Įkraunama...
Įkraunama...

Metinuko meniu

QUOTE(laukinukė @ 2007 11 25, 19:37)
1. Pas mus būtų bado streikas, jei bandyčiau tyrės pasiūlyti schmoll.gif . Toks, koks buvo, kai reikėjo privalomai jomis maitinti  doh.gif . Nenoriu net prisiminti tų nuolatinių skandalų. Mūsų vaikas pasidarė valgus, tik kai gavo normalaus neprimarmaliuoto maisto. Kotletukus kepu ir patroškinu jau seniai. Pas močiutes porą kartų ragavo ir cepų (tai nėra mūsų duona kasdieninė  biggrin.gif ) ir visokių kitokių gardumynų.
Man tik klausimas, kaip vaikas išmoks kramtyti, jei beveik metukų dar tyrėm maitinasi  g.gif
2. Kiekvieno teisė rinktis  mirksiukas.gif . Porą kartų per mėnesį gaunant kiaušinienės su tokiais priedais tikrai mirtis negresia.

Na as saviskiui irgi darzoves su mesa vis dar blenderiuoju. Nesukramto jis mesos dar, gi neturi kruminiu dantuku. Kramto puikiai viska, isskyrus mesa. Ir nematau tame nieko bloga, kad su mesa darau koses dar mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos mamos, aš irgi turiu nevalgią metinukę. Mes šiaip dar "leliukišką" meniu naudojam, su įvairiais nukrypimais. Valgom daržovienę su mėsa, mėsą visad smulkiai sukapoju ir verdu kukuliukus, tada sukramto, nebereikia blenderiuot.
O vakarienei pasilepinimui atradau savo vaikystės patiekalą - saldžią sriubą. Aš džiovintus vaisius ir razinas nuplikau, tada į puodą, daug vandens ir verdu kol gerai suverda, tada įberiu makaronų arba ryžių ir dar paverdu. Nededu nei cukraus, nei krakmolo, patys vaisiai labai saldūs, o nuo ryžių ar makaronų sutirštėja. Kol šilta, galima grietinės įdėt, paprastai man gaunasi dviem dienom išvirt, tai antrą dieną nebešildau, tik anksčiau iš šaldytuvo išimu, kad kambario temperatūros būtų ir suvalgom pavakariams. Pasak gydytojos, ir kitų įvairaus patikimumo šaltinių, džiovinti vaisiai, jei jie virti ar bent gerai išbrinkinti, vaikams tinka. Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(Laumiux @ 2007 11 25, 18:53)
O čia kaip kokio metinuko. Pavyzdžiui aš savo dukrytei kažkada atpjovusi IŠVIRIAU karbonadinės kiaulienos gabaliuką su daržovėmis. Suvalgė skaniai. Bet kai po 3,5 valandų daviau pieniškos košės, tai išvėmė ir ją, ir dar nesuvirškinta daržovienę su visu "karbonadu". Tai apie keptą maistą net baisu pagalvoti.

Paskaitau aš čia, kaip metinukai kemša cepius, kotletus ir kitokius "gardumynus"... Na, jei viskas gerai vaikiukams - tai į sveikatą. Bet mes kol kas liekame prie homogeniškai suplaktų virtų tyrių.  mirksiukas.gif
Papildyta:

Aš tokių "priedų" nežadu duoti be mokyklos. 

del parukytos mesos sutinku drinks_cheers.gif
Bet metu vaikui trinti mesa ir darzoves doh.gif schmoll.gif Kaip jusu vaikas ismoks kramtyti???? Mes jau seniausiai nebetrinam, puikiausiai viska sukramto ir paciam labiau patinka su pirstais suzvejoti gabaliuka ir ikisti i burna smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Casi @ 2007 11 26, 14:45)
del parukytos mesos sutinku  drinks_cheers.gif
Bet metu vaikui trinti mesa ir darzoves  doh.gif  schmoll.gif Kaip jusu vaikas ismoks kramtyti???? Mes jau seniausiai nebetrinam, puikiausiai viska sukramto ir paciam labiau patinka su pirstais suzvejoti gabaliuka ir ikisti i burna  smile.gif

Ai, jei ne aš, tai užaugusią pasimatymuose bernai išmokys lotuliukas.gif .
Humoras čia, žinoma. Sunku mums su kramtymu. Jei maistą sutrinu grubiai, tai žiaugčioja, suvalgo tik kelis šaukštus. jei dar kokį įsiūlau - viską išvemia. O suplaktos suvalgo po 250 ml ir daugiau. Klausiau daktarės dėl to kramtymo, sakė, kad iš bėdos tinka ir piurė, svarbu, kad ne per žinduką, bet šaukšteliu būtų maitinama.

O dėl pirštų, tai jai patinka maistą tarp jų trinti ir žlekenti. Kol kas mano dukrytės supratimu, pirštukai tinkami viskam, tik ne valgiui burnytėm dėti.

TAip ir sėdžiu dabar pasimetus: nežinau, ar dėl to nerimauti ir skambinti pavojaus varpais, ar dar laukti...
Atsakyti
QUOTE(Laumiux @ 2007 11 26, 19:38)
Ai, jei ne aš, tai užaugusią pasimatymuose bernai išmokys  lotuliukas.gif .
Humoras čia, žinoma. Sunku mums su kramtymu. Jei maistą sutrinu grubiai, tai žiaugčioja, suvalgo tik kelis šaukštus. jei dar kokį įsiūlau - viską išvemia. O suplaktos suvalgo po 250 ml ir daugiau. Klausiau daktarės dėl to kramtymo, sakė, kad iš bėdos tinka ir piurė, svarbu, kad ne per žinduką, bet šaukšteliu būtų maitinama.

