiku pamėgo kūčiukus (šližikus) smile.gif
Atsakyti
Musu sunelis labai apetitnas, jo valgumo nesumazinos nei sergant angina gerti antibiotikai, nei dantuku dygimas.. Valgo noriai viska, ka pasiulau. Iki siol nera gaves nieko saldinto. O meniu toks:
8-9 val. 220ml karves pieno;
11val. - 200ml vandenyje virta dribsniu kose (avizu, 4 grudu, 5 grudu, grikiu, ryziu,mieziu), pagardinta 1/2 saukstelio sviesto arba varskyte, arba 2 duoniukai, itrupinti i jogurta;
14.30 -15.30 val. 250ml darzoviene su mesyte ar sriuba su friakdelemis;
17val. pavakariams vaisius (kivi, bananas, obuolys) arba jogurtas ar vaisine tyrele;
19val. 200ml vandenyje verdama dribsniu kose
21.30val. pries pat miega 200ml karves pieno.

Pusrycius uzsigeria arbatyte, pietus ir vakariene- skiestomis HIPP sultimis, per diena gauna sugrauzti 1 baranka ar dziuvesi, nesaldziu kukuruzu ar pan.

Iki siol maniau, kad musiskis valgo tiek, kiek ir kiti, taciau atejusi dirbti aukle eme ji vadinti storuliuku ir sakyti, jog palyginus su anksciau ziuretais vaikais musiskis valgo daug.. Ar tikrai daug 13 kilogramu 83cm ugio ir 1,2 metu amziaus berniukui?

Dar klausimelis- kiek jus atzalos isgeria skysciu per para, kokia rekomaneduojama doze 1-1.5 metu vaikams?
Musiskis niekada nerodo noro gerti, gauna tik tiek, kiek pasiulau. Tad atmetus rytini ir vakarini 420ml piena, likes isgertes kiekis tera koks 200ml arbatos ir sulciu. Gal cia mazai?
Atsakyti
Musu mazuledaug nevalgo sad.gif Ir dar kartais pasimaivyt megsta. blink.gif
Ryte suvalgo koseytes, kokius 7-8 saukstelius, po valandeles atsigeria misinuko. Pietums valgo ka ir mes, atskirai negaminu schmoll.gif Sriubytes (burokeliu, kopustu, vistienos, rugstyniu ar kitos kokios) pora sauksteliu, kepeneliu kotletuku, troskintos mesytes, virta liezuvi, jautiena, kiauliena, dievina zuvi smile.gif Garnyro darzniausiai nevalgo, kazko pries darzoves visai nusistate verysad.gif Vakarienes buna, kad visai nevalgo, tik pienuko pries miega atsigeria, o buna koki obuoliuka tesloj apkepta uzkremta... Siaip visa diena geria be galo daug arbateliu, vandens, duodu po pietu sulciu (labai megsta), kartais spaudziu pati, bet siaip perku kudikiskas smile.gif Megsta visas ir morku su obuoliais ir slyvu ir tresniu...
Tai tiek, bo jau lupa mazoji klaviatura is ranku (turi ir savaja, tai teciui prie kompo tenka su dviem klaviaturom dirbt, viena pajungta, kita ne smile.gif )
Atsakyti
Nesuprantu, kodel negalima vaiku maitinti naminiais raugintais kopustais ir agurkais? Kaip tik manau, kad tai zymiai sveikiau nei sviezi maximiniai. Vitaminu tie naminiai rauginti produktai turi tikrai daug islaike, be to, kadangi jie rauginti, turi geruju visokiu probiotiniu bakteriju, del kuriu specialiai kai kas visokias Danonki perka. Tad po truputi lapnojam i sveikata thumbup.gif Aisku, jei per daug uzduociau, gal ir ispustu vaikui pilvuka. Bet siaip viskas liuks thumbup.gif

O kiek galima mazuliukus kosemis maitinti? doh.gif Valgom ir tas koses, bet valgom ir viska nuo bendro stalo. Aisku, mes patys valgom gan sveikai: nesuriai, neperkepinam nieko, stengiames kasdien bent pietums gaminti kazka sviezia... Blynu nemegstu, daug peckiones, todel labai labai retai kepu schmoll.gif Musu pediatre visa tai leidzia, netgi skatina pereiti prie neriebaus, neperkepto suaugusiu maisto blush2.gif
Atsakyti