O dėl pirštų, tai jai patinka maistą tarp jų trinti ir žlekenti. Kol kas mano dukrytės supratimu, pirštukai tinkami viskam, tik ne valgiui burnytėm dėti.

TAip ir sėdžiu dabar pasimetus: nežinau, ar dėl to nerimauti ir skambinti pavojaus varpais, ar dar laukti...

Po truputi ismoks, maniskis pirmiausia pradejo kramtyt grauzdamas ka rankose, pvz juoda duona, dziuvesi, baronka, obuoli. Reik ziuret kas vaikui patinka. Veliau darzoves trindavau sakute, o mesa blenderiuodavau. Dabar valgo maltos mesos patiekalus, gabalais dar ir dabar neduodu, atrodo, kad nekramtes rytu.
Atsakyti
QUOTE(Laumiux @ 2007 11 26, 18:38)

Nepergyenk smile.gif Tavo mergytei tik ryt metukai sukanka (beje, sveikinu su pirmuoju gimtadieniu 4u.gif ), tai dar nėra taip blogai. Mano dukružė gal porą mėnesių, kaip valgo normaliai, o iki tol reikėjo blenderiuot beveik viską. Kiekvienam vaikui savas laikas mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Laumiux @ 2007 11 25, 18:53)
O čia kaip kokio metinuko. Pavyzdžiui aš savo dukrytei kažkada atpjovusi IŠVIRIAU karbonadinės kiaulienos gabaliuką su daržovėmis. Suvalgė skaniai. Bet kai po 3,5 valandų daviau pieniškos košės, tai išvėmė ir ją, ir dar nesuvirškinta daržovienę su visu "karbonadu". Tai apie keptą maistą net baisu pagalvoti.

Aš manau, kad tavo dukrytė tiesiog nesukramtė gerai to karbonado, ir jai užsikimšo skrandukas. O vėliau, kai ant viršaus dar davei kito maisto, skrandukas atsikratė to nesuvirškinto karbonado pačiu paptrasčiausiu būdu mirksiukas.gif
O rūkytų ir aš dar neplanuoju duot - rūkyt mėsoj ne tik kancerogenai kaupiasi, bet ir druskos kiekis dažniausiai būna nemažas, nelabai tinkamas dar jautriems mažylio inkstams...
Atsakyti
Nusiraminau paskaicius,kad jus savo metinukam trinat maisteli, nes manoji irgi nesukramto mesos, bet bulve, obuoli, dziuvesius kramto kuo puikiausiai rolleyes.gif Tik receptu pritrukstu...pietum tai verdu mesyte (aviena, versiena, triusiena, kalakutiena, kartais kiauliena) su darzovemis. Labai megsta viska, kas su burokeliais. Tik visai neseniai pabandziau i tas darzovienes ideti pupeliu, ogogo kaip lapojo, patiko jai rolleyes.gif Bet va, bandziau pusryciams virti koses, o ne leliukiskas duoti, tai viska isspjove, tik grikius dar siaip ne taip valgo, bet tik neblenderiuotus. Varskeciai tai merginai visai nepatiko, nezinau,kaip cia bus su masitu nuo musu bendro stalo, nes kol kas is musu leksciu tai tik bulves valgo unsure.gif
Atsakyti
matytes ka jus duodat savo mazyliams ir koks ju apetitas? Kiek kartu i diena valgo jusu stebuklai?pasidalinkime patirtimi blush2.gif
Atsakyti
Na šiuo momentu neturiu ką papasakoti,nes manoji mažai valgyt pradėjo unsure.gif O šeip tai ryte apie 8val. atsigeria pienuko,paskui dar kokį sausainėlį pakramsnoja,kiek vėliau išverdu kokios košytės(avižinių dripsnių pvz.),kartais truputį valgo,kartais atsisako,na šeip ji vis kanors kramsnoja,tai sausainį,tai bananą,tai dar ką bigsmile.gif ,o pietus ji valgo su visais tą patį,nes savo košyčių visai atsisakė g.gif ,pavakariams jogurtas ar varškytė,vakarienei-pienukas ax.gif Laukiu geresnio jos apetito bigsmile.gif
Atsakyti
aš savo leliui duodu kefyro, jogurto arba grietinės jei prastai valgo. iškart apetitas pasitaiso.
Atsakyti
Noriu paklausti jūsų, ar duodat metinukams raugintų kopūstų g.gif ? Maniškis net dreba, kaip nori... Daviau paragaut, bet daugiau bijau duot schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gvineja: 29 lapkričio 2007 - 12:24
QUOTE(gvineja @ 2007 11 29, 13:21)
Noriu paklausti jūsų, ar duodat metinukams raugintų kopūstų g.gif ? Maniškis net dreba, kaip nori... Daviau paragaut, bet daugiau bijau  duot schmoll.gif

Skaiciau zurnale, kad nuo metu jau galima duoti raugintus kopustus mirksiukas.gif Aisku, jie pucia pilva, geriau po nedaug duok.
Atsakyti